Gå til innhold

six

Medlemmer
  • Innlegg

    197
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av six

  1. hvorfor det?

    hva hjelper det?

    Det han tenker på er vel hvis du har feilmontert hovedkortet i kabinettet (metallsoklene på feil plass eller totalt manglende) slik at hovedkortet har blitt kortsluttet. Hvis dette har blitt gjort er det imidlertid stor sjanse for at hovedkortet har blitt ødelagt og ikke vil fungere uansett, men det går jo an å prøve å ta det ut av kabinettet.

     

    Ellers hadde det vært greit om du fyllte på med litt mer detaljer om hva som skjer når du trykker på-knappen. Kommer hovedkortet med noen pipelyder eller lyser det noen statusleds (hvis slike finnes) ?

     

    En siste ting. Kan ikke se at du har svart på Brannigan's innlegg. Har du prøvd med et annet skjermkort ?

  2. jeg har prøvd med tre forskjellige ram-brikker

     

    det er et X800XT, men jeg får ikke startet i det hele tatt

     

    bruker X800XT mer strøm enn 6800 ultra?

    Snarere mindre så vidt jeg vet.

     

    Hvis du har prøvd å koble fra alle unødvendige enheter og maskinen fortsatt ikke vil boote så ser jeg det som svært usansynlig at dette har å gjøre med at PSU er for liten. 360W er ikke så lite.

     

    Har du husket å koble til til (begge) strømkablene til hovedkortet og den til skjermkortet ?

     

    Er dette et nybygg eller har maskinen fungert før ?

  3. jeg har nå prøvd 2 forskjellige socket 939 HK, og 2 forskjellige amd athlon 64 3500+, men maskinen booter fremdeles ikke.

    jeg tok den testen om PSU er stort nok, og det gikk akkurat med min chieftec 360W, men er den for liten likevel da, siden mskinen ikke booter? alle vifter, HK, HDDer og dvd-rom starter, men skjermen er bare svart

     

    er det PSU?

    Hvis du tror det kan du jo bare prøve å koble fra strømkablene til alle HD'er, DVD og eventuelle vifter som ikke er absolutt nødvendige for å redusere strømbehovet midlertidig. Så prøver du å starte opp. Da ser du i hvertfall om du får noe BIOS/Post skjermbilde.

  4. Regner med du leste dette Quoter; For porposes of this forced convection, it should be notet that the effects of black anodizing do not contribute to performance and can genarally be ignored.

     

    Dette står på side 4, radiatorer i pcér er i 90% av tilfellene kjølt av en eller flere vifter som gjør den til "forced convection"..??

    Hva 90% bruker er ikke hva jeg har tatt opp! Jeg siterer meg selv fra det første innlegget mitt i denne tråden: "For passiv kjøling er svart definitivt best."

     

    Og hvis du ser på tabellen på side 6, så ser du at black anodizing har fem ganger så høy termisk motstand som rent aluminium og 56 ganger høyere enn kobber.

     

    Så etter det jeg klarer å tyde ut av dette, så ser det ut som ved viftekjølt radiator så vil en miste kjøle-effekt ved å svartlakkere radiatoren. Å husk også at eloksering (anodizing) har nok mindre termisk motstand enn vanlig svart lakk.

     

    Her havner du skjevt ut. Termisk motstand internt i materialet er ikke det samme som hvor godt materialet avgir varme til omgivelsene. Det du snakker om er "thermal conductivity" mens det som angir varmeavgivelse til omgivelsene er det som betegnes som "emissivity". Dette er et omfattende tema som du kan du søke etter selv på Google hvis du vil lære mer. Her er en Emissivity table som viser verdier for noen materialer. Her vises det også at forskjeller i overflatebehandling gir store variasjoner med hensyn til hvor godt materialet avgir varme til omgivelsene.

     

    Og du kunne godt forklart påstanden din om at du får større kjøleareal ved lakkering av en radiator.

     

    For å prøve å illustrere dette på en enkel måte. Tenk deg at du har en firkantet kloss hvor alle vegger er 10mm lange. Denne klossen har da totalt 6 overflater hver på 10x10=100mm^2 dvs. totalt 600mm^2. Hvis du nå dekker denne klossen med en overflatebehandling som er 1mm tykk så vil lengden på alle veggene ha økt til 12mm som gir en total overflate på 12x12x6=864mm^2. Jeg er selfølgelig klar over at ettersom et lag lakk er veldig tynt så vil overflateøkningen som en følge av denne være veldig liten, men som space allerede har påvist vil det da også gjelde for de isolerende egenskapene. Her spiller også hvordan radiatoren er konstruert inn.

