Gå til innhold

ILunde

Medlemmer
  • Innlegg

    89
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ILunde

  1. https://lovdata.no/lov/2002-06-21-34/§30

    "Avhjelp skal skje uten kostnad og uten vesentlig ulempe for forbrukeren innen rimelig tid og uten risiko for at forbrukeren ikke får dekket sine utlegg av selgeren." Fant ikke noe om spesifikt forsterkere/audio produkter, men for datamaskiner har forbrukerrådet uttalt at 6 uker er grensen for rimelig tid, og 4 uker for mobiler.  du kan ringe dem i morgen for å få et mer avklarende svar, ( https://www.forbrukerradet.no/kontakt-oss/ )

    Du kan kreve omlevering av tilsvarende vare, eller å få heve kjøpet.

    Pris bestemmes utfra originalsummen på kvitteringen. (uavhengig om du har kjøpt denne billigere brukt.)

  2. Man kjøper en hvitevare i en større elektroforretning i Norge, de tilbyr hjemlevering via et transportselskap (eksternt/ikke noe butikken eier eller utfører selv). Det oppstår en skade på eiendom under levering, forårsaket av transportselskapet. Hvem har ansvaret? er det de du har betalt tjenesten hos, Butikken. Eller er det de som faktisk leverer tjenesten, transportselskapet?

  3. Hei! Jeg lurer på hva en fransk film heter. Enten originaltittelen, engelsk tittel, eller norsk tittel. Er noen år siden jeg så den. Handler om en familie som bor avsidesliggende til og der holder de barna isolert. Barna vet ingenting om omverdenen og jeg mener at foreldrene forteller dem en usann versjon av virkeligheten. For eksempel kaster de av og til små lekefly på gresset i den isolerte hagen for at barna deres ikke skal forstå at det er store fly med mennesker i som av og til flyr over dem. Husker også at de lar den eldste sønnen og den elste datteren ha sex med hverandre av og til. Ganske syk film egentlig men den gjorde inntrykk. Noen som vet hvilken film det kan være?

    Kan det være Dogtooth? Gresk, ikke fransk.

  4. ville satt meg inn i håndverkertjenesteloven, se f.eks

    "§ 32.Fastsetting av prisen.
    (1) I den utstrekning prisen ikke følger av avtalen, skal den reknes ut på vanlig måte for tilsvarende tjenester på avtaletiden (gjengs pris), dersom ikke denne prisen er urimelig. Er det ingen slik gjengs pris, skal forbrukeren betale det som er rimelig etter tjenestens art, omfang og utføring og tilhøva ellers."
    gå til en annen aktør og få et prisoverslag  for jobben slik at du har en tanke om hva prisen burde ha vært. se også 
     
    Så tar du det til forbrukerrådet om de ikke rikker seg, og evt videre til forbrukeklageutvalget.
    • Liker 2
  5. Så om han får et 5 år gammelt TV tilbage som erstatning for et 1 år gammelt TV så er det greit tror du? 

     

    Selvsagt er det ikke det.  

    Er forskjell på brukt, og oppbrukt. Butikker f.eks har ofte utstillings TVer eller B-varer/returvarer tilgjengelig som vil være tilsvarende TVen som ble levert på service. Sony har antageligvis reparert en TV i en annen sak som de ønsker i tilby til kunden. da må det jo være tilsvarende/bedre modell, og om TVen bare er 1 år gammel kan han ikke få en gammel haug.

  6. Her er jeg uenig.

    Så lenge maskinen kommer med Windows, og windows anbefaler/tvinger deg til å installere oppdateringer, så skal maskinen fungere med disse oppdateringene.

     

    Har ikke produsenten holdt det de lover om maskinen fungerer som den skal etter å ha kjørt en recovery? Da er programvaren og maskinen akkurat slik som produsenten leverte den. Produsenten kan da ikke holdes ansvarlig om Microsoft slipper en oppdatering som skaper problemer?

  7. Du må nok sende den inn en gang til, men om feilen dukker opp enda en gang etter det kan du kreve å få hevet kjøpet, dvs. å få pengene tilbake.

    this. Send den f.eks til mor/far via posten slik at de kan videresende den til Multicom på service. 

  8. "Ved salg mellom enkeltpersoner når kjøpet ikke hovedsakelig er knyttet til deres næringsvirksomhet, kan kjøperen uansett avtale også gjøre krav gjeldende mot tidligere yrkessalgsledd etter forbrukerkjøpsloven § 35."
    Ta med original kvittering til en autorisert apple forhandler, så får de sendt den inn til service for sjekk. Dersom feilen oppfyller kravene til Apple så vil han nok få en bytteenhet (ny utvendig, deler på innsiden kan være brukt på nytt). 

    • Liker 1
  9. du kan vise til forbrukerkjøpsloven.

    "§ 29.Retting og omlevering (avhjelp)

    Forbrukeren kan velge mellom å kreve at selgeren sørger for retting av mangelen eller leverer tilsvarende ting (omlevering). Dette gjelder ikke hvis gjennomføring av kravet er umulig eller volder selgeren urimelige kostnader."
    at det kanskje koster dem et par tusen å levere tilsvarende produkt til deg kan ikke sies å være urimelig. Dersom de ikke rikker seg er forbrukerrådet riktig vei videre ja.

×
×
  • Opprett ny...