Gå til innhold

NuckChorris

Medlemmer
 • Innlegg

  1 407
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NuckChorris

 1. Hei. Er i ferd med å kjøpe meg en el-sykkel og har forsåvidt landet på en Cube, enten reaction hybrid race eller pro. Men her er problemet. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg skal gå for størrelse XL (21") eller XXL (23"). Jeg er ca 195cm høy og ser flere nettsider har tabeller som sier XL om du er over 190, men 22". Ser ikke noen som selger 22" hybrid sykler. Ser de fleste butikker opererer med 21" for XL og selger heller ikke større. Jeg fant et forum hvor det sto gange benlengde med 0,21, men da ender jeg opp med ca 20,5" 😆 

  Nettbutikken hvor jeg ønsker å handle har en størrelseskalkulator som bruker høyde og lengde på ben og armer og den sier jeg trenger XXL (23"). Det samme sier Cube sin hjemmeside. Jeg har forøvrig ikke noe lokal butikk som selger sykler så prøving blir vanskelig. Har ikke eid sykkel på mange år så vet ikke hvor stor betydning dette har. Om feks å kjøpe en 21" når jeg trenger noe litt større, om det er helt krise. Eller om jeg kjøper en 23" og trenger noe litt mindre, om det er bedre feks. Det at de har 21" på lager akkurat nå gjør det selvfølgelig ekstra fristende å kjøpe det, hvem vet når de får inn 23" igjen.

  Hadde satt pris på litt veiledning her fra noen med litt kunnskap og erfaring.

 2. 3060 tenkte jeg faktisk ikke på engang, men ser at det burde jeg. Takk for utfyllende svar selv om det gjorde valget enda vanskeligere haha. 3090 er uaktuelt pga pris, og 3080 er vel lengre unna å bli tilgjengelig igjen enn feks 3070? Mulig det står mellom 3060 og 3070 da, eventuelt hva som blir tilgjengelig for salg igjen først. 

  • Liker 1
 3. Heisann. Nå vet jeg at valhalla, watch dogs og cyberpunk har kjørt dårlig på en haug med systemer, men føler likevel det er på tide med en oppgradering. Har lite peiling på og bryr meg egentlig fint lite om hardware så lurte på om noen kunne hjulpet meg litt.

  PC'en er 2 år og noen måneder gammel. MSI Z370 Gaming Pro Carbon er hovedkortet, prosessoren er en Intel Core i7-8700K, Corsair Vengeance RGB DDR4 3000MHz 32GB ram, skjermkortet er som sagt et ASUS GeForce GTX 1080 ROG Strix Gaming og strømforskyningen er en 750W Corsair TX750M.

  Så for det første, går det greit å oppgradere til et 2080 eller 3070 kort på dette systemet? Og for det andre, hva bør jeg egentlig gå for, for å få en skikkelig oppgradering? Vet ikke om det er noe vits å kjøpe et 2080 eller 2070 fremfor feks et 3070? Har kikket litt på dette kortet https://www.komplett.no/product/1171385/datautstyr/pc-komponenter/skjermkort/asus-geforce-rtx-3070-tuf-oc , men vet jo ikke helt hva jeg ser etter. Ser systemkrav er 750W, størrelsen er omtrent den samme som mitt 1080 og 2 8 pin PCI Express-strømkontakter er vel også det samme som mitt 1080 så det burde jo passe bra? Tar gjerne innspill her, har som sagt rimelig dårlig peiling haha. Budsjettet mitt er ganske fleksibelt forresten.

 4. Hei.

   

  Vurderer å skaffe meg et nytt skjermkort, men har ikke så veldig peiling på hardware. Det jeg lurer på er egentlig tredelt.

   

  For det første. Har per dags dato et 6gb geforce gtx 1060. Resten av pc'en er asus rog b350-f gaming, ryzen 5 1600x og 16gb ballistix sport lt ddr4. Vil et 1080 passe inn her? Kanskje gå for 1070 istedenfor?

   

  For det andre, trenger jeg ny psu om jeg kjøper nytt grafikkort? Har 550W nå.

   

  Og for det tredje. Har vært treg når det gjelder skjermer og sitter fortsatt på 2 x 60hz. Bør jeg oppgradere skjermer også, eventuelt istedenfor? Ser asus vg248qe er forholdsvis billig på komplett.

