Gå til innhold

M.B.2

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av M.B.2

  1. Hei alle,

     

    Jeg (heretter referert til som part A) leier et rom på en større klinikk til næringsvirksomhet. Klinikken er regulert som næringsvirksomhet. Lokalene jeg disponerer blir fremleid av en virksomhet (heretter referert til som part B), som leier hele lokalet av gårdeieren (heretter referert til som part C).

    Kjeden ser altså slik ut: part A leier fremleid et rom i et større lokale, som part B leier i sin helhet av part C.

    Leien er uforholdsmessig høy og har fått dette verifisert ved at samtlige andre tilbud ligger på rundt 50% billiger, men det er dessverre ikke bare bare å si opp kontrakten da det er lover og regler som regulerer hvor jeg kan praktisere. Løsningen blir derfor å forhandle en bedre pris. 
    Mitt spm er derfor; finnes det en lov som gir meg som leietaker rett til innsyn i hva part B betaler til part C? Hvilken paragraf i så fall? 

    Hvis det finnes en slik lov; finnes det en lov som regulerer hvor mye påslag part B kan legge på som kompensasjon for administrasjonen i å fremleie?

     

    På forhånd takk.

     

    Mvh

    Magnus

  2. Hei alle,

     

    Jeg har en mondeo fra 2004 og en fra 2007 med faceliften den fikk fra 2007. Bolt-sirkel, nav, og boltene er helt identiske bortsett fra innpress som er 52.5 mm på 2004 modellen og 55 mm på 2007 modellen. 

    Vil de fra 2004modellen passe på 2007modellen, eller er det kritisk at innpressen er identisk?

     

    Takker for alle svar!

     

     

  3. Sampson skrev (2 minutter siden):

    Bare vær obs på at om skaden er ny så er det særlig nå på vinteren du vil kunne oppleve at den sprekker. Det er vanlig når det er kaldt og man blåser varm luft på ruten. 

    Takk for svar. 
    Det er faktisk ingen synlige sprekker i ruta, så jeg satser på at det ikke er spenninger i ruta. Lekasjen lå tidligere mellom pakningen og øvre delen av ruta. Tec7 er limt oppå både toppen av ruta og pakningen. 
    Tror det går fint. Går over med ny tec7 om nødvendig.

    • Liker 1
  4. Sampson skrev (3 timer siden):

    Skaff deg forsikring med glass inkludert og lav egenandel -så hadde jeg gledelig tatt imot 1000,- for dette når bilen koster 18,000.

    så kan du ta den med innom Hurtigruta og be de ta en titt på om den er slitt + tec7 reparasjonen. Spør om råd.

    Takk for svar. Har glassforsikring med egenandel på 2000 👍

  5. Axefjord skrev (3 timer siden):

    5% rabatt for en slik feil, på en såpass gammel bil, høres da bra ut. 

    Det gjorde kanskje salget litt lettere for selger, og det kan selvsagt være planlagt. Men på en bil til 18k er ikke en (reparert) lekkasje i frontrute et stort problem. Det vil raskt være andre ting som er langt vanskeligere å reparere :p

    Ville du oppdaget dette senere? Om det er en noenlunde usynlig reparasjon, så er dette kun goodwill fra selger.

    Det er ganske usynlig, så jeg også anser det som goodwill. Bilen ble også prutet ned fra 23.000 pga gode argumenter (servoen jobber hardt ved hardt utslag, kun en nøkkel, + endel kosmetisk), så at han slår av ytterligere 1000 synes jeg er veldig raust.

    Takk for svar 

  6. Hei.

     

    Kjøpte en bruktbil på fredag. I går sendte eieren melding og sa at han hadde hadde glemt å informere om at det var lekasje i frontruten i vår. Dette hadde han fikset med tec7 og frontruten har vært tett siden. Jeg kjørte den i regnvær i dag og i helgen, og det er ingen tegn til at ruten lekker nå. Tec7 på utsiden ser også ut til å holde bra. Selgeren tilbyr å overføre 1000 kroner til meg som plaster på såret for glemt info, men er det ugler i mosen her?  

    Til info: bilen kostet 18.000.

    Takker for alle svar

  7. Hei alle

    Bil: Suzuki XL-7 grand vitara, 2007 modell.

    Bilen min er ikke helt pålitelig for tiden. Kort fortalt forløper det seg slik; står bilen ett døgn eller mer, starter den som regel enkelt. Hvis jeg kjører, stopper for å f.eks tanke, starter den som regel ikke. Det er ingen kinning eller antydning til respons fra starteren når jeg vrir om nøkkelen når den ikke vil starte. Dersom bilen ikke vil starte, har jeg kommet meg unna med å parkere i nedoverbakke for å trillestarte den, og dette går uten problemer.

    Startproblemet kommer og går, og var sist reelt for ca 4 mndr siden. Da var det tilstede i et par dager, for så å forsvinne. Nå er det konstant et problem, og har vært det i ca en uke.

     

    Noen som har vært borti lignende og har en løsning?

