Jump to content

Toro22

Medlemmer
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Toro22

 1. Vi har Lotto til det. Som grunder bør du vite at muligheten for å ikke gå konkurs er liten. Muligheten for å "bli rik" er langt mindre.
 2. Nå skal det sies at dette kommer fra samme regjering som endret Innovasjon Norges vilkår på ukers varsel, med tilbakevirkende kraft, rett før jul. Liten forutsigbarhet, er oppstarts bedrifters værste fiende. Det må derfor tillates at noe tvil kan forkomme i forhold til forslaget....
 3. Her blander artikkelforfatteren forskjellige problemstillinger og er i god "ikke vitenskapelig" ånd. Vi føler at, vi tror at..Det er ikke måten framover. Det er populistens måte å argumentere. Ingen form for kraftproduksjon er uten konsekvens. VI trenger kraft. Så: Atomkraft produserer uten klimagass. Det må vel alle være enig i ? Atomkraft som tidligere bygget har ting med seg om ikke er bra. Det vet vi også. Dette er ett problem som kan takles. Vi trenger isotoper som ikke blir langvarig radioaktivt, eller kan gjenbrukes "uendelig". VI trenger å gjøre dette til en pris som er ok. Diskusjonen havner kraftig i ett feil spor, om vi skal blande kortene og angripe uten fakta.
 4. Som sagt, vi har ikke kommet langt nok når noen få kuldegrader slår ut bilen.... Du skal ikke ha mye fantasi til å forstå hva som hadde skjedd om dette var en mer alvorlig situasjon enn at turen til butikken ble utsatt ..
 5. Ford er vel ikke de som har stått først i køen om innovasjon da.. Vi er ikke i det hele klar for å bytte bilparken, Ingen energilagrings teknologi er i stand til å erstatte hydrokarboner. https://www.nrk.no/rogaland/sprengkulde-gir-flatt-startbatteri-for-elbiler-og-rekord-for-naf-og-viking-1.15369416 Kanskje om en del år, har vi teknologien og da er dagen klar. Å prøve å presse igjennom ett elektrisk bytte er en dårlig ide, før det er på tide. Det kommer til å skape en kraftig mot-kraft. Enn så lenge er det vel langt bedre å bytte der det er smart, og la resten være?
 6. Flytende vindkraft koster 10x, både i installasjon og drift. Det er bare lønnsomt med en langt høyrere strømpris.
 7. Overskriften peker på en løsning, men innholdet utdyper bare problemet. Her ligger problemet : Vi trenger disse mineralene, og de er bundet opp i en stor mengde andre mineraler som ikke har nytte. Da hjelper det lite med ennå noen flere som peker på ett problem vi alle kjenner, og kun noen få av oss har laget løsninger for.
 8. Dette er stadig en politisk sak og ikke en for rettssystemet. Så jeg er glad den endte slik. Det er viktig at disse holdes fra hverandre, og godt at denne politiske kampen ikke kunne avgjøres på juridiske teknikaliteter.
 9. Det hjelper ikke når du skal fra A til B, og du nærmeste ladestasjon er milevis unna. Du snakker om kapasitet pr stasjon og ikke avstand mellom stasjoner. Det er tross alt lagt til grunn at biler som er de eneste som kan brukes i store deler av norge skal forbys om 4 år. Det er rett og slett slik at elbil er ett storby fenomen enn så lenge.
 10. Hvis jeg skal kjøre f.eks fra Alta til Tromsø, og har 250km rekkevidde i kulden..Det er vel en øvre klasse elbil ? Overlever jeg hvis jeg må vente på brøytebil noen timer? Er det ladestasjoner på veien ?
 11. 12... Ja da er det jo ikke noe problem.... I Oslo er det vel 150 stasjoner, på ett område som er 1% av Finmark.. ?
