Gå til innhold

ingeh

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ingeh

  1. Huawei burde muligens holdt seg i markedet de er størst i og ikke kastet seg over produksjon av rene mobiltelefoner. Huawei er den største og mest utviklingsrettede på mobile nettverkssystemer, noder, masteutstyr og trafikk kontrollere. Dette har jo også irritert USA før Trump-tid. Verden må nok belage seg på mange underlige ulemper så lenge Trump sitter i stolen.

  2. Mye spekulasjoner her, men det er to ting som er mer eller mindre sikkert:

     

    1. Hydrogen vil på sikt bli billigere som drivstoff enn dagens fleste hurtiglading med stor effekt. Allerede i 2022 vil hydrogen trolig bli rimeligere enkelte steder.

     

    2. Hydrogenbiler vil på sikt bli billigere i innkjøp enn elbiler. Man forventer at prisen for brensellceller+tanker vil komme ned til minst 50-60 kWh med masseproduksjon. Det er godt under hva man forventer batteripriser vil falle til.

     

    Så dersom VW primært spiller sine kort på elbiler, så kan det gå gale. Men så er de også store nok til å snu skuten og det er ikke noe hastverk per dags med hydrogenbiler.

    Det er lite som tyder på at du vet hvordan man i dag i industriell målestokk fremstiller hydrogen!

     

    Hydrogen fremstilles av naturgass fra Nordsjøen! En resurs som er begrenset og som, paradoksalt nok skal stenges snarest av de samme som forherliger hydrogen.

     

    Man er veldig glade for at utslippet fra kjøretøyene er vanndamp men glemmer fullstendig selve produksjonen som i tillegg til råvarene er svært resurskrevende og forurensende. Alt av dette har et politisk vektet forbilde der realiteter er lite eller ikke vektlagt. 

     

    Alt tyder på at hydrogen brukt i brenselceller for fremstilling av elektrisk energi til el-bil vil bli en svært kostbar resurs med tiden. Både på grunn av tilgang til naturgass og ved annen kjemisk fremstilling man jobber med for å få stabil i større volumer.

     

    Hydrogen brukt slik vi gjør i dag har ingen fremtid i transport.

     

    Og husk! "Hydrogenbiler" er også el-biler. En "vanlig batteribil" ville være svært enkel å bygge om for brenselcelle-drift om dette skulle bli en holdbar teknisk løsning ved bruk av billig, ikke sterkt subsidiert, som i dag, hydrogen fra Nordsjøgass. Dette visste du nok ikke.

  3. Prisutviklingen på kritiske råmaterialer til batterier viser at økningen i utvinningen klarer å holde takt med batteriproduksjonen. Det var f.eks nettopp en sak om at en koboltgruve i Kongo måtte legge ned fordi prisen på kobolt hadde kollapset. Samtidig som utvinningen øker, så blir også batteriene bedre. Andelen kobolt reduseres, samtidig som energitettheten øker, noe som reduserer behovet for alle råvarer.

     

    I tillegg vet vi at det er tilstrekkelig med reseerver av råvarer til å lage noen milliarder elbiler, og så kan disse resirkuleres inn i evigheten.

    Foreløpig holder gruvene og produksjonsfasiliteter godt i takt med produksjonen av batteribiler. Men innen et perspektiv man ser for seg om utviklingen går 15 år frem slik vi antar i dag vil vi møte problemer dersom man ikke finner helt nye elektrokjemiske løsninger for lagring av elektrisk energi. På politisk nivå passer ikke slike utsikter, men her og selvfølgelig blant entusiaster ignoreres en del av disse kommende problemstillingene i stor grad. Man ser også helt bort fra energiforbruket og de ulike utslippene i alle de tidlige fasene av batteriproduksjonen der dette har mer enn firedoblet seg i løpet av de siste fem år.

     

    Dernest er det slik at den type batterier man i dag bruker har liten til INGEN resirkuleringsevne. Det er en viss gjenvinningsevne i pakkematerialene.  Man kan i beste fall for resirkulering få ut opptil 20% av de reaktive mineralene fra slike batterier. MEN - dette er en så forurensende og energikrevende prosess at den er lite nyttig. Det er jo sannsynlig at man på et tidspunkt fremover blir nødt til å se på dette som et resursbidrag når råmaterialene minker, men man er svært langt unna å kunne hevde at de eksisterende batteritypene kan "resirkuleres inn i evigheten". Du blander nok litt med forhold fra de trauste blybatteriene(72%) eller de gamle NiFe typene(75%). Når volumene av den pågående batteriteknologien blir svært store vil man ha nok med å stoppe giftige sulfateringsprosesser som fortsetter i den "døde" reaktive massen. Men - la oss håpe man finner holdbare løsninger.

