Gå til innhold

Dirty^Dog

Medlemmer
  • Innlegg

    333
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dirty^Dog

  1. Har hatt\har de fleste av objektivene du nevner, dog har jeg mest brukt de på fullformat. For å begynne med 50mm har jeg brukt 1.8 både på crop og ff, og den gir iallefall utrolig mye for pengene under greie forhold. Glasset er meget bra, resten er vel nesten så dårlig som det kan bli. Canon 1.4 er litt skarpere og har en god del bedre bokeh, og er betydelig bedre på byggekvalitet og autofokus (selv om det langt fra er topp). Sigma 50mm har jeg ikke testet, Sigma ble uaktuelt for meg da min 30mm slet så mye med feilfokus at den ble håpløs å bruke på lenger avstand enn 2-3 meter.

    Canon 85mm 1.8 er svært bra, og er et bedre valg enn 50mm hvis du tar mye halvfigur\ansiktsbilder, og har litt arbeidsavstand. Skarpt og meget pen bokeh.

    135L har jeg ikke testet på crop, men på 5D er det helt usannsynlig bra. Følelsen og bakoversveisen du får når du åpner raw-filene i photoshop etter en tur med denne må rett og slett oppleves. Eneste optikken fra Canon som matcher denne er dobbelt så dyre 85 1.2 eller 5 ganger så dyre 200 2.0. Er du glad i portretter og prøver denne kombinasjonen går du aldri tilbake, det kan jeg love deg. På crop blir den nok dessverre for lang, med mindre du alltid har meget god avstand til motivet. En brukt 5D får du dog til en slikk og ingenting nå, så hvis portretter er din ting ville jeg vurdert å selge 40D`en og kjøpt en brukt 5D istedenfor.

    Anbefaler deg å ta en tur innom fredmiranda.com, der finner du hundrevis av reviews av alle objektivene, bruk noen timer der og les godt gjennom reviewene til objektivene du vurderer, og gjør opp en mening om hva som passer best for deg ut fra de sterke og svake sidene du finner til de forskjellige objektivene :)

  2. Skal selge pc og skjerm nå, men er litt usikker på hvor mye jeg bør kreve for den.

     

    - Antler miditower PC-373 Sort/Sølv ATX kabinett med 350W PSU

    - Asus P5N-E SLI nForce-650i SLI 775 ATX, GbLAN, DDR2, 2 x PCI-Ex16

    - Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz 8MB, BOXED m/vifte Socket 775

    - Kingston 6GB 667mhz PC5300 DDR2

    - Western Digital 500GB S-ATA II 7200 R Caviar Special Edition 16MB cache

    - Club3D Geforce 8800GTS 320MB PCIe 320BIT,GDDR3, Dual DVI, TV-out

    - Optiarc / NEC DVD-brenner AD-7173 so Duallayer,LabelFlash,Multirecorder bulk

    - Samsung SyncMaster 22" Wide 1680x1050

     

    Noen forslag?

  3. Hehe, kun testet det på 5D enda. Tror jeg skal selge 30Den, selv om 1.6crop og en 1.4 konverter kunne gjort 135mm`n til et habilt teleobjektiv. Anbefaler deg aldri å prøve objektivet hvis du ikke kan forestille deg å kjøpe det Tom, sjansen er stor for at du blir forelsket.. ;)

     

    Ikke testet det med konverter fototim, men etter det jeg har lest så skal det takle det veldig bra.

