Gå til innhold

BoardkilL

Medlemmer
  • Innlegg

    626
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BoardkilL

  1. Gamepass er gull verdt. Akkurat nå spiller ungene Grounded på PC her i huset, sammen med meg. Fireåringen sliter litt med å skjønne alt han trenger å lage, men det går relativt greit.

    Det er jo ellers rikelig med andre spill å velge i der. Det er jo også utrolig greit å kunne sette opp familiekonto, slik at ungene har tilgang til Gamepass-spillene på sine egne pc-er og Xbox-er.

    Med Steam må man jo ljuge på alderen til ungene for at de skal få spilt Among Us, blant annet...

  2. Disse folka lever av at folk betaler, og for at folk skal fortsette å gjøre det må de faktisk følge opp det de sier, og låse opp filene etter du har betalt. Og det gjør de i så godt som alle tilfeller. Selv FBI har ved flere anledninger anbefalt de som er rammet å betale - om filene er viktige nok (typisk bedrifter). I de aller fleste tilfeller er det så godt som (helt) umulig å knekke krypteringen. Da er det eneste alternativet å betale, eller miste filene.

     

    Så er det opp til den som er rammet å avgjøre om filene er viktige nok til å betale, og om man vil støtte organisert kriminalitet på denne måten. Eller om filene, surt som det er, like godt er å anse som tapt.

    • Liker 1
  3. Kjørefysikken føles ikke helt på nivå med Forza Motorsport-spillene, men den er langt, langt bedre enn TDU- og NFS-spillene. Skrur en av alle hjelpemidlene og velger "simulator"-fysikk i innstillingene kommer man relativt nær Motosport-spillene.

     

    Som nevnt savner jeg egentlig bare å kunne tune bilene til å bedre takle trimming man kaster inn i dem. Det hadde ikke en gang trengt å være like avansert som i Forza Motorsport, selv om det så klart hadde vært å foretrekke. Det hadde holdt lenge med muligheten til å stille inn bilene litt ala det man gjør i for eksempel Colin McRae- og Dirt-spillene.

     

    I helgen fikk jeg gjort unna en del timer i multi også. Moro å kunne samarbeide med andre om å gjøre oppgaver i frikjøring, eller å herje rundt og leke sisten på golfbanen. :)

     

    • Liker 1
  4. Noe Forza Motorsport er det ikke, men jeg har nå hatt det mye gøy med spillet så langt likevel.

     

    Kjørefølelsen er fortsatt meget god, og når en kombinerer det med milevis av variert landevei blir det litt som Testdrive Unlimited, bare at det er kult å kjøre og har langt mer realistisk bilfølelse.

     

    Så langt er det eneste jeg virkelig savner muligheten til å tune bilene mine skikkelig selv. Mens det i de andre Forza-spillene er mulig å få en maks-trimmet billigbil til å fungere skikkelig med litt riktig tuning, må man i Horizon være langt mer forsiktig med hvilke deler man hiver inn i bilen.

     

    I de tidligere Forza-spillene har jeg drevet mye med drifting, gjerne med en blodtrimmet AE86. Med riktig tuning kan den godt ha 5-600 hk og fortsatt være meget håndterbar. I Horizon ble den samme bilen med de samme delene helt umulig å holde kontroll på. Jeg savner muligheten til å justere ting som giring, hjulvinkler og differ.

     

    Jeg fikk vært en tur på E3 i sommer, og da bortfoklarte utviklerne det med at dette var en "action racer" og at det skulle være mer lett tilgjengelig. Ser ikke helt at ikke det burde vært mulig å ha med tuning uansett, så kan de som ikke skjønner seg på det holde seg til standardoppsett. Med tanke på at de har mye av den samme motoren i bunn burde det jo ikke vært så vanskelig å implementert det for oss som liker å fikle med den slags...

     

    Uansett, Forza Horizon er et kult spill, og for de med over middels interesse for bilspill/sim er det et langt bedre alternativ enn Need for Speed eller TDU. Fett nok til at jeg har tatt meg tida til å kjøre alle veiene på kartet i alle fall, og samlet snart alle rabattskiltene. :p

  5. In-car view is out, after Codemasters' research discovered that 95 per cent of players use chase or bonnet cameras to play.