     

    Vi må finne løsninger som er bedre enn batterier. Nanoreaktorer er en mulig løsning i fremtiden. ;-)

  4. Det er flott med elektrisk kraft og dette brukt til effektiv fremdrift. Det er bare det faktum at drivstoffet for dette er BATTERIER! Dette faktum at bilene drives av batterier er noe alle finner det behagelig å glemme. Skal den mobile delen av verden i alle sammenhenger drives av batterier vil dette svært tidlig uttømme viktige mineralresurser! Kobolt er allerede nær uttømming og andre mineraler vil følge etter. Batteribiler er ingen holdbar fremtidig løsning. Ideer om flymaskiner er fullstendig tåpelig. Vi må over på mer holdbare løsninger for fremdrift dersom vi skal ha slike transportløsninger vi har vennet oss til.

  5. Tenkte jeg skulle la denne passere i stillhet, men her sitter jeg nå på en fredags kveld likevel... Prøver å kle av forumbrukere deres hatt av aluminiumsfolie.

     

    Ja... Jeg tror dog ikke at jeg er noen ekspert. Men jeg prøver å få med meg nyheter. Har dog droppet ITavisen totalt. Journalistikken der er slett. Men har en Huawei nå. Tror ikke min neste blir det, men ikke helt utelukket heller. På lik linje med Apple sine telefoner.

    Denne har jeg rett og slett ikke fått med meg. Men det forundrer meg ikke. Veldig mange selskaper vil prøve å tilegne seg informasjon fra konkurrentene. Og mange er skruppelløse og gjør dette på litt leie måter. Har du en link til saken, så jeg kan se litt mer om hva det omhandler? Det eneste jeg kan finne er at salgssjefen har prøvd å bestikke noen.

     

    Men sånn du skriver det så høres det ut for meg som om Huawei ønsker informasjon om konkurrentenes sikkerhetsløsninger - som faceID og fingeravtrykklesere. Muligens kryptering.

     

    Her hjelper ikke handelskrigen til Trump tipper jeg... Men er dette enestående for Huawei i Asia? Vet du skrev Kina, men da Mate 20 kom, begynte alle telefoner å ligne på hverandre.

     

    Samsung har faktisk et mye høyere budsjett på R&D enn Apple. Også en høyere prosent av omsetningen. Så hva skal man trekke ut av dette. Er Apple flinkere til å lage produkter? Har de færre produkter å utvikle? Har den en skare av fanboys som kjøper det de selger uansett? ;)

     

    Nå drar du forøvrig diskusjonen kraftig over i Apple vs Android-modus. Det er ikke det saken omhandler. Men jeg ser din Fold-skjerm og høyner med Bendgate? Flexgate? MacBook air/pro Butterfly Keyboard? Men da drar du bare fram Note 9 og sprenger hele forumet...

     

    Kilde R&D:

    https://www.ped30.com/2019/03/10/defense-apples-14-billion-rd-budget/

     

    Ja, jeg har faktisk bakgrunn i elektroingeniør! Men bare ett semester... Men på kamerafronten er det en stund siden en iPhone var på toppen? Men hvem bryr seg. Instagram har egne filtre og kun 1080x1350.

     

    Dette ble faktisk oppdaget av en nordmann - Henrik Austad. Han oppdaget at telefonen sendte gps-koordinater, simkortets serienummer og telefonens serienummer. Dette var ifølge HMD Global en feil som en batch telefoner fikk. De var ment for det kinesiske markedet. Dette fortsatte å bli sendt da registreringen i Kina feilet. Informasjonen var ikke nok til å identifisere noen. Informasjonen ble sendt til et kinesisk telecom-firma. Det finnes heller ingen bevis på at dette har blir delt med 3. part. Feilen ligger i softwaren for enhetsaktivering. Henrik logget dette 15. Januar. Det ble patchet i februar.

     

     

    Nei. Så naiv er jeg ikke. Men jeg tror ikke det har noe å si for meg. Det blir daglig funnet bakdører på all slags teknologi fra alle mulige land. Det er ikke Kina ene og alene som er synderen.

