Gå til innhold

pb300polar

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pb300polar

  1. Brukte

    Adaptec RAID Configuration Utility - Adaptec SATA HostRAID Controller #0

     

    Array Configuration Utility -> Initialize drives

    Valgte de to diskene, og complete.

     

    Valgte ved en feil initialize av to disker jeg ikke skulle initialize. Disse er nå klargjort for RAID, men det er ikke opprettet noe array. Etter litt research viser det seg at det bare er en liten infosnutt som er skrevet inn i starten på harddisken. Råfilene ligger fortsatt trygt på disken, og ingentig er formatert eller gjort om... Hvordan gjøre disse harddiskene om til vanlige disker igjen - Rett og slett; fjerne snutten som forteller at diskene kan settes inn i array's...? Evt. hente ut filene trygt, for mellomlagring på annen disk...

     

    Noen som har vært borti det samme, evt. bare tilfeldigvis har en ide/løsning?

     

    mvh.

    Ole Kr

  2. Har nettopp satt sammen ett system, basert på Xeon og 604 socket. Det som slår meg når jeg skrur på maskina først, er at den bråker... Foreløpig greit, men etter tre fire sekunder øker den turtallet vesentlig (nå først er den på 4500 omdreininger) - og da VIRKELIG bråker det!

     

    Regner med at dette er ett kjent socket 604 problem, og jeg lurer derfor litt på andre alternativer kjølemetoder til denne socket typen.

     

    Eventuelt noen med erfaringer fra denne socket varianten og støy?

  3. På hvilken måte er det sutring å klage over at importør ikke gidder å ta inn en vital reservedel?

     

    Når en importør får eneretten til import så burde det også medføre et ansvar for å bestille de delene som er tilgjengelige ved behov.

     

    En sammenligning ville være om man kjøpte en bruktbil solgt "som den står" og det var opplyst at reservehjul "og lignende" ikke følger med.

     

    Hvis "og lignende" viser seg å inkludere styringsmodulen til innsprøytningssystemet så ville nok de fleste reagert hvis den norske importøren ikke "gadd" å ta imot bestilling på denne fordi det er så mye bry.

     

    Hvis de vil slippe å få mange slike ordre så får de heller sette opp prisen så det avskrekker de som ikke virkelig trenger det.

    Etter det jeg forstod så står også Hattelco som importør av dette. Har ikke hørt at noen har klagd på dem enda....

     

    Ansvar sier du, hva er ansvaret til en forhandler som handler fra leverandør? Hva vet du om Norek oppfyller de kravene som stilles fra produsent. Eller tenker du på kravene dine? Tror du ikke kravene som produsent har satt spenner om, og er litt mer gjennomtenkt enn akkuratt de du har satt i hodet ditt? (For all del, ikke ta det som noe personlig mot deg, du kan for alt jeg vet ha 200 i IQ og ha satt opp noen helt geniale krav, men poenget...)

    I dette tilfellet er det Norek jeg handlet gjennom, og det er like lite tilfredstillende at ikke Hattelco kunne ha ett ryddig svar på å bestille dette.

     

    Når så er sagt, så kan dere jo tenke dere gjennom og spørre dere selv; hva er det egentlig vi har reservedelstilgang på når det gjelder datadeler?

     

    Tror du kan gå igjennom datamaskinen din, og finne ganske lite du normalt får bestilt gjennom en butikk.

     

    Dette KAN rett og slett ikke være riktig i 2005! Reservedeler må være å oppdrive, og det kan ikke være meningen at man må kjøpe komplett nytt dersom en liten men allikevel fullt ut vesentlig ting går i stykker....

  4. Jeg ville likt å se hvem som kjøpte en Mercedes eller BMW dersom det viste seg umulig å få tak i reservedeler i etterkant.

    Dette er ikke en Mercedes eller BMW, nå må du ikke ta helt ville sammenligninger her da, du er jo helt blindet av ditt hat til Norek fordi de ikke vil bruke ressurser på å håndtere en ordre som er helt utenfor deres normale leverings- og ordresystem.

