Gå til innhold

johanf

Medlemmer
  • Innlegg

    6 124
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av johanf

  1. Hei, jeg snuser litt på å gå til anskaffelse av en W220 S-klasse 320 CDI (pre facelift) og lurer på om det er noen her som vil vise meg sin? Litt for å få et referansepunkt og vite mer hva jeg eventuelt går til. :)

    Gjerne på østlandet, men om det er et stykke unna kan vi kanskje møtes på halvveien?

  2. Samma hva dere kaller det - hvor kjøper dere ledninger i alle regnbuens farger? Alt fra 0,5 kvadrat til 2,5 kvadrat i rød, sort, gul, blå. grønn osv osv. Jeg finner ikke noe på nett selv. Hjelp?

    Gjerne på rull, kobber, trenger ikke være tynntrådet eller silikonbelagt. Ok kvalitet holder. 

  3. NRK lisensen slik vi kjenner den avvikles fra 1. januar 2020. 

     

    Fra den dato er det inntekten din som avgjør hvor mye du må bidra med til NRK helt uavhengig om du eier TV eller noe som helst annet apparat til å ta inn TV og radiosendinger. 

     

    TV'en du linker til vil forøvrig kunne ta inn NRK sine signaler fra det digitale bakkenettet uten noen ekstra dekoder.

    Ja, jeg mistenker jeg ikke kommer unna.

     

    NRK vil heller ikke plombere TVen min (noe jeg gjerne gjør, for jeg skal ikke se på TV på den likevel) siden de skal over på ny ordning fra nyttår. Og "da er det ikke lengre aktuelt" sier de.

  4. Hei,

     

    Kan noen fortelle meg hvordan jeg kan se på TV med en "vanlig" TV kjøpt på komplett.

     

    Det er denne:

    https://www.philips.no/c-p/65PUS6703_12/6700-series-svaert-slank-4k-uhd-led-smart-tv-med-tresidig-ambilight

     

    Vil man ved å koble til en antenne kunne ta imot TV-signaler fra NRK, eller MÅ man bruke en digital boks i tillegg til TVen av noe slag?

     

    Ja, jeg prøver å finne ut om jeg er lisenspliktig.

  5. De fleste som startet å demonstrere hadde null peiling på hva denne utleveringsavtalen inneholdt.

    Det stikker dypere enn som så. Det gjelder ikke bare en utleveringsavtale. Det gjelder å sloss for å ikke miste Hong Kongs frihet til å være selvstyrt, til å ha demokratiske avstemminger og til at innbyggerne kan tenke og mene og si fritt det de ønsker. Kina er et autoritært diktatur. Hong Kong er på vei til å innlemmes i dette, mot innbyggernes ønske.

     

     

    Det er ingen i Hong Kong som vil bli utlevert til Kina ved å kritisere Kina. Utlevering skjer ved forbrytelser med en minstestraff på 3 år eller mer i Hong Kong. Det er ikke ulovlig å kritisere Kina i Hong Kong.

    I Kina er det mye du ikke har lov til å si eller gjøre. Det er for eksempel ikke lov til å samles i grupper eller demonstrere eller protestere mot noe man er uenig i, på den måten som skjer i Hong Kong nå. De som i kjølvannet av disse protestene blir gjenkjent og funnet av kinesiske myndigheter kommer med stor sannsynligvis til å bli systematisk forfulgt og arrestert, og en hel del av de havner nok i fengsel.

     

     

    Dere sympatiserer med "demonstrantene" i Hong Kong. Jeg kaller en spade for en spade, de er terrorister.

     

    Hong Kong Police har vært svært rolige og tolmodige. Hadde slike demonstrasjoner skjedd i USA ville flere ti talls personer vært drept av politiet i løpet disse ukene,mest sannsynlig såpass mange at demonstrantene hadde avsluttet hele opplegget pga den amerikanske militæe politimakten.

    Terrorister? Hvem er det de terroriserer? Den uskyldige befolkningen som bor på "øya", eller det diktaturstyrte lederskapet i Hong Kong?

     

     

    Jeg skjønner ikke hvorfor PLA ikke bare kjører inn og avslutter det en gang for alle. Men Kina tenker 10, 50, 100 år fram i tid i motsetning til vestlige regjeringer som tenker i perioder på 4 år.

    Hvis du ikke skjønner at et nytt Tienanmen Square er dårlig både for folkene i Hong Kong, lederne i Kina og verden generelt, tenker jeg du har en skrudd formening om hva som er rett og galt. I gå til angrep på i utgangspunktet ubevæpnede demonstranter med militært skyts er helt på trynet.

     

     

    Norges politikere krangler om bompenger og dere kritiserer kinesisk politikk og styresett. Ingen i Norge, Europa eller USA har noe med hvordan Kina styrer sitt eget land. Mange her inne vil nok ha samme "demokrati" i Hong Kong som Libya, Irak, Afghanistan, Syria osv har fått de siste årene.

    Grunnen til at man/vi/du/jeg/flere diskuterer politikken som drives i Kina er fordi den er til tider veldig fiendtlig innstilt overfor en del av innbyggerne som bor der.

     

    Du synes kanskje det er greit med sensur, overvåking, mangel på stemmerett, eller å bli nektet å reise noen steder bare fordi barna dine gikk på epleslang i hagen til naboen?

     

    Våkn opp.

    • Liker 2
  6. Jeg tror det er en kamp demonstrantene umulig kan vinne. Kina vil ha tilbake Hong Kong, koste hva det koste vil. Problemet er at Hong Kong er et handelssentrum nettop fordi de er utenfor "den kinesiske mur" og hvis landet skal innlemmes i Kina på samme måte som resten av fastlandet så spår jeg at mye av handelen flyttes til et annet handelssentrum i østen. Singapore springs to mind.

  7. At utleveringsavtalen ble satt på vent er en seier. Hvis de dro hjem etter seieren så ville det vist for Beijing at den enkleste måten å styre Hong Kong er ved å beholde status quo. Hvis mydighetene prøver å fortsette der de slapp, så kan de demonstrere igjen.

     

    Ved å fortsette demonstrasjonene og komme med nye krav så viser de bare at Kina har ingen grunn til å lytte til demonstrantene. Hvis konsesjoner ikke hjelper, så kan de like så godt bare kjøre igjennom sine forslag og arrestere demonstrantene. Demonstrasjone i Hong Kongs øker også risikoen for at Hong Kongs internett blir sensurert, og det vil være langt verre enn en utleveringsavtale.

    Demonstrantene ville ha garantier for at avtalen som ble satt på vent, faktisk ble satt vekk helt. Det at den blir satt på vent betyr bare at når de snur ryggen til, så fortsetter Kina med arbeidet om å få på plass et diktaturstyre over Hong Kong.

     

    Men klart, jeg skjønner hva du mener. Det kunne kanskje gått annerledes dersom demonstrantene tok en pause for å se om Carrie Lam faktisk holdt ord? Hvilket jeg betviler hun ville gjort.

  8. Offisiellt sett så støtter vel Norge Kina, så de vil ikke at vi blander oss inn i slikt.

    Jeg blander meg gjerne, om jeg bare fant ut en måte jeg kunne støtte demonstrantene på. De trenger all hjelp de kan få så lenge de kjemper for å holde landet og byen sin fritt for diktatur-styre.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...