Gå til innhold

VbD

Medlemmer
  • Innlegg

    517
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av VbD

  1. 40 minutes ago, Complexity said:

    Muligens ikke fra Apple maps?
    Men ja der funker fjell å sende destinasjoner fra google maps og til bilen.

    Hvis det funker fjell å sende destinasjoner fra GM til bilen så har det enten gått meg hus forbi, eller så er det ikke støtta I MCU1 :/

     

    EDIT: det funker det ja, tanken å share det med tesla-appen har aldri slått meg 🤣 har ikke sjekka I bilen, men fikk delt det gitt.. Flaut. 

    Men 'mangel på flere stopp på veien'-argumentet står fortsatt 😅

    • Liker 2
  2. 2 hours ago, Salvesen. said:

    Ah, jeg skjønner. Apple spesifikt.  

    Men dette med kart er jo ganske sømløst i tesla også, men det er såklart med Google sine løsninger. 

    For min del er jeg ikke en del av den sphæren så vet ikke hva det går i:p

    Hvis man kunne hatt samme funksjonalitet i Tesla-navigasjon som med Google Maps, og sendt destinasjoner fra mobil til Tesla/app slik @MrMarbles nevner så hadde jeg ikke brydd meg særlig om Airplay.

    .. Bortsett fra det at man ikke kan sortere låter i Spotify etter når man la de til(!)

  3. 31 minutes ago, Salvesen. said:

    Hva bruker du airplay til i bilen, som ikke støttes av tesla? Vi har airplay i vår VW men savner ikke funksjonalitet i tesla. Iallefall ikke oppdaget noe jeg savner 

    En ting jeg kunne tenke meg er å "sende" destinasjoner fra f.eks. Google Maps til navigasjonen i min TMS. Riktignok 2014-modell, så kan hende det er visse muligheter nå i nyere modeller enn det er med min(?), eller bare det å kunne bruke Google Maps direkte fra skjermen i bilen (eller andre map-applikasjoner for øvrig) vil jeg tippe kan være en fordel enkelte ganger.

    Hender navigasjonen oppfører seg litt rart - sender meg inn på andre veier enn E6 for så ut på E6 igjen lenger nordover.
    Eksempel: Kjører E6 mot Moss - blir bedt om å ta av ved Mosseporten, for så ut på E6 igjen litt nærmere Oslo.
    Hvorfor vet jeg ikke - men har forsåvidt aldri opplevd noe slikt før i sommer.

    I tillegg er det noe begrensninger - man (jeg i hvertfall) kan ikke legge inn flere stopp på veien mot destinasjonen, slik man kan med Google Maps - unntaket er automatisk lagt inn SuC-stopp selvsagt.

    Utover har jeg ingen savn mht. Airplay - men så har jeg har aldri brukt Airplay heller..

  4. 21 hours ago, Samms said:

    Har du køyrt forbi Vågåmo ein fredag i februar?

    Eg har og trur ikkje ladekøa blir spesielt lang med berre 2 ladere. Det var ikkje spesielt mykje trafikk. Resten av veka er den kanskje kortare. Ergo, det er lite pengar å tjene på å dimensjonere for trafikken fellesferien og nokre veker til på sommaren. Ladetilbudet blir då dimensjonert for typisk bruk resten av året.

    Nei det har jeg ikke - ikke vet jeg hvorvidt 2 ladere er et problem der, dette var kun mitt inntrykk der og da. Noen mener man bør dimensjonere for utfartsdager, og selv om det kanskje ikke er nødvendig overalt tenker jeg 2 ladere er for lite på et slikt sted om ønsket er å få mest mulig elektriske biler på veiene.. 

    Minstekravet er i hvertfall at det ikke blir gitt feil informasjon eller inntrykk av status på ladestasjonene - enten det er ladestatuser som indikerer online når det egentlig er offline, eller 4 ledige porter som egentlig er 2.

  5. 14 hours ago, Hårek said:

    Jeg bruker alle disse og det er svært enkelt. Plugg inn, hold brikken inntil, ladingen starter. Betalingen kommer på Visakortet.
    Man må riktignok registrere seg hos flere leverandører, men hva så? Hvordan blir dette "ubrukelige aktørere" i forhold til Tesla?

