Gå til innhold

MiniTrollet

Medlemmer
  • Innlegg

    156
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MiniTrollet

  1. Hei, skal kjøpe min første bil. Jeg har sett på Toyota Auris 2014 med en kilometerstand på mellom 50-80 tusen, har også funnet en Kia Cee’d med 70 tusen kilometer bak seg, til en langt billigere pris enn Toyota. 
    hvilken av disse bør jeg velge med tanke på driftsikkerhet? Vin ha en bil som ikke bruker mer enn 0,5 på mila, og en bil jeg kan ha i mange år uten mye tull og dyre verkstedsutgifter. 
    setter stor pris på svar

  2. Hei, skal kjøpe min første bil, og har et budsjett på 100 000-120 000, en kompis som er mekaniker anbefalte Suzuki swift pga lite og billig reperasjon, men sa også at kjørekomfort er så som så. 
    de jeg har sett på er 2015/16 modeller med kilometer fra 60 000 og opp mot 100 tallet. 
    har også sett på 2012/13 sin sports versjon med 1,6 l motor og 136 hk. 
    Hvor mange kilometer holder disse før det blir mye tull? 
    litt kjørekomfort er viktig men trenger ikke være luksus. Det viktigste for meg er driftsikkerhet og billig i drift!

  3. Ja, jeg er seriøs. På hvilken måte er det bedre å ta et par øl, kvelden før, kanskje 16 timer før en vakt, enn å røyke en joint? Sålenge man er rusfri et visst antall timer før en vakt bør jo ikke det ha så mye å si, hvis man ser på rusvirkningen av de nevnte stoffene sammenlignet. 

    • Liker 1
  4. Fikk dette svaret fra skolen:

    "Hei, dersom du har matematikk 2P dekker du kravet til matematikk. Vi ser på karakteren i faget 2P når vi tildeler rangeringspoeng.

     

    I 2020 kommer fagskolen inn under samordna opptak. Opptaksreglementet må revideres før opptaket i 2020, det er derfor litt vanskelig å svare generelt om hvilke kvalifikasjoner som skal til for å komme inn neste år. Jeg anbefaler deg å kontakte oss igjen i august; da har vi mer informasjon om fremtidige opptak."

     

    Jeg synes det er litt merkelig at de skal endre opptakskrav, og ikke kan si noe mer enn det. Det gjør det jo vanskelig for elever som velger videregående nå på bakgrunn av at de vil inn der.

  5. Hei igjen, jeg vurderer nå å gjøre omvalg og begynne på videregående på nytt, og ta fagbrev. 

     

    Jeg skjønner man må ha fagbrev innen et teknisk fag, og TIP, elektro og anlegg nevnes spesielt på lokfører kravene. Jeg vurderer å gå transport og logistikk. Både TIP og service og samferdsel leder til transport og logitsikk på vg2. Har mest lyst å gå service, men kan jeg det og oppfylle lokkravene? så lenge jeg går transport på vg2

  6. Jeg går helsefag med studiespes :-)

     

    En siste ting jeg lurer på er hvilken matte og fysikk jeg evt må ha. Jeg ser det står matte 220 årstimer, jeg har 2P matte nå, ser de bare på den da eller ser de også på 1P karakteren fra i fjor?

     

    Og fysikk (140 årstimer) er det fysikk 1 eller fysikk 2 jeg må ta opp?

  7. takk. Tror jeg kan fullføre helseløpet siden jeg har matte 2p med påbygg, også kan jeg ta fysikk som privatist. 

    Ser det er rangering med poeng for opptak. Er det bare disse fagene (matte, fysikk og norsk) de ser på? Så egentlig nå kan jeg bare fokusere på og få 5 eller 6 i disse og så lenge jeg består de andre fagene (helse, engelsk osv.) så er det greit? 

  8. Hei, jeg står ovenfor et litt vanskelig valg og lurer på om noen kan hjelpe meg. Jeg går nå vg2 Helsearbeiderfag, men føler jeg har valgt helt feil, da jeg nå har mer lyst å bli lokfører.

     

    Da må jeg såvidt jeg forstår starte på vg1 igjen og ta fagbrev innenfor et teknisk fag. Det som interesserer meg mest hadde vært å ta fagbrev som yrkessjåfør. Det finnes jo 2 vg1 løp som fører til transport og logistikk, det ene er teknikk og industriell produksjon, som jernbaneskolen sier de søker etter fagarbeidere innen, og service og samferdsel, som interesserer meg mer.

     

    Kan jeg gå service vg1 også vg2 transport og likevel søke opptak på jernbaneskolen senere? Hvor stor sjans har jeg for å komme inn der med et fagbrev?

     

    Beklager mye rot, men håper noen kloke hoder kan hjelpe meg :-)

  9. Ingen? Lurer på en ting til, når man skal til venstre i en rundkjøring, ligger man jo først i innerste fil, og må bytte til høyre før man kjører ut. Når skal man bytte til høyrefelt? Eller skal man bare kjøre fra innerste feltet og rett ut av rundkjøringen?

