Gå til innhold

Revenlurer

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Revenlurer

  1. Nei, men det skulle man trodd.
  2. Hva som er fint og ikke er individuelt. Er dette vanlig over alt i alle typer boliger, eller er det noen spesielle ting som kjennetegner sameier hvor dette er vanlig. For eksempel dersom det er krav til at kjøper må være over 50 år, eller at bygget er spesielt lytt?
  3. Tusen takk for svar! I tillegg til nevnte regler, står det også i husreglene at "I tillegg til det som er nevnt i reglene, må beboerne generelt unngå å foreta seg noe som åpenbart er til sjenanse eller ulempe for fellesskapet eller for de enkelte naboene, jf. eierseksjonsloven § 25 andre ledd.". Som Zepticon nevner over står det i eierseksjonsloven § 25, andre ledd at "Bruksenheten og fellesarealene må ikke brukes slik at andre seksjonseiere påføres skade eller ulempe på en urimelig eller unødvendig måte." Her opplever jeg at styret vrir på lovteksten i sin egen favør. Dersom naboen hører støy, er det kanskje til "åpenbar sjenanse", uten at det er "urimelig" på en lørdagskveld.
  4. Hei. Jeg flyttet nylig inn i et sameie i et godt isolert nybygg. I husordensreglene om støy står det at støyende aktivitet ikke kan skje etter kl. 20:00 fra mandag til fredag, eller etter 18:00 på lørdager. Søndager og helligdager skal være støyfrie. Med støy menes for eksempel festlig lag hvor det spilles høy musikk. Dersom støyende aktivitet skal finne sted, må man sende ut nabovarsel, men man må fortsatt forholde seg til tidspunktene som er satt. Jeg reagerer spesielt på at det forventes stillhet etter kl. 18:00 på lørdager. Jeg er selv av den oppfatning at man må være hensynsfull ovenfor naboene, men synes det er i orden om jeg hører noe støy frem til kl. 23 på kveldene. Jeg liker også å invitere til festlig lag et par ganger i året. Jeg hadde også vært mer forståelsesfull dersom det var et dårlig isolert og lytt bygg, noe som ikke er tilfellet her. Etter å ha forsøkt å finne informasjon om hva sameiet kan bestemme, finner jeg at de i utgangspunktet kan bestemme hva som helst, uten begrensninger. Likevel har jeg problemer med å slå meg til ro med de strenge husreglene. Normen ellers i samfunnet er at det må være stille kl. 23:00 og jeg forventer at sameiet bestemmer regler som står noen lunde i stil med det som ellers er normalt i samfunnet. Har noen vært borti liknende, eller vet hvor jeg kan finne troverdig informasjon om dette? Vil gjerne ta det opp med styret, men kommer nok ingen vei med å bare si at jeg er uenig.
  5. Hei, er det noen som vet om en nettside tilsvarende liveleak.com uten virus? Kunne tenkt meg å fått litt mer informasjon om Russland/Ukraina enn det som egner seg for den gjennomsnittlige sensitive europeer.
×
×
  • Opprett ny...