Jump to content

FB.520264569

Medlemmer
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

60 :)

Recent Profile Visitors

1558 profile views
 1. I dag har jeg en begrenset oversikt over hva prisene ligger på. Hvis jeg hadde fått noen eksempler på hva folk/bedrifter betaler i dag og hvor så kan jeg eventuelt kontakte de leverandørene som leverer til de områdene og forhåpentligvis få et lignende pristilbud. Som du påpeker varierer prisene veldig i forhold til adresse og det er vanskelig å finne ut hvilke områder som har god pris.
 2. Litt av utfordringen med datasenter er at behovet til disse serverne er relativt høyt. Estimert strømforbruk på en 48U rack kan komme opp i 15kW ved høy belastning. Etter mine undersøkelser er det ikke vanlig å levere mer enn 6kW per rack. Det vil si at datasentrene blir nødt til å skreddersy en løsning for oss som vil gi en høy etableringskostnad og/eller en lang bindingstid for å forsvare tilpasningene som datasenteret må gjøre.
 3. Det er ikke aktuelt å leie hardware. Serverne bygges selv med utvalgte komponenter som er skreddersydd til vårt formål og eksisterende løsninger er ikke egnet. Det kan være aktuelt å leie rack i datasenter lenger frem i tid, men vi ønsker først og fremst å undersøke muligheten for å plassere dette i egne lokaler.
 4. Har ikke behov for 10Gb fra dag en, men det må være tilgjengelig i nær fremtid og jeg trenger et pristilbud på det for å velge en lokasjon. Det er servere med stor trafikk ut mot kunder som krever den høye båndbredden. CDN tror jeg ikke er et alternativ da mye innholdet som skal serves er unikt for hver tilkobling og real time. Gjennomsnittsbruken er en del lavere enn 10Gb, men det må håndtere toppene i trafikken. Har såvidt sett på mørkt fiber, men vet ikke hvordan jeg skal finne frem til informasjonen om hvor det eventuelt er tilgjengelig.
 5. Det er snakk om ren internett med 1 statisk ip-adresse i starten. Når det gjelder prismodellen så mener jeg at det er veldig vanskelig å få informasjon om generell kapasitet og pris i en by eller et tettsted der leverandøren har kabel. Hvis jeg spør en leverandør hvor i byen/tettstedet jeg kan få 10 gigabit så får jeg ofte ikke svar. De krever en adresse for å undersøke kapasitet. Jeg forstår at adressen har mye å si for tilgjengelighet og pris, men det blir jo håpløst hvis jeg må ringe inn til hver leverandør å gjette meg frem til en adresse de kanskje har riktig kapasitet på. Få av leverandørene jeg har gitt adresse har klart å svare meg direkte. Noen få har svart etter en tid på e-post, andre har fremdeles ikke gitt svar.
 6. Vi vil plassere bedriften et sted som allerede har fiber. Utfordringen er å finne et sted med god kapasitet til riktig pris. For å finne dette må vi forsøke å finne ut hva som finnes idag til hvilken pris. Leverandørene selv er veldig tilbakeholdene når det gjelder den type informasjon. Det virker som at prismodellen deres går ut på at den enkelte bedrift er begrenset til en enkelt adresse, noe ikke vi er. Bindingstiden for bedrifter kan variere etter avtale og kan gi stort utslag for prisen i måneden.
 7. Hei. Jeg er i gang med å starte en bedrift som har behov for høy kapasitet på bredbånd. I første omgang er vi ute etter 10 gigabit med mulighet for mer i nær fremtid. Geografisk plassering av bedriften avhenger av pris og tilgjengelighet på fiber. Jeg har vært i kontakt med mange leverandører av fiber, men det er tydeligvis svært vanskelig å få informasjon om pris, kapasitet og fremtidige utbyggingsplaner. Ofte må man oppgi en adresse for i det hele tatt å få svar og da tar det i tillegg lang tid. Vi er ikke bundet til en bestemt adresse og det er håpløst å få en oversikt over priser og tilgjengelig kapasitet rundt om i landet. Kan dere som leser hjelpe oss med dette? Vi ønsker følgende informasjon på hvilke løsninger dere har idag: Pris/mnd Kapasitet (antall gigabit) Adresse (By eller tettsted er ok) Leverandør Privat eller bedrift Bindingstid Hvis dere ikke vet nøyaktig alle disse punktene er det helt greit. Gi oss gjerne cirka info. Jobber du hos en fiberleverandør eller på en annen måte vet noe om dette og er villig til å dele informasjon tas dette imot med stor takk. Man skulle tro at det var unødvendig å etterspørre denne informasjonen på et forum, men det er visst vanskelig å bli kunde hos flere av leverandørene. Har flere forespørsler som er over 1 måned gamle uten noe svar selv med purring via e-post og telefon.