 12. De blir jo perfekt i Troms/Finmark... nei, vent..der er det bare en håndfull og flere kommer ikke på år. Null mulighet for å bruke elbil på noen år, for annet enn bykjøring.
 13. Synd for Norge. I store deler av norge er ikke elbilen som den er i dag, eller morgen trygg nok.
 14. Men, hva vil de betale for denne strømmen? For problemet er ikke å lage strømmen, men å lage den til en pris som er salgbar.
 15. Fra erfaring kjørers det vel hverken 20, 30, eller 50 i spanske byer. Farten er ofte langt over det. Hadde de hatt en kultur for å holde fartsgrensen, kunne mye vært gjort... Men, kanskje når grensen er 30 og de "bare kjører" det doble, blir det bedre..
 16. Hvis du har tenkt deg noen sted i vårt største fylke hjelpe ikke det stort. Langt mellom stasjoner og kaldt... Svaret er nok at EL og H er for de som bor i tettbygd strøk, og ikke resten...De trenger noe som er tilgjengelig , og kan fylles fra kanne/stasjon.
 17. Vel, elbil gir bare mening om du bor i ett beriket fylke.... Oslo fylke : 31 ladestasjoner / 100km2 Viken Fylke: 3 / 100km2 Troms finmark : 0.06 pr 100km2... Så klart, ett drivstoff du kan fylle er langt bedre enn ett du bare kan lade ett fåtall steder..selv om "virkngingsgraden" er teoretisk lavere.. Så, gjør regnestykket ditt på ny. Denne gangen med kobberet og annet inkludert for å få strøm i alle deler av landet hvis en skulle kunne kjøre el-bil.
 18. Norske biler er 12 år gamle på snitt, med mindre du bor i Oslo, hvor de er 7.5år gamle (Hvordan har de råd mon tro) i 2008.. som er fødselsåret til gjennomsnittsbilen. Da var Think og Buddy tingen... Kanskje ikke så rart da? Så , kjør samme artikkel i 2032 når dagens bil er gjennomsnittet.. så kan vi se.
 19. Og for de som tror dette ikke vil føre til en kraftig økning i energi priser... ligger ann til en lei overraskelse...
 20. Interesant bryr vi oss ikke med å telle syklister som skader seg...bare sparkesykler fordi dette irriterer noen. Den siste tellingen var kun en by , og den viste 2184 syklister.. I en by !! Dette var 2014 før el-sykkelen var kommet i volum. Den vet vi er en skade maskin.. Dette gjør jo at vi har forhold som ligger tilrette for skade selv på helt nye gangstier. (Som heter ironisk nok Gang og sykkelsti)
 21. En Yacht er typisk laget for en spesifikk bruker, eller gruppe bruker. Ett Cruise skip, har ett antal gjester som ett flytende hotel, hvor disse kommer og går. (Ikke offisiell definisjon :-)
 22. Gratulerer til Kleven Verft Virkelig hyggelig nytt i en tid av det motsatte. Måtte prosjektet gli som ett skip gjennom vannet. Tor-Olav
 23. Det kan nok også nevnes at å gjøre ett skip autonomt ikke er ett prosjekt , men 100 mindre prosjekter. Det vil variere fra navigasjon, som var hovedfokus for orginal artikkel, til tilstandsovervåkning og predikering av feil. Dette blir en flytende prosess som implementeres i steg, i samarbeid med lovgivende enheter. Ett eksempel kan være krav om å ha to personer tilstede i styrhuset på kystferger, etter noen uheldige hendelser. Dette kan reduseres tilbake til en person, hvis kontrollsystemet kan verifisere at den ansvarlige er mentalt tilstede kontinuerlig, og assistere med å peke ut potensielle problemer i seilasen. Eller snudd på hodet, autonom seilas, med overvåkning utført av ansvarlig. Det er flere veier til Rom i denne saken, men til Rom kommer vi uansett, så dette bør vi ta ledelsen på, som sjøfarts- og teknologi nasjon.
×
×
 • Create New...