  5. Men tror fremdeles at det lille du tjener på varmeavledning vil bli tapt i isolering.

    Hadde nok hatt noe for seg ved mye høyere temperaturer. Men trodde også at en eller annen form for lys må være tilstede for at denne egenskapen for svart skal oppstå. Tenker bare andre veien, svart blir ikke oppvarmet uten uv belysning da svart ikke reflekterer noe som helst lys og derfor absorberer lyset og omdannes til varme-energi. Føler bare på meg at dette med avledning av varme har ett eller annet å gjøre med lys også.

    Jeg postet en link til et dokument som inneholder,som jeg oppfatter det, seriøs og god informasjon om kjøling og som sier at for passiv kjøling så gir en svart overflate 10-15% forbedret ytelse når det gjelder kjølingen. Andre her har fortalt deg noe av det samme.

     

    Dette er bare synsing/tipping.

     

    Og den synsingen/tippingen gir jeg ikke mye for når seriøse firmaer som har kjøling som sitt levebrød påviser noe helt annet og velger å svarteloksere ribbene sine på tross av den økte kostnaden dette medfører. Og nei, jeg tror ikke for et øyeblikk at dette er noe de bare gjør for at det skal se "tøffere" ut like lite som jeg tror at de gidder å lakkere kjølerørene bak på et kjøleskap, som nesten aldrig vil synes, svarte for morro skyld. Har du noensinne sett et kjøleskap med hvitlakkerte kjølerør/grid ?

  6. For passiv kjøling er svart definitivt best.

     

    Fra side 7 i Thermal tutorial:

     

    "it is obvious that a heat sink's performance in natural convection can be significantly improved (10-15%) by just blackening the surface. In forced convection the amount of heat being dissipated by radiation is so small (3%) that the added cost of blackening is not justified.".

     

    Det gjelder også å huske på at ved å legge på et lag med farge så øker du den totale overflaten på kjøleelementet, noe som er med på å motvirke ulempen ved eventuelle isolerende egenskaper ved overflatebehandlingen.

  7. Hei

     

    Jeg har tidligere fått anbefalt dette Hauppauge kortet. Men som dere ser er det bare 720x576 oppløsning på det. Er det ikke slik at Tv'er har 1024x768? I så fall hvordan er bildekvaliteten på dette kortet mot en vanlig tv?

    720x576 er den oppløsningen som PAL standarden opererer med og dermed alle "vanlige" TV'er kjører på.

     

    For høyere oppløsninger må man vel satse på HDTV eller noe, men da må det jo også sendes på denne standarden for at man skal få noe utav det. HDTV er vel i eksperimentfasen i Norge enda.

  8. Skal for sikekrhets skyld ta kopiering av alt til en annen disk, så er eg litt reddet om det går gale.

    Lurt :yes: Det pleier å gå bra med Partition Magic men jeg har også vært borti, mer enn en gang (versjon 4 er et skrekkeksempel i så måte), at det ikke har gjort det og filsystemet på disken har blitt totalt ødelagt. Powerquest anbefaler jo også at man tar backup.

  9. Vifter kan de ikke ha ute i rommet forsi det er vakum der. Det er som å flytte ingenting! *lurer på om vifta vil gå farlig fort uten motstand!?

    Vil jeg nok tro. Uten noen luft som bremser propellen blir vel den eneste mostanden friksjonen i lagrene, som neppe utgjør så mye. Vil tro at den oppnår en sinnsvak hastighet inntil først propellen og deretter viklingene i motoren sprenges i filler litt avhengig av hva som tåler høyest turtall/G.

     

    Jeg ville også tro at det er kaldt ute i rommet, så da holder det med en grei størrelse på kjøleribba... ? Hvorfor er da varmen et problem? Jeg er ikke helt med...

     

    Når solen står på uten noen beskyttende atmosfære i mellom varmer det nok.

  10. Catch tilbyr gratis etablering, i hvertfall på de litt raskere abonnementene. På de tregere koster det heller ikke så mye. Du slipper dessuten å betale (75,-) i ekstra månedsavgift som følge av at du ikke har telefon. Se:

     

    http://www.catchspeed.no/produkter/privat/adsl.asp

     

    Ikke blant de billigeste på månedsavgift, men leverer en tjeneste av høy kvalitet. Bra hastighet, lav ping og nedetid finnes omtrent ikke. Merk. all denne infoen er hentet fra sidene deres. Det kan for sikkerhets skyld være verdt å sjekke at du fakstisk ikke må betale for montør, men når de reklamerer for 0 etablering bør det jo være det som gjelder.

  11. eller bare instalere windows på partisjon C:

    Det er ikke sikkert dokument partisjonen som nå vises som C: er egnet for det. Mange, meg selv inkludert, synes det er svært lurt å ha operativsystemet på en egen partisjon og dokumenter og andre ting man ønsker å ta vare på på en annen. Da blir det mye enklere å reinstallere operativsystemet hvis det skulle være ønskelig/nødvendig uten å miste data.

