Gå til innhold

_Nils_

Medlemmer
  • Innlegg

    582
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av _Nils_

  1. On 4/10/2022 at 2:35 PM, Theo343 said:

    Helt enig i at det er tull at man trenger høy utdannelse for å jobbe med IT. Derfor meget synd at det offentlige har falt for den udugelige "Vi foretrekker kandiadater med Master".

    Det er vesentlig viktigere med interesse og talent for faget. Det er også tull at alle som jobber med IT også skal fungere godt som foredragsholder, kursleder, konsulent og hva det måtte være. Bruk folk der de er gode fremfor å skulle ha allt til å passe samme form.

    Det er faktisk veldig sjeldent de som jobber med IT er gode foredragsholdere og kursledere. Og IKT faget forbereder ingen på det, eller konsulentlivet, så i så måte er det mer eller mindre ubrukelig for den biten av faget.

    • Liker 1
  2. 5 hours ago, Selvstendigsaas said:

    Roger Moore: for min del handler det om stadig mindre rom for kreativitet og en stadig større "samlebånds" struktur hvor man kun er med som en bitteliten brikke i et kjempe maskineri, uansett hvilken rolle man har.

    Derfor jobber man ikke for de store konsulenthusene, men heller hos de mindre der mulighetene for variert arbeid er mye større.

  3. 8 hours ago, Snowleopard said:

    Mulig jeg tar feil her, men det høres som deler av diskusjonen bare ser på trafikkgrunnlaget basert på hvem som bor langs linjen, og ikke de som bor "på tvers" av linjen. Da glemmer man fort en stor del av kundegrunnlaget.

    Stavanger/Sandnes kan ikke sammenlignes med Oslo i befolkningsspredning. I tillegg legges bussveien bare noen få hundre meter fra allerede eksisterende dobbeltspor for tog, som igjen ligger maks 200 meter fra sjøen. Bussveien legges også i mer eller mindre samme trase som tidligere, som allerede var en av, om ikke den, best trafikkerte distansen for buss i Norge. Der den ikke legges i samme trase, flyttes den nærmere sjøen, og bort fra allerede eksisterende kundegrunnlag, i tillegg til at det ikke eksisterer noe særlig kundegrunnlag på østsiden av den over store deler av strekningen.

    Den har en liten sving innom Norges største næringsområde, men blir liggende helt i østsiden av det, som grense mot boligområde, og ikke inn i midten. Ja, det kommer en ekstra arm som skal gå igjennom deler av dette også, til Sola lufthavn, på sikt, men det var hovedruten mellom Stavanger og Sandnes som burde gått her. I tillegg utelates Norges til nå, dyreste (ferdig om et par år) sykehus og hele universitetsområdet som også burde ligget på hovedruten mellom de to byene.

    • Liker 1
  4. 5 hours ago, OlaML said:

    Har troen på dette. Bergen burde også gått for denne løsningen til Åsane. Bussen kan ha både batterier og pantograf, traséen kan også deles med utrykningskjøretøy.

    Nei, vi skulle hatt skinnegang på Nordjæren! Så kunne de blitt automatisert like enkelt som i København. Jeg er sjalu på løsningen i Bergen!

    5 hours ago, _Brukernavn_ said:

    Så langt virker dette prosjektet svært lite gjennomtenkt. Bussveien går flere strekninger mellom veibanene, med hodeplasser i veibanen. Bussveien går også rett gjennom flere rundkjøringer, så de har installert lyskryss i rundkjøringene. Fartsgrensene på veiene langs bussveien har blitt redusert, med full stans i trafikken hver gang en buss kjører gjennom en rundkjøring med lyskryss.

    Det er ikke det som et problemet med bussveien - det er jo det som er tanken bak det H at folk skal sitte i bilen og angre på at de ikke tok bussen. Derimot er det flere steder den kommer til å rasere eksisterende kollektivtilbud, som Hinna og Sandnes sentrum. I tillegg til å ødelegge det som er igjen av det historiske Sandnes.

    5 minutes ago, Simen1 said:

    Så like etter at verdens dyreste sykkelvei er bygget i samme område av miljøgrunner, så skal man pøse ut ennå mer penger på å få syklistene til å velge buss i stedet for?

    Hvem betaler regninga?

    Bussveien ble startet før sykkelveien. Og forøvrig er det personer som meg som betaler i bomringen som betaler den... Samt driften... 

    • Liker 3
  5. 6 hours ago, anon_83104 said:

    Gjennomsnittlig utbetaling etter skatt i Norge ligger på ca. 45000 per måned etter skatt i Norge. 

    Snittlønn er på ca. 570.000, og de betaler ca. 150.000 i skatt av dette. Da har jeg sjekket lønnsstatistikk og gjort beregning med skattekalkulator. 

     

    Reguleringer gjør at enhver ansatt koster bedriften opptil det dobbelte av lønna. Så poenget til @Simen1 er nok uansett reelt. 

    Vi lever nok ikke bare med en boligboble. Vi har også en lønnsboble i Norge. 

    Tallene dine er på tur, og stemmer absolutt ikke. Gjennomsnittslønna er i Norge 48.750 pr måned - da har man ikke 45.000 pr måned etter skatt.

  6. 18 hours ago, molna said:

    Ikke bare lønnsnivå, men fagforeninger og streikerett gjør det også vanskelig å drive bedrift i Norge. Da jeg jobba i London kunne arbeidsgiver be meg slutte på dagen, uten grunn. Veldig enkelt for bedriften. Her i Norge kreves begrunnelse og den ansatte må ha x antall måneders skriftlig varsel... Tragisk.

    Når jobbet du i London? 1878?

    Da jeg jobbet der, for 11 år siden, kunne de ikke...

  7. On 2/19/2021 at 10:16 PM, oneword said:

    Og pkt 2: Noe jeg nekter å tro er et faktisk problem, men årsaken til at man krever en person per navn, er fordi personen var godt likt i selskapet fra før, evtv hos noen ssom har anbefalt han. Ikke fordi han kunne levere, ettersom kuinden i stor grad sjelden har peiling på om det som er levert faktisk er av god kvalitet eller ikke.

    En annen grunn er firmaer som selger seg inn med seniorkonsulenter, men sender juniorkonsulenter for å gjøre jobben.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...