Jump to content

oceana

Medlemmer
 • Content Count

  918
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

284 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja dette er spindoktorer i full sving. Jeg vedder hatten min på at ingen i FrP (eller de øvrige partiene for den saks skyld) ikke klarer å komme opp med noe som ligner på en rasjonell beskrivelse av hva slags "ny teknologi" det er snakk om som skal redde verden denne gangen. Kan det være thorium?
 2. Peak Arendalsuka når du holder foredrag med solbrillene på hodet :) Men Nelly har jo helt rett, det er utfordringer her. Dog har "alle" e store selskapene innen resirkulering vært klar over dette lenge, og det er jo gode grunner for at man har forsøkt å begrense mulighetene for å "plukke med seg" elektroavfall fra gjenvinningspunkter. Spørsmålet mitt er HVOR vi er i dette; hvor stor andel anslår man går tapt i dagens kretsløp, og hvor mye kreves for å tette disse hullene? Jeg har personlig mest problemer med materialene som IKKE umiddelbart er interessante å resirkulere men som ender opp i forbrenning.
 3. Har du noen oversikt som viser konsum pr husstand/capita fordelt over sesong? At nordmenn bruker MYE strøm gjennom vinteren er jo naturlig konsekvens av klimaet, men jeg skulle likt å se hvordan konsumet i f.eks Spania ser ut opp mot (potensiell) produksjon i form av sol.
 4. Hva er det disse superytelsene fra 10.000 fot skal brukes til egentlig? Snakker vi nå HPC i SKYEN? Jeg sliter med å forstå hvordan dette innlegget i det hele tatt oppstod i første omgang.
 5. Her trengs det en litt utdypende/bedre forklaring på problemstillingen syns jeg. Det er jo ikke noe som angår dagens problem i det hele tatt, den dagen vi har fastboende med egne rovere og rover-garasjer, så har vi kanskje plassert radioteleskop på både månen og andre planeter.
 6. Kan det være bruken av spesialstålet Corten som har gitt noen uventede egenskaper som det ikke ble tatt høyde for i beregningsjobben? Fra Wiki om Corten/Weathering steel For meg høres det ut som ikke helt usannsynlig at man har skapt områder som har blitt svekket ved kontinuerlig korrosjon. Legg til god norsk strategi for salting fremfor brøyting så er vi plutselig på et ganske ugjestmildt miljø.
 7. Bilen så raff ut på utsiden, men interiøret var vel for å si det forsiktig "hjemmelaget"...
 8. Ja, de ga bra suppe også de altså! Jeg har to like maskiner der begge nå står satt opp med power til medium, toppnotering forrige uke var 1,4Mill poeng. Det er bra for laptoper altså.. Men jeg vet ikke om jeg tør å kjøre begge for full maskin, da smelter de vel...
 9. Gulowsen er inne på noe vesentlig. Vi har veldig mye å hente på energieffektivisering, raskere og antagelig vesentlig billigere enn med havvind.
 10. Nå kjenner jeg ikke til geologien i Himdalen utover hva som fremgår av NGUs kartblader, men om den er i samme stil som store deler av Østmarka så er den nok av det robuste slaget. Dog, tettesjikt med integrert kran er ikke noe problem, og dette er bare en designfeil som man helt garantert ble advart mot på oppføringstidspunktet. Her skulle det svært lagt tettesjikt/injistert og så evt støpt buer for traverskran o.l. innvendig. Vi klarer jo å lage kraftverkshaller fri for vanninntrengning ved kritisk utstyr, så da klarer vi det nok i denne typen anlegg også. Hvem var det som designet og bygget hallen i sin tid?
 11. Det var ikke et sekund for tidlig. Utrolig historie, milliarder sløst bort og årevis med manglende kapasitet. Hva blir neste kapittel mon tro....
 12. "Får gratis oppvarming" - den syns jeg blir litt for tabloid selv for TU. Det er jo en nokså heftig investeringskostnad på f.eks vannkappe sammenlignet med en konvensjonell ovn. (Så skulle jeg ønske at rentbrennende ovn med vannkappe var en vanligere/rimeligere handelsvare men dit har vi ikke kommet.)
×
×
 • Create New...