Jump to content

stBernhardsKløen

Medlemmer
 • Content Count

  146
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

155 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

990 profile views
 1. Hvis storbritannia trenger 1 MW mer og de bygger 1 MW vindmølle så må de også bygge 1 MW backupkraftverk. Bortkastet. Og enda verre er det at møllene bare varer i 25 år og nesten ikke resirkuleres.
 2. Kajac Dette er stråmannsargumentasjon. Selv om alle eier noe fra Kina så kan man jo redusere kjøp av fremtidige Kina-produkter der det e mulig. Og man skal kjøpe ganske mange telefoner før det monner like mye som en bil.
 3. Folk med samvittigheten i behold kjøper ikke kinesisk bil. Hvem har lyst til å gi 200 tusen til et regime som høster organer på friske uskyldige mennesker? (Statlig eierandel i alle kinesiske bedrifter/fabrikker)
 4. Vindkraft monner bare ikke. Ekstremt lite energi per areal natur som ødelegges.
 5. " Intet tyder på at land som Danmark, Tyskland og UK som i stort tempo har fått en stadig større andel av sin energi fra vind og sol, opplever disse påståtte kostnadene." Årets beste påstand. Prisen de betaler tyder på det, den 110 mrd. dyre kabelen de legger tyder på det,ALT tyder på det.
 6. I Tyskland åpner de et nytt kullkraftverk til sommeren. Datteln 4 https://www.uniper.energy/de/datteln-4 Kanskje har spania noe annet i energimiksen sin enn tysklands sol/vind?
 7. Hva slags propaganda er dette? Når ble det ikke bra nok med oppvarming med grønn vannkraft? Som om solceller på taket som varer i 20 år er bedre?
 8. oophus3do: Så er det bare litt kjipt at de kommer til å brenne gass og kull for å lage denne hydrogenen. Japans elektrisitetsproduksjon har i de siste årene vært dominert av gass og kull. (Ja, de har solceller i nærheten, men tror du de kommer til å skru av anlegget når solinnstrålingen er lav?)
 9. La oss si at du har overdimensjonert vindkapasiteten. Da vil mange produsenter ikke få solgt strøm selv når etterspørselen er høy og værforholdene er gunstige. Når det er vindstille er prisen høy, men det er ingen som selger og ingen som tjener penger. Når det blåser veldig godt vil alle selge samtidig hvilket gjør at de får en latterlig lav pris. Da er spørsmålet hvordan dette skal lønne seg
 10. Kommentaren 'Tror det snart lønner seg å skalere opp vind og solkraft ut over 100% dekning' er bare helt utrolig virkelighetsfjern. Vi vet at systemkostnadene øker eksponensielt med vind/sol andelen i nettet og i Tyskland (40% andel) er ekstrakostnadene pga. backup, kannibalisering og overdimensjonering STØRRE enn utbyggingskostnadene. Tyskland er i en situasjon der vind er ulønnsomt selv om møllene var gratis å bygge og drive.
 11. Finlands kraftverk ble dyrt fordi man halveis i prosessen bestemte at den skulle tåle å få et passasjerfly i hodet. Men selv Finlands skrekkeksempel er mye billigere enn "foregangslandene" Danmark og Tyskland når man ser hvor mye de bruker på vindmøllene og systemet rundt (energilagring, overdimensjonering, utenlandskabler, gasskraftverk som står i standby). Tyskland bygger nå en 100 mrd. kroner dyr ledning for å transportere 4 GW.
 12. Helt enig i artikkelen, men Equinor kommer nok aldri til å aktivt undergrave sin egen intektsstrøm i Europa. De har det fint med at Europeiske land satser på vind hvilket fører til mange tiår med stort gassforbruk. Vind og gass går hånd-i-hånd. Det komiske er når "miljøpartier" sier at det grønne skiftet ikke går fort nok, men når man så nevner kjernekraft går det plutselig mer enn fort nok likevel
 13. Emiratene og Russland, to land som avhenger av energieksport, har forstått at det lønner seg å selge oljen/gassen i stedet for å bruke den selv. De bruker kjernekraft i stedet. Det sier noe om hvor billig kjernekraft er når det gjøres riktig.
 14. Dette kan ikke ha vært skrevet av en ingeniør. Enhver ingeniør bør forstå at vind-/solkraft er den desidert dårligste tekniske løsningen og kun er aktuell pga politikk. Kun fordi 70-talls miljøvernere nå har innflytelse nok til å skremme folk bort fra det eneste som fungerer for 90% av verdens land. Satser man på vind/sol tar det maaange tiår før man er i nærheten av et grønt elnett. Bare se til Tyskland og Danmark. Sammenlign det med hvor fort Sverige og Frankrike la om elnettet sitt til å utelukkende ha grønn strøm. https://medium.com/generation-atomic/electricitymap-visualisations-in-r-368781baaaf2
×
×
 • Create New...