Gå til innhold

iceLord73

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

719 profilvisninger

iceLord73 sine prestasjoner

14

Nettsamfunnsomdømme

  1. Prøv å skru av og på Flymodus. Eller skru telefonen helt av og på igjen. Telefoner er jo avanserte datamaskiner. Av og til kan drivere krasje osv. Kan være lurt å restarte i blant.
  2. Hvilken side mener du vi skulle tatt? Ikke Ukraina? En selvstendig, demokratisk nasjon som selv har soleklar rett etter folkeretten å bestemme over og forsvare sitt eget territorium militært, samt å bestemme hvem de vil handle med og inngå forsvarssamarbeid med? Mener du det er riktig å støtte Putin i denne krigen? Diktatoren Putin som vil sende sine egne ungdommer i døden?
  3. Hvis Putin gjorde dette selv, hva kan hans motiv(er) være? 1. skape frykt og usikkerhet i NATO og binde opp hjerner og militære ressurser til å beskytte andre rørledninger og infrastruktur 2. Økt gasspris pga økt usikkerhet og politisk uro. Gir igjen økt strømpris i EU. Som gir grobunn for mer politisk uro og EU, politiske ekstremister som er Putin-vennlige får økt oppslutning. 3. Forhindre at hans egne tar ham ut for å ta over landet å begynne å selge gass igjen til Europa? Det vil nok kreve en del å reparere disse ledningene. 4. mer?
  4. Vel. Man kan jo mate strømmen inn i sitt eget nett. Da går strømprisen ned pga tilgangen av kraft øker. Som igjen gjør at bedrifter og forbrukere får mer forutsigbare utgifter over tid. Hvis strømprisen holder seg på 6 kr så vil det nok lønne seg. Nå vil det jo ikke kjøpes noe mer gass fra Russland. Og med økt behov for strøm fordi alt skal elektrifiseres er oddsen høy for at strømprisen holder seg høyere enn prisen på å produsere kjernekraft. Fordi gassprisene vil forbli høye fordi man i steden for gass i rør nå må kjøpe flytende fryst gass/ LPG. Når prisen på gass er høy blir prisen på strøm høy. Eller tar jeg feil?
  5. Nettopp! En løsning som mange kanskje ikke har tenkt på er at Sverige og Finland og andre land med kjernekraftteknologi kan bygge enda flere kjernekraftverk. Kraften kan selges i det felleseuropeiske kraftmarkedet. Dette satser Frankrike på. De er i ferd med å bygge flere nye kraftverk. På denne måten hadde man ikke behøvet å bygge kompetansen selv, men "outsourcet" det til disse landene. Man kunne vært med på å finansiere felles lagring av atomavfall .Det dreier seg ikke om enorme mengder uansett. En fordel med små modulære kraftverk er at man begynner å produsere og tjene penger med en gang første modul er montert, slik jeg har forstått det. Hvorfor man skal måtte behøve å utvikle det selv forstår jeg heller ikke. Det man kan gjøre er å satse på SMRs som allerede er godkjent av EU til å kjøre i nettopp EU. Som nevnt i sitatet over, ferdig "hyllevare" som allerede er godkjent fra før. Andre løsninger kan være å bygge det på havbunnen, eller på en flåte/rigg i Nordsjøen, langt fra land. Strømkabel inn til land. Hvis man først skal elektrifisere norsk sokkel, så kan man plassere et atomkraftverk i tilknytning til disse kablene, og sende strøm til land og/ eller til EU hvis kabler går dit også. Eller man kan plassere atomkraftverk i tilknytning til danske energiøyer som er planlagt å ta imot vindkraft. Langt til havs. Simen1 har sikkert noen gode forslag :)
×
×
  • Opprett ny...