Gå til innhold

jin_X

Medlemmer
  • Innlegg

    530
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jin_X

  1. Hei!

    Under oppstart av pcen i dag fikk jeg beskjed om at min lader(60W) ikke var riktig for min pc og at ytelsen derfor ville bli dårligere hvis jeg brukte den.

    Jeg har i det siste gjort noen modifiseringer, mer minne, ssd og bedre cpu. Vil tippe at dette er grunnen.

    Det sto i hvert fall at jeg burde bruke et 90W adapter. Har noen her tips til et 90W ac adapter som passer denne modellen og som ikke er så dyrt?

    På forhånd, takk :)

  2. Jeg kjøpte Crucial v4 128GB(http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=752846) her om dagen. Ikke akkurat top notch, men dette var den billigste 128GB disken jeg fant og jeg var igrunn ikke ute etter noe mer. Xps'en støtter uansett ikke sata 3.0, så tenkte det var greit. Kjøpte i tillegg en ekstra 2GB minnebrikke slik at jeg nå har 4GB totalt.

    Må si meg meget fornøyd med oppgraderingen, merker stor forskjell :)

    Men ved å legge på et par hundre kroner ekstra vil man nok finne disker som yter noe bedre enn den jeg kjøpte.

  3. Hei,

    Har i noen uker opplevd å ikke få bilde på skjermen når jeg booter opp min stasjonære pc. I starten hendte det en gang iblant, slik at jeg kanskje måtte slå av og på pcen 3-4 ganger før jeg fikk bilde. Etter hvert måtte jeg kanskje boote 10 ganger før bilde kom, så til slutt lot jeg pcen stå i sleep når jeg ikke brukte den for å slippe å måtte boote så mange ganger.

    Men i går slo jeg den helt av og prøvde igjen. Har prøvd ganske mange boots nå, uten at bilde kommer. Jeg har også prøvd en annen skjerm og et annet skjermkort, men får akkurat samme problem.

    Hva kan være årsaken?

     

    Pcen ble kjøpt oktober 2007.

     

    Specs:

    HK - Gigabyte GA-P35C-DS3R, P35, Socket-775

    CPU - Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz 1333Mhz

    Disker - Samsung SpinPoint T166 400GB SATA2 / Corsair SSD Force Series 3, 90GB (Ny for en uke siden)

    Minne - 2 x Crucial DDR2 BallistiX PC6400 2048MB CL4

    Strømforsyning - Fortron Source Blue Storm II 500W,Active

    Skjermkort - ZOTAC GeForce GTX 460 1GB PhysX CUDA (nytt august 2010)

    Skjerm - Samsung 20" LCD Syncmaster 206BW Black

    Operativsystem - Windows 7 64bit

  4. Det er bare forskjell i hvor nøyaktig de oppgir navnet. SF-2281 er forbrukerversjonen av SandForce's 2. generasjon kontroller som er SATA 6Gbps (SATA3), 2282 er industri-versjonen. Begge disse oppsummeres ofte som SF-2200 (serien), og hvilken det er er åpenbart ut fra pris (nettbutikker selger generelt ikke 2282 til forbrukere).

     

    Det er også en SF-2100 serie basert på den samme 2. generasjon SandForce kontrolleren, disse har bare SATA 3Gbps (SATA2) interface.

     

    Alle forbruker-SSDene med nyeste generasjon SandForce kontrollere bruker SF-2281, forskjellen mellom SSDene ligger i firmware og hvilken NAND kvalitet de har valgt å benytte. Agility 3 og Force 2 (ikke GT) bruker asynkron NAND som har noe lavere ytelse, mens Vertex 2 MI (Max IOPS), HyperX, Force GT, og et par til som jeg ikke husker i farta, bruker synkron NAND som er den raskeste typen. Forskjellen mellom de som bruker asynkron og synkron NAND er prisen (10-15%) og ytelse for ukomprimerbare filer. For en sammenligning av ukomprimerbare filer se denne artikkelen fra Anandtech (EDIT: vær obs på at SSDene i testen ikke alle er av samme størrelse, og ytelse skalerer med størrelse- ikke perfekt lineært, men skriveytelse øker nesten lineært)

     

    Da forstår jeg mer. Tusen takk for svar :)

  5. De er likeverdige, og så lenge du ikke skal arbeide utelukkende med ukomprimerbare filer (video, zip/rar og krypterte filer) kan de anbefales. De er fine for windows og programmer. Hvem av de du velger er ganske likegyldig (de er kloner fra forskjellige produsenter), ta den som har best pris.

     

    Takk for svar :)

    Den eneste forskjellen jeg kan se på disse diskene er Sandforce kontrolleren som på Corsair disken er SF-2200 og på OCZ disken er SF-2281. Har dette noe betydning?

    Bør jeg gå for OCZ disken siden denne tydeligvis har en nyere kontroller?

  6. Hei,

    Jeg har nå planer om å bytte ut min gamle hdd med en ssd disk og bruke denne som system disk.