    Brukte Mer sine i Vågåmo for noen dager siden, og du har forsåvidt rett - når man har knyttet opp kort til konto, er det bare å koble til og holde brikken inntil.. Av hele 2 stk. 50kW-ladere, hver med 1 CCS og 1 chademo, så ble det, av Mer-appen gitt et inntrykk av det var 2 ledige av totalt 4.. Når vi kom til laderen så var det sant at det var 2 ledige kabler - men ladestasjonen kan kun gi strøm til 1 bil av gangen.

    Vet ikke hvorfor det ikke fremkommer noe sted i appen, men det burde vært informert om - samtidig som at 2 stk (hurtig)ladere er latterlig lite.. Nå er ikke Vågåmo en stor by, men mitt inntrykk er at det er mye folk som er her om sommeren samt en del gjennomtrekk av folk til andre steder, så det er noe rart at andre aktører ikke har etablert seg her. 

    • Liker 3
  6. 17 minutes ago, Complexity said:

    Eneste bekrefta "led matrix" på Model 3 er om man filmer at man slår lysene av og på i slow motion på nyere biler så ser man at lysene består av masse små segmenter som aktiveres likt led matrix. De gamle lyktene gjorde ikke dette.

    Men Tesla har vel ikke sakt ett ord (som vanlig) og blir vel bare plutselig aktivert i en oppdatering.

    Interessant 👍😊

  7. 1 hour ago, AL123 said:

    De nyeste Model 3 har vel fått det nå? desverre av den litt enkle, førstegenerasjonsvarianten. Dessuten var de vel ikke ferdig med softwaren før lansering,  så foreløpig fungere lyktene som ordinære lys. Har vel ikke vært ulovlig med Matrixlys i EØS? En såpass ordinær bil som Ople Astra fikk dette i 2016.

    Ikke fått med meg noe som tilsier Matrix på de nye..?Tenker du på fjernlys som går av automatisk? 

    Med Matrix tenker jeg på siste gen som slår kun av de LED som treffer kommende trafikk. 

    Nei ikke EØS, men i USA ble det såvidt jeg kan huske først åpnet for i 2018 eller noe. 

     

  8. Er det en ting jeg kunne ønske Tesla fikk som valg så er det matrix-lykter. Noen som har sett uttalelser om at det er noe som kommer - eller ikke? Såvidt jeg vet så ble det i 2018(?) lovlig med Matrix..må kanskje I tillegg ha spylevæske-dyser I Europa for at det skal være mulig? 

    Mine lykter på MS2014 resulterer ikke i gledeshopp i mørket akkurat 😂

    • Liker 1
  9. 17 minutes ago, Drunkenvalley said:

    Om dette er premisset TU går etter er det ikkje premisset dei beskriv i artikkelen. Dette er tross alt subtitlen:

    Det kjem og utsagn som dette i artikkelen:

    Så om premisset deiras er som du seie har dei skiti hardt på leggen i å formidle dette, for det er skrikende openbart at premisset dei fremmer i artikkelen er nettopp elbil satt i samanlikning mot fossilbiler, med ein relativ samanlikning mellom disse fartøyene.

    For ein slik samanlikning dei adverterer for er det då suspekt å hoppe over store andeler av fossilbilers utslippskilder.

    Må ærlig innrømme at jeg bare hoppa rett inn i podcasten.

    Forsåvidt enig i det du skriver - om det skulle være noe tvil fra mitt forrige innlegg, så skulle jeg selv ønske at det kom flere detaljer på banen, når man først har et intervju som dette med en forsker på livsløp slik som jeg avsluttet innlegget - hvor man går helt fra begynnelse til slutt slik som Tesla007 er inne på, om relevant.

    Men det går vel mest på TU sitt ansvar i å legge opp intervjuet i den retningen, da det er de som skal stille spørsmålene.

