Gå til innhold

Glenn Østerud

Medlemmer
  • Innlegg

    411
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Glenn Østerud

  1. Jeg har kjøpt 32Gb (4x8GB) Kingston ValueRAM til min labserver hjemme.

     

    Dette minne kjører på 1333Mhz på et Asus P8Z68 hovedkort.

     

    Men..

     

    Tidligere hadde jeg 16Gb Kingston HyperX på 1600Mhz... og nå synes jeg rett og slett at de virtuelle maskinene er noe tregere... Er dette bare tull, eller kan det være reelt?

     

    Noen andre som har prøvd med 32Gb på samme hovedkort? Noen anbefalinger på 1600Mhz minne på nevnte kort?

     

    //Glenn

  2. Har ikke hatt problemet med noen andre objektiv. Googla litt, og viste seg at det var flere som hadde hatt samme problem med akkurat dette objektivet. Kanskje ikke støttet skikkelig av 7D?

     

    Jeg begynner litt å lure, kanskje Canon vil tvinge oss med 7D og 70-200 IS USM over på den nye 70-200 F/2.8 II IS USM? Den skal jo være bedre tilpasset autofokusen til 7D og 1D mkIV.

     

    Jeg har prøvd 70-200 ute i friluft, overskyet, med bare snø som bakgrunn, tok noen bilder av min datter som kom kjørende i full fart på slalomski over et hopp, full treff på alle bilder. Kan det være at 7D surer med fokus når det blir mørkt?

  3. Hei.

    Du er ikke alene med akkurat dette.

     

    Noen kjappe søk med google så ser du at uskarpe bilder med 7D er nesten en gjenganger.

     

    Jeg har noe av det samme problemet som det, har 7D med kit objektivet 15-85 IS USM, det leverer bare skarpe bilder, men min to andre Canon 50mm F/1.4 og Canon 70-200 F/2.8 IS USM sliter i enkelte tilfeller. Spesielt i typisk scenelys, med mørk sal og lys bare på scenen.

     

    Med 70-200 2.8 objektivet ble det bedre med å velge kun midterste fokuspunkt, men 50mm 1.4 er konsekvent uskarp.

     

    Jeg har fått byttet kamera med en ny 7D og prøver på nytt.

     

    Jeg ville enten få byttet kamera på garanti, eller få sendt til Canon for en justering.

     

    Glenn

  4. Takk for svar! :D

     

    Ting som eg føler begrenser litt er nettopp autofokus, og bilder pr/sek. En stor fordel er jo også mer værebestandig hus. Har utrolig lyst til å kjøpe det, men spørsmålet er om eg skal spare til eg fullformatkamera som 5D mrk II i stedet.

     

    Jeg har vært innom 5D Mk II i ca halvannen uke nå. Dersom du i dag sitter med 400D, tenk deg godt om før du vurderer 5D. Du stiger opp i en kameradivisjon som langt fra 400D type kamera.

     

    Alt av ekstra utstyr koster mer, kamera er større og tyngre, og skal det gi så gode bilder som 5D kan gi, da må du fore det med virkelig gode objektiver. "L" er neste et must.

     

    Jeg har selv hatt 40D, og det er rett og slett et knallkamera. Raskt, god søker, god skjerm.Du får LiveView, riktig nok uten AF, men den er der. Veldig kjekt dersom du f.eks liker makrobilder. Du kan bruke alle EF-S objektivene du måtte ha i dag.

     

    Jeg endte opp med 7D og 15-85mm til slutt (hentet kamera i dag), og det virker som 7D passer min fotostil bedre enn 5D.

     

    Glenn

  5. Til alle dere i tråden.

    Jeg har nå byttet inn 5D'n, og valgt Canon 7D med 15-85 IS USM. Etter mange runder om hva jeg tar bilder av, økonomi (bare det å kjøpe en skikkelig ultra vidvinkel på 5D koster jo...), og etter å ta testet 7D og 15-85 i butikken, tatt med bildene hjem og studert på skjermen.