   

  Takker på forhånd om noen gidder å svare :D

 5. Og i mellomtiden ønsker KrF å øke sjansene for terror i Norge ytterligere. Man får nesten inntrykket av at politikerne ikke blir fornøyde før man merker hver eneste verdenskonflikt på kroppen når man går ned hovedgata i byen man bor i....

   

  Ellers litt interessant å se VGs dekning. For 2 dager siden ble 3 hvite personer skutt på åpen gate i USA. Personen ropte visstnok "gud er størst" på arabisk før han skøt, men politiet sa at dette handlet om rase og ikke terror. Altså, ikke hvit mot svart rasisme og ei heller terror, og VG lager en liten notis om det på forsiden. Når saken ble lagt ut hadde den ikke bilde en gang, bare en overskrift. Så blir 1 politimann drept og 2 alvorlig skadet i Paris, ordene "muligens terror" blir nevnt og vips så har vi 7 saker på forsiden av VG. De gikk til og med for den klassiske "nordmenn var i nærheten, dette føler de nå"-saken. Det er rart hvordan man venner seg til enkelte former for drap, mens andre ting skaper hysteri.

   

  Greit nok, dette er i Europa og ikke USA, men en liten endring på saken i USA og den ville fått enormt med oppmerksomhet. Men så viste det seg at det var bare noen få rasisme drap, pytt pytt..

  • Liker 3
 6. Wow.. gikk 7-1 med mage i arena og ting gikk veldig bra. Så møter jeg 2 uberdecks på rappen hvor jeg i begge kampene får dobbel molten reflection i åpningshånden. Aldri blitt så eid 2 ganger på rad før.

   

  Litt bittert hvor mye flaks har å si i arena, men med tanke på at jeg ikke har spilt på mange måneder så må jeg bare være fornøyd med 2 x 6 wins og 1 x 7 wins de første 4 arenaene jeg spiller. Men dæven det er noen bitre tap på veien :D

 7. Da er jeg ferdig med Andromeda også. Endte på 92% og ca 70 timer spilt. En ganske merkelig opplevelse egentlig, da Mass Effect alltid har vært historie og dialog for min del, mens i Andromeda har dette holdt for dårlig kvalitet dessverre. Combat og det å utforske planeter derimot har vært strålende.

   

  Jeg vil gi det 7/10 eller noe sånt. Et godt spill, men det føles egentlig ikke som et nytt Mass Effect.

 8.  

  Variasjonen var mye større i trilogien. Her er min favoritt:

   

   

  Helt latterlig hvor mye mer sjel og uttrykk det ligger i den karakteren der kontra de over, nå kan det være at bildene over er tatt i litt bevist dårlige situasjoner da..

   

  Det er forøvrig et annet problem i Andromeda. Lyssettingen er utrolig varierende. Noen ganger ser det ut som at de har satt en lyskaster rett på trynet til karakteren, liksom ekstreme greier. Og så kommer du over karakterer som er helt mørklagte. For meg er karakterer i Andromeda en kjip blanding av Fallout 4 og No Man's Sky, det ser ikke pent ut og er utrolig lite variert.

   

  Og for min del har det dessverre fått konsekvenser. I ME 1-3 har jeg alltid satt mest pris på historie og dialog, mens combat er bare noe du drev med for å komme deg videre til neste dialog. Jeg var ofte innom de andre på skipet for å se om det var noe ny dialog som var låst opp :D I Andromeda så bruker jeg mesteparten av tiden min ute på de forskjellige planetene og i combat, mens jeg omtrent ikke har pratet med en eneste person på skipet. På den måten er dette en veldig annerledes opplevelse enn i tidligere spill. Der jeg gledet meg til å gjenoppta kontakten med forskjellige karakterer i den første ME trilogien, er jeg nærmest likegyldig til hva som kommer til å se med de andre i det neste spillet. For min del kan de nesten bytte ut alle og jeg bryr meg ikke så voldsomt.

   

  Men det er likevel et veldig bra spill som jeg til nå har brukt mye tid på. Det er bare så synd at de dyttet det ut døra altfor tidlig, som vanlig. Mye av det jeg misliker tror jeg de kunne ha fikset med en langvarig finpuss, da jeg nekter å tro at de har brukt mye tid på finpuss her.

