Gå til innhold

2bb1

Medlemmer
  • Innlegg

    9 030
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 2bb1

  1. brukernavn331 skrev (På 5.12.2019 den 19.25):

    Finnes det en enda lettere løsning om du skal slette alt da? Bla helt opp, trykk på marker og bare dra fingern nedover så blir alt markert, deretter slett :)

    Ja, fant ut at mens du drar nedover for å markere, så kan du bruke en annen finger samtidig til å scrolle raskt nedover, så på 3 sekunder var over tusenvis av bilder markert - helt topp! :)

  2. 1. iPhone 11 Pro har som kjent ikke 3D touch, men går det an å forkorte tiden man må holde inne før long-pressen aktiveres?

     

    2. Når jeg holder inne på Safari-ikonet og swiper litt for tidlig opp så begynner jo alle appene å riste som om jeg skal omorganisere hjemskjermen. Kan dette deaktiveres?

     

    3. Hva gjør man om man skal flytte markøren kjapt i en tekst man skriver? Dette var jo genialt med 3D touch, men ser ikke ut til å virke med long-press. Man må vel ikke gjøre som i «gamle dager» å stappe tommelen på skjermen og holde inne hvor man skal endre teksten?

  3. Hei,

     

    Prøvde å lete på forumet her, men mange av trådene er relativt gamle.

     

    Trenger altså en laserskriver (A4) med farge, hvor man fortsatt må kunne skrive ut svart/hvitt selv om fargepatronen(e) er tomme.

     

    Pris: opptil 4000 kr, men gjerne under. Trenger ingen skanner-funksjon, men gjerne noe trådløs funksjonalitet så man kan sende bilder fra data/mobil trådløst til printeren :)

     

    Er HP Color LaserJet Pro M254dw et godt valg? https://www.prisjakt.no/product.php?p=4455288

  4. Hva tenker folk er maks spenning på i5-9600K? Ser det varierer mellom 1.45, 1.40 og 1.35 hva som blir anbefalt på nettet.

     

    Har klokket min til 5,1 GHz stabilt på alle kjerner @1.22 V nå, og det ser ut til å være meget bra. Kan ikke øke spenningen mer enn til 1.25 V pga dårlig luftkjøler, men får en Kraken X62 om noen dager, så da blir det en del øking av spenningen, men er altså usikker hvor mye jeg kan pøse på. 1.45 V for benchmarks og 1.40 V for 24/7-klokk (med adaptiv spenning slik at den senker seg når CPU-en idler)?

  5. Takk for gode tips, Cowboystrekk :) Jeg var så godt i gang natt til 2. august at jeg like godt bestilte med en gang, men dette er uansett flotte forslag til andre som er ute etter noe lignende. Kastet til og med på en 500 GB-disk NVMe M.2 fra Samsung (EVO Plus 970), så dette blir bra!

     

    Tok diverse tester og ser at 1060GTX 6GB som jeg har nå er rikelig til alt unntatt PUBG. Her er både CPU og GPU på 100 %, så blir spennende å se hvor mye bedre PUBG virker med alt annet enn GPU-en nytt. Så får GPU bli neste investering, ja! :)

  6. Hei!

     

    Tenkte å oppgradere PC-en. Se under for hvilke komponenter jeg antageligvis kan beholde og hvilke som må oppgraderes.

     

    Skal brukers primært til Lightroom/Photoshop/Premiere Pro og PUBG/CS:GO. Førstnevnte er veldig CPU-avhengig.

     

    Foreløpig oppsett:

    HK: Asus ROG Strix Z390-F Gaming (1790 kr, tilbud)

    CPU: Intel i5-9600 (2395 kr)

    RAM: Corsair Vengeance DDR4 3000MHz 2x8GB (777 kr)

    GPU: MSI GTX 1060 6GB (har fra før)

    PSU: Corsair HX620W (har fra før)

     

    Oppgraderingspris: 5000 kr

     

     

    Spørsmål:

    1. Er dette et bra hovedkort? Finnes det et nyere/billigere som er bra og fungerer til lett overklokking?

    2. Kan 3000 MHz på RAM-en bli et problem? Ser ut som i5-9600K kjører RAM-en på 2666 MHz når den er uklokket?

    3. Antar den 10 år gamle Corsair PSU-en fortsatt fungerer - ingen nye plugger som trengs?

    4. Har en Noctua CPU-kjøler på mitt nåværende Asus P8Z77-V hovedkort. Bruker hovedkortet jeg har linket til over samme kjøler-fester?