     

    Det er ikke veldig stor forskjell før du kommer over ISO 3200... Og for meg som også liker å skifte litt utstyr nå og da, håper jeg 7D passer meg bedre.

     

    Men jeg må nok kjøpe Canon 10-22 igjen, solgte jo den dagen før jeg kjøpte 5D'n... Buhu.

     

    Takk alle for gode innspill rundt valg av kamera.

     

     

    Glenn :)

  6. At 7D er bedre på dette er greit men vil eiere av 50D merke forskjell om de går til 5D MkII?

    Etter det lille jeg har brukt og teste 5D mk II, virker det som AF er mer sikker på 5D enn noe annet Canon kamera jeg har brukt. Med 50D ble det ofte mange bilder i søpla pga. at de var uskarpe og litt ut av fokus, selv med forskjellige objektiver. 50D var bedre enn 40D på det punktet synes jeg, men 5D er rett og slett enda bedre. Så for meg som har sliti litt med AF på APS-C sensor kameraer fra Canon, så er 5D et stort løft i riktig retning.

     

    Kan dette ha noe med fullframe sensor å gjøre?

     

    Jeg opplever ikke AF på 5D som treg, men det er klart at med 3.9bilder/sek så rekker AF å sjekke mer nøye før bilde blir tatt? Her må de som virkelig kan Canon sitt AF system svare.

     

    Jeg var innom butikken og fikk teste 7D i dag, sammen med 15-85. Det er jo et litt mer hendig kamerahus, men med 15-85, så veier det nesten like mye som 5D med 24-105. Men å teste et kamera i 15 min i butikken, det blir ikke det samme som å få det hjem, kjøre noen testbilder av diverse, og virkelig kjenne på kroppen om man liker dette eller ei.

     

    Med 50D'n var alt liksom så greit, det hadde jeg bestilt på nettet i USA, det lå bare det å ventet på meg når hele familien kom til frem til Houston i sommer. Det var ikke noe angrefrist eller annet da, ikke fant jeg noen fotobutikk heller. At 5D mk II og 7D er såpass like gjør hele byttegreia ganske så vanskelig...

     

    Glenn :)

  7. Jeg har testet kamera på min sønns bursdag, vi fikk låne en gymsal, og der fikk jeg testet ut ISO 6400. Jeg synes egentlig at ISO 6400 er helt OK på 5D Mk II, kanskje en grunn til å beholde det..?

     

    Jeg nyter jo på en måte 5D, men siden jeg ikke tjener penger på det, så ville jeg vel kanskje hatt stor glede av 7D også, samt noen ekstra kroner til enten flere objektiver eller andre ting...

    post-33411-1263140884_thumb.jpg

  8. Hvis du ender opp med 7D'en, så bør du kanskje vurdere 17-55 f2,8 IS USM før 15-85'en.

     

    Nå er det kvelden for min del :)

    Hei igjen.

    Jeg har tidligere eid Canon 17-55, brukt den på 350D, 30D og 40D. Veldig godt objektiv. Men det er noen ganger litt kort. Det er med det i tankene at 15-85 kanskje passer bedre. Jeg ble "dessverre" veldig glad i Canon 18-200 så lenge jeg hadde den, perfekt til ferieturer, parker og annet.

    Kvaliteten er jo ikke på L nivå, men det viser seg at f.eks 50D, ISO 1600 og 18-200 holder i lange baner til fullside i en fotobok.

     

    Men etter å ha tatt noen bilder i går kveld, ser jeg jo at kvaliteten på 5D mk II er helt rå, og at 24-105 passer som hånd i hanske på 5D'n.

     

    Jeg la med et bilde fra 5D, 24-105, ISO 2500, rett fra kamera.

    post-33411-1262862517_thumb.jpg

  9. Jeg satser på å sove bedre i natt.

    Jeg tok noen bilder av ungene i kveld, alt sitter jo som et skudd. Selv blitz rett på ungene i ei dårlig belyst kjellerstue ble helt OK. Og ikke minst et bilde på stativ i kulda rett utenfor huset. Satt som et skudd det også, ingen triks og styr med +- eksponering og den slags, bare kjøre på.