  • Liker 1
 9. Jeg har brukt ca 25 timer på Andromeda så langt og har masse igjen. Så langt har det vært en litt blandet pose for min del. Historien virker spennende nok, selv om the Kett ikke akkurat er det mest interessante jeg har kommet over. Starten på spillet er uhyre treg, men det tar seg veldig opp etter hvert. Jeg trives stort sett med kampene og det er skikkelig stas å utforske planeter igjen med en særdeles forbedret Mako. Endel av våpnene høres fantastisk ut og det å navigere rundt i galaxy mappet er herlig, utrolig nok selv når du havner et sted hvor alle planetene er tomme for skannbare ting. Der har de virkelig fanget Mass Effect følelsen, både visuelt og med musikken.

   

  Men så var det det negative. Mange har vært inne på animasjoner og hvordan karakterene ser ut, og selv om jeg synes en del av det er overdrevet så skal vi ikke glemme at Mass Effect er et historiedrevet spill. Og tro det eller ei, med så mye dialog så blir det et problem når ansiktene ser så jalla ut. Spesielt mange av de kvinnelige "måpetrynene" hvor de knapt nok blinker. Det er litt trist når enkelte 2007 modeller ser bedre ut enn det vi får servert i et 2017 AAA-spill. Ellers minner Andromeda en god del om ME1, både fordi det er starten på nye nytt, men også pga Makoen og at du nå utforsker planeter igjen, på godt og vondt. Det er etter min mening for mye å gjøre, og den endeløse rekken av småleirer hvor x antall fiender blir fløyet inn er rimelig dårlig gameplay. Du får også disse tåpelige questene hvor du skal gjøre et eller annet i en av disse leirene, uten at de sier hvilke leirer det er snakk om...noe som gjør at du må renske ut disse hver gang du er i nærheten av en. Det er repitisjon allerede ved leir nr. 2 og det er utrolig hvordan de har gått i ME1 fellen her. Det er synd at de ikke klarte å unngå slikt møl for å gi spillet mer innhold. Endel av de større sidequestene er også mildt sagt uinteressante. Klikk på en konsoll, drep fiendene som på magisk vis spawner, klikk på en ny konsoll, rinse and repeat. Det skjer for ofte.

   

  Og så AI'en da....herregud. Systemet der er rett og slett ødelagt. Er du på en viss avstand så rører ikke fienden på seg. De står og venter på å bli trigga. Du kan til og med stå på avstand med ei sniper rifle og plukke ut samtlige fiender i en leir uten at noen av dem reagerer. Noen ganger slippes alle fiendene oppå hverandre til og med.. Selv innendørs skjer det ofte at en gruppe med fiender spawner omtrent oppå meg med ryggen til. Dette gjør at jeg omtrent ikke kan bruke sniper rifle fordi spillestilen ødelegger AI'en.

   

  Likevel så liker jeg Andromeda, selv om det er et slags Mass Effect Jr. Godfølelsen er der og trangen til å utforske er absolutt til stede. Jeg kommer nok til å bruke minst 50 timer på min første gjennomspilling, mye pga planeter som har mye å sjekke ut. Ironisk nok så er det nok dette som også gjør at jeg neppe kommer til å spille gjennom det en gang til, i hvert fall ikke med det første.

  • Liker 3
 10. Da har jeg spilt et par timer og det har vært frustrerende til nå. Er innafor anbefalt sys req, men måtte skru ned en hel del fra hva jeg valgte i starten. Optimale innstillinger ifølge geforce experience er en salig blanding av medium, high og ultra, og til og med noe på low. Men selv da er fps ustabilt. Kan spille lengre perioder på 60 fps og jeg tror jeg har funnet riktig innstilling, men så stuper det plutselig ned til 40 og til og med 30 i enkelte områder og i dialoger. Ikke stabilt 30-40, men opp og ned.

   

  Er idiotisk om jeg må ned på medium for å få dette til å kjøre bra hele tiden.. Men får vel starte der og prøve en og en innstilling.

 11. Er også fryktelig lett å bli dratt inn igjen. Tok meg en pause nylig, men har hengt endel på discord i det siste og i gruppen jeg er i er det så klart endel som spiller fortsatt. Og vips så føler jeg at jeg må begynne på igjen når alle snakker om wow :hrm:

   

  Var dog ikke spesielt motiverende når wow tokens lå på 200k gull en kort periode, men er på vei ned igjen nå heldigvis.

