Gå til innhold

mariuski

Medlemmer
  • Innlegg

    155
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mariuski

  1. Er det noen som vet om det er mulig å få kjøpt lagerbronse "på boks/tube"? Synes å huske at det en gang var mulig å få kjøpt noe metallreparasjon som man kunne reparere slitte akslinger på f.eks kupèviftemotorer. Kanskje det finnes noe slikt til mitt bruk?? Har en Opel Sintra med slitte lager i viskerarmene, men Opel selger kun komplett med armene. Og det koster flesk!

    Lagerene består av 2 klammer som man skrur på armene. Det er egentlig utrolig at de ikke vil selge kun lagerene, men det handler vel om ettermarked. Selge mest mulig!

     

     

     

    post-221699-0-10709500-1297266467_thumb.jpg

    Würth har et produkt som heter "Flytende metall FE 1" som jeg har brukt til bl.a. å fylle igjen en oval lagring til vindusvisker på honda crv. funker fett hvis du gjør det riktig. (rengjøring etc)

    ulempen er at produktet er kostbart.

  2. I dag har jeg testet litt..

    Skrudde staget til wastegate inn noen turn (4 ganger) bare for å teste om den ladet mer da.. Men ladet overhode ikke noe mer da..

    Skrudde dette tilbake slik det var.. for så montere bleedventil.. åpnet bare såvidt på denne ventilen, og bilen går som ei kule.. 0.8 bar med engang..

     

    Hva kan vi konkludere da? er det wastegaten som er den store synderen her?

     

    jeg setter en knapp på elektronikken som styrer ladetrykket/wastegate! dvs chippen som styrer ventilen som styrer ladetrykket.

    når du setter et T-stykke og en "bleedventil" mellom wastegate og "hvor nå den slangen går" så overstyrer du elektronikk som styrer ladetrykk og vips..... more power. (men penga for chiptrimming er nok bortkasta inntil du får hjelp av de folka som "trimmet" bilen din!)

     

    antar at chipen i utgangspunktet ville gitt deg rundt 0,9bar dersom den hadde funket...

  3. jeg har hørt et sted at mennesker noen ganger gjør ting feil. kan hende at chippeduden din har brent en ny chip med ditt gamle program. (fra den gamle chipen din)

    det virker iallefall sannsynlig ettersom du beskriver..

     

    skal ikke begi meg inn på hvordan disse menneskene jobber, men dersom jeg hadde utstyret og programvare for slikt ville jeg nok lest av og lagret program i den gamle chippen (som sikkerhetskopi)før jeg "brant" den nye og loddet den på plass. i en slik prosess er det jo rom for å velge feil fil til den nye chippen ikkesant?

     

    ta turen på ny du. som de fleste entrepriser behøver de IKKE misfornøyde kunder.

    gudd løkk!

  4. kjenner ikke motoren, men sjekk om svinghjulet har egnet spor for trådstart og få tak i 5-6mm hyssing fra feks en flisbutikk. og sett igang. snurr opp hyssingen i den retningen du får hengt fast med en liten knute i enden. (slik at den slipper taket når motor starter)

     

    alternativt> lad opp batteriet-sett på tenning og kjør strøm rett fra batteriet inn på starterinnslaget og se hva som skjer....:-)

  5. dersom turboen fortsatt lader med originalt rtykk kan du gå ut fra at solenoiden/magnetventil og wastegate er ok.

     

    det du imidlertid bør gjøre er å ta en tur tilbake til chipmannen din og reklamere.

    du vil merke forskjell på 160>200 eller 180>220hk selv om du ikke akkurat får noen ahaopplevelse med slik billigtrimming.

     

    du bør jo ha en viss reklamasjonsrett..

     

    finn ut om chippingen faktisk innebar å bytte chip og evt om man satte inn den trimmede chipen. (fort gjort å ta feil når begge ligger foran en på bordet)

  6. anbefaler at du benytter så spinkle materialer som du bare kan for å spare vekt og at du konstruerer det du skal lage så sterkt som mulig med de spinkle materialer. må vurderes av deg i forhold til hva konstruksjonen skal utføre.

     

    deretter er det bare å følge produsentens anbefaling for blanding av epoxy og sette igang med å legge duk. anbefaler at du velger vevet duk dersom du ikke har erfaring med glassfiber fra før. vevet duk er lettere å håndtere for nybegynnere i den forstand at du enklere kan se an tykkelse etterhvert som du legger på.

     

    duken må legges vått-i-vått og med god overlapp i skjøter/hjørner.

     

    det er innmari artig når man får det til, men svært dyrt og frustrerende når jobben går til H....

     

    lykke til!

  7. sjekk ledningsnettet/skjærereiret med ledninger øverst til høyre på torpedoveggen (når du står foran og ser ned i motorrommet).

    mener å huske det var en sort og gul ledning som hadde det med å smelte litt og skape kortslutning. når jeg fikset dette så var ettertenningen borte.

  8. 5,3 liter, + 0,9 for turboens oljekjøler dersom du har dette.

     

    anbefaler å prøve deg frem med olje. min 850 2,5-20V brenner syntetisk olje så det holder. kjører kun på mineralsk olje for tiden.

