Gå til innhold

jonasga91

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jonasga91

  1. 4 minutes ago, likferd said:

    At det kommer "etter et par timer" tyder på overoppheting. Artifactene du ser er typisk fra overopphetet videoram. Sjekk at viftene går som de skal, og at det ikke ligger støv og smuss og tetter for luftflyten inn og ut. Har du endret noe med vifteprofiler, nullstill det.

    Takk for svar. Skal sjekke temperatur til GPU. CPU ligger stabilt på 65-75 grader C. Innsiden er renset for støv og det var ikke så ille innvendig når jeg renset den. Har aldri endret vifteprofiler :) 

  2. 11 minutes ago, vidor said:

    De gangene jeg har sett noe sånt har det vanligvis vært feil temmelig nært utgangstrinnet. Som du ser er grafikken under problemet helt grei, men det er korrupsjon av data over der igjen som kan tyde på problemer med minnet i utgangsbufferet.

    Sjekk gjerne om du kan avsløre overopphetning. Fikk dette selv på et GeForce kort i sin tid og det havnet i søpla da ingenting funker for å fikse det. Støtter å gjøre det du kan med maskin og drivere.

    Takk for svar. Har overvåket temperaturen til CPU i hvert fall, og modifisert strømforsynings innstillingene for å senke temperaturen litt. Nå ligger temperaturen stabilt på ca. 65-75 grader C på CPU (Tidligere kunne den være på 75-90 grader C) Har også rengjort innsiden av laptopen for støv. Har ikke sjekket temperaturen på GPU, så jeg tror jeg må se på det også 👍

    Problem oppstår alltid mellom 1-3timer etter jeg lukker den opp. Veldig trist å måtte kaste den ettersom den funker fint ellers :( 

  3. Heisan, 

     

    Har en ASUS TUF Gaming A17 FA706IU 17,3" FHD 120 Hz laptop som jeg kjøpte i 2021. Den har fungert meget bra, men i de siste månedene har den begynt å oppføre seg litt rart noen ganger. Jeg kan spille i et par timer der alt går fint, men så begynner den plutselig å skape seg. Har gjort en del feilsøking og løst et par problemer underveis slik at blue screen sluttet å dukke opp, og hadde i tillegg et problem med at ikonene i verktøylinjen gikk ut av posisjon (har dessverre ikke bilde på dette), men tror det har løst seg etter litt feilsøking og problemløsning.  

     

    Hovedproblemet i det siste er at maskinen låser seg og får svart skjerm noe som gjør at jeg på tvinge restart av maskinen. 
    I går oppstod et problem som vises i bildene i vedlegget. Har aldri sett noe lignende.
    Noen som vet hva som kan forårsake dette/disse problemene og som muligens har en løsning?
    Noe feil med skjermen eller skjermkortet? Kan det være at kjølepasta på CPU må byttes? 

    Skjønner at laptoper ikke alltid har så lang levetid, men synes 2 og et halvt år er i korteste laget :( 

     

    Mvh, 

    Bekymret datagutt

     

    pixler 1.jpg

    pixler 2.jpg

  4. Heisan! Har denne oppgaven i bildet nedenfor fra elektrokjemi faget. 

    Jeg tror jeg har fått til oppgave a). Der fant jeg oksidasjonspotensialet og reduksjonspotensialet og dermed Ecelle (2,52V) og satte det inn i Nernst ligning sammen med konsentrasjonene log(1,5M / 2*(1,0 * 10^-4 M)). Da fikk jeg svaret: 2,4 V. 

    Men er usikker på hva jeg skal gjøre i oppgave b). Tanken var at jeg kunne finne antall mol av Mg og Cu etter tiden som står i oppgaveteksten (Kanskje gjennom Faradays lov?) for å så finne batterispenningen på en eller annen måte. 

    Noen som har noen råd eller tips? 

     

    Har prøvd en stund å finne det ut på egen hånd, men både boken og forelesningsnotatene fra timen mangler info om konsentrasjonsceller i batteri ?

    fdgfdsgfsdg.PNG

  5. Heisan! Jeg holder på en oppgave til innlevering, og tenkte å prøve ut det læreren har notert før jeg begynner på oppgaven. 

    Problemet er at jeg ikke får samme svar, så jeg lurer på om det er noe jeg gjør feil, eller om kalkulatoren har feil innstilling eller noe sånt.

    Prøvde noen lignende eksempler på boken og fikk feil der også :S 

    Har lagt til et bilde av eksempelet jeg prøver å få til og det jeg har tastet inn og regnet ut på kalkulatoren.