     

    Det forrige spillet var et morsomt arkade-spill med litt sim blandet inn. Heftig racing og kul drifting. Det nye blir sikkert også tøft, men når det ikke nytter å sitte inne i bilen på noe vis står jeg glatt over. Å kjøre med kameraet bak bilen er fullstendig håpløst, og panserkamera er ikke mye bedre.

    • Liker 2
  6. Ser virkelig ingen grunn til å betale dobbelt så mye for en MK-85. Lysene er kule, men som det kommer frem i anmeldelsen er det fint lite som skiller de to. eneste gode grunnen jeg finner er at den ene har hub og det har ikke den andre.

    Hub er alltid greit å ha.

     

    Det er fordi de glatt har hoppet over det faktum at MK-85 også har en avansert makrofunksjon og full N-key rollover via USB.

  7. Det er da flere forskjeller enn kun led-lys, hub og full n-key rollover via usb. Som CptKaboom hinter til, har MK-85 også en realtivt avansert makrofunksjon. Forskjellen fra de fleste andre spilltastaturer og MK-85 er bare at Qpad bruke tastaturets vanlige taster til makrofunksjonene. Dermed er det de ekstra funksjonene og mer avanserte teknologien som gjør at MK-85 er dyrere enn MK-50. Her er det altså en relativt markant mangel i testen.

    • Liker 1
  8. Du er ikke alene om å bli beskyldt for det. Det skal ikke fryktelig mye til før folk som er relativt lav rang begynner å klage. En god runde i tanks med guided og CTV, og folk begynner å sutre fælt. Eller noen gode, lange headshots som sniper, for den saks skyld.

     

    Det er bra DICE tar affære, for tidvis er det helt håpløst å spille på en del servere. Knivet fra andre siden av kartet? Jada, moro. Hodeskudd på første skudd hver gang, uansett avstand eller vinkel? Jippi. Det er ikke få ganger jeg har vært på servere som har blitt tømt bare bare noen minutter, på grunn av en eller annen idiot som jukser.

  9. Har man et relativt billig og kjedelig headset, for eksempel Steelseries eller rimelige Creative, kan man klare seg tålelig greit med onboard-lydkort. Har man imidlertid noe litt mer skikkelig, må man nesten ha en dedikert lydkort for å få ting skikkelig.

     

    Jeg merket enorm forskjell fra onboard, via Creative USB til Asus Xonar Essence ST og Creative SB Titanium HD, med mitt Qpad QH1339 (BeyerDynamix MMX330). Med onboard var det nesten like kjedelig som et hvilket som helst annet relativt ålreit headset, noe bedre med USB-kortet fra Creative, og helt konge med de to high-end-kortene. Så det har fortsatt helt klart noe for seg å kjøpe et litt skikkelig lydkort, og da gjerne et med skikkelig hodetelefonforsterker.

  10. Kjenner flere som har kjøpt alskens ny maskinvare til pc-en de siste måneden, kun for å være klare til BF3 kommer. Mest har det gått i nye grafikkort, men noen prosessorer og minne har det også blitt. Det var flere som tenkte at maskinene kom til å holde, helt frem til de testet betaen.

     

    Selv har jeg bygd om hele maskina i høst, og det er ikke i påvente av Call of Duty, i alle fall. Call of Duty kan til nød spilles på konsoll, men etter det forrige spillet tviler jeg på at det blir noe kjøp av Call of Duty i år.

  11. For min del har den nye dekkfysikken vært ganske merkbar. Jeg driver mye med drifting i Forza 4, og det er noe ganske annet enn drifting i forrige spill Det er langt mer krevende og uforutsigbart - og mye mer moro.

