Gå til innhold

Andreasoh

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Andreasoh

  1. Utrolig interessant diskusjon. Personlig synes jeg det ikke er så farlig at diskusjonen tar en annen vending enn originalt ment, selv om jeg skjønner kanskje andre mener det er for "off-topic", men hvertfall veldig mye bra skrevet her.

     

    Fått litt mer erfaring etter jeg skrev det første innlegget og tok tipset med å vente med å kjøpe nytt kamera og heller bruke fra venner og lånekontoret her på folkehøgskolen.

     

    Tror jeg også venter med å kjøpe et eget til jeg har jobbet med flere kameraer. På denne skolen har vi ikke tilgang til 4K men 7D fungerer bra her, setter veldig stor pris på det brae engasjementet i denne tråden!

  2. Hei.

     

    Min 5 år gamle stasjonære tok nylig kvelden så da tenkte jeg at dette var en god sjanse i å få en ny PC som er bedre egnet for nye interesser.

     

    Jeg skal jobbe med film og TV og dette innebærer mye redigering i programmer som Adobe Premiere. På den gamle PC gikk disse programmene litt tregt. Samtidig ønsker jeg en stasjonær som også fungerer bra med gaming på fritiden.

     

    Jeg har skjermer, tastatur, mus, headset og alt. Eneste jeg er ute etter er en stasjonær PC.

     

    Prisklassen jeg ser på er max 10,000,- kroner.

     

    Foreløpelig har jeg sett på denne fra komplett.no. Fikk tips av en kompis at jeg bør gå for en SSD fordi da vil redigeringen være raskere og ikke lagge, noe som har vært et problem tidligere.

     

    https://www.komplett.no/lenovo-ideacentre-k450/806308#!tab:extra

     

    Lurer på om dere har noen gode tips til hvilke PCer jeg bør kjøpe og hvorfor den PC'en dere foreslår.

     

    Takk for svar på forhånd! :)

     

    Mvh Andreas

     

    EDIT: Samtidig er den gamle stasjonære et stort beist. En ny PC som ikke er for stor og som kan evt. tas med på lan og internat hadde også vært veldig kjekt.

  3. Hei!

     

    Jeg beklager hvis jeg poster dette feil sted, det stod at jeg skulle poste dette under (filmbaserte kameraer) men fant ikke hvor det var så jeg poster det her. (newbie)

     

    Jeg er på utkikk etter et kamera jeg kan bruke til filming. Har akkurat vært på oppdrag og fikk da bruke hovedsaklig Sony NEX VG20 som var rimelig lett å filme med. Klippene skal brukes i tv-produksjoner.

     

    Jeg lurer på om hva slags forslag til kameraer dere har som kan brukes hovedsaklig til filming i film/tv-produksjoner? Gjerne også brukes til å ta bilder men dette trenger ikke å være hovedfokuset.

     

    En kompis anbefalte Canon EOS 6d, med 24-105 f/4 linse. Jeg søkte litt rundt å fant fort ut at dette kommer til å koste mer enn 20 000,- tilsammen. Jeg skjønner at man må veldig opp i pris hvis man skal ha brukbare kameraer men lurte på om dere hadde noen billigere forslag?

     

    Jeg har dårlig med kunnskap med filmkamera (utrolig nok fikk jeg lov til å være med på tv-produksjoner), men jeg ønsker fortsatt et kamera som helst er brukbart i tv-produksjoner. Tror jeg må ha 1920x1080 hvis jeg ikke er helt på bærtur? (som sagt, dårlig kunnskap)

     

    Kom med noen tips til hvilke kameraer og linser dere anbefaler og til hvilken pris jeg kan få dette, nytt eller brukt på finn. Fortell også litt om hvorfor jeg bør velge kameraet og om det er brukbart i tv-produksjoner eller ikke hvis du vet det og. Skal begynne på film-linje på folkehøyskole dette året og ønsker å ha noe som jeg kan bruke da, og evt. neste år da jeg går praksis i et tv/film-produksjons selskap.