     

    Det er her snakk om et produkt som selges som en ferdig pakke og - så sant det ikke er snakk om et demoprodukt - faktisk inneholder alle deler man trenger.

     

    Du skal ikke se bort ifra at det er like mye håndteringskostnader (rent bortsett fra fysiske fraktkostnader) ved å bestille en liten dings til deg fra fabrikken som å faktisk bestille en hel pall med hovedkort; den trenger egen ordreseddel hos fabrikken, må pakkes separat, legges med en annen ordres sending og merkes godt så den ikke blir borte i mengden, og i tillegg må du kanskje vente 6-8 uker før du får den... Og når den så kommer frem og er igjennom tollbehandling så gjentar prosessen seg før den sendes til deg.

    Jeg synes absolutt ikke det er ille å sammenligne med en hvilken som helst bilprodusent. Hva gjør du dersom du ved en tabbe ødelegger noen vitale deler for å feste ettellerannet på ett nytt hovedkort...

     

    Hva gjør du da?

     

    Løper i bukselomma på mor di og får penger til ett nytt, eller gjør det som er i din makt for å skaffe den delen som uheldigvis gikk i stykker? Så lenge dette ikke koster mer enn ett komplett nytt hovedkort, så vil jeg da påstå at dette vil være lønnsomt?!

     

    Det å sørge for at et respektabelt reservedelsspekter er tilgjengelig for forbrukeren, må en nesten kunne forvente av seriøse produsenter i 2005.

     

    Ikke at det skal være gratis, og heller ikke at det skal koste skjorta, men at det til en fornuftig pris skal være tilgjengelig for de som trenger det.

  5. Det får så være din mening! Jeg vil anta at du kjøper datadeler en gang eller to i tiåret du også, og at det finnes vilje til å løse problemer av den minste art, kommer da faktisk til syvende og sist også deg som kunde til gode.

     

    Det er klart, hvis du aldri kjøper datadeler, og ikke skjønner problemstillingen, så skal jeg heller ikke bebreide deg for at du ikke forstår bedre.

     

    ha en fortsatt god dag!

    Ja, det er min mening.

     

    Hadde egentlig håpt at Norek hadde litt guts, og fant en måte de kunne trekke tilbake forhandlerstatusen på. Jeg hadde i alle fall ikke vært i tvil: Kunde som ikke følger normale rettningslinjer for en forhandler. Sutrete osv. VS 1 million mindre i omsetning.

     

    Jeg hadde valgt det siste.

     

    Dagens samfunn blir bare mer og mer egoistisk, det er meg, meg, meg.

    Du får bare være glad du ikke levde for 30-40 år siden eller noe slikt. Hvis du da skulle kjøpe bil, så fikk du først beskjed om at bilen du skulle bytte inn hadde feil farge, feil utstyr var umulig å selge igjen, så det ble til slutt at du nesten måtte gi forhandleren penger for at de skulle ta den i innbytte. Når du da skulle få bilen måtte du sette deg i kø, og gjerne vente opp mot 1 år før det faktisk var din tur til å få bilen.

     

    Vi kan jo si at det er godt det ikke er sånn idag, at etterspørsel kontra leveringsevne er forholdsvis lik, men eksempelet står like fast. Hva hadde du gjort om det var slik? Startet en verdenskrig? Det er tross alt 20 ganger mindreservicevennlig enn det Norek var med deg allerede før de plukket opp telefonrøret og svarte på din første telefonsamtale.

    Du må nesten bare innse at du lever i 2005 og ikke i 1970. Det er det vanskelig å gjøre noe med!

     

    I 2005 skal man kunne forvente full deletilgang på alt som selges på det vestlige markedet. Hvis så ikke er å oppdrive, så skulle man forvente at en leverandør som ikke klarer å støtte opp om full deletilgang, blir ekskludert.

     

    Jeg ser heller ikke helt problemet med at jeg selv skulle betalt for det jeg mangler?!

  6. Uansett er vel 300 kroner i prisreduksjon ikke all verden for å mangle: drivere, flatkabler, brackets, IO shield, monteringsrammer for socket 604 ++

    Og alikevel valgte du å gå for denne løsningen for så å klage etterpå ...

