Gå til innhold

Troxx

Medlemmer
  • Innlegg

    565
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Troxx

  1. Det er dyrt å fly F...16, 35, 74... Men de må flys. Jeg tenker en slik flyging setter store krav til flygerne. Det er en ren bonus å få se dem på tur. En tur der flygerne får se helt unike ting ved Norge (jeg tenker ikke visuelt flott og fint, men de må se sammenhengen ... og det er viktig... ekstremt viktig. De får erfaring med distanseflyging, over kjente mål, med høyt krav om presisjon.. (det siste er samtidig bare et krav om presisjon og ikke om pen formasjon) . Det er dyrt, show (provoserer meg litt), men i bunn og grunn bare en grunn til å gjøre en viktig manøver.

     

    • Liker 4
  2. Jarv!s skrev (20 timer siden):

    Det finnes leverandører som leverer en "totalpakke" men da "låser" du jo deg litt fast i systemet. 

    Du kan jo sjekke ut https://homey.app/no-no/ om den har alle integrasjonene du ønsker ? 

    Takk for tipset om Homey, det ser jo ut som mye støttes av dem, og det er jo lovende mtp styringsverktøy fra andre. Jeg har avventet situasjonen litt på grunn av ulike standarder, og samtidig er standarden på mange ting hjemme ok, så det er ikke aktuelt å skifte ut så mye foreløpig. Prisene på smartutstyr er generelt litt for høye også mener jeg.

    Finnes det "smartstandard" (API)?
    Er en standard på vei?

  3. Min neste vaskemaskin, stekeovn, platetopp, varmtvannsbereder, varmeovn, tørketrommel, vifte, lysbryter, garasjeportåpner, røykvarsler, værstasjon, router, tv, musikkanlegg osv bør kunne koples sammen med hvilken som helst app...

    Akkurat nå er det røykvarslere som skal få en "permanent" oppgradering. Problemet er at Nest, Netatmo, Cavius og andre trolig er knyttet opp mot egen produktspesifikke app, og at protokollen er kryptert og sær.

    Kunnskapene mine om løsningene begrenser seg til "spesifikasjoner" og leste tester.

    Jeg koker det hele ned til: Hvilken røykvarsler skal jeg velge og hvorfor?

