Gå til innhold

kha

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kha

  1. Jeg tror hvorvidt reisevanene endres kommer an på noen nøkkelfaktorer;

    1. Hvordan det går med Norsk økonomi, og hvordan man bygger opp solidariteten rundt det å stille opp for eget nasjonalt reiseliv. Vil det å reise utenlands bli sett på som å ikke støtte Norge/nasjonen?

    2. Valutakursen. Det er nå vesentlig dyrere å feriere i utlandet enn det var i fjor. Det er ingenting som tilsier at det skal endre seg igjen p.t.

    3. Været i sommer. Får vi en knallsommer, så er det nok mange "sydenfarerer" som kommer til å ta en kraftig revurdering om det er verdt all reisingen når man har det like godt her. Mange som på nytt for opp øynene for båtferie/fjellferie i Norge. Dårlig vær i sommer, gir motsatt effekt.

  2. Det er udiskutabelt at vi burde gå inn for å få mer industri i våre gigantiske havområder. Pr. nå er det kun fiske og olje/gass, noe som er en elendig utnyttelse av de enorme områdene vi har til rådighet.

    Havvind og bølgekraft ville tjent oss svært godt, dersom vi finner en god og effektiv måte og utnytte det på. Det finner vi aldri om vi ikke satser og skaffer oss erfaring.

     

  3. 1 hour ago, scuderia said:

    Jaha, 1 februar innførte USA innreiserestriksjoner mot Kina. Hvilke andre vestlige land gjorde noe før dette? 

    Det er det de påstår, men i praksis så var det et virkemiddel for å begrense kinesiske borgere bevegelsesfrihet. Listen over unntak var så lang, så den hadde i praksis ingen effekt. Det tiltaket handlet kun om konflikten mellom DT og Kina, og ikke om smittevern. Dersom det handlet om smittevern, hvorfor påstod han at det hele pandemien var en bløff lenge etter at dette tiltaket var iverksatt?

     

    • Liker 7
  4. 2 hours ago, mr.wolf said:

    Ja, forklar meg heller hvordan Trump fortsatt kan få stemmer i det hele tatt.

    https://www.tv2.no/a/11493804/

    Den forenklede forklaringen er fremmedfrykt. Jeg er redd for noe, han sier han skal beskytte meg mot dette, jeg støtter han derfor uansett.

    Fremmedfrykt er fundamentalt for at arter skal overleve og derfor en essensiell del av evolusjonen. Unngår man farlige ting, så overlever flere i flokken. Fremmedfrykt er derfor noe absolutt alle har ( definisjonen for hva som er fremmed er subjektivt, og derfor vil fremmedfrykt slå ut forskjellig fra person til person). Fremmedfrykt er derfor ikke noe man skal skamme seg over, men man må jobbe med å gjøre det fremmed kjent, og dermed ikke farlig lenger. 

    • Liker 2
  5. 1 hour ago, Sturle S said:

    HUD er eg skeptisk til.  Likar ikkje forstyrrande element i synsfeltet.  Har ikkje Wunderbaum eller terningar heller.

    HUD er definitivt ikke forstyrrende. Da kan du umulig ha prøvd en bil med HUD. Blant annet det å sjekke fart krever jo mindre flytting av blikk med HUD enn med et klassisk speedometer. 

    Store infortainmentsystemskjermer( slik som Tesla har) som trekker fokuset vekk fra veibanene når de brukes er definitivt forstyrrende.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  6. 3 minutes ago, Tabby said:

    Jeg er også kunde hos DNB og de tilbyr inntil 1. juli alle sine kunder å ta ut penger på post i butikk (lenge siden sist jeg gjorde det - antar at det er et lite gebyr) Nå vil det for meg i praksis koste 295 kr i året. Det synes jeg er dyrt (urimelig) for å ta ut 500 kr feks.

    Frem til 1. juli hadde de et samarbeid, hvor kostnaden til sluttbruker ble dekket av posten ,butikken eller banken eller en kombinasjon. Nå har de ikke lengre en avtale, fordi en eller flere av partene ikke var fornøyd. Da endrer dette seg.

    Det er ikke urimelig at dette er en tjeneste som koster penger, ettersom dette er en tjeneste som helt klart har kostnader knyttet til seg.

     

  7. 1 minute ago, Tabby said:

    Vanligevis får man (litt) betalt av banken for å ha penger innestående. Det kalles renter ...

    Ja, og det antar jeg at TS får. 

