Jump to content

arneolav

Medlemmer
 • Content Count

  398
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Loddetinn for elektronikk, type Biltema inneholder flussmidddel (Harpiks). Du trenger ikke annet. Ellers bør du nok anskaffe en loddestasjon.
 2. Det er da fullt mulig å motta AIS signal fra andre skip og få plottet deres posisjon og kurs uten å sende noe og avsløre seg selv selv.
 3. Du får best respons på Telldus spørsmål her: http://forum.telldus.com/ Det finnes også endel Telldus info her: https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/forum/32-telldus-live/
 4. Kanskje en slik: https://www.m.nu/sensorer/smoke-detector-wireless-siren?nosto=productcategory-nosto-3
 5. Etter å ha undersøkt markedet i noe tid har jeg konkludert med at det ikke finnes DAB+ radioer som gir bra lydkvalitet. Ingen som er i nærheten av våre gamle FM-radioer. Fordi kona ønsket seg en DAB radio og jeg synes det kunne være greitt å få bekreftet (i egen stue) at mine observasjoner er korrekte, anskaffet jeg derfor en av de litt dyrere DAB+/internett- radioene nå til jul. Men, ikke uventet, en elendig "tynn" lyd, nesten like dårlig som de fleste andre jeg har prøvd i forretningene. Det finnes equalizer med noen valg, men ingen valg gir bra resultat. Forsøkt både som FM, DAB+ og Internett-radio. Størrelsen på høyttalere kan nok ikke forventes å gi stort bedre resultat. Jeg er egentlig ingen "lydfrik", men reagerer på at man påtvinges noe som gir såpass dårlig resultat. NRK klassisk blir bare å glemme... Jeg vil derfor påstå at her er det norske folk blitt grundig lurt: Myndighetene innfører teknologi som sikkert kan være/bli bra, men den enkelte bruker har ikke mulighet til å velge tilfredsstillende apparater som rettferdig innføringen av denne teknologien.
 6. Etter å ha lest igjennom samtlige havarirapporter viser det seg at kun et fåtall av ulykkene skyldes teknisk feil ved flyet: -Et tilfelle med brann i motor 3. -Et tilfelle hvor startmotor til motor 2 ikke koblet ut. Dette fikk flygerene indikasjon på men overså det. -Et tilfelle hvor det ved vedlikehold ble benyttet en feil mutter. Mulig jeg har oversett noe. Langt de fleste ulykkene skyldes feil gjort av pilot og mannskap. Litt påfallende er at flere utforkjøringer av rullebana skyldes 6 tonn (!) overlast som forårsaker tyngdepunkt for langt fram. Det kan synes som om at 6 tonn overlast ikke er uvanlig! Det er også påfallende at flere havarier skyldes at man ved landing kommer for høyt inn og benytter bremseklaffer fra større høyde enn maks 5 meter. Og det er ikke drivstoff nok til en ekstra runde. Ellers er det mange pilotfeil og språkproblemer og dårlig/mangelfull opplæring. Det rapporteres også om mangelfull dokumentasjon, særlig om hvordan takle feilsituasjoner. Ut fra dette synes flytypen å være teknisk sett sikker, men på grunn av tvilsomme piloter kan det være greitt å "skygge unna".
 7. Kjøpte nettopp en ASUS Transformer Book Flip TP200SA fra Dustin. Kr 3490,- Maskinen er ikke lynrask, men mer enn god nok for web og enklere oppgaver.
 8. Det finner du neppe, men det kan være en løsning å benytte kontaktor(er) og aktivere den/disse fra f.eks NEXA LCMR 1000.
 9. Det kommer jo an på hvor mye gulvet trekker. Nexa wmr3500 klarer 3,5 Kw. (i teorien) Bør nok ikke belastes max.
 10. Jeg benytter ikke grupper, men ét felles event som slår av/på alle lys i stua samtidig. Fungerer helt greitt. Som Khaffner skriver; Znet light er en selvstendig enhet Den er ment som et z-wave supplement til Net; Den er to-veis for z-wave brytere/dimmere og også Nexa-brytere. Men, den er et supplement til Net og leser ikke sensorer (temp-sensorer etc). Helt greitt når man allerede har en Net. Da benyttes begge samtidig. Og som Khaffner også nevner, Det kommer snart ZnetPro, den har alt, og inneholde en egen web-server. Den vil da fungere uten å være tilkoblet nett. Men må være koblet til nettet for å legge opp brytere og events. Gulvvarme kan selvfølgelig styres, men det krever litt tilkobling av elektriker. Jeg styrer sentralfyr hjemme og varmeovner på hytta, det fungerer perfekt. Du kan komme til å oppleve at Nexa-brytere streiker, særlig de som settes i stikkontakt. Det kan hjelpe med sletting og ny programmering. Har omtrent 70 stykker div Nexa, har kassert 3 stk av typen innstikk. Har flest LCM1000, ingen er kassert. Har laget noen tilbakemeldingskoblinger m/Nexa WBT-912 slik som Khaffner nevner. Har dette på noen viktige punkter, sentralfyr, vv-bereder mv. Erfaringen etter et par år er at det ikke behøves. Disse enhetene styres av Nexa LCMR1000 og har aldri streiket.