    Jeg ser på disker i størrelsen 80-90GB og til en pris på rundt 1000kr.

    Jeg har et hovedkort som kun støtter sata-2, men siden sata-3 disker er bakoverkompatible er det vel like greit å kjøpe en sata-3 disk med tanke på fremtidige oppgraderinger?

     

    Jeg har funnet et par aktuelle disker på komplett.no og lurer da på om en av disse kan anbefales?

     

    Corsair SSD Force Series 3, 90GB

     

    OCZ SSD Agility 3 Series 2,5" 90GB

  7. Hei,

    Etter å ha sjekket litt rundt ser det ikke ut til at powerpoint har en egen innholdsfortegnelse funksjon. Men jeg har hørt at det kanskje finnes add-ins som gjør dette mulig.

    Det jeg er ute etter er en add-in som gjør at jeg kan lage en slide med innholdsfortegnelse og som oppdaterer seg automatisk hvis jeg setter inn en ny slide eller sletter en slide.

     

    Kan noen hjelpe meg?

  8. Hei!

    Har nå lenge sett på nytt skjermkort og har egentlig kommet frem til hva jeg skal kjøpe.

    Tenkte å bruke mellom 1500-2000kr og etter å ha lest mye rundt har jeg skjønt at GTX460 er det beste å gå for i den prisklassen. Ser på komplett.no at de nå har ZOTAC GeForce GTX 460 1GB PhysX CUDA på ukens tilbud(link). Finner vel ikke no billigere enn det der nå.

     

    Men over til det jeg egentlig lurer på.

    Fra før har jeg dette hovedkortet.

    Det har 1 stk PCI Express x16 spor. Skjermkortet derimot støtter PCI Express 2.0 x16.

    Kommer det til å ha mye å si på ytelsen til kortet, da det ikke får kjørt på PCI Express 2.0 x16?

     

    På forhånd, takk for alle svar.

  9. Har hatt maskinen min i snart 2 år uten problemer, men i går kveld begynte det. Nesten hver gang jeg starter opp nå blir skjermen ofte helt hvit og fryser før jeg kommer meg til innloggingen. Noen få ganger kommer jeg meg inn i sikkermodus, å da fungerer pcen greit. Fikk feilmelding i går kveld om at skjermdriveren kræsjet og ble gjenopprettet, så tenker det kan være noe med skjermkortet. Prøvde derfor å ta en oppdatering av driveren på dette i sikkermodus, men det hjalp dessverre ikke.

    Noen som har hatt lignende problemer?

    Jeg får vel nesten ta kontakt med Dell.

  10. Har fått et problem med HDMI utgangen på pcen min. Jeg har en XPS M1330 kjøpt i august 2008.

    Jeg har brukt HDMI utgangen mye for å koble til tven helt siden jeg kjøpte den, men i går fungerte det plutselig ikke lenger. Tidligere på dagen husker jeg å ha kjørt windows update, og der var det en oppdatering til skjermkortet mitt(Nvidia GeForce 8400M GS) som jeg lastet ned og installerte. Kan det være denne som har fucka det til?

    Noen som har opplevd det samme her? Og er det eventuelt noen som har noen tips på hva jeg kan gjøre for å få den til å fungere igjen?

  11. Sitter å spiller Settlers 2 (10th Anniversary) om dagen faktisk, så dette kommer som en meget god nyhet. Har spilt en del Settlers VI: Rise of an empire også, å det var faktisk ganske morsomt. Så da gjenstår det å se hvor Settlers 7 plasserer seg, det virker jo ihvertfall lovende. Settlers 2 er vel fortsatt det desidert beste etter min mening, men håper 7'ern kan komme i nærheten av det :)

  12. Jeg har kjøpt Forerunner 405. Må si jeg er ganske fornøyd, synd gps'en ikke klarte å nå igjennom taket på den hallen jeg trener i...

    Men til utendørstreningene fungerer den gull.. :) Var mye penger å bruke på en pulsklokke, men for en gadget.. :)

     

    Denne er jo til trening innendørs:

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=374504

    Her får du målt fart og distanse når gps'en ikke fungerer. Litt stiv pris syns jeg da.

     

    Siden dette er en tråd om pulsklokker så slenger jeg inn et spørsmål selv. Har lenge hatt planer om å kjøpe meg pulsklokke, og nå syns jeg det er på tide. Har sett på litt forskjellig og Garmin forerunner 405 frister meg mest. En kamerat av meg har nettopp kjøpt toppmodellen fra Polar, RX800cx, men denne blir rett og slett for dyr for meg. Men allikevel tror jeg ikke jeg vil savne noe ved å kjøpe Garmin.

    Så over til spørsmålet. Jeg har vært inne på ebay å sett, å har funnet ut at jeg kan spare rundt 7-800 kr ved å kjøpe fra USA. Noen andre som har prøvd dette?

    Det vil jo ikke følge med noe norsk brukermanual, men det meste går vel på engelsk uansett.

×
×
  • Opprett ny...