     

    Du må forresten sjekke Rivals-tida di på Top Gear-banen i Kia Ceed, Aasgaard. Tror det er noen som har slått den. ;)

     

    Det er jo potensiale for å vinne ganske mye penger på Rivals-løp, og det er en grei måte å tjene raske penger på. Førsteplass i et Rival-løp er så langt verdt opp til 50 000 credits, som er nok til å trimme mye, mye på de fleste biler. Kan vel være at det blir enda mer å vinne med flere spillere på listene. Rivals-løpene er virkelig et friskt pust, og vel det jeg har brukt nesten mest tid på i spillet til nå.

  12. Hentet frem Xperia Play-en jeg hadde liggende i morges. Lastet ned spillet, som vel er det dyreste jeg har kjøpt til Android så langt - rundt 40 kroner. Rent utseendemessig er det omtrent klin likt pc-versjonen. Kontrollene på Xperia Play fungerer bra, og nok langt bedre enn om en skulle styrt alt kun med skjermkontroller. Til en del spill er Xperia Play rett og slett bare mye bedre egnet.

     

    Litt kjedelig så klart at det enn så lenge kun er bygging og fjerning av terreng som er på plass - med uendelig tilgang til byggeblokker. Var så fornøyd da jeg kom over en stor kullåre, så kom det jo så klart ikke noe kull fra den - man trenger ikke det når crafting fortsatt ikke er på plass...

     

    Kunne godt tenkt meg at spillet på sikt blir en Minecraft "lite", med mining og bygging, men alltid med dagslys over bakken. Så kan man heller legge til mobs når man er under bakken.

  13. For å kunne spille med 3D kreves det 120Hz-skjerm og et relativt kraftig grafikkort. Både AMD- og Nvidia-kort har mulighet for 3D via aktive 3D-briller.

     

    Nvidias har en løsning kalt 3D Vision, som består av aktive 3D-briller og en ir-enhet som synkroniserer det som vises på skjermen opp mot brillene. 3D Vision aktiveres i Nvidia-kontrollpanelet.

     

    Du kan også bruke AMDs grafikkort til å vise 3D, men selskapet har ikke noen egen 3D-satsing. Dermed kreves det at du får tak i sensor og briller et annet sted. For å spille eller se film i 3D med AMD-grafikkort må du kjøre det hele via tredjeparts programvare. Det er relativt knotete sammenlignet med Nvidias løsning, og det er færre spill som er støttet enn med 3D Vision.

     

    Uansett hvilken løsning man velger må man regne med omtrent 50% tap i bilderate/ytelse i spill. Har du 60 fps i et spill uten 3D, vil du mest sannsynlig ende opp med omtrent 30 fps med 3D aktivert. Min erfaring er at 3D-briller fungerer greit til bilspill og en del action-spill i single player, men at det ødelegger mye for presisjonen i skytespill. Å spille med 3D på nettet har i alle fall jeg dårlig erfaring med. Med dårligere ytelse og dårlig presisjon skal det mye til for å vinne over fienden...

  14. Jeg kan se fordelen ved å bytte til digitale tv-sendinger, selv om man også der gjorde det knotete å bruke mottakere fra andre land. At tilbudet som kom egentlig er ganske dårlig, med svært begrenset båndbredde og få kanaler, får så være.

     

    Å bytte til DAB har jeg større problemer med å skjønne. Man har valgt en gammel og til dels dårlig teknologi, og når FM fungerer fint, og vil kunne fungere vel så bra i årene som kommer, ser jeg ikke helt behovet. I alle fall ikke for oss forbrukere. For bransjen er det selvsagt interessant å dytte på oss nye og dyre radioer.

     

    Med overgangen til digital-tv trengte man ikke å bytte ut selve tv-en. Man bare koblet på en mottaker, og ting fungerte omtrent som før. Med DAB ender vi opp med et søppelberg av dimmensjoner, og jeg synes kanskje nettopp det er noe det ikke snakkes nok om. Jeg har sett oversikter som sier at det er alt fra 7,5 til 18 millioner FM-radioer her i landet. Når de aller fleste av disse må byttes ut, vil jo det være en miljøutfordring som passer dårlig overens med målene om en grønnere hverdag.