     

    Litt ufin tone nå, men ok... Som forbruker skal man stille krav. Og her er det viktig å stå på det du tror på. Ikke hør på "men vi er da så få i Norge. Våre valg spiller ingen rolle i den store sammenhengen". Selvfølgelig ikke med den innstillingen.

     

    Så du vil at vi skal boikotte Kina? Totalt? Hva de gjør der er ikke ok. Men er du klar over hva du må gi opp? Ta med billig produksjon av klær i Asia også da. Barnearbeid er heller ikke ok.

     

    Ingen er vel helt fan av hvor mye infromasjon Google samler sammen. De følger lover og regler. De får bøter når de har urettferdig utkonkurrert andre. Men du kan selv velge å ikke bruke noen av tjenestene til Google. Sammen med en "passiv" Google-konto. Dette er uansett ikke temaet i denne saken.

     

    Konkurrentenes operativsystem? Altså Pixel? De bruker jo samme instruksjonssett og prosessorene er de samme... Android er utviklet for telefoner. Google ville ikke være tjente med å låse Android til Pixel-telefoner. For så å la nesten alle mobilprodusenter prøve seg på noe nytt.

     

    P20 Pro lå ett år etter? Det er det kjipe med å kjøre x produsent sin variant. Det tar tid. Når det er sagt så har jeg i flere år ikke hatt muligheten til å bruke iZettle sin betalingsløsning til foretaket mitt. Rett og slett fordi de alltid var for sene med å utvikle appen sin til å støtte nyeste Android. Jeg fikk flere meldinger om at "nå er vi endelig oppdaterte", men det var for sent. Telefonen min var allerede på neste Android. Svaret jeg fikk fra dem var "kjøp deg en iPad..."

     

    Ok... Så du mikrolodder cipper på disse telefonene? Hva slags spionchip er det du legger inn da? Spøk til alvor, hva tilfører du disse telefonene? Jeg ble nysgjerrig.

     

    Og du sier du vet hva som er under panseret? Har du tegninger over kretsene i brikkene? Kan du simulere hva de gjør? Eller ser du på navnet og serienummeret og googler? "Dette er prosessoren". "Dette er wifi-modulen". etc.

     

    Selv hadde jeg 0 erfaring på feltet før jeg bestemte meg for å bytte batteri på Nexus 6P. Ifølge Ifixit har den reparerbarhet 2/10 og bytte batteri ansett som "vanskelig". Men det var nå ikke noe problem...

     

     

    Igjen. Ikke la dette bli iPhone vs Android. Og ikke tro at dette er enestående for Kina og Huawei. Villedende markedsføring finner du i alle bransjer, alle land.

     

    https://betanews.com/2018/12/17/apple-iphone-xs-misleading-advertising-lawsuit/

    Bra kommentar til en lang rekke med nokså sikkert velmente ytringer, men mye tåkeprat under foliehatten. Imponerende at du gad gå så grundig til verks.

     

    Ett moment om Kina er deres mer enn 5000 år gamle kultur. Noe med en litt treg utvikling, men det meste viser et folk med stor kreativitet og gjennomføringsevne. (Se muren). Nå til dags er det betimelig å bemerke at det land i verden som utdanner flest sivilingeniører er Kina. Det er god grunn til å anta at dette er medvirkende til at alle industriland i verden har etablert produksjon - OG - produktutvikling i Kina.

    • Liker 1
  6. Det finnes noen her som snakker om "amerikanske mobiler"? Dersom det er Apple man mener, så er dette et amerikansk selskap. Men det er jo det faktum at alle Apples telefoner og nesten alt av deres datautstyr har i mange år blitt produsert i Kina! Nå utvikles store deler av dette også i Kina, av kinesere!

     

    Apple var en av de markante amerikanske selskapene som tidlig etablerte produksjon i Kina. For å utvikle en av databransjens aller største fortjenestemarginer samt å være mer konkurransedyktig. Særlig i de nye store asiatiske markedene med sterk vekst. Det er noe av dette Trump helt feilaktig kaller kinesernes tyveri. Dette er noe amerikansk industri selv står bak og er svært fornøyde med.

     

    I øvrig er det betimelig å minne om at alle datanett og særlig internet er fullstendig åpent. Det å sende informasjon om hva det skulle være kan sammenlignes med å stille seg opp på en stor kasse ved Narvesen kiosken på Carl Johansgt. med ropert å fortelle om deg selv. Man er aldri alene,  Google eller ikke.