     

    Utrolig svakt. Og at du i første innlegg helt utelater at det er snakk om en demovare gjør jo saken enda mer interessant.

     

    Jeg ser ikke at Norek/Komplett har gjort noe som helst galt her; en kunde kan ikke kreve at en leverandør SKAL ta inn varer som normalt ikke er i sortimentet; all bestilling/håndtering av 'ustandard' varer (som dette jo blir) koster penger, så du skal ikke se bort ifra at det vil koste leverandøren langt mer enn de 300,- du sparte å få tak i denne delen for deg.

    Javel, men hvem har sagt at dette ikke hadde vært akseptert fra min side?

     

    Men da må det gjøres på en slik måte at andre skal kunne ha tilgangen til å bestille disse varene fra den nevnte leverandør. Dette innlegget blir da en kritikk til ASUS som ikke legger opp til en alternativ salgskanal for å sørge for reservedelstilgang?

     

    Jeg ville likt å se hvem som kjøpte en Mercedes eller BMW dersom det viste seg umulig å få tak i reservedeler i etterkant.

     

    Pr dags dato er det ingen alternativ salgskanal, og eneste alternativ er gjennom de to distributørene vi har her i norge. Ergo min eneste mulighet for å komplettere dette er på måten det nå har blitt gjort.

     

    At jeg ikke har returnert kortet, og heller fått ett nytt ett og betalt mellomlegget er liksom ikke greia her, for det at det ikke finnes lett reservedelstilgang på ett produkt er regelrett kritikkverdig! Ikke av Norek nødvendigvis, men først og fremst fabrikken og dens salgskanal (i dette tilfellet ASUS)

     

    EDIT: Hvem sier at jeg ikke har tenkt å betale for delene jeg ønsket å bestille? Jeg har heller aldri sagt at norek skal dekke noe som helst.

  7. Herregud, kan ikke si at jeg er noe annet enn oppgitt, og det er ikke av Norek, men av trådstarter.

    Desverre føyer trådstarter sine innlegg seg inn i rekken av mange innlegg på forumet her den siste tiden av innlegg som gjør at dette forumet råtner. Forumet her virker mer og mer på meg som en sutreplass hvor man går for å få viljen sin.

    Når jeg leste trådstarter sine innlegg så tenkte jeg med en gang på en 3 åring som sutret fordi den ikke fikk is av mor rett før middag.

    Diskusjoner om kundeservice og andre ting burde selvfølgelig diskuteres, men slik jeg oppfattet innleggene her var de mer av arten sutring enn en konstruktiv diskusjon.

    At i det hele tatt en forhandler ikke har såpass innblikk i forretningsetikk at han ikke forsttår at dette kanskje ikke er helt det rette måten å løse et problem på, er for meg hinsides all forstand.

    Norek står selvfølgelig fritt til selv å velge hvilke varer de vil ta inn, det er et fritt marked, så trådstarter står da også fritt til å handle av andre, vanskeligere er det ikke. At trådstarter bruker så mye tid på en så liten ting er også ganske utrolig.

     

    Kanskje det er på tide for Norek å stille litt høyere krav på forhandlersøknadene?

     

     

    Edit: Leif

    Det får så være din mening! Jeg vil anta at du kjøper datadeler en gang eller to i tiåret du også, og at det finnes vilje til å løse problemer av den minste art, kommer da faktisk til syvende og sist også deg som kunde til gode.

     

    Det er klart, hvis du aldri kjøper datadeler, og ikke skjønner problemstillingen, så skal jeg heller ikke bebreide deg for at du ikke forstår bedre.

     

    ha en fortsatt god dag!

  8. Hvis trådstarter virkelig handler datarelatert utstyr fra komplett og norek for ca. 1mill Nkr i året, så vil jeg tro at ordtaket "tid er penger" i den høyeste grad gjør seg gjeldene i denne situasjonen...

    Da kostnadene ved et nytt HK, Kr 2197,- (prisguiden 31.08.05) er så liten i forhold til tiden brukt til å krangle om io bracket`en kan jeg virkelig ikke skjønne at trådstarter bare innser at han har gjort et dårlig kjøp, sverger på at han aldrig skal kjøpe demo modell igjen, og casher ut de 2000 kronene for å få serveren sin up and running.