  4. En surrekopp eller to har rotet bort r6 hdd skuffene og jeg kjøpte kabinettet uten disse. Nå får jeg hdd slots fra et R5 kabinett... kan de tilpasses et r6 kabinett?
    Tårnet med harddisker fikk plass i R6 kabinettet. Ikke ideelt, men jeg liker trolig R5 løsningen med plasser til HDD.
    Skrudde tårnet fast i bunn med 4 skruer, ingen boring, men må nok finne på noe for å stabilisere det litt i høyden.
    mhMDR6J_PlfhFVLI5TnO5wCC3lsJ98U38Lod81PMYKvLK31oXRQyssrkgFYXqkVhyqFP8sooi4xLPAhUxshdN4X6ATIY0SIRUFXkba8kUDCLfYFsuJHgfE5WfaPP5fRrJW2LIUpM4WtNl3fCzCEuU3UE2I75aTMnZ-gB-OfbSVXYf6hfO7b7zdNxjvNYtnTgjKz_kicqsbFTWQpketKL9uYxCTcoMQ9fAg_y9RabidsLNwJxdeaS8vwMDzbJpvDq5uIUr33IzUoCCD-BYgeXQ72IICeuF9yTP0DbNo_9xAs_eOC_Tv5du6aBcoAPbC4TX95MiAru2AXiYtf7hC_VHBLO1t9O7j8T35UM69wWOf6hWjXGLS9C6QqguHWja8wmWew9Ph3s8mpSguxgmlTGuP1wZYYYIQwEZou8mBySMFrbnK4HGho8V5MX0w4C2O5SQUiUratYPFaoolBD_kBxECi_CCmU5VuD6aaxLmc5299WsUri1uOqPfzzbkEXxuwbtDvC7YDWXuVk1hkX1tUoGS0CfMNOa9HWqLd7FsMThhGAtDXU38uToCQ0mNrlnoVUL0wyhh6nnNFmFPVkckMJm51GovukKdsd2tg_RUVoWJNE1QoTNv0VMiw7VXfmSJsseeA9DX3sAX0dF3ORM3nF_4BwNkxvNsJvT_q10TkqgxZDfV8XOs9wFsGI=w1481-h1973-noHN-fwFZj2oDyDtaHwvjGus5_z7UA7kzbL6VywcjRvDAoY77ir8bXJaLBcC083lJSN2v7jk8xN5IBeyzrx5MOuGt1r2JzY13bgkNlewyC6XIwb9IhKKT3ikEZHAz66SUOjek3dYXNBnTa7hKWT-bZvuRbhiKslZvSuj9fvbN4HxmcMXZ8RLPs3o47-NsjbTYJflZwde0vKqZ_P6DGckUprV6QikAtRAYkG451aftM_3yIZeJmjqvR3eXUCdpxqi8PZjIE9VBl64OBriBcx-qzMPEKdY7nToiAg_CEEp3diyBzyUuYW8-mZdinvA7FiFdlQZo8Y8qAdMxlZaf0lR6B8Sspdeb24La6bypX0mz6bDSYa3nKH_3BN0SNahVBpX0X9jqc4Um0WhXf3YQLXabzrC5Ma3tb-xRYhJaI1x7rH6Yx8tCueulnVn3OJZFsiK3KGlaJ7uh1SKmQjaXc4JjgtYLFUjTiEDj5N-dJnIfoPt6lVKmTfhcP8Pa3Bka_bDf8VlbnelfQYyxbGQ4eLTZYkWhEj5UvziZwJ1XYPGC71gTUC_8qX9x_zivOa0t-c3org33ao4uPrXAjGHeDBNwRu24BMA4ZGljVr1kPCwBd54SWhaLjbHihqMIwtmvsLwcVAFTsWRkouR7_7ki0PN6YdXf_PaCdrXcpMJm_-644SVbEyOFOFxjPsGHm=w1481-h1973-no

  5. Flott om telefoner kunne kommet uten ræl...

    Samsung har jo en rekke ting jeg aldri bruker, og heller ikke kan fjerne.

     

    Googles ting bruker jeg, men om det er greit nok å laste ned etterpå så er det helt greit for meg.

     

    Det er mer frustrerende med forhåndsinnstallerte programmer som "ikke kan fjernes"...

     

    Jeg har bruk for video med maks fps :-) Og dersom du mener det er verdiløst med mer enn 1000fps så er det sikkert mye annet viktig du ignorerer også.

    • Liker 1
  6. HDMI 1.4 gir maks 30FPS med 4k
    HDMI 2.0 gir maks 60FPS med 4k
    HDMI 2.1 gir maks 120FPS med 4k

     

    DP 1.3 og oppover gir 120FPS til 4k skjerm.

     

    Så sett at du handler en 4k-144HZ skjerm... da MÅ man bruke DP/hdmi 2.1 for å få utnyttet potensialet?
     

    Er det noe poeng med mer enn 60FPS produsert når skjermen ikke klarer å vise mer enn 60?
    Hvor blir evt disse bildene av?

    Hvilke bilder blir vist?

    Justerer skjermkortet seg til å holde 60FPS om skjermen ikke takler mer?

    Brukes evt "overskuddskapasitet" i skjermkortet til å lage bedre bilder?

     

    120FPS betyr vel ett bilde pr 8,3ms   ... hva er vitsen da med "kjappere" pixler?
    Antar forklaringen er at kjapt panel har lengre tid å vise lyset på. Litt ulike måter å regne pikselfargeskifting på, men f.eks med 2ms oppdateringstid så blir tiden et pixel lyser 6,3ms ved 120Hz?