     

    Dette har selvsagt heller ingenting å gjøre med hva slags merke telefonen din har. Vi må, like det eller ikke, Trump eller andre, lære oss å leve med Kina. Kommer ikke utenom.

  7. Her sitter det mange selvutnevnte eksperter som baserer sin kompetanse fra Tek og ITavisen. Du har mistet grepet passe godt når du tror at det er helt trygt å handle en mobiltelefon fra Huawei. La oss oppsummere litt: Det er bevist at Huawei har kontaktet partnere av Apple for å bestikke informasjon til sikkerhetsløsninger. Jøss, jeg visste ikke at å drive med spionasje gikk hånd i hånd med ordet "trygghet". Huawei har fått til det de drømte om. Hvis du tar deg en tur til Shenzhen å drar innom en Huawei butikk, hva møter du? Du møter identiske Apple-butikker. Det er hele imaget til Huawei. Apple er dyrt i Kina og Huawei har ønsket å treffe Apple-markedet til de som ikke har råd til dyre Apple-produkter. Produktene, og ikke bare butikken, utstillinger, farger og uniformer, er basert på å ligne Apple's produkter, igjen, for å treffe de som ikke har råd til Apple. Men her i Europa så har vi ikke forstått dette og betaler omtrent samme pris for noe som ikke engang kan sammenlignes med hvor mye penger som er brukt på kvalitetstesting (her kan også koreanske Samsung statueres som et eksempel med sin Fold-skjerm. Tror du virkelig en så stor flause ville skjedd med Apple sine kvalitetstest-rutiner? Neppe. Da hadde de droppet å lansere produktet, som de gjorde med ladeplaten). Bare 1 eksempel. Har mange på lur. Huawei har fylt telefoner med høye specs på kamera og la oss si prosessor, uten særlig optimalisering (iPhone med halvparten av RAM og 2 kjerner mindre på CPU måler høyere ytelse. Montro hvorfor..) og europeere sluker dette som "det er jo bedre enn Apple sine produkter. Høyere hertz jo! Flere megapiksler jo!". Hvis du har noe form for elektroingeniør-bakgrunn så kanskje du ikke lar deg lure av høye tall men ser litt bak tallene. La oss sette fokus på Kina litt, du vet, landet til Huawei. På nyere Nokia ble det oppdaget at informasjon ble sendt til kinesiske servere, uten at Nokia visste om dette. Er du så naiv at du ikke tror det finnes flere tilfeller, bare fordi det ikke er oppdaget? Dette er altså fra en ikke-kinesisk telefon, hva tror du da om hel-rene kinesiske telefoner? Det blir daglig funnet bakdører på kinesiske produkter som har med teknologi å gjøre, men hey, la oss fylle landet vårt med kinesiske produkter og styrke den kinesiske økonomien, et land med lover og sosiale poeng tatt ut fra en film. Det går faktisk an å bruke hodet litt. Trenger ikke bruke mye, men litt. Kanskje du klarer å legge sammen 2+2 og forstå hvilken suppe du kjøper når det i tillegg er fylt med Google-programvarer. Du vet, Google som lagrer absolutt alt du gjør og har en haugevis av søksmål mot seg. Fikk en av verdens største bøter innen IT-bransjen for noen måneder siden ved at de fremmer sine produkter fremfor andre på din mobiltelefon. Forøvrig helt absurd å kjøpe en telefon som bruker konkurrentens operativsystem; Android. Flaskehalsene er enorme. Husker P20 Pro. Nyeste Android hang 1 år etter. Android sin egen virus-scan havnet på sisteplassen. Hva folk kjøper.. faktisk helt utrolig.

     

    Kilde: Jeg mikrolodder chipper på disse telefonene på en daglig basis og vet veldig godt hva som gjemmer seg under panseret. Enda godt Huawei og Samsung har gått litt vekk fra plast og lim. Var et helvete å jobbe med. Men de ser jo opp til idolet sitt Apple og har går mer over til skruer, glass og metall. Asiater'ne begynner faktisk å designe telefoner i 2019 slik at de kan repareres, som Apple har gjort siden dag 1,og ikke designer de for å kastes i søpla, som de har gjort i alle år.

