Gå til innhold

brannslange

Medlemmer
  • Innlegg

    1 053
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av brannslange

  1. Spar meg for den type billige stråmannstaktikker, hva er vitsen? Det eneste du oppnår er å skape et mer ubehaglig diskusjonsklima. Når det gjelder 3D så svarte du på Simen1 sin post, der han sa 3D ikke var på hans liste, og derfor tolket jeg deg som du mente 3D-bilder innefor en overskuelig framtid, han snakker jo tross alt om å kjøpe ny TV, noe som neppe er snakk om tiår fram i tid. Et stykke inn i framtiden blir sikkert 3D bra, men teknologien som er under oppseiling nå har i mine øyne relativt store kvalitetsmangler.

    Du har brukt 4 innlegg i denne tråden på å svartmale, forklare at DU ikke finner 3D "bra nok". Du får tåle at noen er uenig.

  2. Her er de nye teknologier jeg ser for meg kan friste meg nok til at jeg kjøper ny TV (TVen min er ett år gammel):

    - OLED eller lokalt dimmet LED-LCD

    - God online-funksjonalitet (kobling til routeren, filmleie via nettet, godt støtte for nett-TV, god formatstøtte for videoer som ligger på filserveren osv)

     

    3D står ikke på denne lista.

    Merkelig liste. Skulle jeg hatt ny TV ville jeg sett på billedkvalitet, opplevelse, pris og design. Hva slags teknologi apparatet består av står IKKE på min liste.

     

    Personlig ser jeg 3D som en naturlig forlengelse av dagens filmopplevelse. Når det fungerer greit å se på den virkelige verden i 3D, regner jeg med at det vil fungere greit på film også.

  3. brannslange: du må nok forklare mere hvorfor Biodiesel ikke er bedre en vanlig diesel.

    Spriker jo litt disse dataene for partikkelutslipp for biodiesel og jeg antar de avhenger av hvordan drivstoffet fremstilles også. Mens enkelte undersøkelser viser at de har høyere partikkelutslipp en vanlig diesel vil sikkert miljøvernorganisasjonene fortelle at de er lavere, av uvisst hvilken agenda.

     

    I tillegg til partikkelutslipp, som skader deg og meg direkte (kan gi økt hoste, bronkitt og astma, samt mindre sårbarhet ovenfor infeksjoner og økt sykelighet blant sårbare grupper), så gir biler på biodiesel de samme støyplagene og virvel opp like mye svevestøv som en bil på vanlig diesel.

     

    Det går også med store mengder sprøytemidler og gjødsel for å fremstille biodiesel, som igjen skader miljøet. Samt det store behovet for å frakte drivstoffet frem til mottaker og plantene høstes ikke akkurat for hånd.

  4. Klassisk kvartalbebyggelse er langt bedre for en by enn skyskrapere. Slik bebyggelse gir i mye større grad variert aktivitet i gatene og bruk av byggene, gir mindre bilbruk og i det hele tatt langt bedre for både miljøet, estetikken og folks psykiske helse( :D ) enn hva skyskraperbyer er. Eventuelle skyskrapere i Norge burde bygges i næringsparker utenfor byene med gode forbindelser til byen via skinnegående transport.

    Et eksempel på klassisk kvartalsstruktur er bussterminalen ved Oslo S. Kvadraturen også. Faren ved å bre slike forretningsbygg over et alt for stort areal er at en skaper en by som kun er levende i kontortiden - og død om kvelden. Tillater man å bygge mer i høyden vil en konsentrere forretningene over mindre flater og en får en mer levende by.

     

    Det er også billigere å tilrettelegge for kollektiv transport (f.eks. T-bane) dersom man bygger mer i høyden. Se f.eks. Helsfyr.

     

    edit: litt usikker på om en diskuterer skyskrapere eller høye hus her. Jeg snakker om høye hus...

  5. Ser folk blander begrepene miljø og klima her.

     

    Miljøet er det fysiske du går og tråkker i. Naturen, plantene, insektene, deg og meg. Når man tenker på forurensning og miljøgifter tenker man gjerne på tungmetaller, organiske eller uorganiske forbindelser, stoffer som skader miljøet direkte.

     

    Klimaet er vær, vind, temperatur. Omgivelsenes påvirkning på miljøet.

