Gå til innhold

Aesop

Medlemmer
  • Innlegg

    312
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aesop

  1. Genialt.

    Jeg har selv brukt elektrikertape, men over tid slipper limen på denne og man sitter igjen med kliss over alt. Jeg tapet bla over alle de dyre røde strekene på fotoobjektivee mine før en ferie en gang (de skriker "Rob me!"), og etter en stund i varmen falt de av. Har også måttet tape over en rød led bak på kameraet fordi lyset reflekteres på motivet når jeg tar nattbilder!

  2. Hei,

     

    jeg har fått et merkelig problem med PCen min. Den starter bare av og til. Dersom den ikke starter, så hjelper det å trekke ut ledningen og vente i 10 min.

     

    Jeg oppdaget også at når jeg setter inn ledningen, så begynner chassisviften og CPU-viften å gå med lavt turtall!

     

    Jeg antar at det må være en kortslutning i hovedkort eller i strømforsyningen, men vet ikke hvilken av dem som kan forårsaKE feilen. Har nødig lyst til å kjøpe begge delene på nytt.

     

    Noen som har en idé hva som er galt?

     

    Alle innspill tas i mot med takk :-)

  3. Har akkurat fått ladet hodesettet og kobla opp mot min SonyEicsson M600i. Lyden fungerer fint, men det er en ting som irriterer noe vannvittig. Det virker som om den kobler ned og opp AD2P koblingen mellom hvert spor! Musikken stopper, så kommer det noen "blip blop" lyder før neste spor starter.

     

    Noen som vet om dette kan løses?

     

    Mvh

    Espen

  4. Hvordan vil 70-200 f/4-objektivet fungere som et makroobjektiv med mellomringer? Burde utvidet utvalget med optikk på 30D-en min, sitter bare med kit-objektivet som jeg synes er litt begrensende for tida, og begynner å bli klar for å handle. Et L-objektiv er nok i overkant av ferdighetene på nåværende tidspunkt, men jeg er av typen som liker å handle utstyr som kan la meg vokse inn i det så lenge utstyret ikke kommer i direkte konflikt med nybegynnernivået :)

    7466076[/snapback]

     

    Jeg har ikke fått testa det ut så veldig grundig, siden jeg bare lånte 70-200 en liten stund, men førsteinntrykket er at det er godt nok til at jeg ikke kan forsvare prisforskjellen til 100mm f2.8 macro. Jeg vurderer å legge makrolinsa ut for salg og heller bruke mellomringer med min 135mm f2L. Håper å få sammenlignet de to løsningene litt i julen, og skal sørge for å lage et innlegg om jeg kommer fram til noe mer håndfast.

     

    Ulempen med 70-200f4 + mellomringer er at du trenger mer lys. Dersom du skal ta bilder ute på dagtid om sommeren, eller bruker blitz, gjør ikke dette så mye. Veldig ofte vil man jo blende ned uansett for å få nok dybdeskarphet.

  5. Takk for alle erfaringer..

     

    Når det gjelder mellomringer har jeg hørt at disse har svært liten effekt ved lengre brennvidder..?

    Tusen takk igjen ;)

    LM

    6484533[/snapback]

     

     

    Mellomringer fungerer glimrende på legre brennvidder også. Resultatet er at du får bedre nærgrense og kan bruke objektivet for makro. Ulemp0en er at du taper lysstyrke (blenderen er den samme, men bildet blir mørkere)

     

    Jeg testa tilfeldigvis et sett med kenko-ringer på en 70-200 f4L IS igår og det fungerer bra. Med alle ringene 12 + 20 + 36mm er nærgrensen kun noen få cm. Resultatet var at en gjenstand på ca 1.5 cm vil fylle det meste av bildet. Dybdeskarpheten blir imidlertid veldig liten, men det vil jo også gjelde et bilde tatt med makroobjektiv.

     

    Jeg har tenkt å bruke mellomringene på en 135mm f2L og en 50mm f1.4, og resultatene er foreløpig så bra at jeg vurderer å selge min 100mm f2.8 makro... :) (men jeg kommer nok til å gjøre en god del med pixelpeeping før jeg tar en sånn avgjørelse...)

     

    Grattis med ny linse forresten!

  6.  

    Dette er ikke ett tele2 problem, men Telenor. Jeg hadde de samme problemene i vinter.. Jeg måtte sette telefonen kun i GSM nett for å motta sms og samtaler. Det viste seg at det var en programfeil i en av basestasjonen i nærheten av der jeg bodde.

     

    Det løste seg til slutt og jeg kunne bruke 3G hjemme igjen.. men i sommer kom samme feil igjen, og da telenor ikke hadde klart å fikse problemet i løpet tre uker, tok jeg like godt å skiftet til netcom!

     

    Aesop: Ser at ut i fra dine bilder at du er i fra Bergen? Jeg er også fra Bergen og var i Bergen sentrum jeg hadde problemer med Telenor.

    6750394[/snapback]

     

    Ah, det var en mulighet jeg ikke hadde tenkt på. Jaja, jeg bruker ikke 3G funksjonaliteten så mye, så det er ingen krise. Vurderte å bytte til Netcom selv, men problemet mitt er at jeg er mye i fjellet og der har Netcom mye dårligere dekning...

     

    Får ta en telefon til Tele2 og be dem be Telenor skjerpe seg

     

    (Bor i Bergen ja :))

  7. Jeg har hatt et tilsvarende problem med Tele2 de siste dagene. De aller fleste som ringer meg, får beskjed om at telefonen er slått av eller utenfor dekningsområde. Opprinnelig fikk alle telefonsvareren min, men den ba Tele2 meg slå av i forsøk på å ordne problemtet. SMS kommer også bare av og til fram.

     

    Lørdag kjøpte jeg ny M600i og inngikk ny binding på Tele2abbonementet (hadde Tele2 fra før). Mandag kom en SMS om at abbonementet var "oppgradert" og så kom problemene.

     

    Det aller verste er at Tele2 sier det kan ta inntil 3 dager å finne ut av feilen!

     

    EDIT: Så mye for god kunderservice...

     

    EDIT2: Etter en del om og men og prat med 4 kundebehandlere som ikke kunne hjelpe meg, har jeg snakket med Sony Ericsson. Det viser seg at det er telefonen som prøver å koble seg opp til 3G-nett, uten at SIM-kortet støtter det. Tele2 mener at dette skal være uavhengig av simkort, men etter at jeg satte telefonen til å bare bruke GSM, så er alt stabilt.

     

    Forøvrig: Jeg måtte laste ned ny firmware til telefonen for å få valget for "Bare GSM" fram i menyen.

×
×
  • Opprett ny...