    TS ønsker å få ta ut penger gratis, i butikker som ikke er endel av DNB konsernet. Hvorfor skal dette være noe DNB( i bunn og grunn andre DNB kunder) skal dekke kostnadene for?

    • Liker 1
  8. 6 hours ago, Ketill Jacobsen said:

    I forhold til meg og energibalanseproblematikken slår du inn åpne dører. At balansen må beholdes hver eneste sekund har vært kjent siden tidenes morgen (det vi si fra første gang strøm ble levert til en bruker for ca 140 år siden). Den viktigste balanseringen skjer via Nord Pool der de store strømleverandørene og strømbrukerne via auksjon gjør avtaler som sikrer balanse de neste 24 timer...

    Du glemmer balanseringen av det lokale nettet.

    Ja, vi har kontroll over balansen mellom produksjon og forbruk, men nettkapasiteten takler ikke samtidigheten like godt over alt. Tibber sin løsning kan hjelpe til med å begrense mengden strøm som hentes ut samtidig i et nabolag, i et område, slik at samfunnet( sluttbrukerne via nettleien) kan utsette oppgraderingen av trafoer og linjer lengst mulig.

    De hjelper også til med å balansere internt i huset, dersom hovedsikringen ikke står i stil til et moderne strømforbruk. Dette gjøres sømløst via Puls.

  9. 8 hours ago, Ketill Jacobsen said:

    Hvor mye betalte du for strøm fra Tibber siste to måneder og hvor mange kWh? Så kan jeg sammenligne med hva jeg har betalt i samme periode.

    Vet spørsmålet ikke var til meg, men her er mitt;

    Dette er tallene mine for april med Tibber.

    Strøm;

    1100 kWt til 8,07 Øre ga 89 kr, pluss månesabo 39kr.

    Totalt 128 kr, eller 11,64øre/kWt

     

    Nettleie (ikke Tibber selvsagt);

    66,31 kroner i fastbeløp

    4,79kW i effekt trinn, til 76,17 kr/kW = 364,85 kr

    1100 kWt i «vanlig» nettleie til 27,66 øre/kWt = 304,26

    Total nettleie : 735,42

     

    Total strømutgift april;

    863,42kr for 1100kWt eller 78,49 øre/kWt

     

    Dette inkluderer elbil som primærfremkomstmiddel

     

    Vi som har effektledd har stor nytte av Tibber og Puls, ettersom vi da enkelt kan styre effektleddet(som er dyrt om man ikke følger med)

  10. En ting jeg virkelig liker med Tibber, er at de leverer langt bedre innsikt og brukeropplevelse enn alle andre strømselskaper jeg har vært borti. 

    Det er en pen app som viser hvor mye jeg bruker i strøm, både i kroner og i kwt. Dette grupperes enkelt på time, dag eller måned.

    Det er ryddige fakturaer, ingen brå endringer av avtalene. 

    Dette er helt stikk i strid med hva jeg har vært borti med andre selskaper, og jeg har byttet leverandør endel ganger.

    Dersom noen vil ha invitasjonslink, så send en PM. Da får både du og jeg 500 kroner.

    Kjøper du Puls med de 500 kronene, så får du live informasjon om forbruk i appen. Puls settes har et veldig enkelt oppsett og kan gjøres av hvem som helst.

     

  11. 3 hours ago, Simen1 said:

    Så kan man spørre seg om antall brukere som er rammet av redusert personvern og hvorvidt det var verd prisen.

    Jeg har hatt airbag i alle bilene mine de siste 20 årene.. totalt bortkastet penger. Brannforsikring har også vist seg å være helt et helt idiotisk pengesluk..

    Slike tiltak som dette er ment for krisetilfeller, og kan ikke bedømmes ut i fra om krisen inntraff eller ikke. Det er helt suverent at pandemien kom under kontroll og at SmitteStopp dermed ikke har vært nødvendig. Man kan ikke vente med utviklingen til man ser om man trenger den.
     

    Ps. Dette absolutt noe som må evalueres, men man kan ikke bruke antall smser som en success faktor

    • Liker 4
  12. Jeg tok AFF.

    Forskjellen der jeg tok kurset var kun pris, så det ville vært null stress og startet på FJC og byttet etterpå. Totalprisen ble dyrere om man fortsatte på kurset etter første hoppet i FJC, enn om man meldte seg direkte på AFF. 

    Jeg ville definitivt valgt AFF, ettersom det er veldig mye glede og spenning i de første hoppene uansett.