  10. Quote
    8 hours ago, Tesla007 said:

    Det virker utrolig å kunne kalle henne for en seriøs ekspert på dette temaet når hun ikke evner/klarer/er villig til å se på alle sidene ved elbiler og fossilbiler.

    Det snakkes mye om hvor elbilene får strømmen sin fra og hvor mye det bidrar til forurensing osv, MEN det blir ikke nevnt ett jævla ord om hvor/hvordan fossilbilene får sitt drivstoff fra.

    Først må man ha et såkalt "geolog-skip" som kjører rundt og sonderer havbunnen for hvor det kan lønne seg å bore, deretter brukes masse energi på å bore etter olje, det brukes masse energi på å drive en oljeplattform, deretter brukes masse enegi på å frakte den til raffinerier, der igjen brukes det masse energi på å raffinere den, igjen brukes masse energi på å frakte den ut til bensinstasjoner osv...HVORFOR i allverden nevner hun ikke ett ord om dette...eller hvorfor nevner ikke dem to andre ett ord om dette...?

    Derfor blir dette for meg nesten som en blogg å betrakte, det er jo null troverdighet i dette så lenge det blir lagt frem på denne måten....og HUN som liksom skal være en slags ekspert på dette...svar meg gjerne hvis dere kan T.U.

    Vis sitat  

    I sånne intervju så legges det opp til å få det svaret man er ute etter. Og jeg stiller meg tvilende til å kalle damen for noe slags ekspert. Alle kan kalle seg "forsker". Det ligger ingen beskyttelse i den tittelen

     

    Mulig jeg har misforstått, men intervjuets utgangspunkt var vel ikke å sette elbiler opp mot fossilbiler, hvor alle vinkler blir gjennomgått?

    Hovedtema er, såvidt jeg kan se, elbiler og om de blir mer klimavennlige - og ikke fossilbiler og om de er klimavennlige, eller blir mer klimavennlige i fremtiden.

    Som følge av det så kommer man inn på enkelte ting for fossilbiler, men det er ikke dermed sagt at man skal ta med livsløpet til fossilbilene, for det er ikke det som er temaet her?

    Man kan sikkert spørre TU om de kan gå dypere til verks i et intervju med eksperten hvor man setter livsløpsanalysene av elbil/fossilbil opp mot hverandre.

  11.  

    Brannen trenger ikke oppstå i hydrogenkjøretøyet heler. Det holder at det tar fyr i garasjen den står i, bilen ved siden av, bygget ved siden av eller lignende. Da er det ingen brannmann med vettet i behold som nærmer seg et kjøretøy med HY-skilter. Eventuelt at et annet kjøretøy treffer hydrogenkjøretøyet eller hydrogenstasjonen i stor fart.

     

    Det verste er kanskje hvordan NEL, Sintef, m.fl bortforklarer det faktum at hydrogen er utrolig eksplosivt og at potensielle ulykker har store konsekvenser. Ansvarsfraskrivelsene står i kø. "neida, 110% garantert bare et engangstilfelle som vi kan skylde nedover til en dårlig dag hos en montør i et underleverandørfirma."

     

    Hvordan skal en bransje klare å gjenreise tillit med sånne holdninger og fossroing? Sikkert bare et engangstilfelle neste gang også? og forrige gang? osv. Vi sparker en montør og later som det underliggende problemet er løst..

    Ingenting av det du sier er en sannhet fra uttalelser man har sett?

    Hvor finner du disse ansvarsfraskrivelsene? 

    Hvor er bortforklaringen i denne hendelsen? 

    Hvilken holdning og fossroing refererer du til? 

    Du finner nok noe av det han refererer til, i denne artikkelen.

    Sammenlikne diesel- og bensin-lekkasjer i tunneller med Hydrogen er vel mildt sagt litt å ta i? Det kan ses på som bortforklaring, eller forsøk på å bagatellisere dette - "Vi har opplevd flere alvorlige tunnelbranner med tungtransport på diesel, men folk kjører gjennom tunnelene etterpå likevel."..!?!? Ikke for å bagatellisere tunnellbrann (med diesel som kilde), men det er da ikke hypereksplosivt slik som hydrogen?