  10. Endelig har jeg fått oppkjøring i lillestrøm på lett mc, 28. juni. 

    Har knapt vært i lillestrøm før, og lurer på om noen har kjørt opp der på mc? Vet at rutene endres stadig, men hvis noen vet om det er noe som går igjen, har noen tips, eller vil dele erfaringer, så hadde det roet meg ned. Er mildt sagt nervøs allerede og det er nesten 3 uker til haha. 

    Takk på forhånd!!

  11. Hei alle!

    Jeg har fått oppkjøring på lett mc den 24. juli, men er ferdig med opplæringen hos trafikkskolen allerede 11. juni. Sjekker etter avbestillinger hver dag (billingstad og risløkka), men er aldri noen som avbestiller når jeg sjekker virker det som. 

    Noen som har erfaring med dette, og vet de beste tidspunktene f. eks å sjekke, eller noen sykt glupe triks for å fremskynde oppkjøringen litt?

  12. Hei! Skal begynne å ta kjøretimer på lett mc nå om en ukes tid. Kjørelærer har allerede satt meg opp på 8 kjøretimer (4doble), og det er det samme som jeg har i budsjettet mitt, (eksludert obligatorisk opplæring). 

    Lurer på om alle de han har satt opp nå da er en del av Trinn 2? Siden de 2 siste dobbeltimene er i kjøregård, og de 2 første er "komme igang timer" for å se nivået mitt. Jeg synes dette hørtes litt mye ut, og forutsetter jo da at jeg ikke trenger noen timer på trinn 3 og 4, kun den obligatoriske delen 8langkjøring, bykjøring og veiledningstime).

    Er ikke helt blå på mc kjøring, da jeg har kjørt Trial i 2-3 år fra før.

    Noen som vet om dette er vanlig antall timer på trinn 2 eller om jeg bør avlyse noen? Vet ikke hvor mange som er vanlig å ha på de forskjellige trinnene, og om man trenger flest på trinn 2,3 eller 4? 

  13. Hei! Skal ta lappen på mc nå snart, og vil ha en sykkel med lite vedlikehold, og er stabil på veien. Fart er heller ingen ulempe, men trenger ingen r-sykkel. Synes varadero ser ut som en fin og stabil sykkel!

     

    Noen med kunnskap som kan uttale seg om denne er et godt kjøp:

    https://www.finn.no/mc/all/ad.html?finnkode=118897406

     

    evt. denne: https://www.finn.no/mc/all/ad.html?finnkode=118037955

     

    Begge har en del km. bak seg, men jeg aaner ikke hva som er langt for en slik sykkel?

    Noen som har peiling?

     

    På forhånd takk!

  14. For det første: flott at du søker deg til Paramedic studiet! Jeg går selv første året og har ikke angret, på tross av et til tider teoritungt år :) Om snittet er ventet å synke vet jeg dessverre ingenting om. Kommer vel an på antall søkere vs. plasser og tror ikke det er så sinnsykt stor forskjell fra i fjor i forhold til søkertallet. Det er forøvrig opprettet en offentlig facebook gruppe for dem som har tenkt å søke seg inn til høsten. Der er det lagt ut bilder og info, samt at man har muligheter til å stille spørsmål både til lærere, administratorer og studenter på linja. Paramedic 2016, heter den. Lykke til!

     

     

     

    Finner ikke den Facebookgruppa fordi det er så mange som heter noe lignende..... Har du link? :)

  15. Heisann. Vil anbefale på det sterkeste å bli Med i en av Norges mange frivillige ungdomsorganisasjoner. Der kan du gjøre nesten hva som helst gratis og samtidig gjøre en god gjerning. For eksempel har vi Røde Kors Ungdom, Press (redd barnas ungdomsorganisasjon) eller solidaritetsungdommen (Norsk folkehjelp) det er så mange muligheter der. Sitter høyt opp i ledelsen på en av disse organisasjonene og vil absolutt anbefale det :) Send meg PM hvis du har noen spørsmål :) Masse lykke til med å finne en hobby :) var i samme situasjon før jeg startet med frivillig arbeid. Nå er jeg optatt flere ganger uka, men man velger selv hvor mye man vil jobbe :)

  16. Kom i dag over en av disse idiotene som tydeligvis har samlet opp to års forbruk med tomflasker og -bokser, tatt alle med på butikken samtidig, for så å okkupere pantemaskinen i 20 minutter og lage kjempekø. Der har du den ultimate egoist.

     

    Heldigvis fikk hun seg en lekse av en i køen som er hakket mindre konfliktsky enn meg, og da ble hun så forfjamset at det var tydelig at hun ikke skjønte hvorfor folk ble irriterte. Jeg slutter nok aldri å la meg forbløffe over enkelte folks mangel på sosial intelligens i slike situasjoner.

    Var hun ung eller voksen?
  17. Tenkte å oppdatere litt her :) Meldte meg på noe som heter filosofisk konfirmasjon som er verken kirkelig eller humanetisk ( http://www.buf.no/aktiviteter/fk/?page=start), så da er den  i boks. Mulig at pengene jeg får går til røde kors eller et annet godt formål. For hva skal jeg med de? Kommer fra en familie med greit mye penger og har vel det jeg trenger så hva skal jeg egentlig med 60.000 spenn?  :)

×
×
  • Opprett ny...