Gå til innhold

terjehom

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

terjehom sine prestasjoner

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei..din beskrivelse av problemet, kunne like gjerne vært hjemme hos meg. Jeg klarte å isolere kursen med den største feilen, og så begynte jeg og fysisk koble bort apparat etter apparat. Selv om de fleste ikke var i daglig bruk. Dette var en periode hvor sikringen gikk etter max 1 time, slik det gjorde feilsøking enklere. Når jeg kom til denne lampen, opphørte problemet. For sikkerhets skyld koblet jeg den på igjen, og huset ble på nytt mørklagt . Så ja, fant feilen selv. Slapp å bytte til nye sirkringer da. Når det er sagt, så vurderer jeg en oppgradering der. Svevde i den villfarelse at det var moderene. Koster ca 20 tusen for ny innmat, så det er jo ikke avskrekkende.
  2. Heisann... Det viste seg at det var en lysarmatur over vask på kjøkken, som utløste jordfeilen. Og det gjorde den selv når den var avslått. Jeg vil tro den lampen må ha vært 40 år gammel,dog lite brukt de siste ti år.
  3. I så fall skal Oneco få det glatte lag!
  4. Dette er en tomannsbolig, som tidligere hadde to målere. På et tidspunkt fikk jeg tatt bort èn måler, og etter elektriker var ferdig så etterlot han det overspenningsvernet som hadde tilhørt 1.ste etasje, slik bildet viser. Kan han ha viderekoblet til det som henger forskriftsmessig i ramma? Jeg tror ikke det er feil ute, da uteområde ikke lenger er fysisk tilkoblet anlegget. Og feilen opptrer likefullt. Det som ellers inngår i kursen er veggstikk i første etasje, hvor intet er tilkoblet. Samt, kommer jeg til å tenke på, en varmeovn av veggtypen på bad, og lys i baderomsmøblement og over kjøkkenvask, begge av eldre type. Disse er avslått. Men jeg har forstått gjennom innspill her, at de fremdeles kan utløse jordfeilbryter. Skal komme med fasit, når elektriker har vært her! Takk for all hjelp.
  5. Kan du utdype det resonnementet? Situasjonen er at om alle kursene er inne, så går det 1- 2 timer før jordfeilbryter blir utløst. Om kurs 14 er inne alene tar det ca like lang tid, før jordfeilbryter utløses. Om kurs 14 er utkoblet, så oppstår ingen feil,- ikke over timer, dager eller uker. Det har jeg testet nå. Tyder ikke det på at det er i kurs 14 at feilen ligger?
  6. Takk for utfyllende svar! Nå har jeg (fysisk) koblet fra all utebelysning\stikk, slått av samtlige kurser, bortsett fra nr. 14. Etter en drøy time ble jordfeilbryter utløst. Når jeg så kobler ut kurs 14, og slår de andre på i tur og orden, så fungerer anlegget som det skal. Så inn med nr. 14, og da ble jordfeilbryter utløst momentant. Vil tro elektriker da har noe å jobbe med i kurs 14? Tror også jeg skal følge rådet fra flere her,og få oppgradert skapet med moderene sikringer. Men er vel best å først finne årsaken til feilen, vil jeg tro.
  7. Ikke helt. Men de har "lukkeanordninger",-altså lokk som slutter tett inntil når de ikke er i bruk.
  8. Det skal jeg sjekke. Om det ikke oppstår,-hva da?
  9. Det er autorisert elektriker som har "ryddet" i det skapet. Tidligere var det to målere, og jeg fikk fjernet en av dem, for å spare litt på avgiftssiden. Det som ligger bak der,er hva som ble igjen når elektriker hadde gjort sitt. Kan det være han har seriekoblet til den gjenværende?
  10. Takk! Er det adekvat feilsøking å rett og slett koble fra den ledningen som går ut? Om feilen ikke lenger opptrer, så har jeg da en grov peiling på hvor synderen befinner seg.
  11. Enig. Men nå har jeg i det misnte funnet kursen med feil!
  12. Hvordan ser jeg forskjell på to polet og en polet bryter? Denne er en eldre modell, hvor man slår av og på ved å vri den ene eller andre veien.
  13. Nei, sikring 14 legger seg ikke ut. Kun jordfeilbryteren. Er det slik det skal være? Den bryteren til utebelysning står på innsiden av huset,og er foran både lamper og stikk ute.
×
×
  • Opprett ny...