    Det er ikke dette det dreier seg om, men prinsippet om at det ikke er mulig å få tak i noe annet enn gjennom de tilgjengelige kanalene.

     

    Når det gjelder min arbeidskapasitet og tidsbruk, vil jeg si du er helt på jordet. Selv om dette bare dreier seg om noen skarve småkroner, er det ikke dette som er tilfelle!

     

    Multitasking er vel ett velkjent begrep i datamiljøet, og det er noen som klarer å utføre dette i praksis også!

     

    End of story: Norek har funnet delene jeg etterspurte, og jeg som kunde er fornøyd! Jeg ser fortsatt ingen betenkeligheter med å bestille/bruke demokort om du lurer, men det må være mulig å komplettere selv demo kort!

     

    Jeg er takknemlig for at Norek har funnet en løsning!

  9. *** SAKEN LØST ****

     

    Hei, vi lovet å ikke legge inn noen flere innlegg om dette, men jaggu bløffet vi igjen  ;)

     

    I følge Asus kan de kanskje levere reservedeler, men det er avhengig av et minimumskvantum og kan ta opptil 6 måneder. Det virker derfor som om dette ikke er en god løsning og vedkommende som "pb300polar" har pratet med har kanskje lovet litt vel mye... Klager på dette kan rettes til Asus.

     

    Den andre distributøren har dessverre heller ikke mulighet til å skaffe den manglende delen og vi har den ikke på lager.

     

    Imidlertid var det en av våre ansatte som på eget initiativ tok med seg delene fra sitt private "lager" og tilbyr seg å gi dette bort for å stanse en - etter vår mening - unødvendig og surrete diskusjon. Vi håper dermed at saken er løst og pakken er allerede sendt :)

     

    For fremtiden ber vi om at følgende noteres:

     

    Spørsmål/tilbakemeldinger til Norek tas direkte med disse og man kan ikke regne med svar på forum. At det skjedde denne gangen skyldes undertegnede som nå har lært at det ikke er noen god ide.

     

    Demovarer bør utelukkende kjøpes dersom man er inneforstått med hva dette er og vi anbefaler "normale" varer for de som er usikre. Når det er oppgitt at det er enkelte mangler på demovarer, må man gå ut i fra at dette er korrekt.

     

    De som sliter med å skille mellom Norek og Komplett kan gjerne ta kontakt med oss, så skal vi forklare forskjellen (hint: Norek=forhandlersalg, Komplett=sluttbrukersalg).

     

    Dersom pb300polar ønsker å si "tusen takk for at dette ble ordnet" så skal vi hilse fra den ansatte hos oss og si "ingen årsak"  :p Hvis du i tillegg ber om at tråden stenges og emnefeltet endres, så er det ingen såre følelser herfra og vi ønsker lykke til videre med PC-en.

    Saken er endelig løst, og jeg tar en telefon til dere umiddelbart! Selvfølgelig er det gledelig at dette endte som det gjorde, og jeg takker for innsideaktiviteten som er satt i sving hos Norek!

     

    Jeg håper dette løser senere problemer folk måtte ha med å få tak i deler de trenger, og retter en applaus til Norek etter at de har svingt godfoten til og på ett eller annet vis fått tak i det jeg trenger! Det er dette jeg som forhandler forventer, og når vi prøver sammen, da er det iallefall muligheter for at det skal lykkes!

     

    Jeg beklager at jeg måtte ta denne saken helt hit, men som tidligere nevnt, er dette den eneste løsningen jeg til slutt satt igjen med etter å ha fått samme svaret gjentatte ganger!

     

    Service var det eneste jeg etterspurte - og det har jeg nå fått! Tusen takk for at dere stod på slik som forventet!

     

    HURRA FOR NOREK fra fornøyd forhandler!

  10. uhm.. det forekommer meg at kunden egentlig ikke trenger et ioshield, men en brakett for å få festet kjøleribba til cpu'en..

     

    stemmer dette pb?