 8. Har ikke testet den på Stargate Atlantis. Den er dessverre ikke 100% feilfri så det vil være noen sekvenser som har artifacts, men jeg tar gjerne litt artifacts i noen sekvenser enn 24fps. Det beste ville jo vært om bransjen etterhvert kan gå over til høyere fps så man slipper at software skal gjette seg frem til ekstra frames. Det kreves en del prosesseringskraft for å gjøre interpoleringen og kraftigere maskin fører til mindre artifacts med SVP. Husker for 10 år siden at jeg skulle kjøpe ny TV. Da var det mye forferdelig dårlig interpolering på de forskjellige modellene som jeg sammenlignet på elkjøp. Det ble til at jeg kjøpte TV uten interpolering den gangen. Mitt inntrykk er at TV'ene generelt har fått mye bedre interpolering nå, men jeg bruker ikke TV lenger.
 9. Jeg nekter stort sett å se på film/serie uten "smoothening" på. Hakkingen i 24fps eller grøten av motion blurr ødelegger hele opplevelsen. Bruker en pc koblet til en stor skjerm når jeg ser på film/serie med programvaren SmoothVideo project (SVP). Her kan man justere fps så høyt som skjermen takler. I mitt tilfelle har jeg 168hz skjerm. Anbefales sterkt.
 10. Følelsen av input lag vil automatisk bli bedre ettersom skjermen kan respondere raskere på touch, men jeg også skulle gjerne sett at mobilene hadde større fokus på input lag fra selve berøringssensoren.
 11. Dette stemmer ikke. Note 4 kom i to varianter; Note 4 og Note Edge.
 12. De nye konsollene kommer ikke til å kjøre 8K med 120hz. Mulig vi ser noen titler som kjører 4k med 120hz, men tror ikke det blir spesielt krevende grafikk. Det er hvertfall veldig positivt at fokuset er blitt større på fps. Dårlig fps er grunnen til at jeg ikke har eid en konsoll siden PS3. Håper det blir standard at man kan velge mellom høy fps eller bedre grafikk. Da får alle velge sin preferanse. Jeg for min del bryr meg veldig lite om grafikken så lenge jeg har 120+ fps.
 13. - Om du sikter til Num-pad, så må jeg si at jeg lurte på det samme... Til den prisen der så burde det vært mulig å presse inn et full-sized "qwerty"-ketboard med all the bells and whistles. Særlig siden det beistet der rettes imot gaming. Med tanke på prisen så burde det være unødvendig å drasse med seg et extra USB-keyboard for å få full pakke. I så måte så føles det integrerte keyboardet overflødig. Særlig siden beistet er rettet mot gaming, er vel nettopp derfor de har valgt denne løsningen. De har prioritert å plassere høytalerene ved siden av tastaturet slik at det ikke er plass til numpad. Hvem bruker numpad til spilling?
 14. At det bare er en uke fri deler jeg nok med deg, men man trenger ikke "bry seg om Påsken" for å kunne forvente et snev av Journalistisk respekt for våre høytider, i hvert fall ikke når Tek nå er en del av VG og ikke lenger en sær liten avkrok for entusiaster. Jeg er fullstendig klar over at det finnes forskjellige interesser, noe i så fall forfatteren av denne artikkelen burde lære seg, da der er rimelig ironisk og i så fall gjøre narr av alle med andre enn de som måtte sitte inne i Påsken. Så der møter du deg selv i døra rimelig fort Men bevares, det er jo mulig hele artikkelen bare var ment som ett humoristisk innslag. I så fall er det et av de dårligste forsøkene jeg har lest, for dette var på nivå med Ungdomsskolen og kåseriene man skrev der. Fullstendig skivebom Jeg er en person som liker å ta en tur på fjellet å stå på slalom i påsken like mye som jeg liker å sitte på rommet i ro foran datamaskinen. Artikkelforfatter har har satt ting på spissen og det er opplagt gjort med vilje. Flesteparten ville nok gjort narr av folk som benytter påsken til å ta en pust i bakken hjemme på rommet foran datamaskinen i ro og fred. Da synes jeg det er en herlig å få en litt humoristisk fremstilling av at det faktisk er helt greit å bruke ferietiden sin på nettopp dette. Stor respekt til artikkelforfatter for en herlig og morsom i artikkel blant alt annet mas i påsken.
 15. Telenor prøver alt de kan for å skjule sine overprisede abonnoment bak unødvendige "goodies". Dette har de forsøkt seg på i mange år allerede. De ringer meg stadig for å tilby meg abonnoment med lite data, men som inkluderer ditt og datt. Jeg vil ikke ha ditt og datt. Bare gi meg data og ferdig med det. Heldigvis finnes det alternativer.
×
×
 • Create New...