    • Liker 2
  12. Ikke uvanlig :p Vært borti riper og hakk i produkter tidligere - I tillegg ble samboers tidligere iPod tilfeldigvis kjøpt av en gammel klassekamerat..

     

    Elkjøp har en del å jobbe med i den sammenheng.

     

    Man skulle tro de hadde bedre gjennomgang av produkter som returneres, slik at de fremstår som ubrukt når de legges ut på lageret igjen. Ser man tegn til bruk, så burde det klassifiseres som demovare.

    "Dette skal ikke forekomme" sies det, men man leser om slike ting 'stadig vekk' - tipper det er en del mer som ikke kommer frem i media ^.^

     

    Ser for øvrig først nå at kommunikasjonsrådgiver sier at produkter som har vært brukt ikke skal selges som nye ☺️ må skje menneskelige feil ganske ofte i så fall :p

     

    Når det er sagt så er elkjøp sin service upåklagelig! Foretrekker å kjøpe av elkjøp ene og alene av den grunn.

    • Liker 3
  13. Ser ikke helt det store problemet. Irriterende, men alle gjør vi vel feil innimellom. De legger seg flat og retter opp feilen. Alltid super service på Elkjøp ?

     

    Det er strengt tatt problematisk - heldigvis var det ikke på et produkt som kunne inneholdt personlig informasjon..

    En person som gir fra seg eksempelvis en Pc med personlig informasjon har selvfølgelig et ansvar for å fjerne dette om h*n ikke ønsker produktet likevel, men elkjøp har også et visst ansvar her.

  14. Ikke uvanlig :p Vært borti riper og hakk i produkter tidligere - I tillegg ble samboers tidligere iPod tilfeldigvis kjøpt av en gammel klassekamerat..

     

    Elkjøp har en del å jobbe med i den sammenheng.

     

    Man skulle tro de hadde bedre gjennomgang av produkter som returneres, slik at de fremstår som ubrukt når de legges ut på lageret igjen. Ser man tegn til bruk, så burde det klassifiseres som demovare.

    "Dette skal ikke forekomme" sies det, men man leser om slike ting 'stadig vekk' - tipper det er en del mer som ikke kommer frem i media ^.^

    • Liker 3
  15. Hei.

     

    Har nå prøvd ati overdrive(inkl. autotune), rivatuner, msi afterburner. Der første og siste (i rivatuner fantes ikke feltet med frekvenser) underklokker frekvensene til 157/300 ved den minste forandring fra default som er 850/1200.

     

    Hvis jeg ikke husker feil er dette noe som kommer av autotune som kjører disse frekvensene i 2D for spare ressurser(?). Det ene problemet med dette er at frekvensene som kjøres er så lave at bare å scrolle opp og ned (i firefox/irc/whatever) gir synlige "artifacts". Usikker på hva jeg skal kalle det men - for det andre så ser det ikke ut til at frekvensene blir boostet til "OC mode" ved oppstart av spill.

     

    Settes frekvenser tilbake til default er alt som normalt.

     

    Noen som har vært borti samme problem?

     

    Setter pris på svar!

     

     

     

    Dersom noen lurer er det 2 stk. HIS HD5770, intel Q6600 2.4ghz, asus p5e, dominator ddr2 4gb

  16. Hei.

    Sliter litt med ytelse på CPU som tittelen sier. Først og fremst kan jeg nevne hw:

     

    Asus p5e

    intel q6600 2.4 quad

    4gb dominator ddr2 1066

    gainward gf9800gtx 512mb

    windows 7 ultimate x64

     

    Har nå en fresh install, og la merke til at jeg stort sett fikk 15 fps i BF:BC2 - i alle oppløsninger + low/med/high.

    Flere ganger nå under :BC2-kjøring har jeg fått en errormelding:

     

    post-33982-1265330905_thumb.png

     

    Etter et par forskjellige cpu-benchmarkings med sisoft sandra(da med q6600 som reference), så får jeg stort sett dobbelt så lav performance som reference.