     

    MrM

    korrekt :) egentlig dreier hele greia seg om at det ikke skal måtte være nødvendig å krangle for å få ordnet en slik fillesak! Men jeg føler også det at saken er publisert litt nå, så jeg tror problemstillingen er oppfattet av de rette instanser, og jeg tror også det skal bli lettere å få en slik sak ut av verden på null komma niks senere. Eneste grunnen til å gå hit, var at kommunikasjonen stagnerte.

     

    Jeg har personlig mottatt epost fra ASUS om at enkeltvarer av suppleringstypen ikke går under minstebestillings krav, MEN at de må bestilles av grossisten. Dette fjerner problemstillinger som også andre kunder kan støte på. Det er ikke noe problem å få tak i erstatningsdeler, men selvfølgelig er det umulig å kjøpe ett og ett komplett hovedkort! Det sier seg jo selv! Derfor kommer heller ikke enkeltdeler til å koste uhensiktsmessig mye! :cool:

     

    Uansett, jeg vil som det foreslås ta direkte kontakt med rette personen i morra, så ser vi hvordan ting løser seg. Jeg kommer uansett til å gi en tilbakemelding her på hvordan ting løser seg!

     

    For fremtiden; Selvfølgelig må det kunne gå an å kjøpe enkeltdeler til ett hovedkort! Tenk situasjonen som oppstår om en person kjøper ett hoverdkort til 1500-2000 kroner og ved ett uhell brekker f.eks. (s604) festeanordningen for CPU. Er det da meningen at man må kjøpe ett helt komplett nytt hovedkort?

     

    Det er heldigvis mange her som virkelig har forstått poenget, og jeg registrerer at dette må være noe flere er interessert i, med tanke på den aktiviteten det har vært på akkurat denne tråden.

     

    Hvitt flagg for fredstid!

     

     

    EDIT: Når det gjelder f.eks. ABIT, har de hatt praksisen med supplering av alle småting og dilldall i lengre tid! FLOTT ABIT!

  11. Jeg synes det er veldig merkelig at du, som antageligvis har forhandlerstatus - siden du bestiller fra Norek, velger dette forumet som arena for å kjøre nettopp Norek i grøfta.

     

    Hadde du vært en hvilken-som-helst guttunge som hadde mottatt et kort fra Komplett, hadde jeg forstått det, men som forhandler tar man da bare ikke oppvasken sin offentlig.

     

    Kjipt det med festeanordningen, det er jeg helt enig i, men dette er nok slett ikke måten å løse saken- eller pleie sammarbeidet med Norek på.

    Jepp, enig der!

    Forhandlere tar ikke det på et offentlig forum, det er meget usæriøst av deg.

     

    ---

     

    Hvis det ligger i Norek sitt sortiment lar det seg sikkert ordne med en _hyggelig_ telefon i morra, har snakket med de utallige ganger om problemer og salg og de er da alltid hyggelige og behjelpelige. Er man høflig yter man gjerne litt ekstra...

    Kan du si meg hva jeg skal gjøre når norek ikke vil bestille en vare de skulle forhandlet? er det ikke passe useriøst å utelukke enkelte produkter, og da spesielt å utelukke en bestilling på forespørsel?

     

    jeg sier ikke eller tvinger ikke norek til å gjøre noe som helst, men som jeg utallige ganger tidligere har sagt; dette er slett service!

    Hvis de ikke gjør det så gjør de det ikke, om det er dårlig eller ikke får vel framtiden vise...

     

    Les disse betingelsene btw, men det har vel du gjort da du søkte om forhandleravtale?

    Selvfølgelig har jeg lest disse, og det er da også jeg forventer at det følger med hva som trengs for at kortet skal være i funksjonell stand.

  12. pb300polar: Har du i så mye som et øyeblikk prøvd å finne en alternativ leverandør for festene du mangler? Internett er stort, butikkene er mange og VISA tar de alle sammen. At komplett/norek har en policy om å ikke gjøre slike unntak kan man være så uenig i som man vil, men det betyr ikke automatisk at du sitter med et ubrukelig hovedkort. Vær litt kreativ...