     

     

  7. Innser vel at dette blir mer likt en "rant"..
     

    Har hatt kanskje 10 scannere og skrivere privat, samt flere på jobb. En ting er sikkert, det er ofte noe herk å få disse til å fungere slik man vil. Og når de virker det er det ikke lenge de virker.

     

    På jobb er det generelt bedre, men også der hender det til at skrivere streiker selv om alt tilsynelatende er ok.

     

    En annen greie er jo at mange skrivere skal gjennom en hel del "hosting og harking" etter oppstart før de kanskje vil gjøre jobben. Det er vel rengjøring av skrivehode, oppvarming av rulle i laserskrivere og kalibrering av posisjon osv, men likevel så virker det som det er litt i overkant.

     

    Medfølgende bloatware fra produsenten er ofte søppel, men siden denne oftere får kontakt med skriver kan det være denne brukes likevel. Drivere må jo oppdateres umiddelbart eller hentes fra produsentens nettsted der det er et mas å finne frem på nettstedet deres.

     

    Ok, så har jeg fått skriveren til å funke på 1 maskin, men så skal husets andre maskiner og funke, og så går det kanskje med et nødskrik, men 2 dager senere popper det opp melding om oppdatering av skriverprogramvare, og så må runden tas på nytt, og innen det er i orden igjen er skriveren tom for blekk pga all kalibreringen og rensing av skriverhode.

    Så... er det noen som har en vinneroppskrift på hvordan man kan unngå knot med skriver?
     

    • Liker 1
  8. VLC på MS.. funker, men på Mac er det krasj.
    Hvordan teller de til 3 mrd?
    Dersom jeg har lastet ned vlc, og så oppdatert 10 ganger, har jeg da lastet ned 1 eller 10 ganger?
    Dersom jeg laster ned 1 gang og bruker vlc på 10 maskiner, har de da noen kontroll?
    Dersom jeg reinstallerer windows 98 10 ganger pga "blåskjerm", og laster ned samme versjon 10 ganger på samme maskin?

    Ok, det var litt om tall...  VLC funker, og har vært ca eneste avspiller siste 10 år..
     

    • Liker 1
  9. Argumenter for å beholde en form for tollfri/momsfri grense:

    Innovasjonen i Norge reduseres ved fjerning av 350kr grensa. Jeg driver litt med arduino og diverse annet som krever innkjøp av f.eks elektronikkomponenter som koster 5kr fra Kina. Ofte må jeg og bestille sånt i små mengder fra mange leverandører noe som i praksis vil stoppe handelen. Det er håpløst å få tak i elektronikkomponenter i Norge for en amatør/nybegynner. Nå koster det 100kr så er du igang med programmering og utvikling av nye greier. Jeg bruker erfaringen og komponentene også i opplæring, så om 350kr grensa forsvinner blir det håpløst å fortsette med dette.

    Nille og Europris får rettighetene på "dårlige" produkter. De selger allerede noe av rasket man finner på ebay, men uten 350kr grensa blir prisen 10x høyere. I blant finner man gode produkter også på ebay. Knappcellebatterier koster 25kr/stk i Norge og 1kr/stk fra kina, sikkert en kvalitesforskjell, men det bryr meg lite om batteriet varer 1år eller et halvt år når prisen er så drøyt forskjellig.

    Eksperimentering og "testing" blir umulig... Jeg kan tenke at 20kr for et produkt på ebay er ikke så stort tap, så jeg prøver. Så finner jeg kanskje ut at dette var artig, og går til innkjøp av seriøse saker.

    Jeg har litt nytte av f.eks en vindmåler i hobbyen min, og 50kr er greit.. 500kr er såpass at jeg ikke hadde kjøpt, selv om det kan medføre kritisk feil beslutning i spesielle situasjoner uten vindmåler.

    Kina/India og andre trenger handel, og ebay/wish er nok med på å gi mange en mulighet til å komme igang.. så det kan være litt "bistandspenger"...

    • Liker 4
  10.  

