Jump to content

tven

Medlemmer
  • Content Count

    214
  • Joined

Community Reputation

75 :)
  1. Viruset har enda ikke klart å spre seg i noe omfang i verdens største økonomi, USA. Det er ekstremt sannsynlig at det kommer til å skje. Og hvis det ikke er vaksine eller kur innen da kan vi forvente ytterligere nedside. Indeksene har gått mye ned, raskt. En investor med belåning har 3-4 dager til å hoste opp penger når de blir margincalled. Regner med at flere nå sliter med å stille sikkerhet til banken sin og får tvangssolgt posisjonene sine med den konsekvens at markedet faller ytterligere. Det som blir interessant å se er om dette markedet får en u eller v formet recovery. Altså snakker vi bare om en korreksjon eller et bear marked..
  2. Jeg vet ikke. Det er derfor jeg anbefaler at investorer legger planer på forhånd. Regner med det er større nedside før det går opp igjen. Vi har enda ikke fått smitte fra vanlige amerikanere til andre amerikanere. Vi har ikke fått inn tall på hvor mye viruset påvirker selskapene. Vi vet veldig lite om viruset. Kommer det i tillegg noen gjeldsbobler som sprekker pga corona eller selskap som går konkurs kan vi få en bratt og langvarig nedgang. Markedet tror jo at markedet kommer til å være mindre verdt fremover, ellers hadde jo ikke kursene sunket. Men det som jeg føler meg mer trygg på å vite enn det ovenfor er at aksjemarkedet vil være høyere om 10år enn i dag.
  3. Ja. https://intelligent.schwab.com/public/intelligent/insights/blog/stock-market-corrections-not-uncommon.html Se på denne linken for hva som er "normalt" Det at det har vært lenge siden en større korreksjon > 40% gjør at det er mer sannsynlig at det skjer nå enn det ville vært med f.eks to 40% korreksjon med 2 års mellomrom.
  4. På dette punktet i historien håper jeg at dere har A) et avklart forhold til personlig risikotoleranse Og B) Ikke har tatt opp belåning som fører til en margincall. I tillegg bør dere ha lagd en plan når dere begynte å investere for hva som skjer når markedet synker. Selv om det aldri helt føles slik så er det nåværende børsfallet langt innenfor normalen. 40-50% børsfall er helt normalt også. I normale tider har jeg, utenom bolig, 80-85% i indexfond og resten i kontanter. De siste dagene har jeg kjøpt litt og kontantandelen ligger på rundt 13% Planen er at hvis markedet synker til 15-20% fra toppnivået så øker jeg indexfondandelen til 95%. Synker s&p500 til 40% og mer så beholder jeg en liten buffer(2-3%) av porteføljen samtidig som jeg belåner noen hundretusener fra mitt nedbetalte boliglån. Av det jeg belåner setter jeg 90% i indexfond og beholder 10% på høyrentekonto for å betale ned lånet og øke likviditeten i privatøkonomien. Hva er deres plan?
×
×
  • Create New...