Jump to content

FB.520264569

Medlemmer
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

79 :)

Recent Profile Visitors

1866 profile views
 1. Vil tro at mye av behandlingen kan forsøkes på egenhånd. Det er vel en form for eksponeringsterapi der man utsetter seg selv for de irriterende lydene i en positiv setting, som for eksempel å gjøre noe du liker mens du hører disse lydene for å endre hvordan hjernen reagerer.
 2. Jeg har lignende problem og har hatt det så lenge jeg kan huske. Det jeg gjør er å unngå og være for lenge med personer som irriterer meg. Det er heldigvis ikke mange som irriterer meg, men noen få gjør det skikkelig. Hvis jeg er i familieselskaper tar jeg en pause fra bordet for å nullstille meg. Hvis jeg fremdeles irriteres av smatting ber jeg personen det gjelder dempe seg, men dette hjelper sjeldent. Forsøker å velge plassering rundt bordet lengst vekk fra irritasjonen om mulig. Når det gjelder smatting takler jeg det sånn passe så lenge jeg selv spiser. Nøkkelordet for meg selv er pause. All irritasjon det er mulig å ta en pause fra er håndterbart for meg uten å bli i dårlig humør. Ellers har jeg lært å bli litt mer tålerang med årene ved å forsøke og fokusere på andre ting når noe irriterer meg. For eksempel kan jeg tenke på ting som interesserer meg eller lese noe på mobilen. Jeg har fått beskjed i oppveksten om å bare skjerpe meg, men har i senere tid blitt møtt med mer forståelse ved å linke til artikler om misofoni. Du kan eventuelt prøve å si til personen i nær relasjon at du sliter med dette og at du forsøker å dempe irritasjonen din, men at det hadde vært til stor hjelp om denne personen kan prøve å hjelpe deg med å dempe sin egen smatting. Dette plager ikke meg ikke nok til at jeg har forsøkt å få hjelp med dette, men ta en kikk på denne linken: https://hoer.no/misofoni-og-hyperakusis/
 3. Det testede spillet er Fortnite på performance settings for høyest mulig fps. Hadde håpet på å finne vannkjøling med blokk til backplate, men av en merkelig årsak har Gigabyte valgt noen komponenter som er lavere enn standard selv om pcb er referansedesign så det finnes ikke.
 4. Gigabyte RTX 3090 Vision OC og Gaming OC. Det er mulig jeg har hatt uflaks, men kan være spesielt Gigabyte gjør en dårlig jobb med kjøling av minnet. Jeg forventet dårlig kjøling når jeg skaffet disse, men at de skulle slite ved vanlig spilling hadde jeg ikke trodd. Kortene skal brukes primært til maskinlæring, men det skjer ikke før jeg får fiksa minnetemperaturen.
 5. Jeg har to forskjellige modeller av RTX 3090 og begge disse thermal throttler i et kabinett med svært god luftflyt i vanlig romtemperatur ved spilling pga dårlige pads på minnet. Det er hårreisende på så dyre kort. Minnet ligger ofte på 110c som er maks ved helt normal spilling. Jeg har bestilt nye pads og de kortene ligger intill videre og støver ned.
 6. Det som er veldig positivt med corona er at hjemmekontor er blitt mer akseptert. Ja takk til permanent hjemmekontor for min del. Mye mer effektivt og man slipper "kaffepraten" som stjeler tid. Heldigvis driver jeg enkeltpersonsforerak og kan styre dette mye selv. Mine kunder er blitt mye mer villig til å ta møter over nettet enn at jeg fysisk må møte opp.
 7. Jeg fikk mail fra elkjøp 21. april der det sto at min ordre ble flyttet til 11. mai, men de sendte den i dag. Da tipper jeg du bør få kortet ganske snart.
 8. Elkjøp sendte endelig i dag min ordre på RTX 3080 fra februar. Jeg bestilte når kortet var på lager, men var tydeligvis ikke rask nok.
 9. Hvis vi tar et poengsystem lignende det jeg nevnte tidligere kan vel dette løses med at de som ønsker å stemme på tradisjonelle partiprogram fremdeles kan gjøre det. Da kan dine poeng fordeles i henhold til slik politikerene i partiet ønsker uten at du må sette deg inn i enkeltsaker.
 10. Jeg er enig i at et fullstendig skifte vil være urealistisk på kort sikt, men en gradvis overgang eller i større grad hybrid slik du presenterer er interessant. Hvis et direkte demokrati innføres over tid kan vi kanskje fremdeles beholde den politiske stabiliteten.
 11. Selv om Norge er at av verdens mest demokratiske land mener jeg vi har langt å gå. Det politiske systemet er fullstendig utdatert. Vanlige folk som meg selv har liten mulighet til å stemme frem alle sine egne meninger ettersom man må forholde seg til et parti. For eksempel hvis mine største kjernesaker er nullutslipp og full invandringsstopp finnes det ingen mulighet for meg å stemme frem begge disse sakene. Jeg mener vi bør fjerne partisystemet og gå over til en form for elektronisk stemming. Gi for eksempel alle 100 poeng som hver enkelt kan fordele ut over sine egne interesser. Alle kan opprette egne saker som kan stemmes frem. Hvis jeg kun bryr meg om nullutslipp og invandringsstopp kan jeg gi hver av disse sakene 50 poeng. Utfordringen med et slikt system er detaljene på hvordan sakene skal gjennomføres, men det må være mulig å gi den jobben til politikerene der de må forholde seg til antall poeng i hver sak når budsjettet skal settes opp. Dette er bare et raskt forslag, men noen kloke hoder burde kunne lage et slikt system som fungerer og er mange ganger mer demokratisk enn det vi har i dag. Kanskje det også vil øke valgdeltakelsen i befolkningen.
 12. Har aldri sett så mye politi i distriktet som nå etter politireformen. De fjernet unødvendige kontorstillinger i distriktet (aka sentralisering) og økte patruljeringen ute som resultat. At politiet skal være på plass innen 10 minutter nesten hvor som helst er helt urealistisk utenfor byene og det samme gjelder brannbil og ambulanse. Velger man å bo der det er lite folk (noe jeg gjør), må det også forventes at slike tjenester er dårligere.
 13. Noen få studier praktiserer opptakstester. For eksempel luftfartsfag jeg gikk ved Universitetet i Tromsø. Der var det 2-3 uker med opptak og diverse tester både fysisk og psykisk. Karaktersnittet fra VGS var med i vurderingen for om en ble tatt med i opptaksprøvene, men det var flere med rundt 3,5 i snitt på disse testene. Totalt 300 søkere og 12 studieplasser på tidspunktet jeg var med. Jeg ble tildelt en av de 12 studieplassene og klarte å utkonkurrere flere med langt høyere karaktersnitt enn meg selv. Jeg ser absolutt fordelene med opptakstester, men det krever jo mer ressurser å gjennomføre. Andre studieretninger kan sikkert løse opptakstester på nett og på den måten gjøre dette mer effektivt.
 14. Jeg bestilte også RTX 3080 fra Elkjøp 25.02. Sendte spørsmål til kundeservice nå og fikk dette til svar: "Den skulle opprinnelig sendes i går, men jeg vet det er stor etterspørsel etter RTX generelt. Så du kan forvente at det blir en del forsinkelse på ordren din ;/"
 15. Jeg bruker ATX 24Pin til Molex SATA for å løse det. Blir litt mer rot, men bedre enn å betale 6 000 for et mininkort.
×
×
 • Create New...