Gå til innhold

Leifen

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Leifen

  1. Hei,

    Har en utfordring angående veirett på en felles traktorvei. Veien ble opparbeidet på 50-tallet av tre grunneiere, eier A, B og C. Der veien først går over A sin eiendom, så B og til slutt C sin eiendom. Veiens formål var, og er fremdeles, tilkomst med traktor for skog- og stølsdrift. Her har alle parter gjensidig veirett over de andre sin eiendom på nevnte traktorvei. Har ikke lykkes med å grave frem di opprinnelige tinglyste dokumentene enda.

    Har to spørsmål til dette:

    •  Har grunneier A og B lov til å gi noen andre veirett, for traktor, så lenge vedkommende ikke kjører på eiendommen til C? Videre, dersom grunneier A og B ikke ønsker noe vederlag for denne veiretten, har grunneier C mulighet til å nekte vedkommende veirett?
    • Hvilke lover er det som styrer dette?

     

    Spørsmål 2:

    • Grunneier C ønsket for en tid tilbake å oppgradere veien til skogsbilvei, slik at den ble kjørbar for lastebiler for å transportere tømmer. Denne oppgraderingen ønsket ikke grunneier A og B å delta på, ettersom de var tilfreds med eksisterende traktorvei.
    • Grunneier C gikk derfor til verks med å oppgradere hele veien, mot grunneier A og B sitt ønske, hvor h*n påkostet selv det som staten ikke støttet. Dette var et betydelig beløp.
    • Kan grunneier C nå anse seg selv som veieier av hele veien, og derav råderett for utdeling av veiretter til andre parter, inkludert over A og B sine eiendommer?
  2. Sist jeg mellomlandet i Atlanta og skulle videre til Orlando brukte jeg rundt 3 timer fra landing til gate for avgang. Vet ikke om jeg var spesielt uheldig, men var i alle fall enorme køer gjennom immigrasjon, toll, innsjekk osv. Fikk generelt inntrykk av at Atlanta var en veldig dårlig organisert flyplass.

  3. Ser ut til at det blir nok en kort jobbreise i begynnelsen av juli til Singapore (2-3 dager med jobb). Tenker å ta 2-3 uker fri etterpå og farte litt rundt. Har tidligere kun vært på Bali i dette området. Noen som har tips til destinasjoner som er enkle å nå med fly fra Singapore? Fint vær, strandliv, kultur og natur er ønsket. Er klar over at det er regnsesong mange steder, så derfor jeg spør etter tips.

  4. Takk for tips Robert! Liker meg ikke helt i araberlandene, har tidligere vært i både Dubai, Abu Dhabi og Jordan. Ko Tao ligger vel på østkysten av Thailand, og er ikke østkysten utsatt for mye regn i november? Tenkte kanskje Krabi provinsen er tryggere med tanke på været?

     

    ABC øyene virker fristende, vet du om uværssesongen der er over i november (typisk)? Har du tips for øyer i Stillehavet?

  5. Hei! Trenger tips til en langdistansetur i november, med varmt vær og klart turkisblått hav for ren avslapping. Har kikket på Maldivene, Mauritius og Seychellene, men virker som været disse stedene kan bli ganske bingo. Det trenger ikke å være noe spesiell sigthseeing tilgjengelig, men selvfølgelig et pluss. Hvor bør jeg dra? Finnes det alternativ i caribbean/Thailand/Malaysia kanskje? Tips mottas med stor takk, for alle steder jeg kommer på virker å være et sjansespill med tanke på været i november.

  6. Noen som har erfaring med flyplassen i Atlanta? Har fått endret flytidene mine, slik at jeg nå har 50 minutt transit der (kommer fra LAX og skal til AMS). Når jeg booket ruten var det satt opp 1,5 time. Er det mulig å rekke det, eller bør jeg allerede nå kontakte KLM for å få endret en av flightene?

  7. Noen som har erfaring med økonomiklassen i KLM sine 777-200 v2, med setekonfigurasjon 3+4+3? Har tidligere flydd KLM med samme flytype, men da med konfigurasjon 3+3+3, der var komforten rimelig dårlig for meg med lengde på 190 cm. Regner med det er enda dårligere med 3+4+3? Er det verdt å oppgradere til Comfort/extra beinplass?