     

    Men jeg vil prøve å komme meg innom butikken i morgen, slik at jeg kan prøve 7D skikkelig i hånda.

     

    Til dere som har 7D, er det mulig for å meg å få tilsendt en JPEG fil direkte fra kamera? I full oppløsning, gjerne et motiv i bevegelse..., men stille går også greit.

     

    Kanskje et med ISO 100 og et med ISO 3200. Jeg tar en del bilder i et kirke, og der er lyset stort sett dårlig hele vinteren. Så ISO 3200 blir mye brukt.

     

    Glenn

  10. Det kan du si, det er ikke sikkert jeg trenger det noe videre enn 24mm. 10-22 ble ikke så mye brukt, skal innrømme det.

     

    Men for meg som ikke tar bilder for tjene penger, blir det mulig litt voldsomt med 5D Mk II?

     

    Tanken var evt. å bytte til 7D med 15-85mm, og f.eks selge 24-105'en. Det er nok en dårligere løsning rent fototeknisk, men 7D + 15-85 veier mindre og er kanskje mindre i omfang?

     

    Pengene fra evt. salg av 24-105 kan jo brukes på noe annet, eller spares :-)

  11. Jeg er også i samme båt som resten av denne tråden, men jeg har dessverre trått litt for langt. Jeg kjøpte 5D Mk II her om dagen, men nå får jeg ikke sove om natta. Var det riktig kjøp?

    Er jeg "verdig" en 5D Mk II? Jeg tar jo bare bilder til hobbybruk, noe for å vise frem på web, resten for å evt. lage en fotobok til familien, fra turer og slikt.

     

    Det som jeg grubler mest på er, "har jeg nå kjøpt meg inn i et system som egentlig er for dyrt"? For å finansiere 5D'n har jeg nå solgt 50D, Canon 18-200 & Canon 10-22. Så sitter jeg igjen med 5D Mk II, Canon 24-105, Canon 70-200 F/2.8 IS & Canon 50mm F/1.4. Noe skikkelig supervidvinkel har jeg nå ikke.

     

    Jeg tar nok mest bilder på ferier og turer, men liker også en skikkelig fototur med en kamerat, da blir det ofte kun landskap. Men som en familiefar, blir jo ikke dette så gjort så ofte.

     

    Jeg har fått mulighet til å bytte tilbake 5D'en der jeg kjøpte den, og heller ta med meg en 7D hjem, noe sier meg at det er kanskje mer i min gate?

     

    Jeg lager omtrent aldri store utskrifter fra bildene mine.

     

    Hilsen frustrert Glenn.

  12. Men dette vil vel øke f-verdien har jeg forstått det rett?

     

    Ja, dette vil øke f-verdien. Setter du på en 1.4x konverter på 70-200 f/4, blir det f/5.6 over hele linja. Kan fort bli mørkt inne i haller og slikt.

    Vil canonen være verdt de tusenlappene ekstra, eller blir det mer en smaksak?

    Definitivt! Her snakker vi om Canon sin L-serie, og ingen 3.parts objektiv kan matche dette. Det er riktig som noen andre lenger opp skriver, du vekker en del oppmerksomhet med Canon sine lange hvite objektiver. Men drit i det, bildene blir jo knallbra!

     

    Vurder å legge de ekstra lappene for å få 2.8 IS hvis du først vurderer 2.8. IS'en på denne er helt RÅ, meget god, og meget rask. Riktignok er det bedre IS på f/4 IS, men da mister du 2.8, og 2.8 trenger du når folk er i bevegelse.

     

    Dropp fastoptikk så lenge du ikke har flere hus, min mening er at det fort blir mye styr med faste objektiver.

     

    Men på en annen side passer nok F/4 IS bedre til ditt 450D hus enn 70-200 F/2.8 IS gjør. Den siste veier ca 1.5Kg, så grepet på 450D kan bli litt lite.

     

    PS: Husk at du egentlig ikke kan ta med deg varer for mer enn 6000,- på grønn sone når du kommer hjem til Norge. Men hvor nøye de er med fotoutstyr på flyplassen vet jeg ikke. Legg igjen esker og alt slik igjen i USA, eller send til det noen venner som post.

