Gå til innhold

ehs5

Medlemmer
  • Innlegg

    3 711
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ehs5

  1. Stemmer det at de fleste som går på Bi bruker dress hver dag? Eller er det bare en myte som andre sprer?

    Det var noen av de verste som brukte dress eller blazer den første uka. Så skjønte de hvor koko det egentlig var, og plutselig var det vanlige klær som alle andre likevel.

  2.  

    Ok, skal laste den opp!

     

    Edit, her er den: http://we.tl/17WeKha6EI

    Takk!

     

    Og når vi først er i gang. Jeg hadde en ekstern harddisk som døde for et par år sida, var enormt mye av alskens hiphop på den, men det eneste jeg virkelig savner derfra er en stor samling av låter fra Absurd Oppspinn og Vågsbygd Handy. Om noen skulle sitte på noe, så gi gjerne lyd fra deg.

     

    Long time, no see, Thend. Jeg kan sikkert hooke deg opp med en del gammel Handy-ting. 

     

     

    Godt å se tråden lever ennå, sjekker aldri innom her lenger. Skulle ønske jeg for en gangs skyld kunne bidra med noe som ikke er fra UK, men dere har jo alt annet covered.... Dette er min jam om dagen:

     

     

    Little Simz feat. Stormzy & Kano - Dead Body Part 2+3

    • Liker 1
  3. Jeg holder alltid i selve lysrøret, ikke i metallkapslene i endene.

    Takk, jeg forstår jo også at det er lurest, og skulle helst gjort det når jeg tenker tilbake. Grunnen til at jeg ikke gjorde det var at dette var et veldig langt lysrør, og det var kronglete å få det skrudd inn i armaturet.

     

    Trodde man skulle legges inn over natta hvis man fikk strømgjennomgang jeg.

     

     

    Bryteren bryter trolig bare ene fasen, og det kan hende det er en jordfeil som gjorde at du ble en leder mellom den fasen som ikke ble brutt, og jord som er i metallet på lampen.

    Aha! Det kan jo være forklaringen.

     

    Nei, de legger kun inn folk omman har fått et sjokk i mer enn 2-3 sekunder, og/eller det er høyspent (1000 volt). Eventuelt om man føler deg dårlig eller EKG-testen gir utslag.

  4. Hei

     

    Skulle bytte et lysrør på kontoret i dag, men det gikk ikke helt etter planen. .. Jeg fikk et veldig elektrisk sjokk fra den ene hånden til den andre, men jeg skjønner ikke helt hvorfor det skjedde.

     

     

    Jeg skrudde av lysbryteren (ikke sikringen ), det er jeg 100% sikker på - da den er koblet på 3 andre lysrørarmaturer i samme rom. Jeg tok ikke ut glimttenneren i armaturet.... Når jeg fikk støt holdt jeg i hver ende av det nye lysrøret i det jeg skrudde det inn i armaturet, og fikk en KRAFTIG smell i et sekunds tid så jeg skrek av full hals, og egentlig ikke forsto hva som hadde skjedd før 10 sekunder etter når jeg kom til hektene. Kjente støtet gjennom hele kroppen.

     

    Har noen her anelse på hva som kan ha skjedd? Har skrudd inn mange lysrør før på samme måte uten at noe har skjedd. Slik jeg forstår det skal det jo ikke ha vært noe strøm på kursen? Kan det være noe med at tenneren sto i? Kan det være strøm som henger igjen i den? Eller noe annet?

     

     

     

    Om noen skulle lure, så har jeg allerede vært på legevakta for sikkerhets skyld. De sjekket med EKG, alt er i orden :)

  5. Hei!

     

    Jeg har siden begynnelsen av oktober hatt et oppdrag gjennom et vikarbyrå. Fra 6. januar blir jeg fast ansatt i selskapet oppdraget er hos.

     

    Spørsmålet dreier seg om lønnsutbetaling nå i julen. Oppdragsbekreftelsen spesifiserer at arbeidstid er mandag-fredag 8-16. Jeg leverer timelister. Jeg fikk beskjed om at det ikke var noe hensikt at jeg jobbet i julen, så jeg hadde siste arbeidsdag på fredag 20. desember, og skal tilbake på jobb fredag 3. januar. Selskapet har ikke kontoret åpent julaften og nyttårsaften, så det er i praksis kun 3 dager jeg kunne ha jobbet - så jeg forstår svært godt at det ikke er noe behov.

     

    Vil nødigst gå glipp av 2 uker med lønn. Hva har jeg rett til av lønnsutbetaling her? Kan jeg skrive timeliste med 7.5 timer samtlige dager, inkludert helligdagene, julaften og nyttårsaften + de 3 resterende dagene?

  6.  

    Spar deg. Jeg er innom nettavisene til både Aftenposten, NRK og VG flere ganger og dagen. Dagbladets også iblant. Og da sjekker jeg både utenlandske og norske nyheter i alle avisene. Er det samtidig unormalt å også sjekke nyheter fra Oslo når det finnes en egen side for det?

    Ja, jeg vil påstå det er unormalt. Ville aldri falt meg inn å lese f.eks. Bergens Tidende bare fordi det finnes.

    • Liker 1
  7. Hells Angels Norge har ikke noe stålkontroll de har valgt å samarbeide for å få en liten bit av kaken, dette er allmennkunnskap..HA har valgt å legge seg på fredfull biz profil der samarbeid er stikkordet, fordi de vil ikke ha København tilstander i Oslo..

    Du uttaler deg om ting du ikke har et snev av kunnskap om..

     

    Javel. Jeg sier kun det jeg hører. Er alle våpnene politiet gjorde beslag på i klubbhuset på Alnabru sist uke også en del av den fredulle biz-profilen?

    • Liker 1
  8. Det eneste jeg har opplevet er en tyv som stjal broren min sin sekk da vi var på ferie. Kjæresten min har aldri opplevet kriminalitet.

     

    Det at det skal være normalt å oppleve kriminalitet må være tankegods du har fra østkanten.

     

    Nå glemte jeg å skrive at jeg riktignok har SETT kriminalitet, men så vidt jeg husker har jeg aldri blitt UTSATT for kriminalitet i Groruddalen med unntak av en sykkel som ble stjålet en gang.

     

    Og jeg spurte hvem som ikke har SETT kriminalitet, ikke opplevd. Er en liten forskjell, og når jeg sier kriminalitet mener jeg også lettere former av kriminalitet.

  9.  

    Ellers enig med Achylles: Det dumme med Groruddalen er bydelsplanleggingen. Og den var slik når jeg hadde venner der for 30-40 år siden og de var hvite i huden også, med de samme problemene som resultat. Tveitagjengen het Sjøsæther, Kvalen, Millehaugen og Enger. At innvandrerne senere "overtok" bydelen er helt normal demografi. Kanskje ikke ideelt, men vanskelig å unngå i et demokrati.

     

    Dette er faktisk noe som av innvandringskritikere altid blir glatt oversett når man snakker om kriminalitet i Oslo/Groruddalen. Jeg har hørt alle slags historier om Tveitagjengen fra når de var på sin "peak", av eldre Groruddal-generasjoner - og det får meg ikke akkura til å tro at de var noe bedre enn B-gjengen eller Young Guns. For ikke å snakke om Hells Angels som så vidt jeg forstår har stålkontroll på mesteparten av narkotikaomsetningen i Oslo den dag i dag.

  10. Typiske ikke vestlige innvandrere er lovlydige.

     

    4% er kriminelle mens 96% er like lovlydige som 97% av etniske nordmenn (2-3% etniske nordmenn er kriminelle)

     

    Jeg bor i USA forresten ig som de fleste amerikanere har blandete etnisiteter(ingen norske så vidt jeg vet). Heldigvis dømmer jeg ikke alle nordmenn pga dine rasistiske utsagn

     

    Godt sagt. :)

     

     

    Blir ofte oppgitt av hvordan innvandrere blir malt som farlige og kriminelle alle sammen, mens det i realiteten kun er 1 prosentpoeng forskjell i statistikken mellom etniske norske og ikke-etnisk norske. Klart det er en forskjell som er legitim å diskutere, men det blir ofte fremstilt så ekstremt feil. :)

  11. Jeg ser for meg Groruddalen som et sted hvor de fleste du ser er mørke. Han er vennine som blr moddet ut av skolen på østkanten fordi hun var hvit. Nå er jeg ikke der så mye, og bor i Bærum så jeg har nok mye fordommer, men hjelper ikke det med venninen min.

    Godt over halvparten av Groruddalens befolkning er hvite.

     

     

    Angående det med venninnen min. Jeg har aldri verken sett eller hørt om dette skje selv.. Jeg sier ikke at det ikke skjer, sier bare jeg ikke har opplevd det, og blir overrasket hvor ofte jeg leser i medier at dette er et problem.

     

    Det jeg dog HAR sett, og dette er på ingen måte ment for å neglisjere din venninnes situasjon, er enkelte som påstår at de blir mobbet fordi de er hvite. En fyr jeg gikk på trinn med hadde det ganske vanskelig og dro det kortet hele tiden, men innså aldri at folk mobbet han fordi... barn mobber andre barn. Jeg sier ikke at det er rett at han ble mobbet, men realiteten er dessverre at han sannsynligvis ville bli mobbet uansett hvor han hadde bodd. Og han var ofte selv grunnen til at han ble mobbet. Det kan hende han ble kalt "potet" nå og da, men så kalte også han andre kids "svartinger" før noen hadde sagt noe. Han er en av de veldig få jeg gikk på skole med som jeg opplever hadde et reelt problem med å bo der vi bodde. Til den dag i dag mener han hardnakket at hans barndom er et produkt av feilslått rødgrønn politikk, mens de fleste rundt han ser ganske klart at det egentlig er et produkt av at han er frekk i kjeften. Prøver å ha så lite som mulig med han å gjøre, men om jeg hinter til at verken jeg eller noen andre hvite på trinnet ble mobbet, blir han fort ganske unnvikende..

    • Liker 5
  12. Du hadde ikke vært like overlegen hvis det kom to utlendinger og ranet deg. Da hadde du vel byttet mening.

     

    Så om to utenlandske hadde ranet han, så skulle han endre sin oppfatning om alle innvandrere? Det sier mest om deg og hvor generaliserende du er, Mathias. Ikke alle tenker sånn. :)

     

     

    De to gale personene er noen av de få kriminelle etniske nordmennene!! Fleste i fengslene i Norge er utlendinger. Du er selv innvandrer i Norge, og det jeg mente med de som "raner", så er dem typiske somalier, osv.

    De fleste i norske fengsler er ikke utenlandske, men etnisk norske.

    • Liker 1
  13. Schwarzwald, den 03 Nov 2013 - 23:17, sa:snapback.png

    Jeg bor ikke i Groruddalen, men i en annen del av byen med overvekt av innvandrere. Jeg merker veldig få ulemper i forhold til dette, og har ingen betenkeligheter med å flytte til for eksempel Groruddalen en gang i fremtiden.

     

    Bortsett fra hvis/når jeg får barn. Da må jeg innrømme at jeg gjerne vil at de skal gå på en skole med flere nordmenn enn innvandrere. Men inntil det, bor jeg gjerne på østkanten. Rimeligere er det også, så man får mer plass og finere leilighet for pengene.

     

     

    :) Tråden gjelder forsåvidt hele østkanten, det er bare ofte Groruddalen som blir trekt fram som "skrekkeksempelet" for mye rart. Har du vokst opp der du bor nå?

     

    I min klasse var over halvparten med innvandrerbakgrunn - personlig hadde jeg svært få til ingen dårlige erfaringer med det. Har ingen betenkeligheter med å la mine fremtidige barn gå på skole med den samme miksen - tvert imot ønsker jeg at de skal oppleve det som en styrke på samme måte som jeg har gjort.

    • Liker 5
  14. Noe jeg ofte blir overrasket over i diskusjonsfora, nettkommentarer og media er hvor mange forståsegpåere det finnes som vet akkurat hvordan det er å bo i Groruddalen, men som samtidig aldri har bodd i Groruddalen.


     


    Denne tråden handler ikke om at jeg mener alt er perfekt i Groruddalen. Men den handler om at jeg mener Groruddalen, og Oslo øst generelt, altfor ofte blir malt med et altfor bredt pennestrøk - gjerne av folk som selv har et veldig begrenset kjennskap til denne delen av landet som har flere innbyggere enn hele Stavanger by.


     


    Jeg er selv født og delvis oppvokst i Groruddalen. Jeg har naturligvis mange nærme venner fra Groruddalen. Jeg har alltid oppholdt meg mye i Groruddalen selv når jeg ikke har bodd her, jobber i Groruddalen og identifiserer meg med Groruddalen. Jeg opplever at mytene er mange. Jeg har opplevd at folk har satt spørsmålstegn ved at jeg sier at jeg stolt over stedet jeg kommer fra. Jeg har hørt om folk som er vokst opp i samme byen som på ingen måte tør å reise hit i frykt av å bli drept eller voldtatt på stedet. Har til og med hørt om (fra sikkert hold) SV-politikere i distriktene som internt snakker om Groruddalen som et sted hvor anarki råder. Jeg sier ikke at dette er holdninger alle har, men jeg sier de eksisterer.


     


     


    Jeg er, av ren nysgjerrighet, veldig interessert i å vite hva du synes om Groruddalen, hvor du kommer fra, og hvordan du tror det generelle bildet av denne delen av Oslo er.


    • Liker 2
  15. Ta en tur til stort sett hvilken som helst skole i Groruddalen, observer spesielt hvordan norske jenter blir behandlet. Det samme kan du observere i stort sett hvilken som helst setting hvor de norske er i mindretall.

    Lat som du trenger leilighet og ta en ringerunde med forfalsket gebrokkent norsk, få frem i samtalen at du er afrikansk eller pakistansk.

    Av ren nysgjerrighet, er du fra Groruddalen?

  16. Slik jeg oppfatter det, så er det ekstremt lite rasisme i Norge. Det som er mer utbredt her, er skepsis til totalitære/autoritære religioner og kulturer, skikker etc.

     

    Svært mange har svært mye i mot muslimer, men ikke hudfargen til majoriteten av muslimene.

     

    Jeg selv liker ikke islam... Det er en landeplage.

    En mye større landeplage enn kristendommen.

    Jeg liker ikke arabisk kultur og religion fordi det er så mye der jeg betrakter som "jalla" og primitivt (...)

    Og du stemmer Venstre? :huh: Er innlegget ditt en spøk?

     

     

     

    • Liker 1
  17. En ting er at det er (veldig) respektløst fra denne fyren side - men hvorfor svarer samboeren din i det hele tatt på dette? :huh: Har hun tatt det opp med deg, eller visst noen form for frustrasjon eller lignende rundt problemet? Om jeg hadde vært deg hadde jeg satt en KLAR grense overfor min samboer på hva som er OK og ikke, og det å være likegyldig til meldinger som hun får, hadde for meg ikke vært OK.

×
×
  • Opprett ny...