     

    Takker for alle hjelp :)

  7. Hei. Skal bygge en spottekasse på stuen hvor jeg skal ha 13 spotter. Kassen skal gå langs to av stuens vegger med en høyde på 9,5 cm og dybde på 30 cm (vil ha denne høyden for å ikke måtte flytte på to støpsler). 

     

    Scenario 1:

    Har vært i kontakt med en elektriker ang. montering av GU10-sokler slik at jeg får brukt Ikeas Trådfri GU10-pærer (evt. Philips Hue GU10). Problemet med bruk av GU10-spotter er at kassen må tilfredsstille kravene også for halogen GU10-spotter, i tilfelle noen i fremtiden skulle putte slike oppi. Noen som vet hvilken høyde som er krav i slike spottekasser? :hmm: Elektrikeren jeg snakket med var usikker. Høyden på en GU10-pære er bare 5 cm, og taket er forøvrig av betong. Vegg og kasse av gips.

     

    Scenario 2:

    Å kjøpe vanlige, komplette spotter, og koble disse opp mot Apples smartsystem - MEN, Fibaros hvite styringsboks for homekit kan bare slå av/på slik jeg har forstått det, og kan dermed ikke dimme spottene. Finnes det andre alternativer som sømløst kan tilkobles Apples Hjem-app? Dette scenarioet hadde nok blitt det peneste (men også dyreste).

     

    Takk for all hjelp :)

  8. Hei!

     

    Finnes et hav av maskiner der ute, til alt fra 1500 kr og opp til Concept2-maskinene til 11-12k. Mitt budsjett er rundt 5000 kr.

     

    Romaskinen må ikke være for kort som jeg ser enkelte er ("ikke egnet til skandinaviske personer" har det faktisk stått enkelte plasser). I tillegg er det viktig at maskinen er robust laget og helst med et minimalistitsk utseende.

     

    Vurderte først en iSPORTline Yukona til 3200 kr da denne hadde grei pris og var minimalistisk nok. Men så ser jeg at det anbefales å ha både magnet og vifte for jevnere/tyngre(?) motstand. Hvor stor forskjell er det på magnet og magnet+vifte?

     

    Har også vært innom disse, da de har vifte + ser ganske bra ut. Prisen stiger, men ...

    inSPORTline RW60

    Master R40

     

    Å kjøpe brukt er også et alternativ. Tips? :)

  9. Skjønner. Ser at de nyere mikroSD-kortene er påført «water proof, magnet proof, temperature proof, x-ray proof», så kanskje de eldre typene ikke var like robuste, og at dette kan ha skapt problemer.

     

    Kjøpte meg et 64 GB mikroSDXC-kort i dag til 250 kr på Elkjøp for å teste. Mitt kamera er oppgitt til 6 fps i RAW 12-bit, men jeg kjører i 14-bit, så andre på nettet oppnår rundt 5,5 fps med dette.

     

    Hadde en liten test nå for å forsikre meg om at dette U3-kortet var raskere enn mitt gamle U1 (SDXC), som det selvsagt burde være. Innstillinger: f/3.5, 1/80, ISO100, manuell fokus med linsedeksel på, 14 bit RAW. Testet tre ganger på begge kort med samme resultat alle ganger i alle tester:

     

    1. SDXC 64 GB U1 (Kingston)

    2. MikroSDXC 64 GB U3 (Samsung)

     

    FPS test (snitt over 2 sek):

    1. 5,5 fps

    2. 5,5 fps

     

    FPS test (snitt over 3 sek):

    1. 4,3 fps

    2. 5,5 fps

     

    FPS test (snitt over 10 sek):