     

    Edit: Også må vi ikke glemme alt det humoristiske. Som at hver måned er det noen i Samsung som får sparken et eller annet sted i verden for det blir lagt ut Tweets fra en iPhone og ikke Samsung. Det har kommet forbud mot å bruke iPhone innad bedriften. Sier litt når det må gå så langt. Veldig komisk alle artiklene om dette. I tillegg var det dette med at Huawei bypasset alle restriksjoner ved testing for å vise høyere ytelse. Det er komisk hele opplegget. Kinesere lurer deg der de kan. Gjerne mest mulig. Enten det er høyttalere med steiner i, powerbanks med AAA batterier eller telefoner av høy kvalitet.

    Du fremstår selv ettertrykkelig som "selvutnevnt ekspert" selv om du åpenbart er mobiltelefonreparatør. Det er sikkert veldig bra, og du har kanskje noe bedre utstyr enn for eksempel Telenor til å oppdage fiendtlig kode og andre innretninger for skjult datatrafikk med loddebolten. Det tviler jeg dog litt på.

     

    Men ta dette enkle faktum: Ingen noe sted, av noen myndighet eller etat har til nå funnet fiendtlig kode eller avdekket rettet uautorisert trafikk i verken konsumentutstyr eller operatørutstyr fra Huawei. (Glem tull fra Trump) Det er selvsagt helt trygt å kjøpe utstyr fra Huawei. Denne artikkelen dreiet seg ikke om fantasifulle spionløsninger men rent faktisk hvorvidt Huawei ville overleve "Trumpsyndromet" mot Kina og kunne levere support. De vil overleve. 

     

    NSA selv har heller ikke funnet noe annet enn kinesisk spiontrafikk rent generelt på amerikanske datanett. Ingen "implantater".

     

    Dernest kommer en masse pølsevev om hvordan Huawei kan "fjernregulere" nettverk der de er systemleverandør. Da også i Norge. Jeg kan snakke om Norge, det kan jeg litt om. Nettverkene kan gjerne fjernreguleres helt ned til abonnentene! Men det er det for eksempel Telenor selv som står for. Det er også Telenor som eier og drifter hele stamnettet.

     

    Så må jeg påpeke det enkle faktum: ALL datatrafikk, også såkalt skjult som for eksempel VPN-pakket trafikk er synlig og kan observeres og ettersøkes. Selv om man ikke får ut data som kan brukes vil selve datatransporten selvsagt synes.

     

    At man ved uheldig implantering av kode, bevist eller ubevist, av "noen" eller gjerne ved brukerfeil i hva som helst av trafikkrelatert datautstyr kan lede til uhederlig adferd er noe vi vet. Men det å bare tenke seg at en seriøs leverandør bevist gjør dette er en urealistisk tanke. Slikt er altfor lett å avdekke!

     

    Hva kinesiske myndigheter og hackere gjør, døgnet rundt er noe jeg selv observerer men dette har ingenting med spesifikke leverandører å gjøre. Dette er det statlige overvåkingsetater som bedriver. Godt råd: Steng ut de IP-adressetabellene, flere titalls tusen IP-nummere som berører Kina fra ruteren din. (Om den er god nok for det). Da blir ting betydelig roligere. 

     

    OG - Huawei overlever og vil oppdatere og supportere sine produkter. Både for konsument og proff-markedene.

     

    Til syvende og sist: Alt vi har og bruker av mobiltelefoner produseres i Kina og Asia for øvrig. Også på komponentnivå. De designes også i Kina. Til og med Apple kjøper nå systemdesign fra kinesiske utviklere og ikke lenger bare fra Silicon valley. Sånn er det med virkeligheten. Altså ikke bare dritt.

    • Liker 1
  8. Det gjelder kun kinesiske borgere og fungerer annerledes der. Det er heller ikke noe de prøver å skjule. Men de amerikanske produsentene derimot, de er bundet av lover som krever bakdører og gir bort mye informasjon. På huaweitelefonen hadde jeg vært mer skeptisk til hva Google gjør med informasjonen enn hva kineserne gjør. Kineserne burde ha null interesse av meg og mitt, mens Google selger annonser og informasjon, så der er det et økonomisk motiv. USA som land screener vel alt i jakten på terrorister og annet de ikke liker.

     

    Vær klar over en ting! Når man tar utstyr foran seg på "benken" er det nokså lett på nederste elektroniske nivå å avdekke bakdører eller annen integrerte funksjoner. Særlig avslørende dersom disse operer i kryptert modus. Man kan ikke kryptere bort fysiske funksjoner. Ren datatrafikk, kryptert eller ikke er selvsagt også synlig. Telenors ingeniører har ettergått dette siden de er en stor kunde av Huawei på mobile systemer.

