Gå til innhold

diskusjonscam

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av diskusjonscam

  1. Nå er vel dette et omformulert begrep?

     

    Det heter seg at vi ikke ser ting slik de er, men slik vi er. Det finnes til og med et kjent sitat på dette.

     

    Our preconceptions can dramatically alter the way we perceive the world. There is a saying attributed to the prominent writer Anaïs Nin that reflects this idea: We don't see things as they are; we see them as we are. These words have also been assigned a Talmudic origin.

     

    Oppfatter vi ting korrekt? To forskjellige personer kan beskrive samme ting, helt forskjellig, basert på hvem de er og hva de har lært, og det trenger ikke være riktig en gang. Det samme med ordene og deres innhold. Hva ser vi og basert på hva?

     

    Ja sant det- men må jo allikevel være en omtrentlig forståelse felles for flere? Ellers ville vel ikke utforming av noen ting blitt som de er blitt?

  2. Ok. Takk for info. Ser ut som om det er mye som er likt med andre tips og veiledere som finnes på nettet. Selv inspireres treningen her for tiden av hardworkout.no og treningsprogrammet til Dwayne Johnson. Er det muskelvekst (størrelse) eller styrke du ønsker?

  3. Hei.. Tusen takk for mange gode tips. Hyperkin Retron 5 gaming system har allerede blitt sluppet. Kan kjøpes på ebay.com.Ser den ligger til litt ulike prisklasser, så tenker å lese litt mer om den før jeg kjøper, men igjen - takk for tipset:) Er det mange her inne som fortsatt spiller? Jeg har lånt meg ett wii, men absolutt ikke det samme. Har ett gameboy color liggende, men syntes ikke det er den store gleden. Om noen har lyst til å kjøpe selger jeg billig:)

  4. Hei. Jeg vurderer å kjøpe meg en sykkelrulle. Syntes det virker genialt å kunne ta ute sykkelen med inn. Noen som har erfaringer rundt bruk av sykkelrulle? Og kanskje til og med noen her inne som selger en billig?:)

  5.  

    En plass må grensen for hva som skal være offentlig, og søkbart trekkes. Søkene på slike ting blir ofte brukt i feil sammenhenger. Ofte kan det virke som om søkene blir mer en underholdning, enn et faktisk hjelpemiddel brukt til de rette tingene.

    Poenget mitt var at om skattelister kan være offentlige, så ser jeg ingen gode argumenter for at det ikke skal finnes offentlig register over hvem som har førerkort, evt i hvilke klasser om noe info bør stå der.

    Ser heller ingen komme med gode mot-argumenter. Åpenbart hvem som ikke ønsker et slikt register.

     

    Okei. ser det poenget. Men da burde man vell heller diskutere om hvordan man kan begrense spredning av offentlig informasjon, istedenfor å utvide til at offentligheten får vite enda mer om Ola Nordmann og hva han har bedrevet.

  6.  

     

    En plass må grensen for hva som skal være offentlig, og søkbart trekkes. Søkene på slike ting blir ofte brukt i feil sammenhenger. Ofte kan det virke som om søkene blir mer en underholdning, enn et faktisk hjelpemiddel brukt til de rette tingene.

    Poenget mitt var at om skattelister kan være offentlige, så ser jeg ingen gode argumenter for at det ikke skal finnes offentlig register over hvem som har førerkort, evt i hvilke klasser om noe info bør stå der.

    Ser heller ingen komme med gode mot-argumenter. Åpenbart hvem som ikke ønsker et slikt register.

    skattelister er offentlige av en grunn, folk kan i stor grad finne og rapportere skattesnyltere, hvorfor burde info om hvem som har lappen være offentlig?

     

    Ja offentlige skattelister kan avdekke skattesnyltere, men også føre til at innbruddstyver vet hvilke huser og adresser de burde reise til. Dette er satt på kanten selvsagt, men har faktisk vært slike tilfeller.

