Gå til innhold

Weelie

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Weelie sine prestasjoner

26

Nettsamfunnsomdømme

  1. Som forsåvidt også er fair, men veldig irriterende, for meg
  2. Forstå meg rett, jeg klandrer ikke Fjellsport/Hekta på tur for å sette prisen opp og ned. De er såklart interessert i å tjene mest mulig og selge til høyest mulig pris. Helt fair. Jeg er forbanna på Klarna, som kjøpte en tjeneste jeg brukte mye og syntes fungerte godt, og ødela det jeg likte med den.
  3. Her ser man hvordan Fjellsport og Hekta på tur gamer systemet for å hele tiden ha 50% tilbud på et liggeunderlag. Dette tilbudet hadde ikke dukket opp i prisguiden, med rekordbillig-filteret slått på.
  4. En forskjell er jo f.eks. at det heter Klarna nå, og ikke prisguiden Men hvis du ikke merker forskjell så var du neppe en aktiv bruker tidligere, og brukte den kanskje ikke for å finne tilbud på ting man ikke nødvendigvis var på leting etter. Å søke opp enkeltprodukter for å finne beste pris gjør man sikkert like greit fortsatt, og på prisjakt. Det som er irriterende med prisjakt er at når man bruker "beste tilbud" så får man bare kortsiktig rabatt uten hensyn på historisk pris. Så på toppen kan det være noe som er satt ned 80% og koster 2000kr, så klikker man seg inn og ser at det nå bare er EN butikk som har varen og de satte den opp til 10.000 for en uke siden, for så å sette den ned til 2000 i dag, mens for to uker siden, når 3-4 butikker hadde den samme varen så kostet den 500kr, uten å være på tilbud. Hvert år er det store oppslag om at mange av Black Friday tilbudene ofte egentlig er ræva, fordi butikkene setter opp prisene i forkant så de kan skryte av store rabatter. Den fella gikk man helt klar av hvis man brukte Prisguiden riktig. Ja, man kan sjekke historikken på prisjakt, og nå Klarna, men det er veldig mange tilbud å sjekke en og en, fremfor å bare bruke rekordbillig funksjonen på Prisguiden og fjerne alle møkkatilbudene hvis man bare ville ha en oversikt over tilbudene som faktisk var bra. Sparte enormt med tid, for meg hvertfall. Det aner meg jo at Klarna ikke er så interessert i den funksjonen, da den sikkert ikke er good for business.
  5. Ventet på denne Hver sin smak. Det er jo ikke stort man "trenger" når det kommer til stykket. Jeg likte å sjekke tilbud regelmessig for å erstatte ting før behovet var prekært. Hvis man f.eks. har EN allværsjakke, og venter med å kjøpe ny til den gamle har gått sund og man absolutt trenger den, så er det jo fort gjort at man betaler en ganske høy pris på det hvis ikke det sammenfaller med noen gode tilbud på jakker man har lyst på. I motsetning til å komme over en jakke man liker veldig, til 500kr, som vanligvis koster 3.500kr, vurdere at den gamle jakka si kanskje er litt på hell, og få seg ny jakke man liker temmelig rimelig. Jeg sjekket heller prisguiden i 5 minutter et par ganger i uka for å se om det var noen kupp på noe jeg hadde lyst på, heller enn å tråle reklamebrosjyrer/nyhetsbrev i innboksen min, uten noe umiddelbart sammenligningsgrunnlag. Har stadig blitt sjokkert på prisguiden og prisjakt over hvor dårlige mange av tilbudene til de største kjedene er, når man ser på prishistorikken og sammenligner med andre butikker. Men det er jo bra ikke alle gjorde som meg, for da hadde neppe de store eksistert lenger, og de er veldig greie å ha i bunn
  6. Det var en periode jeg bare brukte prisjakt. Det var vel rundt 2010 eller noe at Prisguiden plutselig var helt ubrukelig og alle gikk over til prisjakt. Så brukte jo også tek.no prisjakt til sitt, så prisguiden ble helt obskur. Husker ikke hvorfor jeg plustelig testet priguiden igjen for noen år siden, men da var den plutselig (etter min mening) bedre enn prisjakt, av grunnene jeg nå har gangd over flere ganger men testet du prisguiden de siste tre årene da, eller bare holdt deg unna, som jeg gjorde en lang periode? Det kan jo forklare hvorfor jeg er den eneste i harnisk over klarna-overtakelsen, hvis det omtrent bare var jeg som brukte prisguiden når de tok over, hehe.
  7. Enig der. Der er nok Prisjakt bedre til å få på plass metadata man kan bruke til å sammenligne. Prishistorikk-messig er de relativt like. Det er nok rekordbillig-funksjonen jeg savner mest nå. Da fikk man raskt oversikt over (omtrent) alt i landet som var så billig som det aldri hadde vært (hvertfall i perioden produktet var tilgjengelig på prisguiden da
  8. Ja, man finner jo det man leter etter når man søker, ellers hadde det jo vært helt ubrukelig til alt. Men ift. å browse/oppdage tilbud, på ting man ikke nødvendigvis leter etter akkurat nå, men kanskje velger å kjøpe når/fordi det er på tilbud, så kan det ikke sammenlignes. Etter at Prisguiden ble ødelagt så er det noe jeg ikke gjør lenger.
  9. Er det bare jeg som savner gamle prisguiden? Jeg begynte nesten å grine den dagen jeg åpna appen og fikk beskjed om at det nå var Klarna jeg måtte bruke. Hvertfall etter at jeg hadde testet Klarna. Det var enkelte problemer med prisguiden, bl.a. at man en sjelden gang fikk opp tilbudspriser som ikke var reelle, eller at prisene var tilegnet feil produkt i guiden, men de problemene er jo ikke blitt borte med Klarna. Det som derimot er borte er hvor enkelt det var å sortere/filtrere alle tilbud, spesielt med "rekordbillig" knappen. Jeg gjorde dette regelmesssig for å finne ting kjempebillig, som jeg kanskje ellers aldri ville kjøpt, og dette går ikke på samme måte med Klarna-appen, som er helt grusom å bruke hvis ikke man vet nøyaktig hva man er ute etter. Tenk at de kjøpte opp Prisguiden, og bare drepte den beste funksjonen! Og nei, prisjakt er ikke like bra som prisguiden var. Når jeg er periode brukte dem om hverandre så var det masse tilbud i prisguiden som ikke kom med på prisjakt. Vet ikke hvorfor, men sånn er det. De har heller ikke rekordbillig knapp, så man vet ikke om prisen egentlig er bra før man går inn og sjekker prishistorikken. Flott for Klarna at de sikkert tjener mer penger nå som det er vanskeligere å finne de beste tilbudene, men for alle andre er denne utviklingen et tap. Jeg håper sterkt at noen lager en blåkopi av prisguiden så blir relativt lett å finne gode tilbud igjen.
×
×
  • Opprett ny...