Gå til innhold

bleak

Medlemmer
  • Innlegg

    270
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bleak

  1. Takk for rådene! Jeg har lest en del tester av u2311h, og skjermen virker bra (særlig til prisen) men det står noe om "tinting" til blå. Kjenner du til problemet? Dog, i den prisklassen må man nesten akseptere at det er en del feil på farger etc.

     

    Takk for tipset om studentrabatt, det skal jeg utnytte når jeg eventuelt kjøper den.

  2. Jeg planlegger å kjøpe meg en ny skjerm, for å supplementere laptopen. I den anledning tenkte jeg å skaffe meg en skjerm med full hd og helst relativ nøytrale farger i prisklassen 2000 +/- et par hundre.

     

    Typiske bruksområder kommer til å bli tegning, surfing, spill og film/serie. Jeg har dessverre innsett at jeg ikke kan forvente en skjerm med virkelig gode farger, så om noen vet hvilken skjerm i prisklassen som er best/god på slikt ville jeg vært godt fornøyd.Om det er noen skjermer med 1600*1xxx som er gode kan jeg også vurdere å senke kravene på oppløsning.

  3. I med at det ikke står noe regner jeg med at det er et 4500mhd. I tilegg har maskina en culv prossessor, som gir litt mindre kraft enn det som er vanlig.

     

    Det alternativet som passer best er vel mest sannsynlig en macbook. 8000 kroner, 5-7 timer batterilevetid, 9400m og en norma/god cpu.

     

    Hvor lett/vanskelig er det å installere win7 på en slik sak? vil alt funke osv.?

     

    Jeg har aldri gjort det selv, men det skal visstnok funke relativt bra.

     

    evt kan du se på asus ul30vt, det er også en culv pc, men den har 210m, som er hakket bedre.

  4. To utfyllende og beroligende svar varmer et tvilende hjerte. Særlig er jeg glad for å høre at den ikke blir for varm, da jeg et par steder (notebookcheck.com osv.) oppfattet dette som et lite problem. Jeg er også svært glad for at maskina er i stand til å takle litt mer avansert bildebehandling.

     

    Med andre ord ser det ut som om jeg kommer til å kjøpe denne maskina :grin:

  5. Jeg har noen spørsmål til de som har denne pcen, og heller enn å lage en ny tråd gjenoppvekker jeg denne:

    Jeg ser på at denne pcen i flere tester omtales som varm på undersiden (under belastning). Er dette et problem i vanlig bruk?

    Er det noen andre problemer med pcen? Hvordan er kvaliteten? Og ikke minst: hvordan fungerer hengsel ordningen over tid?

  6. javell jeg har ikke merka noe til 1 eneste problem men jeg hiver heller ikke pc rundt meg over alt.

    jeg har den aktuelle PB og syns den Intel cpu som sitter i er grei

     

    Er mer relatert til produksjonsfeil som et par stykker jeg kjenner har fått på sine PB laptoper, men det er vel mye avhengig av modell osv. Og intel er en ting jeg er stor fan av, om det ikke kom klart nok til uttrykk unskylder jeg det. Hva slags batteritid klarer du å få ut av maskina i prasksis, under nogen lunde grei settings? Altså "Normal" bruk som et word ark og evt et par internett faner?

  7. Jeg er på utkikk etter en laptop, som skal brukes til studiene mine, lett spilling, generelt mye tid på nettet og en del photoshop/illustrator. Av dette følger at jeg trenger mye prossesor kraft, en del ram og om det passer seg slik vil det ikke skade med et skjermkort heller.

    Det jeg ser etter er en bærbar med relativt god batteritid (rundt 4t)som er liten (mellom 12 og 14 tommer). Helst skal den også inneholde et godt integrert eller evt et separat skjermkort. Dette er dog det kravet jeg lettest er villig til å gi slipp på.

     

    Prisklassen jeg ser for meg er rundt 5-6 tusen kroner. Jeg har lett litt rundt, og øynet et håp rundt lanseringen av dell sin 14z, som ikke dukket opp i Norge. Jeg har også sansen for Aspire timeline serien, sett bort fra at de er heller svake når det kommer til prossesorkraft.

