Gå til innhold

cdr

Medlemmer
  • Innlegg

    242
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cdr

  1. jeg fant en 500meters rull cat5e til 700kr fra et konkursbo så da ble det cat5e på meg for nå.

     

    fant meg billig stæsj fra cdlmicro til selve uttakene etc

    24 Port Patch Panel - Cat5e £18.98 Inc VAT

    Wall Face Plate Cat5e RJ45 Network LAN Faceplate - Quad - £3.49 Inc VAT + 2,47£ for monteringsboksen.

    Wall Face Plate Cat5e RJ45 Network LAN Faceplate - Double - £1.99 Inc VAT + 1,49£ for monteringsboksen.

     

    ble "endel" billigere enn kjøpe fra norske nettbutikkene :)

    Du er en dreven kar, og har gitt meg masse nyttig info! Spesielt rack kabinettet var ekstremt nyttig. Det virker imidlertid ikke som om dette kabinettet er kategorisert i databasen deres, hva kommer dette av?

     

    Må jo strengt tatt ikke ha et rackskap ;)

     

    Har TV-benk hjemme som er like bred som et rackskap, mao har jeg satt hjemets filserver der. (utrolig nok en stillegående filserver).

     

    Funker fint det. :)

    Det har du absolutt rett i :)

    Men har man flere servere, gjør det seg virkelig med en rack. Dessuten kan man stappe alt av nettverksutstyr og patching i det, og gjøre serverrommet ryddig og pent å jobbe i.

     

    Spennende tråd dette. Jeg holder på å bygge mitt eget rackskap, jeg kunne sikkert fått tak i et billig 42U et sted, men det blir for stort for min del, jeg tror jeg bygger et som blir et sted mellom 25U og 30U, rundt 150cm høyt.

    Velkommen :)

    En svært interessant tråd, dette her.

  2. Dæven, sweet stuff - uslåelig, indeed! Et slikt skal jeg ha :D. Det er nettopp hva jeg har vært utkikk etter (er prisen inkl. mva?). Takker for tipset :). Blingset forøvrig litt med antall bays- burde sett at det var fem per rad og ikke 4 :p

     

    Ellers ser oppsettet bra ut. Skulle gjerne hatt fiber selv, men det er allerede kabel i veggene..

  3. Nice :)

    Hva er prisen for ei slik kasse? Har vært på utkikk etter sånne bokser, men de er vanvittig dyre! Tror jeg må nøye meg med en Lian Li cube istedet, når jeg oppgraderer filserver'n. Dessuten er nok 16 bays litt lite for min del - og flere bays driver dessverre prisen enda høyere..

     

    Hva slags opsett har du/skal ha på filserveren, mtp. OS osv?

  4. Ah, det er jo svært praktisk! Har prøvd å finne en løsning mtp. strømsparing ved å la mskinene skru seg av/gå i ventemodus etter en viss tid med idling, og deretter bruke magicpacket e.l for å starte opp igjen ved behov. Disse PDU'ene kunne vært en løsning. Skal også få sjekket skapene til selgeren litt grundigere.

     

    Jeg har sett for meg et budsjett på 1500 for en switch, er det realistisk å få en solid switch med 16~ porter for denne prisen?. Tror du den Dell-switchen er en brukbar investering i forhold til utvalget i prisguiden til samme pris?

  5. Det hadde vært absolutt ypperlig med et slikt skap. Prisen virker heller ikke så stiv!

     

    Har du noen formening om det andre utstyret som selgeren skal kvitte seg med? Jeg har bruk for både nettverksswitch og en KVM. Hva tenker du om prisen\kvaliteten på disse?

  6. Kjapp respons! :)

     

    Bor ikke mange milene fra Oslo, så sånn sett er det praktisk mtp. brukt. Det er dog for det meste standardskap som er tilgjengelig, og jeg er hverken sikker på om det er plass eller praktisk mulig å få et slikt inn i hus. Men dette jobber jeg for å finne ut.

    Fant et par skap på Finn. Har du noen formening om disse?. Det beste hadde dog vært en halfrack.