  8. Høres infisert ut dessverre. Kan eventuelt prøve flere flasker for å utelukke at det kun er den ene flasken som er infisert. Høres ikke ut som overkarbonering når du sier at smaken heller ikke er der.

     

    Vil anbefale å gå gjennom utstyret som ble brukt til kar nummer 2. I utgangspunktet pleier jeg også å kaste kar som har levert infisert øl, siden de koster så pass lite. Om du ikke ønsker å kaste karet kan du sette det vått i sterk klorblanding.

  9. Slenger det rett i karet. Humlen vil løse seg opp og synke til bunns etterhvert.

     

    Generelt sett bør du (i alle fall i begynnelsen av karrieren) unngå å stikke om før flasketappingen. Dette for, som du sier, å minimere sjansen for oksidert øl.

  10. Høres ut som du sliter med en bug i flash player. Ligger CPU og jobber på 100%? Jeg hadde problemer med dette, avinnstallerte og oppdaterte, og prøvde med flere forskjellige nettlesere uten hell. Gav til slutt opp og kjøpte Chromecast for å streame fra mobilen, fungerer mye bedre! :-)

  11. Den billige lipoladeren min fra Hobbyking takket nettopp for seg, så jeg trenger en ny. Tenkte å kjøpe noe mer skikkelig denne gangen, men uten å svi av unødvendig mye. Har ikke så veldig stor oversikt av hva som finst av ladere, så tips mottas gjerne. Mine krav/ønsker er:

    - Lading av 2S - 4S LiPo.

    - Kunne lade 4000mah ved 1C

    - Mulighet for balansering.

    - Storagefunksjon.

    - Lading av minimum to batterier samtidig.

    - Om mulig, integrert strømforsyning.

    - Mulighet for 12V input (lading fra bilen).

     

    Er alt dette mulig å oppfylle til en fornuftig pris?

  12. Noen som har kjøpt nyeste NUC, 5i3RYK? Er nemlig i et lite dilemma her.. Kjøpte for en tid tilbake deler til en D34010WYK, RAM, WiFi kort og harddisk. Alt ble kjøpt utenom selve NUC'n siden den ikke var på lager akkurat da. Nå som jeg har tenkt til å kjøpe NUC'n er det kommet en ny versjon. Etter det jeg kan se så passer RAM, wifikort er integrert, men det er ny socket for harddisk, nemlig M.2.

     

    Så hva anbefaler dere meg å gjøre? Kjøpe forrige versjon NUC og bruke delene jeg har liggende, eller kjøpe nyeste versjon og ny harddisk?

     

    Bruksområdet vil bli HTPC med XBMC og lett nettsurfing. Muligens noen gamle spill om den takler det.

     

    Råd mottas med stor takk! :)

  13. Noen som har erfaring med kredittkort fra Trumf/DNB? Tenkte jeg skulle konvertere fra cashpoints-sparing hos Norwegian til Eurobonus, siden jeg omtrent har "rundet" alle direkteavgangene med Norwegian fra BGO.

     

    Saken er den at jeg søkte om kredittkortet fra Trumf/DNB, men fikk blankt avslag. Noe jeg synes er veldig merkelig. Har fast jobb, godt over gjenomsnittet i lønn og ingen betalingsanmerkelser. Noen som har vært borti lignende fra Trumf/DNB?

  14. Er på kanten til å kjøpe en NUC D34010WYK nå for å bytte ut Apple TV2 som HTPC. Har derfor noen spørsmål før jeg sender avgårde en bestilling;

     

    Følger det med strømforsyning?

    Noen begrensning på hvor mye RAM det er plass til? Antar det er 2 slotter?

    Hvilken type RAM er det jeg skal kjøpe?

    Følger det med mini HDMI kabel?

    Noe mer jeg mest sannsynlig ikke har tenkt på?

     

    For øvrig, har en passende SSD og blutooth tastatur/mus fra før jeg har tenkt til å bruke.

     

     

    Takk på forhånd. :)

×
×
  • Opprett ny...