    Noen som vet hva som kan være galt?  

    Svar på kalkulatoren: -36,76 

     

    Takker! :)

    hgfdhgfd.PNG

    IMG_20200420_180906.jpg

    IMG_20200420_180919.jpg

  6. 2 minutes ago, Hårek said:

    Det er 230V tilkobling som lager en liten gnist? Det er helt normalt.
    Det er bare noen kondensatorer som skal lades opp. Gnisten du ser kan sammenlignes med statisk utlading. Helt ufarlig. 

    Flott å høre! :D Da kobler jeg i igjen :D

  7. Heisann :) Når jeg kobler i høyttalersettet mitt til en strømkilde kommer det en kjapp gnist ut inngangen til subwooferen (der strømledningen kobles inn, og ikke ved stikkontakten). Det har skjedd en del ganger nå og jeg er litt redd for å koble dem på igjen i tilfelle jeg får strøm eller det skal begynne å brenne :O Det kommer en superkjapp blå gnist med lyd, men etter det fungerer alt som det skal.

    Er dette normalt?

     

  8. Kommer jo litt an på hva du spiller også. Om du får et GTX 970 til en jævlig god pris, så er det jo en billig oppgradering dersom du kan dra nytte av SLI.

    Spiller spill som Attila Total War, Star Citizen og Battlefield. Har sett noen på finn.no til 1800kr så tenkte det var grei pris. Har et Asus z77 sabertooth hovetkort så trooor den skal kunne ha to skjermkort :-)
  9. i5-2500K begynner å bli gammel, men neppe utdatert, og jeg tror du kan komme et godt stykke på vei uten å stappe inn noe firesifret beløp i kjøler. En god luftkjøler, eksempelvis CM Hyper 212 Evo, burde gi en god del ekstra bang for the bucks (og vil nok etter all sannsynlighet kunne gjenbrukes på en fremtidig oppgradering). Overklokking forutsetter dog at du har et hovedkort med Z-brikkesett (Z68, Z77 etc)

     

    SSD vil ikke gjøre spill raskere. En SSD vil speede opp lastetider, men i de aller aller fleste spill vil spillet (banen/kartet, modeller etc) være ferdig lastet inn før du kan begynne å spille. Med andre ord: spillet vil (ofte, ikke alltid) starte raskere, maskinen generelt vil nok føles mer responsiv, men en SSD vil ikke hjelpe på FPS, og vil trolig ikke forhindre mindre lag-stutters etc om det er noe du har problemer med. Visse spill (GTA V, Star Citizen) vil ha liten til ingen nytte av å kjøres fra SSD, samtidig som de spiser en god slump av kapasiteten. Uansett er SSD kjekt å ha så lenge det ikke kniper veldig i lommeboken.

     

    Ang. RAM så finnes DDR5-RAM kun til skjermkort foreløpig. DDR4 som system-RAM er relativt nytt, såpass at AMD ikke har evnet å begynne å benytte det ennå (innen de lanserer Zen i januar). De aller fleste spill kan nok fint spilles på 8 GB RAM i dag, og innen du har behov for mer er det godt mulig det er på tide med en større utskiftning for din del uansett.

     

    750W PSU bør holde til 2 stk GTX 970 i SLI. Det er ikke rikelig, men det bør holde til å kjøre det stabilt med mindre PSU er gammel og sliten.

     

    Nå, som du muligens forstår utifra min signatur er jeg noe over middels interessert i Star Citizen, og kan gi et par generelle tips: uansett hva du foretar deg nå vil du oppleve rimelig rævva FPS. Selv et GTX 1080 vil yte skikkelig dårlig ettersom den foreløpige alphaen er dårlig optimalisert. Såvidt jeg forstår skal patch 2.6 som i skrivende stund er forventet 16. desember (se her for eventuelle oppdateringer) inneholde en del optimalisering som forhåpentligvis vil forbedre FPS og flyt. Enn så lenge vil jeg foreslå at du skrur graphics ned på "low". Jeg kjører low selv, og føler ikke grafikken er vesentlig dårligere, men du kan kanskje skvise ut noen få ekstra FPS som kan være gull verdt på såpass lav framerate.

     

    Og selvsagt, om du skulle finne på å gjøre ytterligere maskinvareoppgraderinger kun for å spille Star Citizen med bedre flyt; ikke tenk på det! Akkurat nå er vel de offisielle systemkravene noe såpass diffust som "quadcore Intel i5, 8 GB RAM og DX11-kompatibel GPU" om jeg ikke husker feil. Dette kommer til å endre seg. Final release er langt unna (sent 2018, kanskje, om vi er heldige?) og i mellomtiden vil det komme nyere maskinvare på markedet. Og du vil som sagt ikke ha vesentlig nytte av en maskinvareoppgradering akkurat nå.

