Gå til innhold

anonymc

Medlemmer
  • Innlegg

    94
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av anonymc

  1. Hva skal til for å få 6'er på muntlig eksamen? 
    Jeg er en 5'er-elev i muntlige fag, men jeg trenger en 6'er i geofag.
    Er det noen her som har noen tips? 
    Hvordan bør eksamenen legges frem for å få toppkarakter?

    Selv har jeg ordnet tankekart over mulige tema, prøver nå å danne koblinger mellom alt.
    Jeg har også sett på læreplanmålene og går gjennom alle spørsmålene i boka. 
    Likevel vet jeg at dette ikke kommer til å kvalifisere til 6'eren for min del. Hvordan bør jeg legge frem framføringen? Hvordan strukturerer dere framlegget? Hva er nøkkelen til å gi det lille ekstra? Og i tillegg: hvordan fremstå mindre nervøs (dette er kanskje hovedgrunnen til at jeg ikke oppnår topp-notch ... 

     

    Setter pris på alle mulige tips! 
    Trenger ikke å vektlegge det geofaglige.

  2. Hei :)

    Jeg leser til privatisteksamen i geofag 1 på egenhånd.
    Ettersom jeg tok påbygg, har jeg ikke hatt geografi. Er det noe jeg burde ha lest meg opp på i geografien, eller trenger jeg ikke å tenke på det?

    Har dere noen tips til hvordan å få 6, eller om dere har noen egne erfaringer eller andre generelle tips?
    Er det flere her som har erfaringer med å lese seg opp på geofag på egenhånd? Jeg er så redd jeg utelater noe, og jeg trenger den 6'eren ... 

  3. Hei!

    Jeg skal ta opp mediefagene MED3001 og MED2003.
    Er det noen her inne som tilfeldigvis vet noe om disse emnene? 
    Jeg husker svært lite og kjenner jeg har veldig lite oversikt. 
    Jeg har skaffet meg boka "Mediekommunikasjon", men jeg er usikker på om denne holder.

    Håper derfor sterkt på noen gode råd.

     

     

    Takk på forhånd. 

  4. Hei!

     

    Jeg ble litt stressa nå. Er det ikke lenger slik at alderspoeng legges ved snittet til juriststudiet?

    Jeg kom over et annet forum med denne informasjonen og sendte deretter fort mail til Samordna opptak, men jeg håper kanskje noen her inne kan roe meg ned også? Hehe :-)

  5. Hei :-)

     

    Er det noen her som har studert eller studerer Juss? Jeg ønsker å starte ved UiB til høsten, men etter å ha surret med studier tidligere ønsker jeg å være sikker på at jeg tar et riktig valg (ønsker ikke å gå mer i dybden her).

     

    Med dette ønsker jeg å høre om eventuelle erfaringer. Hva synes du om studiet, da både hvordan det er lagt opp og fag? Er det noe jeg bør bemerke meg?

     

    Personlig har jeg ikke altfor mye erfaring innen lov og rett, og vet heller ikke hvordan jeg da kan få en bedre pekepinn på om dette passer meg. Det ideelle hadde selvfølgelig vært å arbeidet som advokatsekretær e.l., men det virker ikke lett å få en fot innenfor. Det jeg vet er at jeg er interessert i å skrive, arbeide teoretisk og med caser vedrørende ulike mennesker. Jeg har alltid vært veldig interessert i samfunnet og har jobbet innen organisasjoner og skrevet flere artikler som berører slike tema. Tidligere har jeg vurdert journalistikk, men jeg har et ønske om å arbeide mer teoretisk. Samtidig er jeg kreativ, men jeg håper jeg kan få litt utløp for det i arbeidstiden. Jeg liker også godt å studere, og det er også en grunn til at jeg ønsker et lengre studieløp uten at jeg vet hvor mye studiumet enda innebærer.

     

    Hvordan visste du at du var godt egnet et slikt studium/ utdanning?

    Har du noen tips i min situasjon?

  6. Hei :-)

     

    Jeg ønsker å søke meg inn på master i Rettsvitenskap til neste år. Nå har jeg et ordinært snitt på 59,7 og ønsker helst å komme inn i Bergen. Jeg ser at snittet har økt mye fra tidligere og er redd snittet vil øke mer. Hva vil dere tro? Er det noen her inne som har noen formeninger rundt dette? Jeg ønsker egentlig bare en pekepinn.

     

    Takk på forhånd!

  7.  

    Hei!

     

    ​Jeg lurer på om noen kan hjelpe meg med denne oppgaven:

     

    ​Hvilket av stoffene kan gi en buffer sammen med HCl?

    ​- NH4Cl

    - NaOH

    - NaNO2

    - NaNO3

     

    Jeg har lest at svaret er NaNO2, men jeg skjønner ikke helt hvorfor. Elektronnegativitet spiller jo inn for hvor sterk en syre/ base er, men jeg skjønner ikke at en av de andre ikke er svaret... Noen som kan hjelpe meg med å forstå dette nærmere?

     

    Takk på forhånd!

     

    H^+ + NO2^- => HNO2 

    DVs buffer:

    HNO2 + H2O <=> H^+ + NO2^-

     

     

    Takk for svar!