 12. Jeg er vanligvis ikke noe stor på multiplayer spill og lagbaserte greier, mest fordi jeg ikke har hatt kompiser som er interessert i det. Derfor har jeg heller aldri hatt noe behov for mikrofon. Men nå har det plutselig endret seg og jeg spiller endel online med andre.

   

  Så siden jeg egentlig er helt blank på dette. Kan noen anbefale et brukbart headset med mic? Jeg er forresten litt usikker på om jeg skal gå for en mikrofon (noe ala Blue Yeti) som kan stå på pc bordet, eller om det er bedre med et headset som har mikrofon. Med tanke på at jeg neppe kommer til å bruke mikrofonen hver dag, så er det å bruke 1400 spenn på en mikrofon som ikke kan brukes til noe annet kanskje en smule idiotisk. Da er det kanskje lurere å kjøpe et headset som i hvert fall kan brukes til noe annet på dager hvor jeg ikke har bruk for mikrofon. Kanskje også et headset hvor mikrofonen kan tas av.

   

  Er det stor forskjell på feks en Blue Yeti mikrofon og mikrofonen i et headset til feks tusenlappen?

   

  Jeg har kikket litt på forskjellige headset, og de som kanskje er mest aktuelle er HyperX Cloud (I eller II) og Logitech G430. 7-900 er vel kanskje maks det jeg vil bruke, med mindre noen mener jeg bør gå over tusenlappen. Jeg bør kanskje unngå de i prisklassen 4-600? Som dere skjønner så er jeg forholdsvis blank for hva jeg bør skaffe meg. Hadde det ikke vært snakk om en mikrofon i tillegg så hadde jeg nok gått for noe forholdsvis billig, men jeg vil ikke plage andre med en dårlig mikrofon.

   

  Bør vel også nevne at jeg vanligvis bruker Koss hodetelefoner ved pcen, og Monster iSport Strive ørepropper når jeg trener eller bare trenger noe lett utendørs feks. Jeg har aldri hatt noe behov for hodetelefoner av "riktig" merke eller av en kvalitet som sier tusenvis av kroner.

 13. Det er en achievement, så ja det holder å skaffe seg den på 1 char. Har hatt del 1 ganske lenge og den gir deg 20% kjappere mount i Broken Isles. Ifølge wowhead så kommer del 2 av denne achievementen i 7.2. Limer inn info (om del 2) som ble lagt ut i kommentarfeltet for litt over en uke siden:

   

  Part Two

  "Broken Isles Pathfinder, Part Two" will unlock flying in Legion zones account-wide after obtaining it on one character.

  The requirements for this achievement will be:

  1. Explore Broken Shore - Explore the Broken Shore, revealing the covered areas of the world map. (New zone coming in 7.2)
  2. Defender of the Broken Isles - Repel Legion assaults upon each of the Broken Isles zones. (Invasions coming in 7.2, similar to pre-patch)
  3. Legionfall Commander - Earn Exalted status with the Armies of Legionfall. (New faction coming in 7.2)
  4. Breaching the Tomb - Complete the Legionfall campaign. (Quest campaign leading up to the Tomb of Sargeras raid.)
 14. Har litt blandede følelser med dette. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg får en litt sånn følelse av been there done that. Litt sånn når Hollywood produsenter tenker at de trenger ikke lage noe nytt, de bare slenger noen unge ansikter på en gammel serie og kjører på.

   

  Feks når hovedpersonen sier "we're about to change the rules" så ser man bilde av gjengen, som forøvrig er veldig politisk korrekt. Du har han hvite kjekke, du har han svarte kjekke, du har hun med lesbesveis, mannlig krogan og kvinnelig asari, og de er alle unge og pene med unntak av en viss rase hehe. Skal ikke legge for mye i en trailer, men dette ser litt ut som Hollywood møl for min del. For å si det på denne måten, denne filmen hadde jeg aldri gått og sett på kino.

   

  Men må selvfølgelig prøves.

  • Liker 1
 15. Tar meg også en pause igjen nå når spilletiden for denne måneden går ut om et par døgn. 7.1.5 kom mye senere enn jeg hadde trodd, noe som betyr at det nye innholdet som er av interesse for meg fortsatt er rimelig langt unna (7.2).