  7. Takker for respons!

     

    Skapene virket ganske smale, når du sier det. Fikk ikke dybden helt til å gå opp når jeg så spesifikasjonene for kabinetter og skinner. Flott at du ryddet opp i dette!

     

    Skapet skal brukes primært til diverse servere, men senere også en nettverksswitch og forhåpentligvis en KVM, om jeg finner noe rimelig.

    Har per i dag to servere i tower-kabinett, men har funnet ut at rackskap er tingen. Jeg har dessuten et par nye prosjekter gående, så det hadde vært ryddig å få dette inn i en rack.

     

    Skapet skal stå i en kjeller, så jeg tviler på at varme blir et stort problem. Av det jeg har sett i den store bilde-tråden her på forumet, virker det ikke som folk sliter med varme.

  8. Goddag!

    Jeg er på utkikk etter et rimelig rackskap, på rundt 10-15U. Jeg har tittet litt på en Deltaco 15U -- @produsent. Skapet virker imidlertid veldig lavt for å være 15U. Et annet 15U fra samme produsent som er høyere og koster ca 1500 mer, får meg til å lure; er det ikke bare én U-standard?

     

    Det er flere ting jeg lurer på i forbindelse med rackskap, men først og fremst; er det noen som har testet dette skapet? Jeg er også veldig interessert i tips om andre skap, helst billige.

     

    I tillegg:

     

    a. Hva kan man forvente av varmeutvikling i et rackskap?

     

    b. Hvs trenger man avtilleggsutstyr? Skinner virker dyre, hvor finner jeg billige skinner?

     

    All tikbakemelding mottas med stor takk!

    Har du andre tips du mener kan nyttiggjøres av en rack-grønning, nøl ikke med å dele dem :)

  9. ...dette er en såkalt regionsfri blu ray spiller. Det betyr at filmer som har en spesifikk region ikke virker

    En regionsfri spiller skal kunne lese medier fra alle regioner. De aller fleste kommersielle BD/DVD-filmer er tilknyttet en region, så det ville vært litt upraktisk om den ikke støttet noen regioner :).

     

     

    På hvilken måte har du opplevd problemer med brenneren? Nekter den å lese plater?

  10. Hvordan strøm-kontakt skal kobles til, og hva kan man bruke den på utsiden til?

    Ville vært smart å få satt denne opp, da jeg får en Ekstern HDD snart, med USB, Firewire og E-SATA

    SATA-kablene kobles til hovedkortet\kontrollerkortet som med de andre diskene dine, strømkabelen kobles til PSU'en. Poenget med eSATA er å bruke interne disker eksternt. Maskinen vil ikke skille diskene fra hverandre. Om alt går knirkefritt, burde diskene dukke opp i diskmanagement.

    Du vil også trenge en molex-til-sata strømkabel for å gi liv til diskene på utsiden av kabinettet, om du ikke har dette fra før.

  11. ZFS.

    ZFS er intet mindre enn en revolusjon - men også et annet tema - ettersom vi snakker om en windows-maskin.

     

    RAID er uunngåelig om man ønsker å ha en viss sikkerthet over dataene sine - søk opp RAID5. En kontroller som f.eks RocketRaid 2320 er enkel i bruk og gjør jobben.

    Uansett om dataene er beskyttet mot totalhavari, vil det langsomt forekomme skader på filene, såkalt bit rot, altså at data rotner over tid. Det er mange variabler å ta hensyn tid når man ønsker å ta vare på dataene sine.

     

    Om du skal arkivere data - filer du ikke kommer til å gjøre endringer i - vil jeg anbefale å ta en titt på quickpar. Dette programmet genererer paritetsfiler (samme konsept som inngår i diverse RAID-oppsett) - og fungerer på samme måte som CRC32 og annen programvare som sjekker dataintegritet - bortsett fra at quickpar lar deg restaurere korrupt/tapt data.

    ZFS har en lignende funksjon integrert in kjernen, og reparerer automatisk skadet data når filene leses, eller ved error-skanning. Så fremt filsystemet har tilgang på pariteter.