 11. Greitt nok med trådløst, men når du bygger nytt bør du gå for kablet, skjult opplegg. Da er også mulig å trekke ekstra kabel for styring til alle punkter. Det holder med en ringe-kabel m/ to ledere. Avhengig av elektriker's mening kan disse trekkes i samme rør som pn kablene. (dvs strømkablene.) Men elektriker vil antagelig anbefale deg noe annet... I tillegg bør du få montert ekstra dype bokser. Elfa sine kan trekkes ut og blir ca 70mm dype. ...... Evt. strømkutt løses greitt med en UPS. Men være avhengig av en Laptop .... vil ikke anbefale det. Min erfaring er at strømkutt er sjelden og kortvarig og UPS kan være litt "overkill". Derimot, jordfeil som slår ut pga lyn og torden et større problem. Det finnes nå også jordfeilbrytere som re-setter seg selv. Nabo har en slik og det fungerer ganske bra. .... Har selv løsning med TellsticNett, via mobilnett, 4g router som samtidig dekker WiFi. Masse brytere, tempgivere, værstatsjon kameraer, .... Etter ca 3 år er erfaringen at dette fungerer nær 100%. Eneste problemet er temp.givere og flate batterier og enkelte kranglete Nexabrytere. Marginalt problem. Det har vært flere strømbrudd, men alt starter opp helt greitt. Men som nevnt når du bygger nytt, trekk i hvertfall nok rør. Så kan du velge og endre system etterhvert. Edit: Etter at 4G nettet kom har dette vært helt stabilt. Måtte tidligere resetter Modem/Router med en klokke en gang i døgnet.
 12. Les om 1-wire her: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1702057 https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1701941
 13. Du glemmer et par ting: 1) Det er bare omtrent i Norge strømmen er så billig. Og Norge betyr ingen ting i denne sammenheng. 2) Batteriene lages av Litium, et stoff som finnes o svært begrenset mengde. Google litt så ser du det. 3) Hydrogen kan fremstilles på flere måter, vil aldri gå tomt.
 14. Temperaturføler i bilen. Fikk til overs en sensor type Clas art 36-1797. La den i hanskerommet bilen. Bilen står ute. Viste i dag minus 18 inne i bilen. Fikk litt dårlig signal fra hanskerommet, flyttet til midtkonsoll. Det ble bedre, nå tikker signalet inn jamt slik det skal. ... Har en Nexa WTE-1 i vindfang som styrer en LGDR-3500 til motor og kupevarmer. Kan evt. koble på klokkeslett, men egner seg bare når man reiser til samme tid hver dag/ukedag Telldus har en fiks sak for motorvarmer: Avhengig av ute-temperatur beregnes det hvor lang tid før avreise motorvarmer må kobles til. Men passer ikke når avreise-tiden stadig er forskjellig. Kan jo styre fra tlf eller PC, men bryter i vindfang er mest praktisk. Men så skjer det at "noen" glemmer å slå av.... Har derfor satt opp en timer i Telldus Events som stenger av etter 2 timer. Neste prosjekt kan jo bli å montere en føler i motoren, og så kunne slå av motorvarmer når motoren er over 10 grader. Og evt slå på igjen når temp synker.
 15. Det er eksakt samme, samme tekst, samme bakside, og i en feedback: Also note that this sensor is FULLY compatible with RFXcom 433MHz tranceivers, and seen as a "Viking 02035, 02038, TSS320" sensor. Bare å bestille noen, men legg merke til at frakt koster mer enn en sensor...... ..... Fikk 3 stk Viking fra LoH i dag, typen med temp og fukt. Logget to av de noen timer, ser ut til å være helt perfekt, 0,1 grader opp eller ned, ingen "utskudd", dvs ingen plutselige store avvik. Faktisk bedre enn like gode som Oregon; Når temp går opp eller ned: Oregon en tendens til å veksle 0,1 opp og ned noen ganger før den "bestemmer seg". Ikke slik med disse nye. ..... De fra Clas kan være ok, men jeg har hatt litt problemer med å få de til å send. Funker ved å bytte kanal. Har én som er dårlig, den sender av og til verdier som er helt feil, fra ca +20 kommer plutselig -3... Skal du bare se på den er det et lite problem. Virker litt merkelig å se at det er minusgrader på badet. Skiftet den ut med en av de nye. .... Så langt jeg vet oppdatere alle disse sensorene ca én gang i minuttet. .... CO2 sensor får du her: http://www.senseair.se/products/oem-modules/senseair-s8/ Og da trenger du denne: http://foogadgets.tictail.com/product/wireless-multi-sensor-mk3 Edit: frakt koster mer enn en sensor...... Shipping US $6.53toNorway Men likevel billigere enn LoH, jeg betalte ca NOK 140 pr stk. .... Moderere litt: " Faktisk bedre enn Oregon;" endret til: "Like gode som Oregon". Viking fra LoH er altså helt ok, men vesentlig billigere.
×
×
 • Create New...