    Dersom du kun tar FJC og ønsker å hoppe igjen om noen år, så må du begynne fra start igjen. Det slipper du med AFF.

  13. Jeg tror dette vil bli den siste store pandemien i den vestlige verden.


    1) Nok folk, bedrifter og ledere tar nå slike ting på alvor og vil agere mye tidligere.
    2) Arbeidsplasser vil være langt raskere ute med hjemmekontor etc. nå som de vet hvordan det gjennomføres og "alle" har erfaring med det.
    3) Teknologien tillater sosial distansering på en god måte i dag, og vil være enda bedre på det i fremtiden.

    4) Netthandel vil fortsette å vokse i et enormt tempo.


    Hadde dette skjedd for ti år siden, så hadde vi ikke hatt nok båndbredde til at folk jobbet hjemme. Vi hadde ikke hatt gode nok videokonferanse utstyr til at folk kunne jobbet hjemme. Vi måtte brukt kontanter i langt større grad. Vi hadde ikke hatt tilstrekkelig med muligheter til å handle nødvendige varer på nett.++

  14. 10 hours ago, Mr.M said:

    hvorfor er tråd-tittel endret nå i kveld, halvannet år etter at den ble opprettet?

    Tror ingen har hatt problem med å skjønne "Milliardær-kone bortført" ?

    Nå er det plutselig lagt til "Tom Hagen-saken:" (selv om mannen er på vei ut av fengsel)

    Det ville jo vært utidig å betegnet den som "Tom-Hagen saken" fra starten, ettersom det ikke alltid er ektemannen som står bak.

    Dessuten har denne saken gått fra å være bortføring til drap( i hvert fall som hovedhypotese), og det handler nå om mange flere aspekter enn kun hans kone og hva som hendte med henne.

    Uansett om han blir dømt/ikke dømt er uskyldig/skyldig, vil dette være "Tom Hagen saken" i all fremtid.

  15. 4 minutes ago, Mr.M said:

    ble det "ja" fordi redningspakken/lånegarantien fra staten på 3 milliarder kroner i praksis er en pengegave og sånn sett tapt for skattebetalerne? Eller hvis ikke, hvordan har staten sikret at vi får tilbake pengene på et senere tidspunkt?

    Krisepakken er vel et høy-risikolån til gi-bort pris.

    Dersom selskaper som Norwegian skulle lånt dette i markedet, ville renten vært katastrofal ettersom risikoen er høy.
    Staten veier verdien i at selskapet overlever opp mot risikoen om at staten taper pengene, og trenger derfor ikke en skyhøy rente for å forsvare lånet.

    Dette er derfor ikke noe staten gir bort, men det er en risiko staten ser seg tjent med å ta.

    • Liker 1
  16. 5 hours ago, Squashie said:

    Kanskje fordi en app ikke hindrer deg i å bli smittet eller i å smitte andre, noe et munnbind gjør?

    Nei, smittesporting er noe som definitivt "hindrer" deg i å smitte andre. Du får tidlig beskjed om at du kan være smittet, og bør/kan da gjøre tiltak for å hindre å smitte videre.

    Et munnbind er på ingen måte sikkert. Munnbind kommer i veldig mange forskjellige kvaliteter, og til veldig mange forskjellige bruksområder. Noen er gode på støv, men elendige på dråpe. Noen er gode på dråpe, men elendige på støv. Noen er engangs, og farlige om de brukes over tid. Noen beskytter innpust, men ikke utpust. Andre beskytter utpust, men ikke innpust. Det å si at munnbind virker kun fordi man ser at munn er dekket til, er en svært feilaktig oppfatning.

  17. Just now, Sturle S said:

    Har FHI forsikra seg om at alle data appen samlar inn vert lagra i Noreg på deira eigne tenarar, og ikkje sendt til ein tredjepart?

    Nei, det lagres i Azure og p.t. så er det ikke et offentlig tilgjengelig datasenter i Norge (men det skal åpne veldig snart).

    Har du forsikret deg om at Diskusjon.no holder alle dataene de samler om deg lagret i Norge? eller er det ikke så farlig med hvor andre tjenester har informasjon om deg lagret?