  12. Du tenker nok på RAID 3.

    Hvis du ser nærmere på siden du refererte til, trengs det tre disker for å få til RAID3. Trådstarter har to disker.

     

    Tenker at dette har noe med raid oppsettet og gjøre. Men det har jeg ikke tenkt å kjøre.

    Har du gjort noe spesielt utenom å koble diskene til en kontroller? RAID konfigureres ikke av seg selv. Det mange praktiske grunner til dette :)

    Hvor er diskene tilkoblet; på hovedkortet eller en dedikert kontroller? Og hva heter kortet?

  13. Takker for innspillet!

     

    Det var nok litt klønete beskrevet(skylder på dårlig døgnrytme ^^), har endret tittelen til noe mer beskrivende.

     

    Jeg er kort fortalt ute etter et program for masse-kjøring av kommandolinje-program, som beskrevet i første post. Altså, kjøre batch-filer uten å måtte skrive dem selv.

     

    Jeg er kjent med at vbs-skript kan være løsningen, men som siste utvei - ettersom jeg må sette meg mer inn i skriptingen.

     

    Forslag? ^_^

  14. Om du skal overvåke [K]all[/k] nettrafikk i huset, må du ha en eller annen form for 'måler' mellom modemet og switchen. Noen avanserte routere har dette innebygd i nettkonsollen, mens en gateway-maskin(router-pc) er et annet alternativ.

    Ellers er Netlimiter et greit alternativ om du ønsker oversikt på enkeltmaskinene. De nyeste versjonene støtter fjernovervåking - som på sett og vis kan dekke ditt behov - men dette er litt klumsete å få til.

  15. Bla nedover - endret emnet.

     

     

    Jeg er på leting etter et program som matcher beskrivelsen i tittelen. Hittil har jeg brukt AviSynth Batch Scripter og tilpasset det til mitt behov. Men programmet har altfor mange begrensinger, og er klumsete å bruke.

    Kort fortal; et program som kan håndtere hundrevis av filer - enten ved dra&slipp eller å skanne mapper - og bruke disse til å lage batch-filer.

     

    Eksempel:

    D:\WinRar\WinRAR.exe A -k -ep1 -m0 -v200m -df -t "F:\TEST\test1.rar" "F:\TEST\test1"
    D:\WinRar\WinRAR.exe A -k -ep1 -m0 -v200m -df -t "F:\TEST\test2.rar" "F:\TEST\test2"
    D:\WinRar\WinRAR.exe A -k -ep1 -m0 -v200m -df -t "F:\TEST\test3.rar" "F:\TEST\test3"
    D:\WinRar\WinRAR.exe A -k -ep1 -m0 -v200m -df -t "F:\TEST\test4.rar" "F:\TEST\test4"
    D:\WinRar\WinRAR.exe A -k -ep1 -m0 -v200m -df -t "F:\TEST\test5.rar" "F:\TEST\test5"

     

    I Avisynth Batch Scripter, ville 'oppskriften' sett slik ut:

    D:\WinRar\WinRAR.exe A -k -ep1 -m0 -v200m -df -t "%PATH%\%CLIP%.rar" "%PATH%\%CLIP%.%EXT%"

    Programmet søker gjennom en eller flere mapper, etter én type filer og bruker disse i skriptet.

     

     

    På forhånd, takk for alle innspill!

  16. vel, jeg må innrømme at jeg kanskje var litt kjapp med summeringen i hodet.

    Jeg betalte:

    • CPU (dual 2ghz) - 438
    • MB(integrert agp) - 532
    • 2GB RAM - 361
    • Kabinett inkl. PSU(chieftec) - 648

    SUM: 1979

     

    Ettersom jeg hadde et par disker og vifter liggende, regnet jeg ikke disse med når jeg skrev posten. I tillegg må det kjøpes en intern harddiskmodul, for konvertering av tre 5,12'' til fire 3.5''. Totalt, inkludert transport, kostet maskinen <2600 kroner - DVS kostet; jeg kjøpte maskinen for flere måneder siden - før krakket. I dag må man regne med at det blir endel dyrere.