     

    Hele denne problemstillingen skyldes et idiotisk valg M$ gjorde for mange år siden da de valgte å tildele stasjonsbokstaver i henhold til hvordan BIOS nummerer opp diskene og partisjonene. Dette tullet burde de sluttet med når de lagde Win NT som allt etter Win ME bygger på. Da hadde de muligheten til å lage en fornuftig måte å adressere filer på, men det gjorde de ikke. I stedet beholdt de den gamle dritten. Jeg innser at noe av grunnen sikkert var for at det skulle bli lettere å få eksisterende programmer til å fungere, men da kunne de heller laget en kompatiblitetsmodul (der man kunne konfigurere stasjonsbokstaver som man ville) som tilbød gamle programmer sin eksisterende måte å adressere filer på mens utviklerne oppgraderte og skrev nye programmer som benyttet ny, fornuftig filadresseringsmetode.

     

    For eksempel på en fornuftig måte å gjøre dette på, se hvor strømlinjeformet dette er i Linux. Hvilken harddisk og partisjon / og annet ligger på kan du bytte rundt på omtrent som du vil med bare en enkel omkonfigurering og alle filreferanser forblir riktige.

     

    Edit: Lagt til en del.

  12. Litt sent nå kanskje men hadde samme problemet selv for en stund siden. Dette var imidlertid en annen fysisk disk som jeg bare kunne koble vekk mens jeg installerte.

     

    Det jeg tror hadde vært en mulighet hadde vært og satt partisjonen med dokumentene dine til "hidden" i Partition Magic før du installerte. Når du så hadde fått installert operativsystemet på C: kunne du så gjøre den skjulte partisjonen synlig igjen og den ville komme opp som D:

     

    Tror dessverre ikke du klarer å fikset dette uten å installere OS på nytt. Det er masse filreferanser som vil bli feil hvis man bytter stasjonsbokstav på boot partisjonen.

  13. Har akkurat kjøpt meg nye S-ATA harddisker og et S-ATA RAID controller kort. Men jeg lurer på hvordan jeg skal gi harddiskene strøm siden jeg har et gammel hovedkort og et gammelt power supply som ikke har S-ATA power connectorer... Hvordan kobler jeg strøm til harddiskene?

    Overgangskabel fra standard 4 pins Molex til SATA strømkontakt.

  14. jeg har tenkt å skaffe meg dette hket og en amd 64 3000+ \ 3200+.. har XFX 6600GT AGP.. men lurte på blir det veldig cpu begrensa av den nåværende amd 1800+ prosessoren ?

    Gjorde selv noe lignende du tenker på. Har 6800 GT som jeg før kjørte med en Athlon XP 2100+. Byttet ut med K8NSNXP (socket 754) sammen med A64 3400+. I begge tilfeller med 1GB RAM, men raskere på det nye HK'et. Og ja, det hjalp betraktelig. Forskjellen i syntetiske tester som 3DMark05 (som primært tester ytelsen på skjermkortet) blir kanskje ikke såå stor, men i krevende spill er forskjellen betydelig.

     

    Nå er det jo ikke like mye å hente på raskere CPU med 6600GT som på 6800GT så hva resultatet for deg vil bli vet jeg vel ikke helt. Forøvrig er det mye å hente på gå fra 512MB til 1GB RAM for krevende spill.

  15. Problemet her er vel at vis han bruker angrefrist så må han betale porto, frakt osv.

    Ikke bare det, vil vel si at å bruke angrefrist i et slikt tilfelle vil være en temmelig idiotisk måte å opptre på. La oss se på hva som kan skje da. Kjøper kontakter butikken og vil angre på kjøpet, får returnr osv. og sender tilbake varen. Nå skjer en av to ting:

     

    1. Butikken er sløv undersøker ikke CPU'en og selger den senere til en annen som da står med samme problem som opprinnelig kjøper. Ved å ikke si fra om det egentlige problemet har altså opprinnelig kjøper skapt et nytt problem både for butikken og en annen kjøper helt unødvendig.

     

    2. Butikken undersøker CPU'en og konstaterer at det ikke er samme vare som på fakturaen. Kjøper kan nå bli konfrontert med dette av butikken som da naturlig nok vil spørre kjøper om: Hvis du visste at dette var feil vare hvorfor sa du ikke fra om dette ? Kjøper kan nå risikere at butikken mistenker vedkommende for å prøve å svindle dem ved prøve å bytte inn en annen og ved første øyekast tilsynelatende lik vare som den som stod på fakturaen. Kjøper har altså helt unødvendig forsatt seg i en situasjon som er mye verre å snakke seg ut av helt unødvendig.

     

    Merk dette er en generell betraktninger og absolutt ingen antydning om hva trådstarter har tenkt å foreta seg i denne saken.

     

    Dette er tydeligvis en feil fra webshoppen sin side.

    Ta kontakt og forklar på en fin måte så ordner dette seg sikkert fint.

     

    :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...