     

    Noe kan både være klimavennlig og miljøfiendtlig på en og samme gang. En bil som går på biodiesel er f.eks. klimavennlig, men miljøfiendtlig, mens en bil som går på bensin er snillere mot miljøet, men mer klimafiendtlig.

     

    CO2 er en klimagass, men ikke forurensende.

  6. Man trenger vel ikke å satse akkurat på bygdene. Men hvis man bygger høyhastighetsbaner for 200-300 km/t (altså gjennomgående hastighet, ikke "leke-dobbeltbanene" som Jernbaneverket insisterer på å bygge nå for tiden) vil det være mulig å få såpass korte reisetider at man kan dagpendle fra byer som Hamar, Hønefoss, Halden og Tønsberg til Oslo (husk også at man kan arbeide om bord på toget, det kan man ikke i bilen). Så ved å bygge ut samferdselsårene fra Oslo og utover kan man redusere presset på boligmarkedet i hovedstaden og ta småbyene utover langt bedre i bruk.

    Det kan man ja. Men det er ikke særlig miljøvennlig. Eller økonomisk. Verken å bygge eller å bruke. Fortetning er mye mer fordelaktig. Fortetter man nok vil man f.eks. kunne satse på mer miljøvennlig teknologi som i dag ikke er lønnsom, man slipper å trekke kilometervis med vann-, kloakk og annen teknisk infrastruktur, man slipper unna med færre skoler, barnehager, legesenter og andre kommunale tjenester. Osv.

     

    Så ut fra et mijømessig og samfunnsøkonomisk perspektiv er høyhus det beste.

  7. For alle dere som skriver "vitsen med denne, jeg ser ikke poenget da jeg har greid meg med 525 i mange år"... hva er poenget med å kommentere slikt? Testen er ikke myntet på dere om dere ikke trenger noe annet. Er like dust som å kommentere "vitsen med denne fete nye telefonen da? har klart meg med nokia 1680 i flere år".

     

    Personlig valgte jeg heller harmony 1100 med skikkelig rf-ir konverter istedet for de elendige blasterene som er med i 900 pakken. Joda alt er dyrt, men satan så deilig å sette _ALT_ utstyret i et serverskap i gangen og eneste som står i stua er tv'en.. Styrer absolutt alle enheter med RF (inkl tv) og det er helt fantastisk befriende.. Rekkevidden går over hele leiligheten så har heller ingen issues der ..

     

    Har surfet og styret og tenkt på bedre løsninger med en tablet sak og wifi, men det er så utrolig mye styr og veldig vanskelig å finne en like god eller bedre løsning i nærheten av samme pris og som støtter norske rf standarder.. Eneste jeg har funnet er pronto fra philips til 10-20.000kr (!)

     

    StarZtorm, jeg anbefaler at du tar en titt på 1100 når du først er ute og ser etter fjernkontroll, den er hakket mer porno ;) Digger å ha symbolene fra tv kanalene direkte på kontrolleren så slipper jeg inn i lista på dekoder for å skifte til ønsket kanal.

    Er enig i mye av det du skriver. I forhold til alternativene virker Harmony-serien som billig og enkel i bruk. Philipsen som du nevner bør en være ingeniør for å ta i bruk.

     

    Leste i en test av harmony 1100 at den opplevdes treg i bruk. Er det noe du kan bekrefte/avkrefte? Jeg har i dag en trykkfølsom Pioneer-sak som fulgte med forsterkeren min, av samme type som 1100. Er to grunner til at jeg ikke er helt fornøyd med denne. Den ene er at det tar noen sekunder å bytte hver visning i LCD-displayet, slik at den oppleves treg, det andre er at det alltid er en eller annen knapp fjernkontrollen IKKE greier å erstatte, slik at en likevel må dra frem originalfjernkontrollen. Har du noen formeninger om dette i forhold til 1100?

  8. Det er sikkert litt upresist forumlert av meg, jeg er ingen kart-mann, men grunnen tila t det opprinnelig ble tatt opp var spørsmålet om hva kartverket legger i "grunnlagsdata", og at det ikke er tilgjengelig. Jeg vil jo si at å tilgjengligjøre all kartfinormasjonen som sosi-filer er å gjøre grunnlagsdataene tilgjengelig.