    • Liker 1
  9. Siden Trump og hans kumpaner er ute etter markedskontroll og skylder på spionvirksomhet som ingen har avdekket, hvorfor tar han ikke da verdens største produsent av mobiltelefoner, Samsung. Kan det ha sammenheng med at disse gir junaiten tusenvis av arbeidsplasser internt i USA på produksjon av hvitevarer?

     

    Når skal de fremlegge bevis som ingen andre kan, på spionsystemer i Huawei sitt nettverksutstyr for mobile løsninger. Verdens største leverandør på slikt materiell. Hva med Cisco som produserer sitt erkeamerikanske nettverksutstyr i Kina og som leverer bl.a. til Pentagon. Nei, fordi disse to er integrert i amerikansk økonomi på en mye vanskeligere måte. For øvrig er det ikke mulig å totalt skjule trafikkspor fra nettverkutstyr over tid selv om dette skulle være aldri så innebygget. Dessuten ville dette være en usedvanlig og unødvendig klønete måte for avansert hacking.

  10. Fancy, men som Juke sier, dette fikser man med en Moccamaster og et tidsur. 

     

    Nettopp! Bortsett fra å se hjemmelaget ut og ha en pris som burde føre til at man ringer politiet, så er dette et erkedumt produkt som fremstår som en elendig ide. For å oppnå det denne stygge innretningen gjør, tar man sin helt ordinære kaffetrakter og plasserer den i nærheten av sengen og kobler den til en timer fra Biltema til kr 39,90. Du kan jo gå for litt bling og display og skaffe en digital timer til 59,90. Mye billigere og sannsynligvis med bedre resultat enn hva kriminelle kr 4.000,- utfører.

    • Liker 1
  11. IMG_9610.300x169.jpg

    Barisieur vekker deg med nybrygget kaffe hver morgen.

     

    TEST: Barisieur kaffe-vekkerklokke

     

    Bortsett fra å se hjemmelaget ut og ha en pris som burde føre til at man ringer politiet, så er dette et erkedumt produkt som fremstår som en elendig ide. For å oppnå det denne stygge innretningen gjør, tar man sin helt ordinære kaffetrakter og plasserer den i nærheten av sengen og kobler den til en timer fra Biltema til kr 39,90. Du kan jo gå for litt bling og display og skaffe en digital timer til 59,90. Mye billigere og sannsynligvis med bedre resultat enn hva kriminelle kr 4.000,- utfører.

  12. IMG_0145.300x169.jpg

    Asus har kastet gammel kunnskap og kommet opp med noe bedre.

     

    SNIKTITT: Asus ROG Mothership At ingen har gjort dette før er kriminelt

    Oisann.

    Ny formfaktor? Revolusjonerende?

    Greit med entusiasme, men du virker nesten litt fersk i bransjen.

    Morsomme detaljer rettet mot et bestemt marked, men ingen revolusjon og absolutt intet som har noe å gjøre med "kriminelt" i noen sammenheng.

    Kanskje bortsett fra en kriminelt høy pris?

  13. Ny formfaktor? Min egen Surface Pro er bygd på samme prinsipp, dog uten dedikert grafikk og ladbart tastatur.

    Helt enig!

     

    Ny formfaktor? Revolusjonerende?

     

    Snarere litt infantil entusiasme fra "spesialisten". Morsomme detaljer rettet mot et bestemt marked, men ingen revolusjon og absolutt intet som har noe å gjøre med "kriminelt" i noen sammenheng. Kanskje bortsett fra en kriminelt høy pris?

  14. Det er en del missforståelser med dette om "blur" der et TV apparat ikke rekker "å følge med" ! Hovedpoenget med både innfylling av bilderuter og dropping, "drop frame" skyldes begge deler forskjellen på svært mange amerikanske produksjoner som lages i 30 fps mens vi her i denne del av verden bruker 25 fps som følge av henholdsvis 60 Hz og 50 Hz nettspenning. Betydningen er ikke like problematisk nå når produksjinene er digitale hele veien og der den innebygde tregheten fra gammeldags film på lerret i 24 fps ikke hjelper til. Tom Cruise og andre stjerner vet nok ikke at slik korreksjon puttes inn allerede på produksjonsnivå og ikke kan, eller behøver fjernes på TVn din.