     

    Og når jeg først er inne på det: om du ser etter noen å spille Star Citizen med, eller bare har lyst å prate om spillet, ikke nøl med å sende en PM! :)

    Takk for veldig informativt svar! :D Må kjøpe meg en kjøler til CPU'en. Har allerede en kjøler som jeg fikk med når jeg kjøpte prosessoren, men tipper det bare er standard. Har z77 sabertooth asus hovedkort med mange intrigerte vifter så da skal den være good to go for for SLI håper jeg :) Har hørt at Star Citizen er ganske krevende akkurat nå, men har sett folk på youtube som spiller med bra fps på ultra. Men de har vel sikkert monster pc :) Er alltids ute etter å spille SC med noen. Har planer om lange ekspedisjoner ut i det ukjente for å bli rik xD 

  10. Billigste oppgraderingen for deg er å kjøpe en ny kjøler til CPU og overklokke! i5-2500k sparker enda ifra seg når den er overklokket. I tillegg bør du handle en SSD og legge Windows og "viktige" programmer og spille på denne. Hvis du setter av 8-1000kr til cpukjøler og kjøper en SSD på 250 eller 500GB så kommer du langt.

    Nice, høres ut som noe jeg må teste ut :) Tror du  det skal holde med DDR5 RAM 8GB eller bør jeg skaffe noe bedre? :) Jeg kan se på oppgavebehandling at jeg noen ganger bruker 100% av RAM'en når jeg spiller krevende spill :) 

  11. Heisan! 

     

    Kjøpte meg nettopp en MSI GTX 970 (4GB) og er strålende fornøyd. Men merker fremdeles at pc'n henger litt etter på noen spill, og har ikke nok greie på pc til å skjønner helt hvorfor.

    Men jeg har en misstanke om at det kanskje kan være pga CPU'en eller RAM siden det er en stund siden jeg har byttet de delene. 

     

    Jeg har en Intel Core i5-2500k CPU 3.30GHz. Er ikke sikker på hva som gjør en prosessor god, men kjøpte denne i hvert fall over 5 år siden og da kjøpte jeg også 8GB RAM.

     

    På tide med ny prosessor eller mer RAM? Er det noe der ute dere kan anbefale? 

    Spiller mange krevende spill (Star Citizen, Battlefield 1, Atilla Total War) og vil helst spille på max graphics med mest mulig flyt :)

     

    Har også en gammel HDD-disk. Kan denne være en grunn til at pc'en begynner å gå litt treigt? 

     

    Et siste spørsmål: Er 750W nok på power supplyen, hvis jeg bestemmer meg for å oppgradere pc'n og skaffe SLI? :)

     

    Takk for svar! :D

  12. Det er nok derfor du ikke får noe merke opp, men det hadde jo vært kjekt om du hadde sagt det tidligere. Jeg tror faktisk du kan prøve en ren installering for å bli kvitt de problemene dine. Med mindre du har programmer etc som du ikke vil miste.

     

    Har du ikke noe viktig på PC'en, last ned Windows MediaCreation tool,  og kjør det fra Windows og velg "Behold ingenting" eller noe slikt. Har ikke norsk OS så jeg vet ikke hva det kalles på norsk. Du vil da få en helt ren installasjon av Windows 10. Du må legge inn drivere etc. etter på, men en ren installasjon er å foretrekke, noe jeg selv skal gjøre med denne laptopen når jeg kommer hjem om en ukes tid.

    Endelig. Nå funker pc'n som normalt igjen. Tusen takk for hjelpen! Windows MediaCreation tool gjorde susen!  :D

  13. Javel, så det er visst ikke snakk om en "merke" PC som f. eks. Dell (dette ville ha stått under "System Manufacturer:") Så hvordan gjorde du gjenopprettingen? Fra selve hard disken eller fra en DVD som ble levert med PC'en?