    Jess, ASUS er eneste leverandør av dette. I Norge er grossistene Norek og Hattelco. Hattelco kunne ikke hjelpe meg, men siden jeg har kjøpt produktet av Norek, ser jeg det som en selvfølge at de kan skaffe varene jeg etterspør.

     

    Når det gjelder at jeg ikke tar slike henvendelser på internett, så er jeg fullstendig uenig! Norek er på lik linje med alle de andre grossistene i norge på ett slik plan at de konkurrerer. De kan da ikke tillate seg en slik oppførsel at de ikke på oppfordring bestiller en vare jeg etterspør. Dette synes jeg så absolutt jeg kan ta opp på ett webfora!

     

    Og til informasjon norek = komplett = norek. Og de kan kalle seg hva de vil for å høres forskjellige ut, men når de har samme forretningsadresse, samme kontorbygg, samme betjening på lageret, og at sjefene sitter i samme kontorstol, da spiller det mindre rolle om jeg tar det opp på ett slik forum. Dette kunne like gjerne skjedd en privatkunde!

  13. Jeg synes det er veldig merkelig at du, som antageligvis har forhandlerstatus - siden du bestiller fra Norek, velger dette forumet som arena for å kjøre nettopp Norek i grøfta.

     

    Hadde du vært en hvilken-som-helst guttunge som hadde mottatt et kort fra Komplett, hadde jeg forstått det, men som forhandler tar man da bare ikke oppvasken sin offentlig.

     

    Kjipt det med festeanordningen, det er jeg helt enig i, men dette er nok slett ikke måten å løse saken- eller pleie sammarbeidet med Norek på.

    Jepp, enig der!

    Forhandlere tar ikke det på et offentlig forum, det er meget usæriøst av deg.

     

    ---

     

    Hvis det ligger i Norek sitt sortiment lar det seg sikkert ordne med en _hyggelig_ telefon i morra, har snakket med de utallige ganger om problemer og salg og de er da alltid hyggelige og behjelpelige. Er man høflig yter man gjerne litt ekstra...

    Kan du si meg hva jeg skal gjøre når norek ikke vil bestille en vare de skulle forhandlet? er det ikke passe useriøst å utelukke enkelte produkter, og da spesielt å utelukke en bestilling på forespørsel?

     

    jeg sier ikke eller tvinger ikke norek til å gjøre noe som helst, men som jeg utallige ganger tidligere har sagt; dette er slett service!

  14. Kommunikasjonen har vel neppe vært helt topp her, etter det jeg har lest....endret seg en del ganger om hva det var som manglet...kan jo lure på hva som er blitt kommunisert til komplett  av trådstarter :D ...men mindre viktig (det viktige står nederst)

     

    Klage på io-shields(brackets etc. er bull når en kjøper DEMO produkter der det er angitt at kan mangle. Heller bruke ett par hundrelapper ekstra så er en sikker på hva en får (var ikke noe mer enn 2-300 som ble spart på demo vs. ny), men det er en annen diskusjon  :cool:  Å forvente at komplett skal bestille opp deler som er nevnt ikke følger med er latterlig (var da snakk om io-shield, og det som mest sannsynilig ble tatt opp med komplett), bortkastet penger og tid for komplett.

     

    Er det en mangel som hindrer at hovedkortet kan brukes, så ta det opp med komplett, fortell NØYAKTIG hva "problemet" er. Benytt angrerett eller en eller annen rett. Returner å få nytt.

     

     

    CYAL8R

    Nok en gang mener jeg det er feil!

     

    Om jeg som kunde ønsker å bestille noe så uvesentlig som et IO shield, så kan da norek/komplett gjøre dette. Det koster dem ingenting, og det det ev. koster dem, pleier dem å være veldig flinke til å fordele videre til kunden.

     

    At jeg også trenger det som kalles x-pads eller hva det nå er, er jo en annen sak... Servicen til komplett/norek blir ikke bedre av at jeg ikke får bestilt en del jeg virkelig trenger heller? Eller har du et annet synspunkt på dette?

  15. Jeg synes det er veldig merkelig at du, som antageligvis har forhandlerstatus - siden du bestiller fra Norek, velger dette forumet som arena for å kjøre nettopp Norek i grøfta.

