Gå til innhold

Nicolae

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nicolae

  1. Hvorvidt det er en del av veien åpen for alminnelig ferdsel er stikkordet her. Jeg kikket på street view og det ser ut som du må en runde med kommunen for å få sperret av plassen ordentlig før du kan gjøre hevd på den. Hvem som eier grunnen er faktisk ikke så relevant slik som det ser ut nå.

  2. Dubious skrev (På 20.10.2021 den 22.01):

    Fordi de får parkeringsbot om de står på fortauet, men så vidt jeg vet så er det politiet som må gi de bot når de står i sykkelfeltet.

    Samme grunnen til at folk parkerer på gresset langs fortauet.
    Hold hjulene utenfor fortauet så får du ikke bot.

    Stemmer ikke. Kommunen gir bot i sykkelfelt.

  3. "Kan politiet sende bot til bilfirma som lånte ut bilen for demokjøring til samboer som igjen da får boten?"

    Politiet vil ikke sende forelegg til bilfirmaet, de vil spørre  bilfirmaet hvem som kjørte bilen på tidspunktet og så sende den til deg. 

    Såfremt du har kjørt for fort og de har et gjenkjentbart foto av deg da.

  4. Snylter skrev (7 timer siden):

    Hvis du derimot ser på nyere biler (så nye som kjøreskolene har) vil du se at for personbiler av årsmodell 2017 og nyere på Finn er det ca 2000 biler med manuelt gir og ca 14000 biler med automat.

     

    Men er du ung og skal kjøpe rimelig bruktbil er det blant biler eldre enn 2017 mellom 50 og 150 tusen i pris 6300 aut. og 9400 manuell.

  5. Interessant tråd. Skylddeling er vel ikke så galt uansett. Men det er en ting som ikke har blitt kommentert angående mopedens forbikjøring. Det er helt klart ulovlig å kjøre forbi til høyre når det kun er et kjørefelt for motorvogner (jfr. det mye omtalte punkt C over) . Men, hvis mopeden skulle svinge høyre, altså inn på samme vei som trådstarter skulle, så har han lov til å kjøre opp på siden av bilen til venstre. Mulig kollisjonen da ikke hadde skjedd, men allikevel.. :)  

  6. Inn- og utkjøringer danner ikke kryss. Et kryss er der vei møter vei. Def. av vei fra Trafikkreglene: Offentlig eller privat veg, gate eller plass (herunder opplagsplass, parkeringsplass, holdeplass, bru, vinterveg unntatt merket løype for beltemotorsykkel, ferjekai eller annen kai som står i umiddelbar forbindelse med veg) som er åpen for alminnelig ferdsel.

    Stikkveier i boligblokkområder er normalt ikke åpen for alminnelig ferdsel, så de regnes ikke som kryss. Men det finnes mange grensetilfeller rundt omkring som er åpne for skjønn.

     

    • Liker 2
  7. Det skiltet er rett og slett feil. Det gir ingen mening at det er to motstridende reguleringer i tidsrommet 11-17. Får du bot der bør du klage til Parkeringsklagenemda. Hvis det er i tilknytning til butikk er rart at det er parkering forbudt i åpningstiden.. Hvor er dette? Du kan se forskrifter og skiltplaner til all vilkårsparkering på: https://www.vegvesen.no/trafikkinformasjon/reiseinformasjon/parkeringsregisteret#/kart/63.990556,12.307778,3?_k=3qn0mv

  8. Parkeringsklagenemda er organ kun for klager på kontrollsanksjoner, altså brudd mot parkeringsforskriften som regulerer vilkårsparkering. Du har fått et parkeringsgebyr, som er helt annen sak. Tingretten er neste instans for deg. Du kan føre din egen sak og du vil få saksomkostninger på 1000 hvis du taper, noe du mest sannsynlig vil.. Men lykke til og si fra om utviklingen. :)  

  9. Glem det, du har ikke sjanse til å komme noen vei med den bota. Å ta den til tingretten er garantert tap og saksomkostninger ut av vinduet. Skilt og oppmerking er ikke sidestilt, det er ofte det er regulert om med skilt og det går en stund før merkingen blir fjernet. Det er alltid skiltet som gjelder. Dessuten er jo ikke merkingen særlig klar og entydig der heller, slik det ser ut på bildene. 

  10. Er det trafikk i rundkjøringen ville jeg holdt høyre felt ut og byttet etterpå. Det er mye lettere å håndtere en vikepliktsituasjon etter rundkjøringen da du ofte har bedre ro og oversikt. Det beste hvis det er mulig er å bytte felt før rundkjøringen. 

    Og en god regel: kjør heller feil enn å risikere kollisjon. Det er bare å snu senere.. :) Lykke til med lappen!

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...