     

    Takker for alle som leser alt dette og legger igjen noen gode forslag! :)

  4. Budsjett: 0 - 1000kr
    Størelse: Så lenge det ikke er øreplugger, så er det samme:)
    Bruksområde: Musikk, spill, film og lydproduksjon, bruker det mest til musikk/spill men skal jobbe med film så det er like viktig.
    Tillegsinfo:

     

    God kvalitet! (blir ikke ødelagt fort)

    Ingen mikrofon

     

    Jeg trenger headset som jeg kan bruke mens jeg spiller dataspill, hører på spotify og sånt, skal ikke brukes til mobiltelefon, men til PC. Jeg driver også med filming og lydproduksjon inne og ute, så da trenger jeg noen som også kan være godt egnet for dette.

     

    Har dere noen gode tips på hodetelefoner? Jeg har veldig lite peiling og lurer på om dere vet noen som er rundt 1000kr eller mindre, som kan brukes til alt dette, og fungere ganske greit. Skjønner at jeg ikke får det beste for en makspris på 1000kr men er heller ikke ute etter det, heller en som er balansert på de tidligere spesifikasjonene jeg har nevnt. :)

     

    Ta gjerne å send link hvis du har til hvor man kan kjøpe det billig, eventuelle tilbud kanskje?

     

    Takker på forhånd for svar! :D

  5. Jeg lurer på om jeg er den eneste som sliter med å få vekk alt fra offentligheten?

     

    Jeg logger inn på en annen facebook profil som ikke er venn med min ekte, og da kan jeg se masse ting som jeg ikke vil skal være offentlig. Jeg har drivet å surret med instillingene nå i en time men fortsatt mye som vises. Noen som kan gi en hjelpende hånd om hvordan man får vekk alt unntatt å måtte slette det?

     

    Takker på forhånd for all hjelp som kan fås :)

  6. Som lord nuker sier er det 3 år, og det gjelder altså for alle førerkortklassene. Man kan jo kanskje si at dette ikke gjelder de klassene man får førerkort for når man har stått på teoriprøven.

     

    Okei, takk for svar også.

     

    Stilig at en ansatt av prøve.no kunne svare på spørsmålet. Var nemlig den siden jeg brukte for å øve og fikk 2 feil på prøven. :)

  7. Heisann.

     

    Spilte idag bowling med brødre og venner, og lurte litt på hvordan scoren er?

     

    Spilte to runder og jeg fikk 155 på min første runde som også var min beste runde. Jeg er 18 år gammel gutt. Jeg spiller ikke ofte bowling så telles dette som en bra score / gjennomsnittlig / dårlig score? Har også forholdet med hvor bra det er og kjønn osv?

     

    Hvis noen her har noen bowling kunnskaper så kom gjerne med noen innspill! :)

  8. 1. Death Note

    2. Naruto

    3. Full Metal Alchemist / Brotherhood

    4. Sword Art Online

    5. One Piece

     

    Har ikke sett så mye ANIME så kan vell ikke si at jeg er noen ekspert, men er hvertfall veldig begeistret over disse 5 seriene og føler jeg har fått veldig mye ut av dem alle. Når jeg startet å se på Death Note så var jeg så inn i det at jeg så ferdig 15 episoder på en dag og når jeg var ferdig så ringte alarmen for at jeg måtte våkne opp og gjøre meg klar til skolen. Jeg hadde helt glemt tiden. ^^

  9. Har en kompis som har nøkkelkort på treningstudioet jeg trener på og trener mye senere enn vanlig for at folk ikke skal se på han fordi han er ukomfortabel med vekten sin. Dette er jo en måte å komme over barrikaden, men personlig burde ikke dette være en stopper.

