Gå til innhold

heblilla

Medlemmer
  • Innlegg

    893
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av heblilla

  1. Hei! Et velkjent problem! Ler altfor lite jeg og..Latterkrampe er en fjern drøm. Men en ting jeg ler godt av er "who's line is it anyway" . Jeg har begynt å preskribere programmet til meg selv på blå resept. Det holder  i hvert fall lattermusklene ved like. Alle midler er lov!

    Latteryoga har jeg aldri prøvd. Måtte i så fall være hvis man vil le sammen med andre. Alltid bra å oppsøke mennesklig samvær, vil eg tru. Stå på. May the laughter be with you!!!!

  2. Du tar feil hvis du tror at andre er så mye lykkeligere enn deg bare fordi de har en partner, en karriere, fast bolig, osv. Du har det så bra som du bestemmer deg for å ha det. Hvis du alltid sammenligner deg med de som har mere enn deg, og tror at lykken ligger der, da blir du aldri fornøyd derimot. Du er du, og gjør ting på din måte. Og ingenting galt med din måte, selv om den i dine øyne er "dårlig".

    • Innsiktsfullt 1
  3. Anterialis skrev (På 10.6.2020 den 10.28):

    Hei, og takk for at dere tar dere tid til å svare på noen enkle begynnerspørsmål.

     

    1) Jeg er kunde i DnB. Jeg ser at de skiller mellom ASK (aksjesparekonto) og generell fondsparing. Jeg begynner å forstå at ASK tillater meg å ta ut penger jeg har satt inn skattefritt, kun skatt på gevinst. Dog ser jeg også at noen akjser/fond ikke kan settes på ASK-kontoen, og havner under en kategori kalt "generell fondsparing". Hvorfor kan jeg ikke ha alt under ASK slik at jeg får de fordelene? Akkurat nå ser det slik ut i min nettbank:

    ASK: DnB Global indeks A. 
    Generell fondsparing: DnB Aktiv 30A

    Hvorfor får jeg ikke DnB Aktiv 30A i ASK?

    Her blander jeg helt sikkert fundamentale greier, send meg gjerne til en fin 101-side for sånne som meg ?

     

    2) Jeg er kunde av Tibber og kunne tenkt meg å "satse" penger på dem. Dog finner jeg ikke aksjen deres i min nettbank. Hvordan finner jeg ut om Tibber har aksjer / er børsnotert, og hva er deres ticker? Jeg har forsøkt å søke i nettbanken (DnB), uten å finne dette.. Jeg har vært på oslobors.no, er dette alle aksjene det er mulig å investere i pr. idag??

     

    Takk for svar ?

    Det hørtes veldig rart ut at dnb aktiv 30a ikke kunne settes på aksjesparekonto..... Kanskje du har gjort samme feilen som jeg gjorde. : jeg var vant til at dnb hadde en funksjon som hjalp meg til å overføre penger fra lønnskonto til Ask ved at det dukka opp et spørsmål om det, og jeg kunne bare trykke ok. Plutselig forsvant den funksjonen, og dermed havna fondet på generell aksjesparingskonto. Jeg ringte banken, men de kunne ikke gjøre noe med det. Seinere kom funksjonen tilbake. Så det var litt surt. Men det var heldigvis ikke så stort beløp som havna feil.

  4. Nerowulf skrev (15 minutter siden):

    Er det vanlig å måtte sette penger inn på Aksjesparekonto, for så å bruke de pengene til å kjøpe fond? Kan man kjøpe fond direkte, og legge de i aksjesparekontoen? (Førstnevnte virker som et unødvendig steg)

    Ja, det er vanlig å først sette penger inn på aksjesparekonto først,  for så å kjøpe fond. Hvis ikke får du ikke flytta fond over på aksjesparekonto etterpå. Da er det for sent. Det samme med aksjer, for sent å flytte aksjer inn på aksjesparekonto etterpå.

    • Liker 1
  5. Ismokeking.se. Kr 257  NOK (pluss frakt) for 100 ml, 10%. Jeg hamstra før 1. april, så jeg har ikke kjøpt noe etter at tollreglene ble endra.  Blir nok ikke nødt til det før en gang i 2022.

    Hvorfor tar du ikke sjansen på å kjøpe på Vapeclub?

    Man får jo ikke kjøpt dette i Norge, så den tollavgiften er det ingen vei utenom, hvis man skal blande selv.  

  6. Alltid lurt å ha litt på lager.

    Håper jeg slipper å be legen min om legeerklæring ifb med kjøp av nikotinvæske på nettet. Jeg snakka varmt om e-sigaretter hos ham en gang tidligere i år. Sa han burde anbefale det til røykende pasienter. Hans svar var: Er ikke det ulovlig da?

    Burde ikke en lege vite om sånne ting?

    Men det går vel bra. Med hamstringa. Får man håpe.

    • Liker 1
  7. Her ligger det allerede 1L+ 100mg i fryser'n, pluss litt 220mg og en del hundre ML smakskonsentrat.  Ved siden av står en dunk med ca.3.7L ferdigblandet base og i boden står 5L hver av VG og PG.  Alt i alt godt forberedt på den nye virkeligheten og jeg behøver strengt tatt ikke tenke på å handle de neste fire årene eller så.  Innen da er sikkert reglene forandret uansett.

    wow!!!
  8. coilen min har begynt å svikte, bomullen er blitt svart og dette påvirker juicen. er det farlig å dampe "forurenset" juice?? Får ikke kjøpt ny coil før mandag....

    Jeg pleier å børste coilen under vann, deretter bytter jeg veke (bomull). Funker for meg. Selvfølgelig bare et visst antall ganger da. Ellers lager jeg mine egne coiler. Bruker en type som er lett å lage.
  9. Gikk over til 316L wire, 30 AWG, etter å ha brukt khantal A 1 før. (de var utsolgt for khantal) Men,----har noen andre opplevd dette?----nå kortslutter coilen gang på gang. Jeg ga opp etter 4. forsøk. Dessuten, med khantal-tråd kunne jeg bare vrikke fram og tilbake en stund, så røyk tråden akkurat så langt inne at enden ikke stakk ut. Med 316L tråd går ikke det, dvs den ryker, men ikke langt nok inne.

     

    Ps. jeg brukte negleklipper og dytta dessuten enden innover til den ikke lenger skulle ha vært et problem, og likevel kortslutta coilen gang på gang. Ergelig. (og litt mystisk....)

     

    Tlbake til Khantal. Man lærer så lenge man lever!!!

×
×
  • Opprett ny...