Gå til innhold

stekre

Medlemmer
  • Innlegg

    335
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stekre

  1. Uten google er det vanskelig å få ting til å virke, hvis man ikke har svart belte i Linux, ihvertfall med sær hardware og chipset.

    Dette er jo sant, var vel en av grunnene til at GUI ble laget og ble populært. Det er jo ikke så lett å gå rundt å huske alle mulige kommandoer for å få til ting, og før måtte du jo faktisk få tak i ei bok om du skulle slå opp noe.

     

    Men med internett er jo terminal/cmd etc blitt veldig mye enklere å jobbe i. Et google søk og copy/paste så får man fikset det meste.

  2. Ok, selv om det kanskje kun er et image-problem så gjør det allikevel at det store flertallet velger andre ting enn Linux. Selv etter å ha prøvd Linux.

     

    Om det er noe man skal analysere og prøve å gjøre noe med får være opp til de som utvikler de forskjellige Linux distroene, men fakta det er det.

  3. Tjah, en nybegynner trenger det jo stort sett ikke. Spotify er et ganske sært unntak.

    Har enda til gode å installere Linux på en maskin uten å måtte ha opp terminalvinduet et par ganger. Største grunnen til det er vel at jeg synes det er enklere og at det er nesten umulig å få finne noe informasjon om hvordan man gjør ting via GUI.

     

    Det skal sies at jeg aldri har installert Linux på en maskin hvor jeg viste at hw var støttet, vanligvis støter jeg på problemer pga gammel firmware, broadcom wifi eller lignende hw årsaker.

     

    Jeg liker også Linux, men tror at hvis Ubuntu skal få større utbredelse må man prøve å forstå hvorfor folk liker Apple produkter og prøve å gå den veien.

  4. Hehe, ok jeg gjorde meg litt vanskelig der :)

     

    Men det jeg mener er at spesielt Ubuntu har prøvd i lang tid å fremstille seg selv som et alternativ til Windows/OSX som er like enkelt eller enklere.

     

    At man da tar frem terminalvinduet for å forklare en nybegynner noe, jager bort flere enn det hjelper. Det de fleste tenker når de ser et terminal vindu er "nerdete" og tungvint, også går de tilbake til det de er vant til. Hvis man ønsker at Linux (ubuntu) skal få større utbredelse, må man antagelig finne seg i at GUI og plug&play er veien å gå.

  5. Jeg tror den vanligste grunnen til at de fleste løsningene på kjente problemer (som spotify) er at vi som bruker linux mye ikke er vant itl å løse slike problemer i et GUI. For oss er det mye raskere å løse problemene på kommandolinjen. De fleste vil svare på spørsmål med en løsning de vet virker fremfor å rote frem en GUI de aldri bruker for å prøve å finne ut hvordan det kan løses.

     

    En vanlig bruker som kaller PCen for harddisk vil neppe har noen store problemer med å bruke linux. Den vanlige bruken av en privat datamaskin er jo å starte programmer fra menyen og bruke disse. Det er helt likt på Windows, OSX og linux.

     

    OSX og Ubuntu vil være enklere å bruke for en ukyndig enn Windows da de har pakkebrønner der installasjon (og ikke minst oppdatering) av programvare ikke kan bli enklere.

     

    Så fort Linux og de programmene man trenger er installert, så er Linux veldig flott. Men det kan være mye knot for å komme dit. Nå kan det jo selvfølgelig diskuteres om oppsett av maskinen skal være en del av det som en vanlig bruker skal greie, men det er for Linux eneste alternativet om det skal kunne bli allemannseie.

     

    Om ikke data verdenen var så MS sentrert så hadde det antagelig vært mye enklere, jeg opplever isåfall at selv om ting i utgangspunktet er lettere i Linux enn i Windows så er folk så vant til Windows måten å gjøre ting på at de synes Linux er vanskelig. F.eks. pakkebrønner, folk er ikke vant til det og googler etter programvare til Linux selv om det ikke er nødvendig.

     

     

    mrs. robinson: Det var vel den som ga han seilbåten sin skyld, siden han hadde sagt at det var enklere enn en robåt ;)

  6. Det er mulig det er rettet, men det var i hvert fall en bug i Intels drivere for trådløskort som gjorde at nettet gikk ufattelig treigt dersom 802.11n var enablet. Den oppstod like før kernel 3.0 ble tilgjengelig, så det kan være denne artikkelforfatteren sliter med.

     

    I Arch Linux kan det ordnes ved å legge følgende linje i /etc/modprobe.d/modprobe.conf:

    options iwl4965 11n_disable=1

    Erstatt iwl4965 med modulen som er lastet til ditt kort. Den kan du finne ved å f.eks. skrive

    $ lsmod | grep iwl

    i terminalen.

     

    Hvis man antar at artikkelforfatteren ikke vet noe om Linux, bør du her også skrive hvordan han legger til linjen i modprobe.conf. Sudo, teksteditor etc. er ikke så selvfølgelig hvis Linux er nytt.