     

    Skal jeg være litt fordomsfull så tipper jeg det er den som sitter bak rattet som utgjør den største forskjellen i risiko. Den rent tekniske risikoen tror jeg må stille seg på andreplass. For å ta et fordomsfult eksempel. Jeg tviler på at man finner særlig mange ruspåvirkede sjåfører bak rattet på nye og flotte biler. Folk som kjører ruset har nok overhengende høy sannsynlighet for å også eie en gammel bil.

     

    Det samme gjelder setebeltebruk. Jeg ser for meg at folk med god råd og ny bil er flinkere til å bruke setebelte enn de med dårlig råd og gammel bil. Personlig økonomi, rusvaner, bil-alder og sånt har nok store innbyrdes korrelasjoner. Jeg mener det blir feil å konkludere med at bilens tekniske sikkerhet er årsaken til forskjellene.

     

    Rakk ikke lese ferdig overskriften før jeg tenkte det du skriver Simen1. Litt leit på vegne av alle som har bidratt til at artikkelen ble skrevet slik den står. Ingen kritiske tanker

     

     

    La meg gjette, du er blant de som ikke har tro på selvkjørende biler?

     

    Vær så god å gjette.. jeg er 100% for selvkjørende biler :-)

    • Liker 2
  11. Skal jeg være litt fordomsfull så tipper jeg det er den som sitter bak rattet som utgjør den største forskjellen i risiko. Den rent tekniske risikoen tror jeg må stille seg på andreplass. For å ta et fordomsfult eksempel. Jeg tviler på at man finner særlig mange ruspåvirkede sjåfører bak rattet på nye og flotte biler. Folk som kjører ruset har nok overhengende høy sannsynlighet for å også eie en gammel bil.

     

    Det samme gjelder setebeltebruk. Jeg ser for meg at folk med god råd og ny bil er flinkere til å bruke setebelte enn de med dårlig råd og gammel bil. Personlig økonomi, rusvaner, bil-alder og sånt har nok store innbyrdes korrelasjoner. Jeg mener det blir feil å konkludere med at bilens tekniske sikkerhet er årsaken til forskjellene.

     

    Rakk ikke lese ferdig overskriften før jeg tenkte det du skriver Simen1. Litt leit på vegne av alle som har bidratt til at artikkelen ble skrevet slik den står. Ingen kritiske tanker

  12. Tja. Ser nok bare en vei inn for pengene, altså via direktekjøp fra kilde.

    Alt som skjer på f.eks Binance er jo "veksling".. Coinbase kjøper og selger crypto og fiat, men Coinbase kan vel ikke selge mer enn hva andre vil kjøpe? Siden det går ganske greit for 1 mill kunder å kjøpe så bør det være rikelig med selgere også, men siden tilstrømningen av kjøpere trolig er større enn volumet selgere kan tilby så ser det ikke ut til å være mulig.

  13. Har noen iota på Binace, og begynte med eth via Coinbase for 3 mnd siden, så jeg er litt kjent med ting.

    Er det noen som kan forklare hvordan Coinbase (o.l) kan veksle fra fiat til crypto? De har vel ikke et hav av eth/btc å selge? Eneste måten jeg kan se at penger kan komme inn i systemet er om noen kjøper ico direkte, og at jeg kan kjøpe på Coinbase dersom noen vil selge sine eth/bitcoin/bcc/ltc.

  14. En vekting av seriøsiteten og tilliten til nettsteder er jeg for, vektingen av sannheten i enkeltsaker er jeg i mot.

     

    Hvordan blir det da med sanne nyheter fra nettsteder med lav tillit? Ser for meg en dannelse av en undergrunnskultur og at viktige nyheter glipper. MEN, på en annen side så er den foreslåtte strukturen litt dominerende i samfunnet for våre unge allerede. Foreldre, lærere, ledere m.fl har autoritet, og motvirker en del ugunstig. (Nå er det noen foreldre, lærere og ledere som er uegnet, men det kommer vi nok ikke bort fra).