     

    På forhånd takk

  8. Hei alle.

    Hva må gjøres her? Rette ut karosseriet, lakke og bytte lykt eller må det mer til? Noen tips til hvordan man kan gjøre dette billigst mulig? Det estetiske har ikke så mye å si da det er en billig bil. Dersom dette kan gjøres ved å rette ut karosseriet selv, og enkelt pusses og lakkes, gjør det ikke noe at det er en synlig skade. 

     

    Takk for svar

    IMG_0082.JPG

    IMG_0088.JPG

  9. Hei alle

     

    Jeg har en suzuki xl7 2007 modell som jeg skal bytte klosser på foran. Noen som vet hvilke dimensjoner disse skal ha, eller kan gi linker til hvor jeg kan finne dette? Skruvat foreslår tre forskjellige dimensjoner, og fra før vet jeg at hvis jeg kjører safe og kjøper alle tre dimensjonene, må man ta av plastikken rundt klossene for å prøve dem på braketten. Dette resulterer i at de ikke vil ta klossene som ikke passer i retur.

    Takk for all hjelp

    Mvh

    \Magnus

  10. Hei alle. Jeg skal selge dette brukt for min mor, og jeg aner ikke hva dette kan være verdt, og det gjør heller ikke hun. Dette var gave fra en av dem som hadde agenturet på Avancehøytalere og det er snakk om 2 stk K5-S og 1 K5-C. De er så godt som ubrukt, helt strøkne og det følger med kabler.

    På forhånd takk.

    IMG_0104.jpeg

    IMG_0105.jpg

    IMG_0106.jpg

  11. Noe godt middel til å få reparet litt ødelagt plastikk? Selve opphenget til radiatoren og radiatorvifta på bilen fikk seg en trøkk i et lite sammenstøt med ett hengerfeste. Det er ikke mye belastning som opphenget blir utsatt for, så jeg tror sterkt lim eller annet kan fikse det. Noen gode tips til hva jeg bør bruke?

  12. Hei alle.

     

    Har en Berlingo 2004 hvor sentrallåsen ikke låser bakdøra og jeg får heller ikke låst bakdøra med nøkkelen i bakdørlåsen. Vanlige feil? Enkel fiks? 

    Siden det er en så billig bil vurderer jeg nesten å bare herpe døra så den ikke kan åpnes uansett, hehe. Noen tips til hvordan man enkelt kan sette dørhåndtaket til bakdøra ut av spill? ;) 

     

    Vh

    Magnus

  13. Hei.

     

    Har en golf 4, highline, 2000 modell. 

    I dag står det i et 192 relè til vindusviskerne. Funker det å sette inn et 377 i stedet? Så vidt jeg kan lese meg til er den eneste forskjellen at 377 er for biler uten regnsensor, og 192 er for med regnsensor. Da er det merkelig at det står i et 192, for bilen har ikke regnsensor.

     

    Takker for svar!

  14. En bekjent hadde et ENK. ENk'et eide tidligere næringseiendommer. Han skulle selge disse, men på grunn av kraftig beskatning når eiendomme tilhørte ENK og ikke AS, valgte han å opprette AS og overføre eiendommene til hans AS, og vente et år før han solgte eiendommene.

     

    Noen som kjenner til reglementet og kan forklare hvorfor dette var mest gunstig?

  15. Jeg startet bilen med vindusviskerne på ved en feiltakelse i dag til morgenen. Det var mye snø på frontruten, og vindusviskerne stoppet raskt. Jeg fjernet snøen, men vindusviskerne gikk ikke som normalt. De beveget seg ca en gang i minuttet. De gikk alt fra en hel runde, til bare noen få centimeter hver gang de beveget seg.

     

    Har ikke hatt dette problemet før.

     

    Noen som har en idè om hva som kan være galt?

  16. Jeg liker absolutt idéen, men fallhøyden blir i overkant stor når man akkurat har flyttet til en ny plass og man holder på å danne seg en sosial krets og bli kjent med "stemninga" i/på byen.

     

    Men du skal likevel aldri si aldri. Plutselig gjør jeg det :)

     

    Anonymous poster hash: b9a35...8d6

    Er uenig. Så lenge du gjør det med et smil om munnen, kan denne ikke slå feil. Blir kleint og du virker litt "needy" og svak, om du ikke har en god follow-up dersom hun avviser deg. Jeg ville ha sagt noe slik som at "neivel, da får vi være profesjonelle og kjedelige. Skal det være litt Ludo?" Husk å trekk på smilebåndet mens du sier Ludo. (Ler mens jeg skriver dette, haha)

    Hun kommer mest sannsynlig til å le etter Ludo, men bytt tema og lat som om ingenting har skjedd. Snakk om det morsomme som har skjedd i helga, en konsert du har vært på, eller noe fett som har skjedd i vennegjengen, etc. Etter dette ville jeg latt vær å sjekke opp henne noe mer. La henne komme til deg hvis hun endrer synspunktet sitt, og for all del ikke gjør et ONS til din "oneitis."

  17. Så..

     

    Jeg hadde ONS med ei i vennegjengen for et par uker siden. Vi ble kjent da begge begynte å studere i august, og det lå strengt tatt litt i kortene i en ukes tid. Sexen var forholdsvis dårlig ettersom begge var i overkant beruset, men morgenen etterpå var det god stemning og vi lå og koste noen timer.