     

    For å nevne score på windows egne WEI, så får jeg,

     

    cpu: 4.0 (3.4 etter noen tester - til slutt 4.0)

    mem: 5.9

    gfx: 6.8

    gaminggfx: 6.8

    hdd: 5.9

     

    Har googla endel på det, og det de fleste sier er at man stort sett ikke skal bry seg om hva WEI sier :p - ikke mye hjelp å få..

     

     

    Noen vært borti lignende problemer - eller har peil? :)

     

    Meget takknemmelig for svar!

     

    EDIT:

     

    -Skal også sies at SpeedStep er blitt disabled i ettertid, uten virkning. C1E ser jeg nå etter et tips, at også kan disables. *gjøre*

     

    -realtemp viser faktisk ~100 grader på cpu uansett idle/load - noe jeg også la merke til var at FSB og Multiplier kjørte på 266*6 = 1600.

    -Gikk i BIOS og endret til 266*9, men det hjelper ikke:

    -I følge RealTemp så er MP meget dynamisk, opp og ned fra 6-8 - en sjelden gang på 9.

    -BIOS-update er også gjort (noe som ser ut til å ha fjerna speedstep-feltet)

     

    Hvorfor oppfører den seg slik? jeg vil ha den steady på 266*9!

     

    ..

     

    Hvor mange prosent står oppgitt i oppgavebehandling i idle, dvs mens ingen program går?

    Og hvor mange ressurser er aktivisert i oppgavebehandling, 38, 48, 60 stk?

    Lav ressursbruk er rundt 35- og høy er 80-.

     

     

    Vennligst

     

    BmOnline

     

    Den er lav.. 0-10'ish

     

     

    vbd

  17. Hei.

    Sliter litt med ytelse på CPU som tittelen sier. Først og fremst kan jeg nevne hw:

     

    Asus p5e

    intel q6600 2.4 quad

    4gb dominator ddr2 1066

    gainward gf9800gtx 512mb

    windows 7 ultimate x64

     

    Har nå en fresh install, og la merke til at jeg stort sett fikk 15 fps i BF:BC2 - i alle oppløsninger + low/med/high.

    Flere ganger nå under :BC2-kjøring har jeg fått en errormelding:

     

    post-33982-1265330905_thumb.png

     

    Etter et par forskjellige cpu-benchmarkings med sisoft sandra(da med q6600 som reference), så får jeg stort sett dobbelt så lav performance som reference.

     

    For å nevne score på windows egne WEI, så får jeg,

     

    cpu: 4.0 (3.4 etter noen tester - til slutt 4.0)

    mem: 5.9

    gfx: 6.8

    gaminggfx: 6.8

    hdd: 5.9

     

    Har googla endel på det, og det de fleste sier er at man stort sett ikke skal bry seg om hva WEI sier :p - ikke mye hjelp å få..

     

     

    Noen vært borti lignende problemer - eller har peil? :)

     

    Meget takknemmelig for svar!

     

    EDIT: Skal også sies at SpeedStep er blitt disabled i ettertid, uten virkning. C1E ser jeg nå etter et tips, at også kan disables. *gjøre*

     

    vbd

  18. Det virker som om epostklienten ikke er så glad i inboks med nesten 30 000 eposter, så den bruker gode ti sekunder for hver kald oppstart. Men ellers har jeg nå to epostkontoer lagt inn, kalenderen synkroniseres, jeg er pålogget skype og jeg hører på webradio. Jeg må få lagt over kontakter fra SE- og WM-telefonene og på sikt få lagt inn MSN med kontaktsynkronisering. Så mangler SSH-keys og script for autotilkobling til irssi i screen på en jobbserver i en terminal.

     

    Ting jeg savner akkurat nå er en widget som viser uleste eposter samt en fullverdig Firefox. På sikt ønsker jeg meg selvsagt Apache, MySQL, PHP, APC, Memcached og en shorthand teksteditor for PHP.

     

    Arg, jeg finner ingen måte å sende ALT-knappen i x-terminal. Det betyr at jeg ikke greier å bytte kanal i irssi. Enter-tasten fungerer heller ikke i irssi.

     

    joda.. bare bruk /window # :)

×
×
  • Opprett ny...