     

    På forhånd takk for hjelp.

  8. Det menes eller, siden detaljene tydeligvis er hentet direkte ut fra produsentens nettside. Datakjeden sier selv at det er en pc med 1 tb harddisk og q8200 prosessor. Som jo ikke er så rent ille. Når det gjelder office ready vil jeg anta at det betyr at den kommer uten en ferdig installert versjon av office hvor det kun mangler en nøkkel for å aktivere hele sulamitten.

    Med den prosessoren og det skjermkortet blir nok både du og poden fornøyd når dere skal gjøre hvert deres. Så gå gjerne for den. :)

     

    Tror jeg vil gå for den. .)

    Men ett (dumt) spørsmål til... :blush:

    Det står at den ikke er "Office Ready".

    Hva betyr det?

    (Jeg tenkte å kjøpe den enkleste Office pakken samtidig med PC'en)

     

    Dette står det om PC'en:

    AMILO DESKTOP PI 3645

     

    Processor / CPU

    Intel® Core™2 Quad processor Q9300 or Q8300

    Operating system

    genuine Windows Vista® Home Premium

    Recommended upgrade to

    genuine Windows Vista® Business

     

    Graphic card / GPU

    NVIDIA® GeForce® 9800 GT (512 MB dedicated VRAM)

    Sound

    HD Audio 7.1

    Hard disk drives / HDD

    320, 500, 640 GB or 1 TB SATA2/7200 rpm

    Optical disk drives / ODD

    SuperMulti-format DVD burner with double layer support or

    Blu-ray Disc™ drive (read and write BD/DVD or read BD and write DVD)

     

    Connectors

    Front: 2x USB 2.0, 1x Mic in, 1x Stereo out, 1x 20-in-1 card reader

    Rear: 6x USB 2.0, 1x IEEE1394 (FireWire™), 1x LAN (RJ-45), 2x DVI,

    1x Mic in, 1x Line in, 1x TV out, 1x S/PDIF (coax.), 1x S/PDIF (opt.),

    1x Component out

     

    Connectivity

    LAN: Gigabit Ethernet (10 / 100 / 1000 Mbit/s),

    WLAN: up to 300 MBit/s (IEEE 802.11b/g/draft-n)

     

    Hva menes med or/eller? :)

     

     

    Takker for tålmodigheten med meg... :thumbup:

  9. Når det gjelder "fakta" grunnlaget for påstanden om at Muslimer er dummere enn andre finner jeg hele grunnlaget noe tvilsomt. Rett og slett fordi det landet som scorer dårligst i testen har 59 som sitt IQ snitt. Hvis vi antar at den personen som nevnte at det kreves 52 i IQ for å åpne en dør og legger til det faktum at mange hunder klarer denne bragden så får vi et interessant resultat: Hunder er omtrent like smarte som en hel nasjon. En hel nasjon hvor mennesker snakker med hverandre, spøker og diverse annet som jeg aldri har sett noen hund gjøre.

     

    (forresten: hvem er det som bestemmer hva som er vansklig i en IQ test utifra hvilke mål? Bare sånn for å stille noen kritiske spørsmål.)

     

    Hovedpåstanden er at muslimer er dummere enn andre. Og generelt uduglige. En påstand jeg vil se bevis for fra et land hvor to grupper med genetisk like troende fra sosialt likestilte lag er stilt opp mot hverandre.

     

    Rent teoretisk, som er det planet jeg antar at diskusjonen befinner seg vil jeg påstå at det ikke er belegg for en slik påstand. Tross alt har fravær av offentlig tro mer med velstand å gjøre enn tilstedeværelse av en hvilken som helst tro. Mange vil påstå at USA er et eksempel på det motsatte, men personlig mener jeg at det faktum at de fleste amerikanere er villige til å kjøpe avis av en muslimsk selger er et bevis i motsatt retning. Legg også merke til at selv om mange mener at religion bør ha en større tilstedeværelse i moralske spørsmål, er det ofte slik at de samme menneskene er imot en statligreligiøs innblanding i sine saker. KOrt sagt: De ønsker ikke at religion skal styre deres arbeidsliv, fordi de forstår at det finnes andre retninger med andre konkrete regler.