     

    Jeg har hatt en del ONS oppigjennom, og har aldri hatt noe problem med at det bare var nettopp det.

     

    Denne gangen merker jeg dog at jeg faktisk bryr meg litt, og at jeg godt kunne tatt ho med hjem en gang til.

     

    Noen som har noen magiske triks for å komme seg over og bli ferdig med dette? Bare hoppe videre, og fortsette leken med noen andre, eller? Orker virkelig ikke sitte her og bry meg om noe som var et ONS.

     

    Anonymous poster hash: b9a35...8d6 [/acronym

    Hvis hun er i vennegjengen er jo dette en mulig bra dame!

     

    Kom uanmeldt på døra hennes og si følgende: "du var så dårlig i fylla, at du må vise hvor god du kan være." Si det på en lekende måte og sett pekefingeren på brystbenet hennes. Hvis hun ler er det game on, og du bare går rett på med klinings og eskalerer det derfra. Hvis hun avviser deg, må du ha evnen til å vende på hælen og bytte tema eller taktikk raskt, haha.

     

    Brukte noe lignende en gang og det ble game on.

     

    Lykke til!

  18. Ja jeg ville reagert. Sånn oppførsel er ikke greit, men det er dessverre ikke uvanlig heller. Personlig hadde jeg tenkt meg om. Hvor viktig er jobben for deg? Kan du lett finne en annen? Hvis det er drømmejobben kan du kanskje tolerere litt mer, men hvis du lett kan finne deg noe annet er det ikke noe poeng i å la han holde på sånn. Det kan du også fortelle han. Hvis du ikke oppfører deg bedre så slutter jeg.

     

    Jeg sa ifra til min sjef at jeg ikke satt pris på hans oppførsel og da ble det litt bedre.

     

    Takk for at du deler din erfaring Flin.

     

    Jeg kommer ikke til å ta det opp denne gangen, fordi jeg er i prøveperioden. Hvordan gikk du frem når du konfronterte din sjef? Setter pris på hvis du vil dele dette :)

     

    Mvh

    Magnus

  19. Hei alle

     

    Jeg trenger en second opinion på en sak som skjedde nylig på jobben min. Jeg har vært ansatt et sted i litt over 2 uker. For nylig ble en pasient misfornøyd med treningsprogrammet jeg skulle lage. Pasienten har en lang historikk med psykiske problemer (jeg jobber i helsevesenet og har tilgang til hennes journal.)

     

    Min sjef som har hatt pasienten i mange år, "kalte meg inn på teppet" og vi diskuterte saken. Han valgte å ta møtet på pauserommet til klinikken. Han mente at jeg hadde gjort en feil uten å høre min versjon av saken først. I tillegg rakket han ned på meg og mine evner foran en ansatt som kom inn på pauserommet. Han fortsatte å irettesette meg, selv om kollegaen var tilstede på pauserommet. I diskusjonen forholdt jeg meg rolig, og presenterte min side av saken. Da ble han rolig og mye hyggeligere og innrømte at han kunne ha gitt meg bedre informasjon på forhånd av timen pasienten skulle ha med meg.

     

    Jeg sitter i etterkant og er skremt over hans oppførsel så tidlig etter at jeg ble ansatt. Jeg mener det er en varsellampe for hvordan han muligens kan være fremover. 

     

    Det jeg stusser over er:

    1. At han går til angrep på meg uten å høre min versjon av saken først. 

    2. At han ikke tar meg med inn på et privat rom, slik at han kan irettesette meg der, og ikke i et rom. 

     

    Ifølge forskning og fagartikler er disse to punktene klassiske tegn på en "abusive boss," men jeg er ikke fremmed for at jeg overreagerer.

     

    Ville dere ha reagert på disse to punktene? Ja/nei?

     

     

    PS: Pasienten er nå fornøyd med opplegget vi har laget for henne.

    • Liker 2
  20. Hei alle

     

    Tenker å flytte til Oslo-vest, men vil gjerne høre om trafikksituasjonen først, da jeg jobber utenfor Drammen. 

    1. Er det rush ut av byen kl 7 på morgenen?
    2. Er det rush inn mot Oslo kl 15:30 på ettermiddagene?
    3. Får man rabatt ved forskuddsbetaling i bommen/e?

     

    PS: Offentlig transport til og fra jobb er utelukket pga tilbudet kollektivt er for dårlig.

     

    Takk for alle svar.

     

    \Magnus

  21. Skrape ned med meisel og pussemaskin, prime et par lag med kost, smør på opprettingsmasse eller hva det heter, vekt til tørk, pusse den ned til riktig form, lakke flere lag. Krever håndlag og må antageligvis gjøres annenhvert år, men det ser i hvert fall ikke ut som at bilen har skabb. Koster ikke all verden og tar noen dagers jobb.

    Takk for svar. Prøvde å google opprettningsmasse for bil, men fikk ingen treff. google foreslo "avrettingsmasse", og disse treffene var stort sett ment til avretting av gulv. Er det dette du tenkte på? 

×
×
  • Opprett ny...