     

    VG, DB, NRK, Aftenposten m.fl. har ok tillit og nivå på nyheter som er "lett/moderat", men tyngre fagstoff har de problemer med, og siden de er litt dominerende så når feilene langt/mange.

  15. Jeg gremmes over teknologikappløpet når fps i video (tv/film/serier) holder på 25fps når det skal panoreres, hakk hakk hakk...

    Flipp-telefoner er vel eneste måten å få større skjerm på tlf pr idag, kanskje en ulempe at tlf lett kan bli litt vel tykk da. Flipp tlf med fleksibel skjerm og skjerm både foran og bak kan gi god håndterbarhet.

    1GB data ... er for meg mer enn nok i 8 av 12 mnd... men har ekstra stort behov i mail, juni og juli. Et asymetrisk ab. hadde vært flott.. og ingen operatører har det nå tror jeg.

    Håper og fiberleverandørene enten setter ned prisen eller øker kapasiteten.

     

    • Liker 1
  16. Overskriften til posten er: "Problematisk mht dokumentasjon..."
    Spørsmålet er: "
    Hvor lang hviletid mellom øktene er optimalt ut fra målet om å få mest mulig ut av hver økt?"

    Countryman og jeg kom ingen vei mht noe...

    Jeg etterlyser altså dokumentasjon på forhold mellom trening og pause (fordi trening i likhet med klimapolitikk, innvandring og en rekke temaer er håpløse å søke god informasjon om).

    Jeg har ingen problemer med overvekt eller undervekt, men er ferdig "bulket".
    Spiser når jeg er sulten.
    Motivasjonen er ok, jeg kan holde ut er par år med trening, men vil at hver trening skal gi maks uttelling.
    Innsikten i fysiologi er grei nok.
    Kostholdet er normalt.
    De fleste av årene jeg har trent var på 90-tallet, så da var det håpløst å finne noe bedre enn grei gjetting.
    Å gå ned i vekt _samtidig_ som muskelmasse øker var ikke tema.

    Det jeg opplevde etter ett års trening i 2015/16 med brå slutt var at vekta raste 10kg ned etterpå.
    Vekta er ikke et problem, bare fordelingen/forholdet av fett.
    1,77m og 85kg ... mye god mat og øl.

     

  17. @Countryman: Spørsmålet mitt er aldri berørt..."Hvor lang hviletid mellom øktene er optimalt ut fra målet om å få mest mulig ut av hver økt?"

    Holdningen din er ganske ugrei, men ... jeg hadde bare _ett_ spørsmål..

    Antar det var dette du reagerer på: "
    Kosthold er viktig, men dersom det allerede består av nok av det meste, er det ikke nødvendig å endre noe." 

    "Denne kommentaren viser tegn til nullforståelse for hvordan ting henger sammen" ... uhh... og du er personlig trener?

    Om jeg bare hadde fått noe bedre enn det jeg fant på "aktivtrening" (lenke i OP så hadde det vært fint).

    Jeg har sikkert trent i 10år, men tror nok jeg kan få litt mer ut av tiden.

    Det ble spurt en gang (av godt trente folk) om vi (jeg og en kamerat) tok stereoider, riktignok hadde vi en heftig progresjon, men det eneste vi gjorde var å trene med 2 dagers pause mellom hver økt gjennom ett år. Ellers spiste vi vanlig mat, og spiste oss mette. MEN, det må da finnes en fasit på hva riktig pause er, og kanskje spesielt viktig hvor mye man taper på for lang/kort hviletid.

  18. Man trenger ikke endre kosthold eller øke aktivitetsnivå for å gå ned i vekt, det holder å øke muskelmasse.

    Har du dokumentasjon for at holdning har noe å si for effekt av trening? Jeg mener det er logisk at dersom treningsøkta er dønn lik er det irrelevant om du liker den eller ikke.

    Kosthold er viktig, men dersom det allerede består av nok av det meste, er det ikke nødvendig å endre noe.
     