  10. Jeg heller i retning av Djengis. For å gi diskusjonen litt mer å gå på: hva er makt? Herredømme over enorme landområder? Militære styrker som kan BRUKES til å angripe/slakte/voldta/plynder/hvaduvil? Økonomisk makt? Diplomatisk inflytelse? En kombo?

     

    Om vi går utfra en balansert kombo ville jeg nok påstå at Djengis var helt der oppe blant alle de mektigste. Tross alt, han kunne leke rundt med sin relativt store personlige hær, som hadde en høy grad av mobilitet. Det siste er nokså relevant, for mens Alexander sin hær måtte traske rundt til fots kunne Djengis ri. Altså kunne han utøve sine tvilsome ønsker både i Kina og Russland i løpet av en livstid.

  11. Om du har photoshop eller lignende, kan du ta to bilder... ett hvor du tar hensyn til f.eks. himmelen og ett annet hvor måler lyset i de mørke partiene. Da sitter du igjen med to bilder...  setter du disse sammen til ett, har du et "perfekt" bilde med riktig eksponering over hele fjøla. Du kan også bruke flere bilder for bedre resultat.

     

    Dette kalles også "HDR" og står for High Dynamic Range... det finnes uttallige guider på nettet om du søker litt.

     

    Du kan også sette kameraet i M-program og justere lukker og blender til du får et resultat du kan leve med.

    9331265[/snapback]

     

    Skal definitivt teste ut HDR. Ser morsomt ut... Nå må jeg bare bli stødigere på hånda/finne et stativ så skal det bli riktig så bra bilder her...

     

    Som foresten er et særs merkelig program ut fra det jeg har sett i quick tutorial'en. Ikke bruke open for å åpne bilder :D

  12. Finnes det ikke et program på apparatet som heter...hehe.. «program» eller lignende?

    I såfall kan du sikkert overstyre eksponeringen i 1/3 blendetrinn. Hvis du skal ha frem landskapet med en veldig lys himmel, ville jeg ha prøvd med et «hakk» overeksponering for å begynne med (+1).

     

    Det er jo mer sjelden at himmelen blir for mørk, men det går jo an å undereksponere en smule hvis du er spesielt ute etter «knall» farger på himmelen eller lignende.

     

    EDIT: Nå kjenner jeg ikke til det kameraet du bruker, men hvis det er et veldig enkelt apparat, uten noen muligheter til å overstyre apparatet, kan du jo bruke et «gammelt» knep:

     

    Sikt kameraet inn på et mørkt område i bildet og hold ned utløserknappen halvveis. Pass på at du oppnår riktig avstand på autofokusen. Flytt deretter utsnittet i bildet, f.eks. mot himmelen igjen og trykk av. På denne måten «lurer» du kameraet litt da

    :-)

    P.S. Ikke den beste løsningen, dette.

    9324796[/snapback]

     

    Det med et mørkere område har jeg prøvd, problemet var at himmelen ble helt utbrennt, bare hvitt omtrent. Det med blendern funka best, og virker som om det beste. Ikke helt perfekt, men langt bedre enn før. Nå får jeg ikke bare detaljer i skyggen, jeg får også fram nogenlunde riktige farger. Jihae. Takker, bukker og så vidt skraper.

  13. Jeg lurer på hva ladetiden på et f30 er, fordi det ikke har stått i noen av testene jeg har lest. Grunnen er at jeg skal på en lengre reise hvor jeg ikke vet hvor god tilgang det vil være til strøm, og tenkte jeg skulle anskaffe et nytt kamera til reisen. Så om det vil bli vanskelig å holde et f30 ladet kommer jeg til å gå for et powershot til rundt 2000, med mindre noen kommer med et forslag til et bra kamerea som går på aa batteri?

×
×
  • Opprett ny...