    • Liker 1
  18. 3 minutes ago, Tallak Tveide said:

    Man finner masse vitenskapelige papers som beskriver en stor smittevernseffekt av munnbind på helsepersonell som er "i krigen". Kanskje ikke for covid-19 enda, men de fins f.eks. for SARS som visstnok er et lignende virus. Det ville vært rart om ikke man så samme effekt i hverdagen, selv om man da kan diskutere nytte vs innsats, siden man nok sjelden treffer på noen med smitte.  Dokumentasjon av appen vil jeg tro fortsatt er mangelfull.

    Selvfølgelig er det stor nytte i at helsepersonell bruker verneutstyr, men det betyr ikke at det er stor nytte i at man gjør det i det daglige.

    En sveiser har ekstremt stor nytte av en sveisemaske når han jobber, men han tar den jo av når han er ferdig. Han går ikke rundt med den på i tilfelle det skulle komme et skarpt lys. Du blander epler og pærer her.

    Det påstås at munnbind i daglig bruk er 1000 ganger mer effektivt enn smittesporing. Det er bare vås.

    1 minute ago, Morromann said:

    Er det ikke slik at den registrerer hvor alle som har fått påvist corona etter at de innstallerte appen har gått?

    Nei.

    • Liker 1
  19. Just now, Morromann said:

    Jeg lytter til utenlandske og internasjonalt anerkjente smitteverneskesperter og har defintivt mer tillit til disse enn til norske byråkrater og politikerbroilere.

    Jeg følger også med på det som skjer ute i verden, men har dessverre ikke kommet over den dokumentasjonen som sier at munnbind er 1000 ganger mer effektivt enn smittesporing. Det virker som all ekspertise er svært opptatt av smittesporing, og rask isolasjon slik at færrest mulig blir smittet.

    Fint om du deler kildene dine, slik at vi får spredd kunnskapen.

  20. Just now, Morromann said:

    Jeg er ikke konspirasjonsteoretiker, men man kan jo lure på om de faktisk ønsker mer smitte og ønsker en unnskyldning for å overvåke oss. Munnbind har 1000 ganger mer effekt for å stanse coronaspredning enn en app som forteller hvor en coronasmittet gikk forbi for en uke siden.

    Fint om du kan dokumentere at munnbind er 1000 ganger mer effektivt enn smittesporing, den dokumentasjonene ville hjulpet smittevernsekspertene i verden ekstremt mye. Fint om du kommer med dokumentasjonen litt raskt, for dette koronaviruset er en hastesak :)

  21. 2 hours ago, Mannen med ljåen said:

    Er det ikke bedre å isolere seg på hytta i en annen kommune, enn å tungekysse prostituerte i nøyaktig 14 minutter?

    Det hadde vært lettere å unngå viruset om Høyre ikke blandet seg.
    Erna så NRK-innslaget om rølpete skiturister, og tror nå at alle fritidseiendommer befinner seg i Hemsedal, alle som drar dit tilbringer dagen på afterski (i baren), alle blir dødssyke nøyaktig samtidig, og alle vil trenge hundepatrulje med snøscootere levert av Røde Kors og Luftambulansen, selv om riksveien går rett ved huset.

    Jeg tvinges til å bo i en trang leilighet i storbyen, når jeg kunne isolert meg på gårdsbruket på sørlandet.
    Bare fordi det er registrert som fritidseiendom kan jeg ikke dra dit.
    Men jeg kan dra på besøk hos søstera mi. Det er jo mye bedre, siden de ikke bor på en fritidseiendom, og viruset bryr seg om eiendomsgrenser.

     

    Jeg er lei hele dritten. Det er lettere å unngå corona uten Ernas regler. Jeg kan nok om biologi til å være trygg, men Erna blander inn Politiet, og da må man sjekke Kartverket for å finne ut om en gitt tomt man vil campe på er fritids- eller næringseiendom.

    Hytteforbudet er innført primært fordi folk som deg ikke forstår alvoret og ikke klarer å følge råd.

    Man skal unngå alle unødvendige reiser. Det inkluderer selvfølgelig unødvendige besøk hos din søster. Det er helt absurd om man må innføre portforbud for å få enkelte til å gidde å følge råd og retningslinjer.

    Det er ekstremt inngripende( og byråkratisk) om alle reiser må søkes om å dokumenteres for å være lovlige. Noen situasjoner er det ekstremt viktig å besøke familiemedlemmer, i andre tilfeller er det helt unødvendig. Derfor er det ikke satt noe forbud mot å overnatte utenfor hjemmet, men heller et generelt råd om å unngå alle unødvendige reiser.

    Det er vel omtrent aldri ekstremt viktig å feire påsken på hytta.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...