    ​Jeg har egentlig ikke noe problemer med å forstå dette, 

    ​men jeg skjønner ikke hvorfor en av de andre ikke kan være buffere.

    ​Hva med NaNO3, for eksempel? Eller NaOH?

    ​Men NH4Cl er vel for sterk?

  8. Hei!

    ​Jeg lurer på om noen kan hjelpe meg med denne oppgaven:

    ​Hvilket av stoffene kan gi en buffer sammen med HCl?
    ​- NH4Cl

    - NaOH

    - NaNO2

    - NaNO3

     

    Jeg har lest at svaret er NaNO2, men jeg skjønner ikke helt hvorfor. Elektronnegativitet spiller jo inn for hvor sterk en syre/ base er, men jeg skjønner ikke at en av de andre ikke er svaret... Noen som kan hjelpe meg med å forstå dette nærmere?

     

    Takk på forhånd!

  9. Jeg har noen spørsmål, kjemi:

    1. C6H12O6 + 6O2 --> 6CO2 + 6H20

     

    Hvor mange mol oksygengass reagerer med 2,0 g glukose?

     

    2,0 g glukose reagerer med oksygengass i overskudd. Hvor mange gram vann blir dannet?
     

     

    2. Kan noen forklare hvordan en regner ut den begrensede reaktanten? 

     

     

  10. Jeg holder på med kjemi 2 nå, og lurer på om noen har svaret til disse spørsmålene. 

     

    Hvor mange mol H2O er 3,0*10^24 vannmolekyler? 

    = ?

     

    Hvor mange O-atomer er det i 1 mol O2? 

    2*6*10^23 = 1,2*10^24

     

    Jeg har funnet løsningen på den sistnevnte, men stemmer det at man kun ganger opp avogadros tall (6,0*10^23) med to, slik at en får 2 * O? Eller ganges 10^23 med 6 som er vekten til O * med 2 som er antallet. Jeg skjønner ikke helt hva man bør tenke her... Føler meg litt fjern haha... 

     

    Den første oppgaven spør etter hvor mange mol av H2O, mens den siste spør etter hvor mange atomer vi finner i et mol av O2. Jeg vet at oppgavene skiller seg ved at ved den første er det deling, og i den siste ganger vi opp. Men jeg skjønner ikke helt hvordan en bør tenke når en skal løse slike oppgaver. Er det noen som vil forklare meg hvordan de tenker når de får slike oppgaver? Vil så gjerne få til dette...  

  11. Heihei!  :)

     

    For tiden har jeg undersøkt det å studere klinisk psykologi i utlandet, og da spesielt i Frankrike. Jeg har hørt det er vanskelig å få graden godkjent i enkelte land, og at utdanningen bør være godkjent for eksempel av BPS (British Psychology Society) i England. Vet noen om en slik mulighet i Frankrike? Hvordan kan jeg her få graden godkjent? Er det noen her med en erfaring eller en type veiledning jeg kunne fått bruk for? 

     

    Fra tidligere har jeg dårlig erfaring med rådgivere og er redd for å stole på enkelte. Jeg ser for meg at jeg kommer til å være redd for å stole på om alt er redelig, men jeg ønsker ikke at dette skal ødelegge for en eventuell utdannelse i utlandet. Eventuelt kan man vel kontakte den gjeldende skolen? 

     

     

     

     

    Takk på forhånd  :)

  12. Hei! :)

     

    Jeg har et spørsmål ang. Samordna opptak.

    Dersom jeg kommer inn på førsteønsket mitt, men angrer på dette; må jeg da takke ja til dette, eller kan jeg enkelt "føre meg over" til et annet ønske dersom dette senere kommer til å friste mer? Hvis man har kommet inn på alle sine ønsker, kan man da velge og vrake mellom alle disse?

     

    Dette kan sikkert virke rart,

    men jeg er redd for å søke feil og vil derfor se an mulighetene ved nettopp dette.

  13. Heihei! :)

     

    For tiden har jeg vurdert å studere rettslære.

    Jeg har veldig lyst til å studere her i Trondheim, men ser at kun Folkeuniversitetet har dette tilbudet. Er det noen her som har erfaring med denne skolen? Er det en attraktiv skole? Jeg ser at man kun trenger generell studiekompetanse for å komme inn, uten noen karakterkrav, noe jeg synes er ganske dumt... Men er dette noe en arbeidsgiver senere vil tenke over? Hvordan er miljøet?

     

    Jeg har forresten også lyst til å fortsette med en master, men har jeg forstått det riktig dersom man må gå på eksempelvis UIO eller et annet universitet for å fullføre dette?

     

     

     

    Takk på forhånd! :wee:

  14. Jeg tror det er stress å tenke på hva man skal bli. Tenk heller på hva du har lyst til å lære deg.

    Takk for svar! Jeg er helt enig.

    Jeg balanserer vel egentlig veldig mellom begge tankegangene, men tror jeg vet for lite til å dømme studiene. Men hva jeg synes er mest interessant/ det jeg har lyst til å lære mer om tror jeg havner på psykologi eller juss, men likevel klarer jeg ikke å unngå å tenke over hvilke jobber dette springer ut i. :) Jeg er så usikker...

