Gå til innhold

rdan87

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rdan87

  1. Hei,

    Skal sette i gang med et litt omfattende prosjekt, nemlig bytte ut girkassa på Audien min. Skal samtidig ta radiator og rør for kjøling av olje til girkassa. Det er lekk på dette som har forårsaket ødeleggelse av girkassa.

    Er ikke utdannet mekaniker, men er blitt en grei hobbymekaniker.

    Noen som har noen tips og erfaringer el. fra/til en slik reperasjon?

    Kjøper brukt girkasse fra bildemontering, og stort sett alt annet nytt.

    Takk.

  2. 1 hour ago, The Avatar said:

    Det er ikkje heilt beint fram då arbeidsgiver har ein ulovfesta styringsrett. Denne styringsretten gir arbeidsgiver handlingsrom til å organisere korleis arbeidet blir utført, men ikkje om det er til urimeleg ulempe for arbeidstakaren. 

    At du i arbeidsavtalen har at arbeidsstedet kan være i Oslo og Akershus taler for at du har akseptert at du av og til må pendle til andre oppmøteplassar. 

    Ein sedvane om at det er kontoret som er vanleg oppmøteplass vil også kunne spele inn. 

    Det kan også argumenterast for at du har oppfylt din oppmøteplikt ved å møte opp på kontoret ettersom det er spesifisert at det er det du har møteplikt. 

    Alt i alt så er det er i vurderingssak om dette ligg innafor det som er avtalt i arbeidsavtalen og arbeidsgivers styringsrett. 

    Korleis er det forresten med lønn? Eg tek det for gitt at du heller ikkje får lønn for tida som går med før du er framme på oppmøteplassen? Eller starter du arbeidsdagen ved kontoret og det er utelukkande eit spørsmål om kven som skal betale reiseutgiftene når du reiser til eit anlegg i arbeidstida? 

    Ok, takk for svar.

    Ang. betalt reisetid: I bedriftsinternavtale via organisering er det avtalt betalt reisetid for etter 20 min eller 20 km. Det er cirka det som blir i praksis også.

    Den betalte arbeidstiden starter altså ikke før etter oppmøtet på kontoret, men selvfølgelig usikker på om dette er riktig også.

  3. Hei,

    Jeg er ansatt i et firma som elektrikerlærling. I arbeidsavtalen min står det at «arbeidsstedet» er «service-bygg og anlegg innen Oslo og Akershus med fremmøteplikt ved firmaets forretningsadresse».

    Som regel møter jeg opp på kontoret (forretningsadressen), som er 5 min fra der jeg bor. Så sitter jeg med på en montør derfra og inn til oppdragene.

    De siste 2 månedene har jeg arbeidet på ett fast sted i Oslo.

    Innimellom hender det ting som gjør at jeg må reise inn til Oslo selv, med bil. Dette er aldri min skyld, men arbeidsgivers (ved at feks. montør er syk, skal ha bil på service, osv).

    Dette har jeg forsøkt å kreve kjøregodtgjørelse for, men arbeidsgiver påstår at siden det står i arbeidsavtalen min at arbeidsstedet er i Oslo/Akershus, må jeg regne med å stå for all oppmøte selv i dette området. Har forsøkt å lese meg opp på dette, om det er lov å avtale et såpass udefinert arbeidssted og bruke det som grunnlag for dette. De bruker det også som grunnlag for å ikke betale for reisetid (som jeg har lest EFTA-dom på at ikke er gyldig, slik jeg har forstått det).

    Da jeg skrev arbeidsavtalen hadde jeg ikke regnet med å måtte møte opp noe annet sted enn på kontoret. Med lærlinglønn har 500-1000,- kr/mnd mye å si. Det er dyrt å kjøre inn til Oslo.

    Dette har kanskje aldri blitt prøvd i noe domstol. Hvis noen vet om noe som jeg kan bruke for å argumentere med, så får jeg gjerne dette.

    Ser frem til gode svar og innspill!

     

    Takk.

  4. