Gå til innhold

hekomo

Medlemmer
  • Innlegg

    18 082
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    80

Innlegg skrevet av hekomo

  1. KjeRogJør skrev (23 timer siden):

    Om en kø med bare elbiler står innesnødd, strømløse, og de inni i ferd med å fryse, da haster det, før det står om liv, da det kan være mange som trenger hjelp.

    Da tror jeg bergingsbilen står i fare for å komme til kort om den ikke nærmest består av batterier som er fulle.

    Elbiler bruker svært lite energi på å holde kupevarmen oppe. Du kan stå i veldig mange timer og bruke veldig lite strøm. Så det skal ikke så mye til for å hjelpe.

  2. Russefar skrev (2 timer siden):

    Hei,
    Min datter ønsker å forlate russegruppa si, da hun ikke trives i den. Hun har vært med på dugnader, og fått samlet inn litt penger. Det som nå er problemet er at gruppa krever at hun skal betale for å forlate gruppa. De skal ha ganske mye penger for dette, men hun har fått prutet dette ned til kr.2000,- pluss at hun er med på den siste dugnaden som går til gruppa. 

    Så til spørsmålet... Jeg syntes ikke det er riktig at hun skal betale dette til russegruppa, da hun ikke har noe igjen for det. I tillegg så må hun betale seg inn i ny gruppe, og hun har jo ikke jobb, så dette går på meg..
    Hva syntes dere?
    Hun har tenkt å betale da de har begynt å bli skikkelig ufine, men jeg syntes det er feil.

    Og hva er grunnlaget for kravet om betaling?

    • Liker 2
  3. Simon W. Hall skrev (15 timer siden):

    Nettleseren Opera ble kjøpt av et kinesisk selskap i 2016, etter dette så spiller det vel ingen rolle hva Tetzchner mener?

    Fun fact: Det finnes bare tre nettleser motorer. Chromium, Firefox og Safari.

    Jo, det er interessant siden han grunnla Opera, og nå har han tatt motsatt standpunkt med sin nye nettleser. Ikke at det har så all verdens mye å si for Opera som sådan, men det sier litt om hvordan det gamle selskapet hans har glidd fra ham.

  4. Slike ting løser seg etter hvert. Her har vi egne kjøretøy som kan lade opp elbiler som er gått tom. Noen elbiler kan avgi strøm slik at de kan lade opp andre elbiler. Og så kan det være ulike type løsninger for portable "nødladere", f.eks. at løsningen som er beskrevet i artikkelen ikke krever at man må la bilen stå mens den lader batteriene, men at det er løse batteripakker som kan byttes ut og tas med rett ut igjen.

    • Liker 5
  5. Bengt Who skrev (37 minutter siden):

    Det trenger på ingen måte å være dårlig butikk. Ved salg hadde de sittet med fullt garantiansvar. Nå kan de kjøpe langt billigere batterier og bare skifte de ut når de ikke duger lengre. De kan også skifte til den løsningen som gir billigst drift underveis.

    Men det er jo dårlig butikk å måtte skifte dem ut ofte. Jo oftere de må skiftes ut, desto dyrere blir det. Det er ikke gratis å lage batterier.

    • Liker 1
  6. 6RCURCGB skrev (På 18.1.2022 den 23.58):

    Poenget i artikkelen var vel at man på forhånd ikke kan bestemme seg for hvilken sammensetning av sensorer som vil være det beste kompromisset i fremtiden? Tesla sin prioritet er å være billige og da har de tatt et valg om å kun bruke kameraer istedenfor potensielt sett dyrere sensorer. Det vitner mer om en religiøs/økonomisk tilnærming enn en vitenskaplig synes jeg...

    Men valget om å bare bruker kameraer ble jo ikke tatt fra starten. De snakket jo om å bruke bedre radar, for eksempel. Men gjennom utviklingen så de at radar skapte mye støy og ikke bidro med noe som kameraene ikke kunne gjøre.

    Det er heller du som har en religiøs tilnærming her som ignorerer at Tesla faktisk har jobbet med dette i mange år og prøvd ulike tilnærminger.

    6RCURCGB skrev (På 19.1.2022 den 10.02):

    Men flere typer sensorer vil i hovedsak gi et bedre resultat. Kost er selvfølgelig ett aspekt men det synes ikke fornuftig å kun velge kamera når lidar er bedre på å måle avstand...

    Er lidar virkelig bedre på å måle avstand? Er det relevant bedre? Vet du i det hele tatt hvor bra Teslas system er til å måle avstander?

  7. qualbeen skrev (På 15.1.2022 den 19.25):

    Støyen må vi forvente at takles i sensorens hardware eller software.

    Det må uansett håndteres. Og poenget er da at hvis man kan få samme type informasjon (f.eks. avstander og lignende) fra bare en sensor, så er det ikke sikkert det lønner seg med flere sensorer som kan komme med motstridende informasjon.

    Sitat

    Nei, det håper jeg ikke. 

    Nettopp. Så da er jo lidar overflødig fordi det ikke hjelper i noen situasjoner der kamera svikter siden kamera er nødvendig uansett. Lidar er ikke nødvendig. Du kan i beste fall argumentere for at det er "kjekt å ha". 

  8. Kajac skrev (15 timer siden):

    * Når alle bilene er nye er nok ikke dette et problem, men om noen år så vil man jo risikere at man kjører på byttestasjonen og får et dårligere batteri i retur. Tenk å kjøre inn med sin splitter nye Nio og få byttet batteri til et fem år gammelt taxi-kjørt batteri.

    Dette ser jeg egentlig ikke som noe problem. Man får antakelig ikke vite hvor gammelt batteriet er uansett. Man tar det man får.

    • Liker 1
  9. Ketill Jacobsen skrev (17 timer siden):

    Med allerede 4 millioner batteribytter i Kina og 504 stasjoner, så er det bevist allerede at du tar feil! Om det slår an generelt er en annen sak og jeg ville ikke gått for det.

    Flere fakta: "On September 29, 2021, our NIO users have completed over 4,000,000 battery swaps. As of today, we have 504 #NIOPower Swap stations up and running, a quarter ahead of schedule which expected 500 stations installed by the end of 2020."

    To millioner bytter fra mars 2021 til september 2021.

    Igjen så er problemstillingen ingen har besvart: Hvordan har NIO mulighet til å ha mange ekstra batteriende bare liggende rundt omkring? Har de bare uvanlig god tilgang på batterier? Hva er i så fall hemmeligheten? For Tesla kjøper jo opp alle batterier de kan få tak i, for å produsere flere biler.

    Hvorfor bruker NIO penger og ressurser på løse batterier fremfor å bygge flere biler?

    • Liker 1
  10. Espen Hugaas Andersen skrev (4 timer siden):

    Er ikke så meningsfullt å sammenligne med en ladeinstallasjon med 10 stk 250 kW ladere. Kapasiteten på denne stasjonen er altså maks rundt 12 biler i timen. Mens man med 10 ladere på 250 kW bør kunne ta unna 30-60 biler i timen.

    Altså man har omkring en fjerdedel av nettilførselen for omkring en fjerdedel av kapasiteten. Man har altså ingen fordel på det området.

    Jeg lurer også på om NIO har veldig god tilgang på batterier siden de synes det er en god ide å lage mange ekstra batteripakker som de bare har liggende rundt, fremfor å produsere flere biler med dem.

    • Liker 2
  11. Roger Moore skrev (På 15.1.2022 den 20.08):

    Jo, det gjør de. De har produksjon ved Fremont-fabrikken. Faktisk snakker selv din egen artikkel fra august 2021 om at de produserte dem allerede da 🤣

    Volumproduksjon er noe annet. Men at de har produsert 4680-celler på egen fabrikk er det ingen tvil om.

    • Innsiktsfullt 1
  12. Trestein skrev (På 15.1.2022 den 18.36):

    Ofte gjør det det om man har et produkt som er klart for det. Tror det er svært mange fabrikker som bare settes opp og begynner å produsere. Faktisk tror jeg det er helt vanlig. Se på Mercedes. Det popper ut nye modeller uten at at har hørt om de. EQS EQC EQE osv plutselig kjører det en fremfor deg. Har ikke hørt om at de ligger å produserer en og en. Batterier klarer de visst å skaffe også. Faktisk så slår de vel mange teslabiler både i ladehastighet og rekkevidde

    Nei, man gjør ikke ofte det. Dessuten er 4680-cellene altså et helt nytt produkt med nye produksjonsfasiliteter.

    Vi snakker ikke om batterier generelt her. Tesla får tak i batterier. Vi snakker om de nye cellene de produserer.

    • Innsiktsfullt 1
  13. AL123 skrev (18 timer siden):

    Hva har det med saken å gjøre? Jeg spurte deg om du hadde noen som helst anelse om hva som befinner seg under panseret på en Tesla, men det har du da tydeligvis ikke.Alikevel uttaler du deg skråsikkert i øst og vest. Rimelig patetisk...

    Det har med saken å gjøre at Tesla er overlegen på teknologi i forhold til gamle bilprodusenter, akkurat som Apple var overlegen i forhold til gamle telefonprodusenter som Nokia.

    Jeg mener, VW klarer ikke engang å få til et touch-system som fungerer.

    AL123 skrev (18 timer siden):

    Fordi av og til oppstår det problemer man ikke kan forutse, enkelt og greit. Stor forskjel på det og en "pyttsann, det fikser vis senere"-holdning.

    Men da har de jo gitt ut uferdige produkter i over 40 år. Jeg trodde de var feilfri? Men du klarer å motsi deg selv hele tiden her. "De var feilfri, men trengte feilrettinger likevel" 😂

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 3
  14. Roger Moore skrev (17 timer siden):

    Eller at OTA ikke er _så_ revolusjonerende og at oppdatering av kontrollsystem er smart å oppdatere kontrollert og kun ved reelt behov.

    Så rart at forumekspertene her lenge har kunnet fortelle at "dette har jo de tradisjonelle produsentene gjort lenge", og "det kommer snart, det er ikke så vanskelig" og generelt forklart hvordan OTA ikke er noe spesielt ved Tesla, men at alle vil gjøre det snart.

    Og nå kommer forumekspertene med en motsatt påstand? Merkelig.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...