  7. Det kommer jo veldig an på hva målet ditt er med treningen. Har du en spesiell distanse du vil bli flink på? Er det en idrett du vil bli bedre i? Vil du bare kunne løpe mer enn et par minutter sammenhengende? Du finner veldig mange forskjellige treningsprogrammer med et lite søk på google. Dog er mye litt rart satt sammen. Da jeg ønsket å forbedre kondisjonen min spesifikt brukte jeg et treningsopplegg fra Forsvaret. Hvis det er slik at du kun kan løpe noen minutter sammenhengende vil jeg anbefale det røde programmet du finner på denne siden. Den retter seg spesifikt mot 3000 meter, som kan være et godt utgangspunkt for å kunne måle fremgang i treningen. Jeg har ikke brukt det røde selv, men hadde godt utbytte av det grønne. Når grunnformen er på plass, kan du gå videre på et mer krevende program.

     

    Det kommer jo veldig an på hva målet ditt er med treningen. Har du en spesiell distanse du vil bli flink på? Er det en idrett du vil bli bedre i? Vil du bare kunne løpe mer enn et par minutter sammenhengende? Du finner veldig mange forskjellige treningsprogrammer med et lite søk på google. Dog er mye litt rart satt sammen. Da jeg ønsket å forbedre kondisjonen min spesifikt brukte jeg et treningsopplegg fra Forsvaret. Hvis det er slik at du kun kan løpe noen minutter sammenhengende vil jeg anbefale det røde programmet du finner på denne siden. Den retter seg spesifikt mot 3000 meter, som kan være et godt utgangspunkt for å kunne måle fremgang i treningen. Jeg har ikke brukt det røde selv, men hadde godt utbytte av det grønne. Når grunnformen er på plass, kan du gå videre på et mer krevende program.

    Målet med treningen er å kunne mestre å jogge så langt, eller så lenge sammenhengende at jeg kan bruke jogging som en treningsøkt. Har trent endel styrke, men syntes liksom ikke at jeg har kommet i gang med kondisjonstreningen. Var inne på linken du la med, og tusen takk. Dette virket som noe som kan fungere for meg. Og som du skriver, om man tar utgangspunkt i 3000 meter, er det jo lettere å se fremgang og opprettholde motivasjon. Så igjen.. takk for tilbakemelding:)

  8. Hei. Lurte på om det var noen her som kunne hjelpe meg med å sette sammen ett kondisjonsprogram tilpasset treningsstudio. Jeg er mye i aktivitet så formen er ikke helt på bunnen, men kondisjon og utholdenhet er ikke god. Målet er å bli bedre til å jogge lengere sammenhengende, men kan godt varriere kondisjonstreningen fra tredemølle- ergometersykkel- romaskin. Status i dag er at jeg kan klare ett par minutter jogging sammenhengende.

     

    Noen forslag?

  9.  

     

    Hvordan skal du kunne vite at kollegaen din du stadigvekk sitter på med har lappen, at vennen som stadigvekk kjører har lappen eller at din ex som henter deres felles barn faktisk har lov til å kjøre bil?

    Enkelt og greit, spørre dem om å få se sertifikatet. :)

     

    Så viser de deg sertifikatet. Northug kan også vise sertifikatet sitt idag og spør om du vil sitte på med han.

     

    Ja, og om Northug hadde spurt om jeg ville sitte på hadde jeg gladelig kjørt med han. Han har gjort en feil, angrer og virker neppe som om han har tenkt å gjenta feilen han har gjort. De man mister mer respekt for er de som gjør samme gale vurdering gang på gang. Og som det nevnes litt i tidligere innlegg: Mange som har lappen, gjører 100 % edru, men som ikke burde kjøre bil uansett. Mener det ikke burde være en "menneskerett" ¨å kjøre bil. Ikke alle passer til det.

  10. Revenge sesong 1 episode 1

     

    emily thorne har viet livet sitt til å få hevn over greyson familien og alle andre som hun tror forårsaket "ulykken" som drepte faren hennes og fikk han stemplet som terrorist.

    drit bra serie med masse spenning..