     

    Hadde du vært en hvilken-som-helst guttunge som hadde mottatt et kort fra Komplett, hadde jeg forstått det, men som forhandler tar man da bare ikke oppvasken sin offentlig.

     

    Kjipt det med festeanordningen, det er jeg helt enig i, men dette er nok slett ikke måten å løse saken- eller pleie sammarbeidet med Norek på.

    Etter tre forsøk på å få bestilt dette fra Norek, gadd jeg ikke å leke snill forhandler lengre. Hvorfor skal jeg dikkedare etter hva Norek sier, når det ikke er svaret jeg trenger? Jeg har pratet med tre forskjellige avdelinger, og når ingen gir noe annet svar enn at dette er UMULIG (jeg har sjekket med ASUS; det ER IKKE umulig å skaffe disse delene), da gir jeg opp å forsøke å få ett bedre svar...

     

    Kunne du gitt meg en annen oppskrift? Skulle jeg sendt ett klagebrev til Norek? som trolig hadde tatt evigheter?

     

    Selv om jeg kjøper produkter fra Norek, finnes de aller fleste produkter (eller tilsvarende) Norek selger, også hos andre grossister jeg har forhandlerstatus hos. Derfor vil jeg ikke behandle Norek som om de har monopol! Det har de ikke, og er avhengige av og behandle sine kunder med respekt; det har ikke jeg som forholdsvis stor kunde opplevd i dette tilfellet.

     

    Håper du skjønner hvorfor denne kanalen er valgt nå.

  16. DATATING:

     

    Fortell meg hvordan jeg skal gjøre det uten å ødelegge verken det ene eller det andre. Dette er et socket 604 serverhovedkort med ATX formfaktor.

     

    Som du sikkert skjønner med x antall innlegg, dreier dette seg ikke om kostnader ved å sende (hadde du lest hele tråden hadde du sluppet å dumme deg ut sånn du gjør nå). ASUS sender dette selvfølgelig ikke i en pakke for seg selv, og en io shield, monterings plate og hva det nå måtte være jeg ville bestille, ville uansett ikke utgjort noen stor vektforskjell, eller noe stort prishopp på frakt.

     

    Som du sikkert også skjønner dreier dette seg vel så mye om at komplett/norek ikke vil bestille en helt legitim og kurrant del, som finnes i ASUS sitt varesortiment. Hvorfor ialleverdens dager skulle de få delene jeg etterspør være så vanskelige å bestille? Ved felles forsendelse, ser jeg kun en merarbeidsprosess kontra det å ikke bestille det: Den ekstra tiden det tar å knote inn noen tall i en bestilling. Selv du kan da ikke bruke mer enn ett minutt på dette!

     

    At jeg ikke tok dette før jeg bestilte, var da fordi jeg regnet med at de vesentlige delene for å få hovedkortet til å fungere med ATX formfaktor, faktisk fulgte med. I utgangspunktet driter jeg i IO shield, men når ikke den gjeldende grossisten ikke vil ta seg bryet med å legge inn ett produktnummer for bestilling, da blir jeg mektig provosert!! Skal det mye innsats til for å forstå frustrasjonen?

     

    kjedens gang: jeg må bestille fra grossist, grossist må bestille fra fabrikk.

     

    Hva gjør jeg da når ikke grossisten vil bestille????? Akkuratt dette dreier seg ikke om pris, men det å i det hele tatt gi muligheten til å komplettere en klønete håndtering av ett demoprodukt!

  17. Finnes jo løse brackets som du kan kjøpe til andre socketer, må jo være noen av disse som passer??

     

    Kan jo bare måle avstandene mellom hullene og høre med 3dfxcool eller Microplex.

    socket 604 er jo socket 604, og når det gjelder slike festeanordninger, (ikke brackets. Brackets er utbyggingskortene man setter i ledige porter bak på maskinen) er dette en helt spesiell greie for dette ASUS kortet....

  18. Asus opplyser jo at dei vil sende det gratis, tar det så mykje tid og penger for Komplett\Norek å legge inn bestilling på ein bracket og sende den vidare som vanleg vare? Tviler på det skal ta så lang tid.