    Det meste av kartdataene blir finansiert gjennom spleiselaget Norge Digitalt, så det er ikke bare for kartverket å frigi alt av grunnlagsdata heller.

     

    SOSI er den naturlige måten å frigi data på ja, selv om datamodellen er såpass kompleks og spesiell at det ikke er bare bare for gutteroms-prosjekter å realisere denne. Nå jobbes det med å bytte ut datamodellen i SOSI til GML, noe som vil i større grad internasjonalisere standarden og bedre tilrettelegge for nettopp frie løsninger.

  9. Å skulle definere hva en SOSI-fil inneholder blir som å definere innholdet i en doc-fil. Ja, du kan lagre tekst i en doc-fil, men utover det er det lite som skiller to ulike doc-filer.

     

    SOSI er norsk standard for å dele kartdata, utover det kan innholdet være hva som helst.

     

    Hva det har med temaet for diskusjonen aner jeg ikke. Hverken kartverket eller NE har svære databaser med SOSI-data, filene blir laget automatisk på bestilling.

  10. Enig, til denne prisen er det bedre med en tablet med wi-fi som kommuniserer direkte med PCen, som derfra styrer alt mulig via IR-ekstendere eller annet.

    Joda, en tablet-PC KAN være fint det og, såfremt den ikke blir alt for stor og har batterikapasitet nok for hele tv-kvelden.

     

    Men den kan garantert også tilby mye hodebry. I tillegg til selve tablet-PC-en trenger man egnet programvare (f.eks. Girder) samt en IR-sender (f.eks. USB-UIRT). Selve frontend-løsningen på skjermen fikser en kjapt gjennom f.eks. C# og Visual Studio. Greit nok, du trenger ikke være rakettforsker for å sette opp dette (langt fra), men fy flate, arbeidet er ganske tidkrevende og veldig veldig kjedelig (repetivt). Sistnevnte tok nesten knekken på meg den gangen jeg prøvde å få til det her, og IR-senderen ligger nå i en svær eske i boden, sammen med alle andre dingser en har kjøpt gjennom årene.

     

    For min del betaler jeg heller mer for ferdige løsninger, selv om jeg ikke med det sier at Logitech sin løsning er den "perfekte".

  11. Å registrere en hotmail-adresser og så glemme den er dårlig nettbruk. Slike adresser blir merket som innaktive, sender 500-feil i 6 månder og havner så på MS Lives spam-trap-liste. Hvor lenge de ligger der før de blir resirkulert vet jeg ikke, men la oss nå si de blir resirkulert, noen registrerer seg med den adressen, det kommer melding om aktivt tema på diskusjon.no, den nye brukeren blir nysgjerrig og trenger bare spørre etter nytt passord for å få kontroll på kontoen din her. På de 2 årene dette tar har du rukket å få 5-6000 postinger og ett godt rykte.

    Godt tips. En løsning må vel være å benytte lange og tilfeldige navn da, f.eks. [email protected]. Er det langt og tilfeldig nok vil gjenbruk aldri kunne bli et tema.

     

    Finnes vel eksterne tjenester rettet mot dette formålet også, men er litt skeptisk til sikkerheten til disse.

  12. PCutstyr har neppe klart å legge ut kontaktinfo til hver enkelt produsent før de ble slått konk. Nå er det ingen som får lønn for å gjøre noe som helst for firmaet så jeg tviler på at noen vil bruke av sin fritid på å lage en god oversikt over kontaktinfo til hver enkelt produsent.

    Vil påstå at PCUtstyr fremdeles har et moralsk ansvar ovenfor sine tidligere kunder. Å hjelpe disse videre ved å legge ut kontaktinfo som beskrevet koster veldig lite, uansett om du tjener penger på det selv eller ikke.

  13. Du har jo allerede registrert en e-postadresse her, eller så hadde du ikke kunne bekreftet at du faktisk registrerte deg, få tilbake glemt passord osv. Navn er jo selvfølgelig mulig å forfalske på dette nettstedet, hvis det i det heletatt er krav om det her (ser ikke helt hva de skal med det uansett).

    Bare et tips. Tar deg to sek. å opprette en ny, relativt anonym, gmail/hotmail-adresse. Etter at epostadressen er bekreftet på siden kan du egentlig bare glemme den, eller benytte den på andre, tilsvarende sider.