     

    bytte av motorolje anbefales utført hver 15000km eller 12 måneder. (hva som kommer først) om du bedriver mye småkjøring/rånekjøring med mye start og stopp ville jeg ha halvert intervallen

  9. jeg har pleid å fylle og skylle med vann flere ganger før jeg tilslutt setter propanflamme mot de største "hølet" i tanken. (normalt mot påfylling eller der tankmåleren skal stå)

     

    deretter kan du gjøre whatever arbeid som skal gjøres. anbefaler sandblås før sveising og at du avslutter sveisingen med sølvlodd/slaglodd for å få tettet alle sprekker og porer.

  10. Hver gang eg kommer fram til en bensinstasjon eller noe sånn me bilen så fryser selve spillet.

    Bensinstasjonen e rett etter en hule me ting i og et skjellet.

    Eg prøvde å loade spillet fra en litt eldre save men fryser fortsatt da og.

    Noen ideer?

    Jeg gav opp å finne feil med frys i HL2epi2, men fant at ved å kjøre spillet "in a window" kunne jeg spille igjennom uten lagg/frys i det hele tatt.

    Tipper at Valve/steam kommer med en patch etter jul når flere av oss har rapportert feil i spillet. enn så lenge får du bare laste spillet i et vindu.

  11. sjekk "orifice-plug" i bunnen av forgasser. dersom du har hatt vann eller rusk i forgasseren kan denne ha tettet seg. på en slik motor vil innvendig diameter normalt være fra 0,4-0,7mm og det sier seg selv at det ikke er store "rusket" som skal til for at denne blir tett.

    Det er denne som "gir bensin" når flottørkammeret er tomt som følge av full åpning. (full gass)

     

    kun et tips....:-)

  12. Kan også hende det har samla seg non godsaker i fogasseren.

    6297799[/snapback]

    "godsaker" i forgasseren har tendens til å legge seg i bunnen av flottørkammeret hvis det ikke også har tettet dyser.

    i bunnen av flottørkammeret sitter dysen som bestemmer bensinmengde ved full gass og da vil jeg tro den teorien er eliminert.

     

    Juster tomgang på justerskrue i forb med staget som styrer spjel og gassernål så tenker jeg at du kommer i mål med enkle grep og få minutters tid.

     

    Når det gjelder lang og kort stamme på denne så er det en kilen sak. om det fantes "superkort stamme" så ville dette vært best på denne.

    tommelfingerregel er at trimplan på UV-hus skal flukte med skrogbunn når motor står paralellt med akterspeilet.

    for dypt UV-hus = mer motstand og mindre skyv

    for grunnt UV-hus = kan trekke luft og forårsake spinn og tap av fart.

  13. .....men den ække spesiellt bensingjerrig....

     

    Kjøp av båt blir alltid en utfordring. Man må velge..

    hvor mye plass trenger jeg, hvor fort skal den gå, skal den gå "innaskjærs", skal jeg trekke vannski, kalesje/vindskjerm etc etc.

     

    den komboen du skisserer ække lett å få til for 30K

     

    du kan sikkert få en draco 17" til 30K, men den er som nevnt ikke bensingjerrig og det er ikke allverden å dra vannski eller full båt med heller.

    Har en selv med 140HK og den "går greit" men.....

     

    Helt ok turbåt, men uegnet for leking.

  14. ....og med motor uten powertrim?

    ...som du har funnet optimal tilt på?

     

    dersom det ikke er mye bry så ville jeg testa om det er noe å hente på å heise et hakk på motoren, men ikke ha for høye forventinger. resultatet vil bli marginalt.

     

    hvis du allerede oppnår max turtall på motoren med dagens oppsett så vil jeg tro at en større propell vil gi deg mer gevinst på hastighet.

  15. Hehe dette høres interresant ut, men du d4d, hvis du har forsikret båten din er det jo bare å slenge på en kjetting og en lås. Vis den blir stjelt da, får du det på forsikringa :)

    6045809[/snapback]

    ikke for å være frekk, men det ække "bare" å ta det på forsikringa!

    en ting er at for hver ting som blir erstattet på forsikring så blir neste forsikring dyrere for alle i dette landet.

    en annen side av saken er at båtsesongen ofte blir ødelagt fordi du som regel må vente lenge på oppgjør og når dette først kommer så er det ikke sikkert at du finner en båt i samme klasse/pris.

     

    hvis båten er helt ny når den blir stjålet så er du BFed. ofte er det laaang leveringstid på ny båt.

     

    Oppfordringer er til alle båt, bil, sykkel, mceiere: gjør det så vanskelig som mulig for kjeltringene så slipper du kanskje irritasjonen over at andre koser seg på din bekostning, samt at du bidrar til å holde forsikringspremien nede på sitt allerede altfor høye nivå!

  16. "corn flakes" er svært dårlig til å holde fukt inne/ute og hondaer fra 80-tallet har som regel mye plategods som er konvertert til....nettopp corn flakes.

    mange av disse er rusthauger!

    dersom du vurderer en slik bil bør du enten være god til å sveise selv eller sørge for å ha en god venn som er god til det.

     

    det er bedre å ta seg god tid før et bilkjøp enn å være nødt til å ta seg god tid etterpå!

×
×
  • Opprett ny...