     

    Innen FM-nettet slukkes er det vel i tillegg å regne med at de fleste har internett tilgjengelig i det som er av enheter, og kan dermed lett ta inn nettradio uansett hvor de befinner seg. Da ser jeg ikke at det vil være et stort marked for DAB-radioer. Det er vel også en fare for at dette ikke nødvendigvis slå positivt ut for radiokanalene, med færre lyttere som resultat.

     

     

     

  15.  

    Forsåvidt enig at MW2 og black ops ikke var knall, men det har vært mye dårlig i det siste på FPS-fronten. Er det så mange bedre alternativer?

     

    AtW

    MW2 synes jeg var helt greit. Black Ops har jeg spilt fint lite, da jeg synes det er litt småkjedelig. Et bedre alternativ? Jeg synes nå i alle fall Bad Company 2 er et langt bedre spill, både på pc og Xbox 360 - som er de to jeg spiller på. Og så er det ikke så alt for lenge til Battlefield 3 kommer heller! :D

     

     

     

  16. @MiSP: Nå har vel EA i løpet av de siste årene vist at de har endre kurs. Det har kommet en rekke meget gode og nyvinnende spill, fra et selskap som for bare noen år sida var omtrent like ille som Activision er i dag. Allerede nevnte Mirrors Edge og Dead Space er gode eksempler, SKATE-serien og de nye NFS-spillene like så.

     

    Sportsspillene er kanskje ikke fryktelig nyskapende fra år til år, men de har likevel nok i seg til å bli stadig bedre. Det virker som om de er mer innstilt på å ta noen sjanser, til å gi utviklerne friere tøyler, og til å ta risikoen med å lage ting som er nye og litt annerledes.

     

     

  17. Har både Mamba og G700 (som jeg hadde test ute av for en måneds tid siden). Har også hatt Microsoft SideWinder X8 (som jeg har gitt bort). Både Mamba og X8 er knallgode mus, men G700 trumfer dem begge.

     

    Logitech G700 er rett og slett en utrolig snasen spillmus, og har tatt over æresplassen på skrivebordet mitt - i alle fall frem til det evt dukker opp noe enda bedre til test. Uten at jeg ser for meg at det skjer med det første. ;)

     

     

     

  18. Konsollspill har blitt biligere igjennom årenes løp mye takket være att det har blitt knallhard konkuranse mellom selskapene, husker godt når Nintendo hadde tronen da kosta de nye spilla opp i mot 900 kr og hvis man også tar i betrakning inflasjon så var den kostnaden veldig stor.

     

    Når det gjelder datapsill, tenker da mest primært på commandore, pc spill osv så har disse hatt en liten prisøkning hvis man tenker i direkte kroner men hvis man tar inflasjon med i denne betraktningen så ligger de stort sett på samme nivå nå som for 20 år siden.

     

    Skrev et passelig langt svar, men det forsvant i tomme intet takket være noe ustabilt 3G på toget. :/

     

     

    Godt å se at det er noen andre som tar inflasjon/prisstigning med i beregninga. Tar man utgangspunkt i prisene for 15-20 år sida, som var høyere i rene kroner (ikke minst konsollspill), og regner om til dagens kroneverdi vil man se at vi slipper greit unna i dag. Det var ingen sjeldenhet at spill kosta både 7, 8 og 900 kroner tidligere. 900 kroner i 1995 tilsvarer like over 1 200 kroner i dag, noe jeg tviler på at mange ville vært villige til å betale for et spill nå. Siden den gang har vi begynt å tjene mer, samtidig som det som står på prislappen har falt betraktelig. Spill har altså blitt langt billigere.

     

    Også enig i at man gjerne får langt mer underholdning for pengene med et spill til 4-500 kroner, enn man gjør om man ser en film på kino for en hundrelapp, eller kjøper en dvd/blu-ray til et sted mellom 100 og 200 kroner.

     

    Egentlig har det aller meste vi omgir oss med blitt langt billigere. Sjelden har vi vel hatt muligheten til å kjøpe oss så mye unødvendige (og morsomme) ting som i dag. Ikke minst har elektronikk blitt latterlig billig de siste 10-20 årene, men også andre varer har jo falt mye i pris.

     

     

×
×
  • Opprett ny...