     

    Glenn :-)

  13. Jeg ville styrt unna Tamron i denne sammenheng. De har ikke noe rask AF, noe du virkelig trenger på 200mm og Canon 50D.

     

    IS er en fordel, husk at 200mm er som 320mm på vanlig 35mm film, så dersom du ikke er fjellstø på handa trenger du gode lukkertider (eller IS).

     

    Canon 70-200 F/4 IS USM er knallskarp! Jeg har hatt både f/4 uten IS, f/4 med IS, Sigma 70-200 f/2.8 II og nå til sist Canon 70-200 F/2.8 IS. F/4 med IS kan du trygt bruke på åpen blender med f.eks 50D eller lign, det anbefales nok ikke på Sigma, der blir 2.8 mer til nødstilfeller.

     

    Glenn

  14. Lurer på om sigma 50 mm f1.4 er bedre enn canons 50 mm f1.4?

    Har lest noen tester,på feks:

    dpreview.com og d kan virke slik at sigma er bedre er det noen andre som har synspunkter på dette?

     

    Jeg har også lest en haug med tester på dette. Objektivene er jo veldig like, men jeg holder nå en knapp på Canon. Sigma er vel hakket skarpere på 1.4 (bare litt), og det er vel stort sett det. Sigma sin er jo både større og tyngre enn Canon sin. Dyrere er det også.

    Jeg kjøper Canon sin 50mm 1.4 i disse dager.

    Og er d andre (videre) objektiv som 30-35mm eller mindre som er tilsvarende gode?

    skal brukes til natur/nordlys fotografering,så d må være lysstærkt

    Jeg vet ikke helt hvilke objektiver det skal være. Canon har vel en 28mm 1.8, og Sigma har en 30mm 1.4. Jeg har har akkurat solgt sistnevnte, og det var ikke pga. at objektivet er dårlig, brennvidden bare passet ikke for meg. 30mm på APS-C sensor ble for meg hverken fulg eller fisk om jeg kan si det sånn.

    Så lurer jeg på om canon 70-200 f4is er bedre enn canon 70-200 f 2.8is?har lest på tester at f4 er skarpere

    Og det jeg også lurer på er om jeg virkelig trenger f2.8 til det jeg tar bilder av,skarphet er viktigst på meg,jeg skal i hovedsak ta bilder av natur,ikke sportsgreier eller fugler,men fjell,natur osv:)setter pris på andres erfaringer

     

    Canon 70-200 F/4 IS USM er vel det skarpeste zoom-objektivet Canon har laget. På APS-C sensor er det knallskarpt på alle blendere. 2.8 utgaven gir en bedre "blurret" bakgrunn på 2.8, men den veier jo nesten dobbelt så mye.

     

    Dersom du kan bruke stativ, og knipser ting som står stille må jo f/4 IS utgaven være perfekt.

     

    Glenn

  15. Hovedkortet støtter bare 8GB RAM, men med mindre det er ubrukelig lite så er det bare å teste om ESXi kjører på den maskinvaren det. CPU har ihvertfall VT-x, så det er ingen åpenbare grunner til at det ikke skal gå.

     

    ESXi fungerer perfekt på dette hovedkortet. Jeg har nok snart kjørt ESXi i over 1 år på dette kortet. La om til ESXi 4.0 i høst.

     

    Poenget er at jeg ønsker meg ut av 8Gb grensen, og fikk en løsning som støtter 16Gb uten at det koster meg altfor mye.

  16. Har du noe budsjett for dette eller en anelse om hvor mye du vil bruke?

    Tenker du nytt eller brukt utsyr?

     

    Budsjett, helst under 5000,- (hovedkort, minne, cpu (hvis nødvendig))

     

    Fra før jeg har en Q9400, Asus P5B hovedkort, 8Gb DDR2 667Mhz minne. (4x2Gb brikker)

     

    Disker og slikt har jeg nok av for dette formålet.

×
×
  • Opprett ny...