  15. Hei! :)

    Jeg er ei forvirra jente på 19 år som trenger respons på mine tanker. For tiden bedriver jeg mye av tiden min på å finne tak i et studie jeg ønsker å studere og som passer til meg. Dette finner jeg svært vanskelig, mest fordi jeg er et veldig allsidig menneske og fordi jeg er svært opptatt av å finne et studie jeg er typ "født" til. Dette høres sikkert blåst ut, men slik er situasjonen min.

     

    Mine interesser:

    - Selv er jeg veldig interessert i mennesker, men mest innenfor hvordan et menneske tenker og fungerer. Jeg skulle gjerne studert noe innenfor nevrovitenskap, men jeg tror ikke forskning er noe for meg i lengden. Jeg ser derfor at psykologi er et interessant fag, men dessverre er jeg altfor usikker på jobbmulighetene her og ser for meg å havne i en felle etter endt studie. Jeg tror nemlig ikke jeg kunne klart meg som klinisk psykolog, ettersom jeg tror jobben ville tatt knekken på meg som person.

     

    - Jeg er også veldig interessert i menneskerettigheter, og tror juss muligens hadde vært en mulighet. Likevel ønsker jeg å jobbe i utlandet og ikke fotfeste meg i Norge. Hva kan jeg gjøre med dette?
    Jeg jobber i Røde Kors for tiden og slike prosjekter har interessert meg hele livet. Drømmejobben ville vært en spennende stilling i RK eller UNICEF, men hvordan? Hvilke studier passer til noe som dette? Jeg kunne heller ikke tenkt meg å bli sykepleier eller lignende, jeg vil heller jobbe innenfor egne prosjekter.

     

    - Ellers har jeg lenge vært interessert i egyptisk- og gresk historie, derav arkeologi. Men siden jobbmulighetene er få, setter jeg muligens bare dette som en hobby?

     

    - Eiendomsmeglig er noe jeg har blitt anbefalt, fordi jeg er kreativ og ønsker å jobbe med egne prosjekter. Likevel ønsker jeg å gjøre noe mer teoretisk og bedrive noe annet enn boligarbeid o.l....

     

    Bare for å nevne det: Jeg er også veldig glad i å skrive og å utvikle mine egne prosjekter. Jeg har jobbet litt for en avis og setter pris på slike prosjekter. Dette fungerer kanskje best som en hobby eller en sideliggende jobb ved en framtidig jobb.

    Jeg ønsker ikke å bedrive lærerjobber, heller ikke type forskningsjobber. Jeg tror jeg trenger en jobb med en skarp utfordring, hvor jeg får utviklet mitt eget arbeid og får jobbet både teoretisk og kreativt. Jeg er krevende, men selvfølgelig skjønner jeg at dette bør skjerpes inn... Selvfølgelig er det vanskelig å finne en jobb som kan tilpasses alle interessene.

     

    Ja, jeg er mulig både forvirrende og irriterende, men jeg ønsker ikke kommentarer på en håpløs tankegang... Jeg ønsker gjerne å få høre fra dere med erfaring, og også gjerne del tips - innslag om hva dere selv jobber med. Det hadde vært interessant å få høre om andres ståsteder. Jeg ønsker ikke å få svar på alle interessene mine, men heller hvilke erfaringer eller tanker du har/ hadde om å velge et studie? Hva gjorde akkurat du for å finne ut av nettopp dette? Hvorfor/ hvordan har du eventuelt jobben du har i dag?

     

    Dette ble et rotete innlegg, men jeg ønsker gjerne diskusjon slik at en vei ut av dette er lettere å finne.

  16. Jeg fikk aldri noe svar i den andre tråden din, så jeg spør deg igjen.

     

    Har du noen bakgrunn fra Røde Kors, eller har du blitt satt på et kontor med en telefon og en brosjyre?

    Det verste jeg vet er 'selgere' som egentlig ikke aner hva de selger.

    OM du nå ikke har bakgrunn fra Røde Kors, så fortvil ikke. Ta kontakt med ditt lokale Røde Kors Korps.

    Jeg er 110% sikker på at du kan få oppleve litt hva Røde Kors egentlig driver med.

     

    Om du skulle befinne deg på Sørlandet, har jeg sagt at du bare må ta kontakt. Det gjelder fortsatt.

    Beklager sent svar, jeg får ikke alltid tid til å følge opp trådene jeg legger ut. :)

    Jeg har ingen erfaring innenfor Røde Kors, og har fått jobben som fundraiser som står ute på gaten og verver folk. Dette fikk jeg egentlig bare med personligheten min, tydeligvis. Man må ha et engasjement, en utstråling og en sterk vilje. Man må derfor ikke nødvendigvis ha en erfaring. :)

     

    Jeg er veldig enig med deg, og derfor veldig opptatt av å søke informasjon og lese meg opp om diverse saker Røde Kors jobber med. Som sagt hjelper det å ha et engasjement!

     

    Tusen hjertelig takk for det! Skal absolutt gjøre det. :)

×
×
  • Opprett ny...