Jump to content

Ahmahgad

Medlemmer
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 :)

Recent Profile Visitors

955 profile views
 1. Ahmahgad

  Ord og uttrykk !

  Interessant å lese dette i 2021..
 2. Heisann. Har kjøpt meg et billig Zalmann R2 black-kabinett i forbindelse med bygging av ny PC, og alt ser bra ut. Imidlertid lurer jeg på en ting:Jeg kan ikke se at det er noen connector fra kabinettvifta til hovedkortet slik jeg forventet. Betyr det at det er 0 automatisk regulering av vifta? Den bare står og går på en forhåndsinnstilt RPM? Vifta går når jeg booter maskinen, og er ikke spes støysensetiv, så ingen big deal for meg, men er rett og slett nysgjerrig på om det er vanlig. 15 år+ siden jeg gadd kjøpe meg nytt kabinett.
 3. Tror dere det er håp om at prisen synker dit igjen ila. året? Det er liksom allerede for sent å ha dårlig tid med å skaffe seg disse kortene..
 4. Lurer på en ting.. Når NVIDIA lanserer et kort og oppgir at prisen skal være 329$, hvordan blir det til det dobbelte innen det er i hylla i Norge? Er det kun skatter og avgifter og normalt påslag, eller utnytter de etterspørsel vs tilgjengelighet og drar inn stort på disse kortene? (Beklager hvis dette er spurt om fra før.)
 5. Jeg tror du kan ha rett i det. Står et forbehold om det i kontrakten. Heldigvis har jeg noen alternativer for å få det i orden, så tenker jeg kan trickse til det også. Takk for info!
 6. Jeg bergynner etterhvert åf å relativt god økonomi, imidlertid har fruen og jeg kjøpt oss et flott hus, og har en del på lån på det (I tillegg til 60-70% EK). Imidlertid kjøpte jeg en leilighet i et OBOS-prosjekt for drøyt 2 år siden som ferdigstilles neste år. Det som er litt spesielt der, er at jeg automatisk får lån i OBOS-banken, og ingen har i forbindelse med dette sjekket hvor mye lån jeg har fra før. Jeg har kun betalt 10% EK. Etter å ha sett på tallene, tror jeg planen min blir å selge denne, og sitte igjen med en ganske pen gevinst (etter skatt). Imidlertid er det ikke så fristende å ha penger som brenner i banken. Noen som vet hvordan det fungerer når man går inn vanlige nyboligprosjekter? Trenger man finansieringsbevis på like linje som når man kjøper en leilighet man skal flytte rett inn i? Jeg tenker at det kan være lurt å investere pengene i et nytt boligprosjekt, og selge denne når den står klar, tilsvarende det jeg nå gjør med OBOS-leiligheten.
 7. Hvor kritisk er det med PCIe 4.0 fremfor PCIe 3.0? Her skriver de at det neppe har noe å si, men det var før man faktisk visste specsa.
 8. Sopra Steria er nok en av de store IT-husene som har minst grunn til å være gretne om dagen.
 9. La meg oversette denne: "Hei Erik. Vi setter bare ned renta der vi får mediefokus hvis vi ikke gjør det."
 10. Ref. rentekutt: Vi har hatt maks uflaks med timingen her og sitter med to boliger som skal selges og et hus vi har kjøpt. M.a.o. et voksent mellomfinansieringslån. Noen som vet om vi kan forvente at banken justerer renta på dette, eller er det låst?
×
×
 • Create New...