  4. Sitter og redigerer de første bildene tatt med mitt nye Canon 135mm f2.0L, og jeg er nesten sjokkert over hvor bra dette objektivet er. Av de rundt 10 objektivene jeg har hatt de siste årene er dette rett og slett i en liga for seg selv. Solgte 85mm 1.8 og 70-200 f4L for å kjøpe meg dette, og jeg er allerede sikker på at jeg aldri kommer til å angre. Fargene, skarpheten og ikke minst bokeh`n er fantastisk bra, men det som nesten er mest imponerende er autofokusen. Lysrask og 100% presis. Tatt et par hundre bilder av en liten unge innendørs i relativt dårlig lys, og det var kanskje 2-3 hvor ikke fokusen satt perfekt, og det skyldes garantert meg og ikke objektivet. Uansett, hvis det er noen som funderer på om de skal kjøpe dette objektivet så kan jeg iallefall anbefale det på det varmeste! (bestilte fra en ebay store, levert på døra på under 2 dager, til 60% av norsk pris. Eneste negative var at de hadde satt merket pakken som "gift" så det ikke ble noen fortolling, så dette må jeg ordne med selv...)

  5. do it! du vil aldri se tilbake. spesielt for portrett og landskap..

     

    ;)

     

    Hehe, det jeg hører alle sier. Har du testet ISO-egenskapene kontra xxd\xxxd-serien? Ligger mye rundt ISO 800-1600..

     

    I forhold til olympus sin e-510 så var forskjellen mer enn merkbar :p Og når jeg nå tar søkeren opp mot øyet så må jeg le. :!:

     

    Er du ute i fint lys og eksponerer riktig, men har for lite lys til å håndholde er iso 1600 og 3200 veldig rene. Beveger du deg i styggere lys, feks inne kan du se en del støy, men en mer filmaktig støy enn det du kanskje er vant til. Iso 800 er uproblematisk.

     

    Iso 100-200 kan tøyes ekstremt uten noe spesielt tap av bildekvalitet.

     

    du kan forvente en skjerm ala 30d, altså ikke noe å skrive hjem om. den er ikke brukbar til å bedømme fokus eller farger. Men du ser om ting er helt på jordet.

     

    søkeren og filene er grunnen til at man kjøper 5d. det er en ganske treg boks uten noe slags dilldall som tar fantastiske bilder hvis du kan å bruke den. sjekk denne tråden: http://photography-on-the.net/forum/showth...273&page=61 . 5d er fortsatt et populært kamera, og jeg hører prisene enkelte steder øker :p

     

    Vet ikke om du har brukt 5d, men lyden er kanskje det du merker først. Høres veldig tregt ut :p

     

    ser du har mange bra bilder på sida di. Tror du får det fint med denne oppgraderingen.

     

    Takk for svar :) ISO 100-200 kan tøyes ekstremt? :p nå henger jeg ikke helt med.

    Har aldri prøvd 5D før nei, det må sies. Vil du si det er tregere enn 450D, hvis du har prøvd det? Synes det til tider er svært tregt og bufferen blir ekstremt fort full, men mistenker at det har noe med minnekortet selv om det skal være Class6. Oppleves autofoksen treg selv med USM-objektiver som 85 1.8 og 70-200? Folk flytter jo ofte på seg endel på portretter også, og spesielt på blendere rundt 2 er det jo relativt kritisk at fokusen sitter spot-on.

    Tror jeg uansett kommer til å kjøpe meg et brukt og teste det. Liker jeg det ikke så er det jo bare å selge med et tap på noen hundrelapper i verstefall :)

  6. Sitter og vurderer om jeg skal gå over til fullformat og selge 450D`n, 30D`n og Sigma-objektivene. Funnet ut at jeg stort sett bare tar portretter\menneskebilder og landskapsbilder, og er fristet av sensoren, søkeren og iso-egenskapene til 5D`en. Noen med noen innvendinger? :)

     

    EDIT: altså snakk om en 5D mk1.. mk2 blir for dyrt..