    Gjenopprettingen gjorde jeg fra harddisken. Har bare gratisversjonen av Windows 10 som jeg lastet ned når det kom ut :)

    Pc'en har jeg bygget selv så vet ikke om det er derfor jeg ikke har noe merke :)

  14. Time of this report: 11/24/2016, 15:22:37

                 Machine name: DESKTOP-6DG6DH9

                   Machine Id: {9E713E11-2A8E-49C0-B3D5-E5CF88FEF0D2}

             Operating System: Windows 10 Home 64-bit (10.0, Build 14393) (14393.rs1_release.160715-1616)

                     Language: Norwegian Bokmål (Regional Setting: Norwegian Bokmål)

          System Manufacturer: System manufacturer

                 System Model: System Product Name

                         BIOS: BIOS Date: 03/26/12 16:04:13 Ver: 09.06

                    Processor: Intel® Core i5-2500K CPU @ 3.30GHz (4 CPUs), ~3.3GHz

                       Memory: 8192MB RAM

          Available OS Memory: 8148MB RAM

                    Page File: 5610MB used, 8524MB available

                  Windows Dir: C:\WINDOWS

              DirectX Version: DirectX 12

          DX Setup Parameters: Not found

             User DPI Setting: Using System DPI

           System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)

              DWM DPI Scaling: Disabled

                     Miracast: Available, with HDCP

    Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported

               DxDiag Version: 10.00.14393.0000 64bit Unicode

     

    Hadde bare fjernet det. Visste ikke om noe måtte være hemmelig xD Stasjonær

  15. Det hadde jo vært kjekt å vite hvilken type PC det er snakk om og hvilken Windows versjon. Mye lettere å hjelpe da.

     

    Jeg har gjort full factory restore på ørten laptoper (Acer, Asus, Dell, Toshiba, MSI) opp gjen årene, har aldri opplevd slike problemer som det nevnes her.

    System Information
    ------------------
          Time of this report: 11/24/2016, 15:22:37 
           Operating System: Windows 10 Home 64-bit (10.0, Build 14393) (14393.rs1_release.160715-1616)
                     Language: Norwegian Bokmål (Regional Setting: Norwegian Bokmål)
          System Manufacturer: System manufacturer
                 System Model: System Product Name
                         BIOS: BIOS Date: 03/26/12 16:04:13 Ver: 09.06
                    Processor: Intel® Core i5-2500K CPU @ 3.30GHz (4 CPUs), ~3.3GHz
                       Memory: 8192MB RAM
          Available OS Memory: 8148MB RAM
                    Page File: 5610MB used, 8524MB available
                  Windows Dir: C:\WINDOWS
              DirectX Version: DirectX 12
     
    Holder det med dette? :p Vet ikke hva som er vanlig å poste :)
  16. Det merkelige er at Internet Explorer blokkerte de fleste nettsidene. Jeg overførte CCcleaner og nå virker explorer som den skal og jeg fikk lastet ned chrome. Mye fungerer nå, men jeg er fremdeles blokkert fra Tjenester og andre ting.

    Får opp mld: Denne appen er blokkert for din egen sikkerhet. En systemansvarlig har blokkert tilgang til å kjøre denne appen. Kontakt systemansvarlig for mer informasjon. mmc.exe 

     

    Utgiver: Ukjent

    Filopprinnelse: Harddisken på denne datamaskinen

    Programplassering: "C:\WINDOWS\system32\mmc.exe" "C:\WINDOWS\system32\services.msc"

     

    Har ikke så gode greier på det tekniske så vet ikke om dette sier noe.  :S

     

    EDIT: Fikk tilgang til tjenester via CMD med admin, services.exe. Men er fremdeles blokkert hvis jeg prøver å åpne tjenester via søkemotoren. :S

     

    EDITception: Mangler også funksjoner som Windows Photo Viewer og Kalkulator og slikt. Har funnet ut hvordan jeg laster ned og legge til disse programmene, men det er jo litt tungvindt :/

  17.  

     

    har du administrator priveleges?

    Nei, tror ikke det. Når klarer å endelig å komme innpå nettsider med Explorer og lastet ned chrome, men jeg klarer ikke å kjøreTjenester eller Defender.   

    Jeg får ganske ofte Error code: 0x80070426 (Microsoft Security Client).

    Har google koden men har ikke klart å fikse det på verken vanlig modus eller sikkerthetsmodus. Bare ny feilmelding etter ny feilmelding :S 

     

    sjekk denne løsning: 

    https://appuals.com/essentials-error-0x80070426-windows-10

    Jeg finner ikke Microsoft Essential inne på programmer og funksjoner så vet ikke hvordan jeg skal klare å slette det :/

    Lastet også ned reimage fra linken, men må betale for å reparere står det. Ellers er det bare feilmeldinger på programmer (PC stabilsitet) mens alt annet ser fint ut. 

×
×
  • Opprett ny...