     

    At det ikkje følger med brackets, som du må ha og at det ikkje er opplyst om er jo også svært dårlig. Når du kjøper demokort må du kunne stole på at informasjonen er korrekt. Følgte heller ikkje med kabler og greier sa han.

    Enig, hvis bracketen er nødvendig for å få kortet til å fungere burde dette vært opplyst om spesifikt. I/O shieldes er jo som all vet ikke nødvendig for å bruke et hovedkort. Men selges denne bracketen som standard delevare?

    ASUS opplyste om at dette kunne bestilles av dem, men det måtte gå via grossisten...

  19. men det står jo IO shield, brackets o.l. mangler !!!!o.l = og lingnende!!!

     

    kan ikke dette da innfatte denne dingsebomsen som du da vil ha??

     

    skal være litt enige med komplett med det at det blir mye extra arbeid for å få en liten del hit til deg.

     

    det blir kanskje 1 tim ekstra arbeid = 100 kr i timelønn til en av de ansatte(eller tar jeg feil)

    o.l kunne i denne sammenhengen da like gjerne vært hva som helst! Man forventer iallefall at man skal kunne bruke hovedkortet, selv om det mangler enkelte deler!

  20. De som ikke klarer å returnere I/O shieldet bør ikke få godkjent returen før de har ettersendt det.

    Kanskje det er derfor de har så rask returordning? At de har kortet ned løsningene ved returene... "Er hovedkortet der? OK."

     

    Selv har jeg bestilt et demobrukt hovedkort, og hver gang jeg så at io-ramma var borte tenkte jeg på den 500lappen jeg hadde spart :p

     

    Den hadde veldig liten nytteeffekt for meg. Kanskje den hindrer støvet i å komme inn, men jeg følte meg ikke beveget av den grunn. Hadde jeg lyst på et kort med brackets og shields, så hadde jeg punga ut for det. Skal man kjøpe det i to deler(demobrukt kort + shield), så forstår man at det vil føre til omtrent like høye utgifter(om ikke høyere) som et nytt kort. Manualer finner man gratis på nett uansett, så om det mangler sparer du det for rotet.

    hva sier du til å ikke få med den nødvendige festeanordningen for socket 604 cpu vifte da? hadde du gitt like blaffen da også? IO shield har som tidligere sagt KUN estetisk verdi, og er ikke det avgjørende her, men at jeg ikke får festet cpu vifta er ganske kritisk!

  21. Han har jo ikke fått det som skulle følge med engang. Pluss at de nevner jo ikke at bøylene mangler.

     

    Dette er slett av selger.

    Hvordan vet du det? Hittil seg jeg bare ord mot ord. Tydeligvis er selger og kjøper ikke enige om hva avtalen rundt kjøpet gjaldt. Mine uttalelser er basert på at opplysninger før kjøpet var riktige, det har sikkert komplett mulighet til å sjekke i loggene sine, og hadde nok gitt seg på saken om de så at de hadde feil. I uansett tilfellet, så om det er andre vesentlig mangler det er snakk om så burde jo kjøpet anulleres på vanlig måte. Det fines det et system for.

     

    -Stigma

    Det skjer... Når ikke norek engang vil bestille tilgjengelige deler, har ikke jeg tenkt å sitte med ett ubrukelig kort, så jeg har bestilt nytt kort (10 dagers leveringstid!!) og kommer til å returnere det ubrukelige... Som sagt har ikke teksten stemt med hva som fulgte med!

     

    Ord mot ord: her er informasjonen: https://www.norek.no/k/ki.asp?sku=307514

     

    såvidt jeg kan tyde skal iallefall drivere, flatkabler, og manual følge med... hmm... merkli! At ikke io shield følger med er greit, at brackets også ikke følger med er også greit, men det er ganske usannsynlig at jeg skal tolke den teksten til at det ikke følger med nødvendige festeanordninger fra fabrikken!

     

    Ikke litt enig engang? Hvis ikke du er det, så kommer du heller aldri til og bli det, og det får bli din sak!

×
×
  • Opprett ny...