  7. 1\20 lukkertid med et teleobjektiv er aaalt for lite. Et stativ vil kanskje hjelpe litt, men ettersom ting du skal ta bilder av er i bevegelse vil det ikke hjelpe alt for mye. Det du spør om er egentlig ekstremt utfordrende, å ta bilder av bevegelige motiver i svært lite lys er vel omtrent det som stiller høyest krav til kamera og optikk. Du sier du har problemer med å få riktig fokus men at du ikke finner feil når du tar en "fokustest". Dette kan komme av at i dårlig lys er det ofte vanskelig å få riktig fokus, selv med dyre objektiver. Men teleobjektiv av billigste sort er det rett og slett umulig. Kanskje manuell fokus kan gi deg bedre resultater, men lukkertiden din vil uansett bli for lang, iallefall med telelinsen. Canon 400D er ikke så dårlig på høy iso som du tror, du finner crop-kameraer med bedre ytelse, men skal se stor forskjell må du opp på fullformat, da med Nikon D700 som det beste valget til dine bruksområder, og det koster flesk. I tillegg bør du som du nevner ha så lyssterk optikk som mulig. Og selv da er det langt ifra sikkert at du vil få spesielt bra bilder.

    Vet ikke helt hvor mye du har tenkt til å bruke, men ville kanskje sett etter en 135mm f2.0 L, og kjøpt en monopod i tillegg. Du vil ikke få så lang tele som du ønsker, men ville heller prioritert blender 2.0 og heller beskjært bildene i etterkant. Evt kan du se på en 70-200mm f2.8 zoom, men da vil du få dobbelt så lang lukkertid, og det kan fort være forskjellen på et skarpt og ikke-skarpt bilde.

    Uansett hva du velger må du ikke forvente mirakler, som sagt er det du prøver å oppnå særdeles vanskelig, selv for erfarne fotografer med det beste av utstyr. :)

  8. Frister veldig å kjøpe et basic oppsett for å komme igang med litt ekstern lyssetting med min Sigma 500 DG ST og Canon 450D\30D.

    Er det noe mer enn jeg trenger enn dette: ?

     

    Trigger: http://cgi.ebay.com/YN-Wireless-Flash-Trig...#ht_2485wt_1165

     

    Flash stand \ paraply: http://cgi.ebay.com/Flash-Light-Stand-Moun...#ht_1867wt_1165

     

    Og så trenger jeg vel et stativ å feste blitzen til. Noen forslag? Har planer om å gjøre det så billig som mulig til å begynne med.. :)

     

     

    NB. jeg leste et eller annet sted der hvor det stod at "Sigma 500 DG ST" ikke passet med ebaytriggere, men DG super versjonen går fint, pga volt system på blitsen eller noe.

    Samme gjør canon sine 430ex, 430exII er kompatibel.

     

    Hm.. står på siden " Sigma EF-500 DG Super, EF-500 DG ST, EF-430;"

  9. Frister veldig å kjøpe et basic oppsett for å komme igang med litt ekstern lyssetting med min Sigma 500 DG ST og Canon 450D\30D.

    Er det noe mer enn jeg trenger enn dette: ?

     

    Trigger: http://cgi.ebay.com/YN-Wireless-Flash-Trig...#ht_2485wt_1165

     

    Flash stand \ paraply: http://cgi.ebay.com/Flash-Light-Stand-Moun...#ht_1867wt_1165

     

    Og så trenger jeg vel et stativ å feste blitzen til. Noen forslag? Har planer om å gjøre det så billig som mulig til å begynne med.. :)

  10. Canon 40D har bedre ISO-egenskaper enn 450D.

     

    ISO-egenskapene er faktisk svært like, når man tar hensyn til at 450D er 12mpx mens 40D er 10mpx. 40D sitt eneste målbare sensor-fortrinn er litt bedre dynamisk omfang. Dessuten har jo 40D andre fortrinn også, da :)

     

    Akkurat dette ble jeg ganske overrasket over når jeg leste også. Alt jeg har lest tilsier at 450D er minst like bra som 40D på høy ISO, og her blir det påstått at plutselig 40D er ett stopp bedre. Mine egne erfaringer tilsier at 450D er litt bedre enn 30D, som visstnok ikke er noe dårligere enn 40D. Det må tillegges at jeg ikke har testet 40D nok til å uttale meg personlig om 40D vs 450D.

    Forøvrig er jeg enig i at som sportskamera er 40D utvilsomt et bedre valg enn 450D.

×
×
  • Opprett ny...