    Eksempelvis koster kabinettet i dag 829 (28% økning) og prosessoren 495 (13% økning)

     

    Totalt vil det være plass til 11 disker, hvor én nødvendigvis må være systemdisk. Altså ti harddisker eksklusivt for lagring.

    Det mest gunstige og sikre, er å kjøre to RADI5-arrays, med fem disker i hvert oppsett. Prisen for kontrollere ligger rundt 200-250 kroner per port - altså et tillegg på ca 225 per disk.

    En harddisk på 1,5TB koster for tiden rundt 1350 per stk. Altså har vi (1350+225)*10 = 15 750 for lagringen. Til hvert RAID5-array må det ofres én harddisk til pariteter, derfor vil kun kapasiteten til åtte disker være tilgjengelig - altså 1,5*(10-2) = 12TB. med en totalpris på 15750+2600 = 18350 kroner og en lagrinsplass på 12TB, blir prisen per GB så mye som 18350/12000 = 1,52 kroner. Dette er slettes ikke ille, med tanke på at alle dataene er beskyttet av pariteter, og at maskinen fyller flere roller samtidig.

    Til sammenlikning ville NAS'en en GB-pris på (kabinett minus disk, pluss to 1,5TB ) (2495-449)+1350*2 = 4746kroner - 1,58kr uten sikkerhet, og 3,16 kroner med sikkerhet (raid1)

     

    Ved å koste på en snau tusenlapp ekstra for en firekjerner - f.eks Q6600, som forøvrig er en suveren overklokker - kan man utnytte potensialet i serveren til det maksimale, og la den f.eks komprimere film døgnet rundt.

     

    Jeg installerte windows server 2k3, og plasserte den i et serverrom vi har bygd i underetasjen. Jeg kjører simpelten den innebgyde fjernstyringen. To museklikk på en snarvei, er alt som skal til for å koble seg opp.

    Jeg kjører masse greier på den hele døgnet, i tillegg til tunge regneoperasjoner - men det går slettes ikke ut over filserver-rollen!

     

    Jeg ville ikke investert i noe over 5000 mtp. økonomirotet - lønner seg å vente noen måneder.

     

    og BTW - jeg brukte én kveld på å montere maskinen og installere OS. Dagen etter skrudde jeg skjermen av i serverrommet, og den har ikke vært på siden :)

  17. Disse er jo latterlig dyre!

    Jeg bygde meg en server, med plass til 12 disker for under 1800 kroner! Dette inkluderer også systemdisk. Man må naturligvis påkoste seg kontrollere i tillegg, men dette plusser ikke på mange hundrelapper per disk.

    Prisen per GB med disse NAS'ene er jo hårreisende. Dessuten mister man mange av fordelene ved å la en komplett datamaskin ta seg av jobben. Påkoster man i tillegg en firekjerner, kan man - bortsett fra domenekontroller, filserver og kontinuerlig nedlaster - la den ta seg av tunge og tidkrevende oppgaver som komprimering av film. Hjemmeservere begynner for alvor å bli kommersielt.

    Maskinen min har stått på kontinuerlig i snart tre måneder uten noe krangling overhodet.

     

    DESDSUTEN om man ønsker å sikre dataene sin mot diskkrasj, noe de fleste vil, kjører man et RAID5. Av pris -og ytelsesmessige grunner, bør man ha minst fem disker per RAID - noe disse NAS'ene absolutt ikke dekker. Kan ikke inbille meg at RAIDløsningene på disse boksene er så mye å skryte av heller.

    Nei - gjør som meg; drit i NAS - så slipper du mas :)

  18. Dette er vel gamle disker?

    Spintpoints F1-serie har en 320GB disk på én plate her. 640 GB-versjonen er samme harddisken, bare med to plater.

    Sjekk forøvrig denne siden for tester og mer info.

    Personlig har jeg tre av 640GB variantene, og disse har en gjennomsnittlig ytelse på rundt 88MB/s.

×
×
  • Opprett ny...