     

    Man drar på treningsstudio for å bli sterke, mer energi, mer utholdenhet. Man må starte et sted og at du i det hele tatt drar på treningsstudio og jobber for disse målene er jo i seg selv utrolig bra! Mange tenker at de synes det er flaut og være på treningsstudio og sånt, og skal ærlig innrømme at jeg var sånn i starten og, men etter at man har gjort det en stund så blir det helt naturlig, og følelsen etter en god treningsøkt når man kommer hjem, og man vet man har pushet seg selv og er svett fra topp til tå, er bare fantastisk! :)

     

    EDIT:

     

    Veiledningstimer er absolutt ikke bullshit. Har hatt et par selv og føler jeg har fått mye informasjon i disse timene. Ta godt utnytte av dem, spør om alt mulig du lurer på. Jeg kunne lite om de ulike apparatene jeg hadde satt meg opp til å bruke, og var nysgjerrig i hvordan jeg skulle gjøre dem korrekt og diverse. Det er viktig å finne ut hva som er riktig eller så kan man trene feil og få skader. :)

  10. Heisann!

     

    Tittelen forklarer det ganske kort. Jeg drar på klassetur til London og er der fra mandag til fredag. Vi er en medieklasse så det blir mye jobbing med bilder og diverse, men vi får også mye tid til å gjøre andre ting, som for eksempel å besøke steder.

     

    Har dere noen gode tips til hvor vi bør dra? Vi har hotell sentralt i London så alt i London kan vi dra til. Kom gjerne med forslag til hvor vi kan dra, hvorfor og annen informasjon! :)

  11. Heisann!

     

    Nå er det sånn at jeg bruker veldig mye PC, og har vært veldig interessert i det ganske lenge, alt fra spill til musikk og filmskaping. Problemet er at jeg har utrolig dårlig kunnskap om selve hardwaren til datamaskinen!

     

    Jeg er helt amatør når det kommer til hva slags deler er bra for pc'en, hva som gjør hva og slikt. Har hatt en god storebror som har hjulpet meg ved kjøp av PCer så jeg har bare fått vist hva jeg skal trykke og kjøpe, hehe. ;)

     

    Min stasjonære PC kjøpte jeg i ca 2009 og da kostet den litt over 10,000kr. Her er en liste som stod klistret på "kofferten" jeg fikk med når jeg kjøpte PC'en.

     

    Hvis noen kunne gått igjennom ulike navn som stod på listen og kommet med sitt om hva det gjør, hvor bra det osv.. Kanskje kommet med noen gode tips som jeg bør vite om hardwaren og bare delt litt kunnskaper så hadde jeg satt veldig pris på det!

     

    (Vær grei og ikke slakt meg for mine dårlige kunnskaper innen hardware og jeg beklager på det sterkeste hvis dette er feil sted å poste en slik thread, jeg lette og dette virket mest logisk ettersom jeg trenger hjelp til alle delene og ikke bare noen.)

     

    5kuZF.jpg

     

    Takk på forhånd! :)

  12. Jeg så nettopp på dette programmet nå ikveld :) Liker å følge med på dette, og det er morsomt å se på! :D

     

    Enig! Ser ikke veldig mye på det selv men faren min har sett alle sesongene. Synes det er veldig artig og spennende å se på, også tror jeg det er i den serien han 17-åringen tar over hele bedriften hvis jeg ikke husker feil, og det er litt utrolig i mine øyne. :)

  13. gold-mnn_0.jpg

    Minner meg veldig om dette. :)

     

    Jeg tror om at du skal satse på gullgraving så bør du ha store maskiner som kan gjøre jobben lettere. Da blir det isåfall et sjansespill som i Gold Rush der man ikke kan vite helt sikkert om man finner tilstrekkelig med gull til å dekke utgiftene, men kan jo tenkes at når man finner noe så er vell adrenalinet til topps!

  14. kpOxyIt.gif

     

    Må jo si at det ser jo litt artig ut, men jeg tror dette er noe man fort blir lei av. Er kanskje veldig stilig de første ukene men så blir den bare liggende i en skuff som magnusalex sa.

     

    Hadde den kostet nærme 200-300kr så hadde det kanskje vært aktuelt for meg. :)

×
×
  • Opprett ny...