  7. Linuxleiren sitt problem er at de ikke vil se det fra den vanlige brukerens ståsted, men tviholder på sitt syn om at Linux sin måte er den beste. Jeg mener den vanlige bruker er din mor/far/kjæreste som kaller pc-kabinettet for harddisk, og ikke en person som vet hva DOS og RAM er. Hvis linux ble laget av et kommersielt firma måtte de ha forholdt seg til kunden og ikke omvendt.

     

    Hvis terminalvinduet er skummelt for den vanlige bruker bør man i det lengste unngå at det må benyttes og heller ikke referere til det når en nybegynner spør om hjelp. Ellers vil aldri Linux bli allemannseie, og slik jeg forstår det er det dette man ønsker med Ubuntu/Mint.

     

    Det er ikke dermed sagt at det enklere eller raskere med GUI, men det er det den vanlige bruker vil ha. Se på Apple, restriktivt og dyrt, men allikevel veldig populært. Grunnen er at alt er plug and play, og fancy GUI/Design. Terminal er ikke fancy, selv om det gjør jobben (og mer enn det).

  8. Noen som har innsikt i patent/designbeskyttelses-regler?

    Kan Apple ha rettighetene til et design som mange har brukt før dem, bare de er først til å søke om det? Også om dette såkalte designet blir sett på som et generisk for produktkategorien?

     

    Så vidt jeg har skjønt det så har du rett på "royalties" så lenge du sitter på patenten. Hjelper ikke at det er en generisk patent som i utgangspunktet aldri skulle vært gitt.

  9. På tide at noe gjøres med alt patentsaksøkningstullet som pågår. At det går ann å saksøke basert på at Samsung bryter disse "unike" ipad2 kvalitetene er rett og slett latterlig (fra swedroid):

     

    En fyrkantig produkt med rundade hörn.

    En platt blank ovansida.

    En synbar metallram som syns runt framsidan.

    En skärm som är centrerad runt den blanka ytan.

    När produkten är påslagen, färgade ikoner.

     

    Det er jo i realiteten en hvilken som helst pc skjerm, og det har jo vært haugevis av lignende produkter de siste 20 åra.

  10. Noen som vet noe om logistikken på 0024 terminalen i Oslo? Hver eneste gang jeg venter på en pakke så ser det ut til at den blir liggende 1. døgn der. Står at pakka er mottatt og sendt videre fra terminalen vanligvis rundt 07.30, men det dukker stort sett ikke opp noen ny oppføring før dagen etter.

     

    Postkontoret mitt er Etterstad, så det er jo ikke lange veien pakkene skal fraktes. Kan det hende at pakka ligger et døgn på postkontoret uten at den registreres som innkommet, så jeg kan dra å hente den der selv om den ikke er registrert i systemet?

  11. Liggende eller stående er det samme, det skal få plass i et media rack så høyden må ikke være mer enn 35 cm.

     

    Glemte å si at pris er av betydning. Er ute etter noe som ser bra ut (lignende hifi komponenter eller nøytralt), er lydløst og totalpris under 3000kr. Trenger et kabinett med plass til isåfall 4 disker. Det jeg trenger er kabinett, cpu, ram, hovedkort. Jeg har disker.

     

    Har kikket på Lian Li PC-Q08B sammen med ASUS AT5IONT-I, men er usikker på om dette blir "lydløst". Diskene blir jo da problemet, som jeg ofte opplever at forplanter vibrasjonene videre til kabinettet.

     

    Er det noen som har erfaring med Lian Li PC-Q08?

     

    EDIT: Så nå at ASUS AT5IONT-I kun har 2 s-ata, så da er ikke det aktuelt...

  12. Har fått en pc som var erklært ødelagt, men etter litt feilsøking fant jeg ut at det kun var skjermkortet som hadde tatt kvelden. Byttet derfor dette.

     

    Fungerer ganske bra nå, men med jevne mellomrom (alt fra 2 min til 5 timer) fryser skjermen og ingenting bortsett fra hard restart fungerer. Har kjørt memtest86, diverse hd tester, sjekka psu spenninger etc og finner ingen feil med dette.

     

    Har nylig installert win7 og lagt inn nyeste drivere for alt. Oppdatert til nyeste bios og i bios er alt default.

     

    Prøvde i går å sette ned minnefrekvensen fra 667 til 533 og dette ser ut til å ha hjulpet.

     

    Ok, så til spørsmålet:

    Tyder dette på at rammen er delvis ødelagt? Burde jeg ikke da ha fått noen feilmeldinger med memtest86? Eller kan det være at å sette ned mhz kun gir litt "slack" så andre feil ikke kræsjer maskinen?

  13. Kjøpte en telefon fra mpx i dag, og regnet med at jeg ville kunne plukke den opp på hentelageret i oslo i morra. Men mpx kjører ikke ut varer bestilt etter 09.00 fredag før mandags morra.

     

    Men på komplett sine sider står det ingenting om dette, og jeg trodde komplett/mpx var samme butikk nå med samme lager? Eller er det fortsatt 2 fysisk adskilte butikker/lager?

     

    Noen som har noe erfaring med bestilling fra mpx rett før helga?

×
×
  • Opprett ny...