Jump to content

Invader Zim

Medlemmer
 • Content Count

  3178
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Invader Zim last won the day on July 14 2018

Invader Zim had the most liked content!

Community Reputation

2657 :)

Recent Profile Visitors

10105 profile views
 1. Stiller meg med Henrik her. De fleste av oss føler nok på det samme i mer eller mindre grad. Det er tross alt en grunn til at de fleste forhold ryker før eller senere til tross for at de fleste nok skulle ønske de kunne forbli forelsket i samme person forever. Vi er rett og slett ikke laget slik. Fra naturen sin side er ikke det er god overlevelsesstrategi. Vi får dermed drifter som er i konflikt. Vi har både et ønske om å være med andre og å være med den vi har. Jeg tror nok veldig mange lurer seg selv på dette punktet. Jeg får inntrykk av at folk flest ikke innrømmer slikt fordi de da føler det blir sant. Jeg har stort sett bare årelange forhold bak meg. Jeg liker å være med en person som jeg kan være glad i og ha tillit til. Da er det veldig viktig å holde liv i flammen. Man må snakke sammen og gjøre ting sammen. Man kan ikke bare følge rutiner som til slutt blir dørgende kjedelige. Jo bedre kjemi man har desto enklere er det å holde liv i denne flammen. Jeg er jo av den mening at dersom man ikke har barn sammen så er det ingen grunn til å jobbe med forholdet for å forbli sammen når én part egentlig ønsker noe annet. Det er ingen skam i å erkjenne dette. Men når man først kommer til dette punktet er det viktig at man er åpen for dialog og villig til å gjøre endringer. Her mener jeg det er viktig å lese opp kjærlighetens fem språk. Forstå at vi kommuniserer på forskjellige vis og at vi får bekreftelse på forskjellige måter. Hvis vi har veldig forskjellige måter å kommunisere på så kan ønskene virke veldig tåpelige. Det høres kanskje banalt ut om partneren vil du skal vaske kjøleskapet for at hun skal føle seg elsket, men så forskjellige er vi altså. Noen føler seg elsket når partneren river av deg klærne når du kommer hjem og tar deg på gulvet i gangen. Andre føler seg elsket når de kommer hjem til et vasket hus. Mange føler seg elsket av å bli spandert på restaurant eller offentlig få kjærlighetserklæringer. Sånn er vi bare og disse måtene å kommunisere på er nøkkelen for å ha det bra over tid. Ikke bare snakk ditt språk. Snakk språket til partneren din og få partneren til å gjøre det samme. Dere sier kanskje begge to at dere elsker hverandre, men si det slik at den som trenger å høre det får høre det.
 2. Jeg regner med at de pengene du får kommer fra foreldrene dine? Altså får du penger av dem som delvis skal brukes til å betale tilbake i form av "leie"? Vil du komme bedre ut av det dersom de simpelthen slutter å gi deg penger? Jeg synes selv det er lurt å lære barn viktigheten av økonomi og ansvar og jeg mener at man nesten ikke kan begynne å lære barna slikt for tidlig. Spesielt om det handler om svært bortskjemte barn som oppfører seg dårlig hjemme så kan det være på sin plass med litt tøffe tak. Selv om "takene" bare er symbolske. (Altså om saken er at du får penger for å gi tilbake til dem for å visualisere for deg at dette du får gratis faktisk koster penger og krever at man setter litt pris på det). Det ideelle er selvfølgelig at barn hjelper til med husarbeid. Vasker egne klær, hjelper med matlaging osv. Men langt ifra alle barn har lært nok mestring i ung alder til å "gidde" - og da er dette kanskje en strategi for å oppnå det samme? Nå kjenner jeg ikke situasjonen din, men tenkte det var greit å komme med et annet perspektiv på saken siden kommentarene til nå har vært noe ensidige.
 3. Regner med at dette er mulig. Dersom din fastlege er enig i og kan bekrefte ovenfor nav at du er syk på grunn av din nåværende arbeidsplass kan du iallefall levere oppsigelse og gå direkte fra sykmelding til dagpenger uten karenstid. Det vil si at din nåværende arbeidsplass i så fall ikke vil ha noe å tjene på å gjøre seg vanskelige. Om mulig så regner jeg med at du først må forsikre deg om at dette er oppfattelsen til legen og deretter ta en dialog med arbeidsplassen. Nav kan sikkert også hjelpe deg med denne dialogen når de har fått bekreftelse fra legen hvis de et er slik at du ikke kan arbeide i her.
 4. Hvis du hadde vært fast ansatt, så tror jeg ikke de kunne sagt deg opp. Ikke med en gyldig sykmelding og et så kort tidsrom. Problemet her er i grunn at du ikke blir sagt opp. De tilbyr deg bare ikke en stilling og lar din nåværende kontrakt løpe ut. Da blir evt problemstillingen om hvorvidt du kan bevise at du har blitt lovet stillingen. Jeg tror ikke en arbeidsplass uten videre kan trekke tilbake et tilbud om stilling når det først er gjort med mindre begge parter er enige. Men arbeidsplassen har antagelig ikke konkret lovet deg stillingen. De har kanskje bare luftet at det har vært en mulighet?