    Faren for overtrening er det vanskelig å si noe om uten å se treningsprogrammet. Det er ikke nødvendig å trene ofte for å oppnå "overtrening", idiottrening holder. Jeg kan bekrefte (subjektivt) at faren ikke er overhengende.

  19. Med 2-3 økter pr uke innen kategorien tung styrketrening så vil jeg vel si jeg har ambisjoner om å endre litt på ting (bortsett fra kostholdet), skrotten er i grei stand, men når magen begynner å bli synlig så kan jo høyere forbrenning endre på det.

    Jeg driver også med paragliding, så det er fordel å bli kvitt noen kg, både mht til å passe i utstyret og mht lettere fremkommelighet opp fjellene.

    Ang. holdning så er den irrelevant... Man får samme utbytte av treningen uansett om man liker den eller ikke dersom øktene ellers utføres likt.

    Ellers var hensikten og dermed litt av holdningen og beskrevet: "Så er også hensikten med treningen blitt bedre livskvalitet fremfor utholdenhet eller styrke."

    Det er litt feil å si at jeg ønsker å trene minst mulig når jeg skriver og mener målet er : "
    langsiktig maksimal hvileforbrenningsrate med minst antall treningsøkter pr tidsenhet."

    Det gjør godt på mange måter å trene... (selv om det kan være slitsomt og vondt der og da).

  20. Et søk på effektiv trening gir aldri noe godt resultat, omtrent som å søke etter noe seriøst innenfor søk etter liv utenfor jorden.

    Jeg har trent en del tidligere og har startet opp igjen nå. Problemet nå er å finne tid og samtidig orke. Så er også hensikten med treningen blitt bedre livskvalitet fremfor utholdenhet eller styrke.

     

    Muskelmasse ser bedre ut og har høyere (4%?) hvileforbrenningsrate enn f.eks fettceller, så økt muskelmasse er et mål.

    Utholdenhet trenger jeg ikke så ofte, maksimal styrke trenger jeg oftere, og med god maksimal styrke følger det nok med en viss utholdenhet.

     

    Hvor lang hviletid mellom øktene er optimalt ut fra målet om å få mest mulig ut av hver økt? Har nå 2 og 3 dager mellom hver økt.

    Målet er altså ikke rask progresjon, maksimal styrke eller maksimal utholdenhet, men heller langsiktig maksimal hvileforbrenningsrate med minst antall treningsøkter pr tidsenhet.

    --- Oppdatering -----
    Fant dette (men mangler god dokumentasjon):

    Restitusjonstid
    Intensitet                                              90–95 % restitusjon
    45–60 min rask gange, lett løping   Få timer
    45–60 min vanlig løping                     6–12 timer
    45–60 min rask løping                       12–18 timer
    30–45 min svært rask løping             12–24 timer
    6 x 3 min harde intervaller                18–36 timer
    60–90 min tung styrketrening      18–36 timer (antar jeg kommer i denne gruppen)

    0,75-3 døgn ... det er et heftig spenn... 1-4 dager pause liksom

  21. Jeg har 2 modeller begge fra ebay/kina... 20-50kr/stk og de funker greit. Nå kjenner jeg ikke til andre, men ser at det knapt finnes noen synsing eller sammenlikning mellom disse og modeller fra kjente produsenter (der prisen er 200-500kr/stk).

     

    Ting jeg ikke liker med de 2 jeg har testet:
    De lager stygg lyd når de kopler til.

    De kopler heller ikke til automatisk når jeg setter meg i bilen.

    De har også ganske svakt signal, så jeg har brukt en billig preamp i bilen for å få grei lyd. Kopler jeg dem på stereoanlegget i stua så trenger jeg ikke preamp.

     

    Ett søk på ebay ga meg disse:

    https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p3692.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.X3.5mm+to+bluethoot.TRS0&_nkw=3.5mm+to+bluethoot&_sacat=0

     

    Så .. er det noen som kan anbefale en.. eller har funnet en sammenlikning mellom kinagreiene og de sannsynligvis bedre BT-mottakerene?

×
×
  • Opprett ny...