Jump to content

kha

Medlemmer
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

49 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Klipp fra artikkelen vi diskuterer. "Norsk Sykepleierforbunds landsgruppe av Intensivsykepleiere og Norsk anestesiologisk forening anser dessverre produktet som presenteres her som inadekvat som behandlingstilbud til intensivpasienter generelt og til COVID-19-pasienter med akutt lungesviktsyndrom (ARDS) spesielt" FFI og de som produserer dette er ikke nødvendigvis ekspertise, og regjeringen er ikke en nøytral kilde. Det er ikke slik at alt er bedre enn ingenting, ettersom dette kan få folk of fokus vekk fra problemet. Følgende uttalelser gir inntrykk av at "respiratorproblemet" er løst for Norge sin del, og det er svært skummelt dersom det ikke er tilfellet. "– I første omgang skal det produseres 1000, men på sikt kan produksjonen økes vesentlig, sier statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag. – Dette er veldig gode nyheter. Vi vet at Norge i løpet av de nærmeste månedene kan nå en topp i antall syke pasienter med covid-19. Disse nød-respiratorene gjør helsetjenesten bedre i stand til å håndtere en slik topp, sier Solberg. Regjeringen garanterer for finansiering av prosjektet og respiratorene. – Norge kommer nok ikke til å trenge alle disse. Men vi må være forberedt på å komme i en situasjon der mange blir syke samtidig, sier Solberg, og legger til at Norge kan bidra internasjonalt."
 2. Poenget er om man skal kjøpe/lage 1'000 paraplyer, 100 presenninger med tau eller 10 fallskjermer. Vi har ikke uendelig med tid eller ressurser. Nødrespiratorer med lite eller ingen effekt vil fjerne fokuset/ressursene på å lage bedre løsninger. Ps. Jeg vet ikke om disse er bra nok eller ikke, jeg argumenterer kun mot holdningen "noe er bedre enn ingenting"..
 3. Ville du hoppet om du fikk tilbud om en paraply? en presenning med snorer? Dette utstyret må være godt nok til å være en reel hjelp i situasjonen. Dersom ekspertisen mener at dette ikke hjelper, så er det noe man bør lytte til.
 4. Han er på ingen måte en stor snylter av staten. Det kan være at du mener han hever trygd ufortjent, men kostnadene for rettsakene++ kan på ingen måte tillegges han. Han har hverken bedt om, eller ønsket, noen av de rettsakene eller støyet som er generert. Kostnadene forbundet med denne saken er mye pga. Frp og måten de har hauset dette opp på. Forøvrig så synes jeg hele denne saken er en horribel sammenblanding mellom politikk og domstoler. At en regjering til de grader blander seg inn i enkelt saker ang. enkelt personer må på ingen måte få rotfeste i samfunnet vårt. Ps. Jeg er absolutt ingen forsvarer av Krekar, eller hva han har gjort, og han må gjerne bli utlevert for min del.
 5. Et enkelt og raskt tiltak regjeringen bør sette inn er å redusere verdigrensen for hva man toll og avgiftsfritt kan ta med inn i landet, man bør også redusere tobakk og alkoholkvotene. Dette for å bremse grensehandelen, slik at mest mulig penger( og da igjen velferd og arbeidsplasser) blir igjen i Norge.
 6. Sats har kommet med kompensasjon, men det er viktig at for mange selskaper så er det høye utgifter uavhengig av om kundene kommer på besøk eller ikke. Dessuten er begrepet "profitterer på koronakrisen" litt søkt, ettersom alle de bransjene ville tjent mer om det ikke var en pandemi. Begrepet passer bedre på de som sleger dopapir, antibac o.l. til blodpris.