 5. Det som gjorde at jeg syntes Låsingen virket motivert og useriøs er setningen "Da gratulerer jeg deg med å være personen som fikk emnet låst.". Det var vel ikke han som fikk tråden låst om grunnen påståelig er at tema er dødfødt? Det var en uheldig ordlegging som fikk det mer til å virke som et "siste stikk" enn en saklig behandling.
 6. Jeg har vært i kontakt med karriereveiledning for mange år siden og mitt inntrykk er at det kan være nyttig. Nå var ikke min situasjon helt lik din, men det opplevdes seriøst og saksbehandler fant utdanninger osv som bygget på min erfaring. Nå endte jeg ikke med å gå videre med det, men tok ett år på fagskole som nettstudent i fjor og nå har jeg ny jobb med noe jeg trives med. Utdanningen jeg tok var mer eller mindre den samme som karriereveileder anbefalte for 10+ år siden.
 7. Den siste referansen er stort sett den som teller mest. Har du dårlige karakterer men god attest fra en tilsvarende jobb så vil nok de fleste arbeidsgivere til en viss grad se bort fra karakterene. Jeg ville isåfall personlig påpekt dette i søknaden dersom avviket er stort. "Av X årsaker fikk jeg ikke prestert karaktermessig på nivået jeg ville foretrukket men jeg mener å kunne vise til at min kompetanse allikevel er beviselig høy som det fremkommer av attest Y."
 8. Jeg kommer uten tvil til å overvåke mine egne barn når de blir gamle nok til å utsette seg for de farer som lurer på nettet. Men dessverre så kan nok disse lovene som skal "verne" om barnas privatliv tolkes subjektivt slik at man kan nok potensielt straffes for å prøve å beskytte barnet sitt not seg selv på en slik måte. En evt sak ville vel forsøkt å ta hensyn til barnets historie med slikt, alder og modenhet i tillegg til hvordan overvåkingen utføres.
 9. Tiedemanns rød2 er ganske grovkornet. Mener denne er ment for både rulling og pipe. Kjenner ellers ingen som røyker pipe så kan ikke om det. Har ikke byen finnen tobakksforretning som kan hjelpe?
 10. Hvis du skal "sjekke" ventilatoren på kjøkkenet så er det lite hjelpsomt om snekkeren river av halvparten av takrennene og kledningen på garasjen.
 11. At kvinnfolk blir våte har antagelig samme effekt for oss som når du ser en av oss bli skikkelig hard. Det er bare positivt.
 12. Du bør tenke litt på framtida. Er du villig til å flytte for et forhold? Er hun? Dette vil potensielt være noe en av dere kan angre på om alt er rosenrødt i begynnelsen, men dabber av senere. Vil du trives der hun bor jobbmessig eller sosialt? Man tenker at det er lett å flytte hjem igjen om det ikke funker, men om noen år har dere kanskje barn og du er låst fast.
 13. Folk er forskjellige. I ungdomsgjengen vår var det noen kvinnfolk som nærmest gikk på rundgang. De var sammen med han en året, han andre året osv osv. Selv har jeg aldri helt skjønt hvordan folk klarer å ta så lett på det. Ungdomskjæresten min gikk i samme klasse, men vi var kjærester til vi ble voksne så jeg har ikke kjent på hvordan det er å ha en eks i samme klasse. Jeg ser for meg at det kan være ubehagelig. Iallefall om en annen i klassen blir kjæreste med henne etterpå. Hvis du er en type opportunist som hopper på jenter med én gang de blir single så setter du deg opp til et fall. Du må huske at folk vingler mye og spesielt i den alderen er det vanlig at folk slår opp, blir sammen igjen, er utro, slår opp, blir sammen osv osv. Så hvis du ender å bli sammen med noen som nettopp har klatret av noen andre så må du ikke bli overrasket når du bare er en rebound et par måneder eller hun går tilbake til eksen - og da er du antagelig heldig om hun bryter forholdet med deg før hun hopper tilbake på den gamle kjæresten. Det sagt er alle erfaringer gode erfaringer og det er på sikt bare positivt å få så mye øvelse som mulig nå mens alt er bare lek og lite alvor.
 14. Invader Zim

  Avføring og hygiene

  Vann er fint for å løse opp dritt. Jeg tar som regel litt vann på papiret. Trenger ikke skrape seg til blods og en blir renere. Ellers finner du "partikler" av alt overalt, så det er ikke noe du bør overtenke for mye på. Om du absolutt skal ta helt av bør du vel vokse seg etter hvert dobesøk for å hindre at et hårstrå med partikler ramler av i løpet av dagen og kommer på villspor. Bremsespor kan skje den beste under visse omstendigheter. Har du et fungerende rævhøl skal det smøre seg sjøl og du skal nok være god for å ha full kontroll på hver dråpe væske du utstiller fra hver eneste pore.
×
×
 • Create New...