    1. 2.0 fps

    2. 3.4 fps

     

    SD-kortet mister maks fart etter 2,5 sek, mens mikroSD-kortet holder ut 3,5 sek før skuddtakten saktner, så dette virker som en god oppgradering. Så får vi håpe jeg ikke kommer bort i adapter-problemer. Har to minnekort-plasser, så kan evt. kjøre kopiering på det andre, men satser på det går fint uten :)

  10. Har en adapter fra SD til USB som jeg må bruke nå, men synes det er litt plagsomt å måtte finne den fram hver gang. Prøver generelt å unngå overganger/adaptere (men når det gjelder SD-adapteren til å ha i kameraet så har det ikke noe å si, da den sitter i kameraet og ikke er en ekstern del).

     

    Hotel Papa: Ja, veldig flott stativ, men siden jeg nå har kjøpt Manfrotto 055XPROB + 804RC2 som hjemmestativ, så føler jeg for et lite håndholdt stativ i tillegg :)

  11. Hmm, ikke dum den der! Billig var den også. Takk for tips. 

     

    Når det gjelder minnekort så ser det ut som de fleste fotografer unngår microSDXC pga. at det er enda en ting som kan bli ødelagt (adapteren man må bruke). For meg som er en glad amatør, så ser jeg ikke problemet med adaperen (heller fordeler, som at jeg kan bruke den interne microSD-leseren i laptopen, pluss at størrelsen er mer fremtidsrettet for bruk i andre enheter).

     

    Det skal vel ikke være noe ytelsestap å snakke om heller. En annen grunn til at jeg fortsatt heller litt mot microSDXC (istedenfor SDXC), er at man kan få et 128 gb micro-kort med U3-fart til 500 kr (inkl. frakt/evt. Elkjøp (link)). For 500 kr, så finner jeg bare kombinasjonen 128 gb + U1 for vanlig SD-størrelse. 10 MB/s skrivehastighet blir litt knapt om jeg vil gjøre timelapse med 30 MB raw-bilder hvert 2. sekund for eksempel.

     

    Andre motargumenter mot micro enn adapteren? Hvis ikke prøver jeg lykken ... :)

  12. se#: Takk for tips, å trekke fra 20-30 cm høres fornuftig ut. Mulig jeg burde gå for et Manfrotto 055 til hjemmebruk og en Gorillapod SLR til utenlandsreiser.

     

    Testet timelapse med auto-ISO påslått ved solnedgang her en dag. Kameraet justerte fint ett og ett ISO-trinn etter hvert som det ble mørkere, så det er fint, men når jeg spiller det av ved 25 fps så ser man ganske tydelig hvert trinn-skifte. Er dette et tilfelle hvor jeg faktisk burde hatt «Exposure smoothing» påslått i kameraet, eller kan dette enkelt fikses i Lightroom/Premiere Pro? :)

  13. Simen1: Supert, takk :)

     

    Er på nippet av å kjøpe et Manfrotto BeFree-stativ som «alle» ser ut til å elske. 40 cm sammenslått, 1.5 kg og 140-150 cm maks høyde avhengig av hode. Men det plager meg litt at det bare er 150 høyt. Når jeg selv er nærmere 2 m, så ser jeg for meg at det kan bli plagsomt i lengden. Finnes det noen tilsvarende gode og portable stativ som er litt høyere? Om det er et halvkilo tyngre så gjør det ikke noe.

  14. Ok, men festet sitter stødig i begge systemer? Ingen slingring?

     

    Forøvrig, hvordan får man til slike bilder som i timelapsen under? Jeg får med et hav av stjerner selv, men ikke sjans til å få med melkeveien foreløpig. Limer de sammen 4-5 bilder i Lightroom/Photoshop i etterkant? Har sett flere slike timelapser hvor de bare bruker 4-5 sekunders lukkertid (og ISO ofte på 4-5000), så antar det er noen liming inne i bildet. Andre ting enn det opplagte (bra kamera og lite lysforurensing) som trengs? :hmm:

     

×
×
  • Opprett ny...