    Hadde vært digg om de begynte å lage videoene i 60 eller 120p også fremfor 24p - så kunne man kastet motion-blur ut vinduet også :D

     

    25fps og 30fps i henholdsvis Europa og USA som følge av synkronisering ved 50Hz og 60 Hz nettspenning. På gammeldags film i 24 fps hjelper tregheten i den gammeldagse fremviserens roterende lukker i forhold til øyets treghet til med å glatte ut dette. Korreksjon mot blur og tripping gjøres nå allerede på produksjonsnivå og til og med i selve kameraene ved digitale produksjoner fra bunnen av og kan ikke "skrues av". Det er bedre med utfylling ellet dropping for å synkronisere en flimmer og hakking.



  15. Dette er farligere enn du tror. Dersom én av dine venner falt offer for dette, har de hatt mulighet til å kjøre samme angrep på deg ved å bruke vennen din som mellomledd. Dvs. at dem ville da hatt tilgang til alt du har tilgang til (venneliste, bilder, meldinger m.m), med unntak av data som er beskyttet bak passord, som foreksempel funksjonen for å hente ut all data facebook sitter på om brukeren din.

    Jeg "tror" svært lite om dette. Jeg vet en god del , men uansett er det slik at et slikt offentlig sosialt medium som FB må håndteres og brukes som et offentlig tilgjengelig sted. Det er det FB er! At man nå har funnet bakveien til registrene for tokens til eksterne linker som man har gått til er selvsagt noe som ikke burde ha skjedd. Disse tokens blir liggende i brukermaskinene for sener bruk, men er her beskyttet bak passord og disse tokens(hexadesimale "navn") byttes også ut ofte.

     

    Ingenting av personlige opplysninger, bilder eller meldinger man bruker på FB  må være av en karakter som ikke hvem som helst kunne fange opp. ALL trafikk på internet er åpen for tilfeldig eller planlagt utilsiktet tilgang og misbruk.

     

    Det umiddelbart verste som skjer ved missbruket er f.eks. falske meldinger i ditt navn, eller å lese meldinger som man ikke burde brukt FB til av personlige eller sikkerhetsmessige årsaker. Facebook er litt som å spasere langs Carl Johansgate mens du samtaler med venner..

  16. Du sier det som om ikke noe farlig har skjedd. For meg er mine aktiviteter på messenger privat. Private meldinger, private bilder, private grupper og jeg kan forsette.

     

    Et slikt sikkerhetshull skulle aldri funnet sted og Facebook brude straffes for slikt.

     

    Slutt å vær naiv og ikke si at det er ingen fare i seg selv - jobber du for Facebook eller?

    Hvor "farlig" dette er kommer selvsagt  av hvor mye "farlig" hver enkelt måtte ha liggende på FB. Her må man i utgangspunktet begrense seg og aldri tenke seg noen del av FB som privat!   At de kommer inn bakveien til registrene for "tokens" burde selvsagt ikke ha skjedd. Du er sikkert også klar over at disse linkkodene også er beskyttet ved passord, men denne veien har man brutt her. Det er beklagelig.

     

    At inntrengerne også kan finne din e-post adresse er ubekvemt, men det betyr ikke at de har tilgang til den kontoen, men selvsagt kan de sende falske meldinger med ditt navn via messenger inntil man tetter for dette.

     

    FB har nå renset disse registrene som kan brukes til å peke på enkeltbrukere og brukere må nå generere nye ved neste linkoppkobling. Disse "tokens" bytter også ut ofte og dannes nye for hver nyopprettede link.

     

    Les det jeg skrev en gang til. OG - jeg snakker ikke av naivitet om dette, men fordi jeg har kjennskap til omfanget og virkesettet! I øvrig er jeg nå godt etablert pensjonist med lang fartstid i data og nettverk. ;-)

  17. At hackerne ved dette grepet skaffet seg POTENSIELT tilgang til 50 millioner kontoer betyr ikke at de har åpnet 50 millioner kontoer. Det blir som vanlig en journalistisk upresishet. Men oppdager de navnet ditt, vitende eller tilfeldig, kan de titte på deg og f.eks bruke messenger til falske meldinger i ditt navn. Uansett er 50 millioner individuelle kontoer veldig mye å håndtere. Det er også lett for FB å slette alle disse tokens. De blir også ofte lagret i brukernes maskiner for periodisk bruk, men det utgjør ingen fare i seg selv for den eksterne maskinens integritet. 

×
×
  • Opprett ny...