   

  Ellers kjipt å se at wow tokens fortsetter å stige i pris. Trodde det skulle stoppe rundt 100k, slik det lå an lenge, men nærmer seg 125k nå. Lurer på hva det ligger på når jeg kommer tilbake..

 16. Fortsatt mye jeg ikke har prøvd, så har fortsatt håp om at spillet kan bli noe mer behagelig og ikke en treg og kjip opplevelse. Forhåpentligvis gjør Blizzard noen justeringer ved neste patch.

   

  Nå vet jeg ikke helt hva du håper de justerer i kommende patcher, men det blir endel klasseendringer kommende uke når 7.1.5 går live. Neste etter det er naturlig nok 7.2 med endel nytt innhold, og i tillegg flying i Legion. Når det gjelder ganking så er det ikke så mye å gjøre dessverre, annet enn å betale for å bytte server. Å spille på en veldig ubalansert pvp server er kjipt om du alltid er i mindretall, og det er ganske utrolig at Blizzard ikke kan tilby noe løsning annet enn å ta seg betalt overpris for å sende deg til en annen server.

 17.  

  Så du er moden nok til å oppholde deg i trafikken på egen hånd på moped og lett motorsykkel. Du er moden nok til å ta egne avgjørelser når det gjelder sex og abort, og du er moden nok til å sette deg inn i regler rundt det å søke lån og behovsprøvd stipend til videregående opplæring, men du er ikke moden nok til å sette deg inn i politikken? For en vits.

   

  Selvfølgelig burde 16 og 17-åringer få stemme om de ønsker det. Er de for umodne så er de ikke interessert i å stemme uansett, så jeg skjønner ikke problemet. Som om storparten av den myndige befolkningen i Norge liksom tar lange og grundige vurderinger om hvem de skal stemme på..

   

  Dette er ei skummel dør å åpne.

  For trafikkulykker så er ungdom overrepresentert blant skadde og drepte, og skal vi bruke ansvarligheit i forhold til trafikk og sex som eit mål på modenheit så burde nok aldersgrensa for å stemme vært 30 år.

   

   

  Det er litt det jeg mener. Man ser på 16/17-åringer som modne nok når det gjelder enkelte ting som tross alt ikke bør taes lett på. Er 16-åringer modne nok for livet eller er de det ikke? Angående trafikk, sex og abort så er det ting som kan få store konsekvenser både for 16/17-åringen det gjelder og andre, mens politikk liksom er utenfor hva en 16-åring kan sette seg inn i? Det blir for dumt etter min mening.

   

  Sier ikke nødvendigvis at 16-åringer eller 18-åringer for den saks skyld er modne nok til å stemme, men problemet er at du finner umodne folk i alle aldere. Så hvorfor skal ikke den modne og oppegående 17-åringen få lov til å stemme feks? De har vel mer å komme med enn hu gamle burugla som stemte AP i alle år fordi Jens var så kjekk, eller han 50-åringen som stemmer FrP fordi han vil ha billigere sprit. Jeg synes man overvurderer resten av befolkningen når man kaller alle 16/17-åringer for umodne.

 18. Så du er moden nok til å oppholde deg i trafikken på egen hånd på moped og lett motorsykkel. Du er moden nok til å ta egne avgjørelser når det gjelder sex og abort, og du er moden nok til å sette deg inn i regler rundt det å søke lån og behovsprøvd stipend til videregående opplæring, men du er ikke moden nok til å sette deg inn i politikken? For en vits.

   

  Selvfølgelig burde 16 og 17-åringer få stemme om de ønsker det. Er de for umodne så er de ikke interessert i å stemme uansett, så jeg skjønner ikke problemet. Som om storparten av den myndige befolkningen i Norge liksom tar lange og grundige vurderinger om hvem de skal stemme på..

 19. Om du dør på 103 som DH så er det ikke gearet det er noe feil med. På 103 skal du jo ha mye Legion gear allerede også så det er som det skal være. Foreslår at du trener mer på hvordan du skal spille klassen din, og unngå å pulle flere mobs samtidig før du vet hva du holder på med.

   

  Jeg må si level scaling mens man lvler var en god nyvinning i Legion. Det eneste jeg ikke liker med det er når du dinger 110 og alt får et ganske stort styrkehopp i forhold til gearet du har. Det er ikke spesielt morsomt, og herfra hadde det vært bedre om et system som skalerte etter ilvl tok over.

×
×
 • Opprett ny...