     

    Teen wolf sesong 3b ikke bare en serie for tenårings jenter.

     

    hadde ikke så høye forventninger til denne serien selv men nå er den faktisk en av mine favoritter.

    mye takket være Stiles Stilinski (Dylan O'Brien) den morsomme, sarkastiske og quirky sidekicken til Scott McCall som da har hovedrollen.

     

    The walking dead sesong 1 og 4 zombie serie for de som ikke liker zombier

    jeg har ALDRI likt zombier og kunne ikke tenke meg å se the walking dead i det hele tatt.. helt til jeg en dag bestemte meg for å gi den en sjangs. og det er en av de bedre spenning/drama serier jeg har sett på lenge.. det er spenning i hver episode og karakterene er så bra spesielt daryl dixon<3 det handler jo selvfølgelig om zombier men det handler mer om overlevelse og klare å komme seg levende igjennom neste dag.. noe av det som gjør det spennende er at ingen av karakterene er trygge. du vet liksom aldri om din(e) favoritt(er) kommer til å overleve igjennom episoden..

    Takk for tips til serier. Revenge er ny for meg, og den skal jeg sjekke ut. Teen Wolf har jeg sett sesong 1 av, men syntes den tapte seg i sesong 2. Men ut i fra det du skriver, ser det ut som om den tar seg opp igjen. Og Walking dead er jo genial! Har sett det som er laget, men de lager mer. Serien skal bytte regisør, så håper den ikke forandrer seg alt for mye:)

  11. Enig med tidligere innlegg. En jobb for politiet! Man mister ikke kjøre kunnskapene sine selv om man har mistet førekort i en enkelt hendelse. Det må være grenser for hvor mye informasjon man skulle kunne finne ut av om Ola Nordmann ved en enkelt sms, eller ett tastetrykk på internett. Og siden denne diskusjonen er inne på tema kjøring, er det jo Petter Nortug som nå er i nyhetene rundt kjøring i ruspåvirket tilstand. Folk stiller opp i media og sier han burde ha valgt annerledes, og ikke kjørt i fylla. Men hallo? Selvfølgelig burde han ikke kjørt i fylla, men det er like farlig om det er han eller hvem som helst andre. Jeg tror ikke noen kan sette seg inn i det presset Nortug har vært under denne sesongen, og nå burde han få litt ro til å komme seg til hektene igjen. Handlingen hans blir ikke bedre eller dårligere om folk uttaler seg om hvor dumt det var, alle vet jo at det var det. Inkludert han selv!

  12. Broen sesong to episode en. Har ikke sett sesong en. Ble veldig imponert, skal følge med videre.

    Broen sesong to er absolutt verdt å se. Har selv sett sesong en og nå ferdig med sesong to. Syntes tv serien holder spenningen oppe til siste episode, noe som ikke alle norske/danske/svenske tv serier klarer like bra. Det beste med serien må vell være skuespillerne, og nevner da spesielt Sofia Helin. Genialt spilt! Så Maxie10- fortsett å se:)

  13. Siden i Vg er bare ett av flere eksempler på hvordan media gir forslag til sykdommer man kan begynne å bekymre seg for. Mener Dagbladet er enda ett skritt foran Vg på dette tema, og har til stadighet innlegg og forsider med ulike sykdommer. Sidene viser hvor godt nordmenn egentlig har det når vi starter å bekymre oss for om vi har spist for mye Champinon, om vi har føflekker på ryggen vi ikke kan se i speilet, eller om vi har feil på kroppsdeler vi ikke kan se. I andre land og områder bekymrer de seg for om de i det hele tatt for inntatt næring på ett døgn, eller om hus og hjem kan bli rammet av krig og naturkatastrofer. Som det nevnes ovenfor gir avisene leserne det som selger, så tydeligvis er dette temaer vi vill lese om!

×
×
  • Opprett ny...