  14. Siden det er relativt åpenlyst at det ikke er snakk om at det har blitt opprettet en falsk bruker som via ett program har scannet bildene av epostadressene:

     

    Er det mulig at de/den som har skaffet seg tilgang til databasen til diskusjon.no også har fått tak i hva som står i brukerenes "Din personlige notisblokk" og i "Personlig melding"-systemet?

     

    Føler de som drifter dette nettverket bør komme med en bedre forklaring til hvordan noen har fått tilgang til data som brukere ikke har ment å dele med resten av verden. På tide at noen setter seg ned og går gjennom noen logger, imo.

     

    Det virker også som de ansvarlige bare later som at dette er en sak som handler om at noen sender litt spam rundt om til brukerene deres. Mens det i realiteten handler om at de har hatt ett datainnbrudd, hvor brukerenes private data har blitt spredd for alle vinder og at de deretter bagateliserer saken.

     

    Brukere som skal registrere seg på Diskusjon.no må godta "Retningslinjene" deres, men den lenken man får opp som omhandler disse ender her - ikke så lett å vite hva man godtar ut i fra den siden. Lenken som omhandler personvern er også inaktiv, eller det vil si, det er ikke skrevet noe om personvernet på forumdelen enda.

     

    Man kan lese her hvordan Edda Media/Digital AS forholder seg til en sak som dette:

    Tjenestetilbyder fraskriver seg et hvert ansvar for uautorisert tilgang til, tap og/eller ødeleggelser av data og/eller forstyrrelser av informasjonsflyt, forårsaket ved brukerens eller tredjemanns handlinger eller unnlatelser, eller som følge av driftsmessige forstyrrelser.

    Det står også at:

    Tjenestetilbyder behandler all informasjon som kan knyttes til deg som bruker av nettsidenes tjenester i overensstemmelse med norsk lov og denne avtale.

     

    Tjenestetilbyder skal ha et datateknisk sikkerhetsnivå som er i overensstemmelse med norsk lov og alminnelige anerkjente krav i bransjen.

    Hvor mye informasjon om seg selv er det mulig å lagre på en side som dette da? Det går jo an å være litt kritisk. Personlig ville jeg aldri registrert hverken navn eller annen personlig informasjon på en side som dette, ei heller epost-adresse.

  15. Punkt 8. INTEGRERTE HVITEVARER

     

    Dette er da typ oppvaskmaskin da denne er tilkoplet vann og skal i teorien koples til av en autorisert rørlegger.

    Jeg er absolutt ikke en ekspert, men reagerer litt på det du skriver. Etter din definisjon skal da også vaskemaskinen stå igjen og det kan umulig stemme.

  16. tanken min var at skulle man lage en lydløs psu, kunne man like greit bruke god vifte på lav rpm. man trenger uansett en kabinettvifte og da kan den like greit kjøle psu også.

    Ikke helt enig. Å bytte over til vifteløs strømforsyning ble prikken over i-en i mht. støydemping i mitt kabinett, på tross av at kabinettet også har vifter. Det er ganske trangt inne i en strømforsyning og når en trekker luft gjennnom skaper det turbulens og unødvendig støy. Dessuten er vifteløse strømforsyninger konstruert for å tåle høye temperaturer.

  17. Min erfaring med vifteløs PSU er liknende, de går tilsynelatende ofte istykker, spesielt om du ikke har en vifte i omegn. I tillegg har de beste av dagens forskyninger blitt svært stillegående med vifte, såpass at elektrisk støy ofte er hovedproblemet. Derfor er jeg litt usikker på verdien av vifteløse strømforsyninger i denne størrelsen. For mindre enn 150 watt er det mer aktualt i mine øyne.

    Jeg har hatt en vifteløs strømforsyning fra Yesico i fem år (?) snart. Tror den er rett over 300 Watt. Den har vært innom to PC-er gjennom årene, nå sist i media-PC-en min. Unødvendig og si at jeg er fornøyd.

     

    Yesico sin utforming på strømforsyningen er litt annerledes enn konkurrentenes. På strømforsyningen sitter det en diger ribbe, som stikker et godt stykke ut av selve kabinettet. På denne måten forsvinner en god del av varmen rett ut av kabinettet, i stedet for at den må håndteres av den resterende varmevekslingen i kabinettet.

×
×
  • Opprett ny...