 7. Nei, du har IKKE lest en slik nyhet. Det er rett og slett løgn. Du har lest en OVERSKRIFT og gjort en antagelse. Det er IKKE å lese en nyhet.. . Det er ingenting som tilsier at skoler skal starte opp normal drift, om du er uenig i det så kom gjerne med link til artikkelen.
 8. For folk som ikke vet hvordan man skal stoppe pandemier ja, men det er derfor dette ikke skal være opp til folk flest. Ekspertisen i landet vet at det å holde befolkningen mest mulig i ro( pluss håndhygiene) er det som fungerer absolutt best.
 9. Det å stoppe en pandemi er ekstremt vanskelig, og umulig når idiotene i blant oss kun tenker på seg selv. Det går SELVFØLGELIG ikke an å skreddersy et opplegg for hver enkelt innbygger i dette landet, midt i en krise. Et enkelt råd, i en kort periode. HOLD DEG HJEMME. Hvor vanskelig kan det være? Begynne å sutre å hyle som en unge fordi noen helger på hytta ryker? Neida. "Geniene" blant oss vil organisere signering av kontrakter, opprette et offentlig register over hvem som skal ha rett på helsehjelp ut i fra geografisk lokasjon og intensjon med reisen. Det er en syk person på Øyer som er bosatt i Oslo, så skal man først finne ut om han har hytte i Øyer før man skal gi bistand. Og vi kan jo bare la døde/ syke mennesker ligge gatelangs i hyttekomunene, så lenge de har skrevet kontrakt om at de ikke vil ha hjelp. Det blir jo kjempe bra.
 10. Problemet med et sprengt helsevesen er at andelen som dør av hjerteinfarkt, meslinger, lungebetennelse, infeksjoner++ øker kraftig. Befolkningen får ikke lenger nødvendig hjelp ettersom kapasiteten er sprengt. Italia har mange "unødvendige" dødsfall pga hjerteinfarkt nå, pga sprengt kapasitet. Dessuten er det de gamle og svake som dør først. Smitten kommer, de svakeste dør fort mens de som tåler mer kan holde det gående en stund før kroppen gir etter. Dette må ikke bagatelliseres. De som jobber på innsiden varsler at de mister/har mistet kontrollen og ser ingen måte å bedre dette på. Leger i Italia melder om forhold som ligner forhold man ser i krig/katastrofer.
 11. Det er dramatisk å gå kraftig ned i lønn uavhengig av om du tjener godt eller dårlig. De med millionlønninger har hus, biler++ som er tilpasset det nivået. De med høye lønninger holder liv i mer lokalt næringsliv enn de med lave lønninger. Det kan være naturlig å redusere de høyeste lønningene i selskaper som er i krise, men det må skje gradvis og kontrollert.
 12. Det er helt skremmende at folk i denne tråden ikke har forstått alvoret så sent som fredag denne uken. Helt vanlige og i utgangspunktet friske unge mennesker dør av dette her. Det er en stor overvekt av gamle og svake, men det rammer også friske folk i sin beste alder. Dette er farlig, og det må stoppes. IKKE REIS PÅ TUR NÅ!! Etter at dette er over, som ikke er nært forestående, håper jeg nordmenn prioriterer å feriere i eget land. Svært mange mennesker kommer til å slite økonomisk/miste jobbene sine etter dette. Legger de som fremdeles tjener penger pengene sine igjen i Norge, så vil den norske økonomien raskere komme seg på beina.
 13. 600'000 i året forsvarer et boliglån på 1,8 - 3 millioner.. Det er slettes ikke uvanlig å ha dyrere boliger enn det.
 14. Man tilpasser forbruk etter inntekt, noe som er svært viktig for samfunnet. Da er det hardt om deler av inntekten brått forsvinner for en periode. Man kan ikke bytte til en billigere bolig for et par måneder.
 15. Last ned gratisversjonen av Strava og bruk den til sykkel/ løping ute. Den gir masse trengingsglede og gjør det enkelt å konkurrere mot seg selv, eller mot andre( som ikke engang trenger å vite at du konkurrerer mot de)
×
×
 • Create New...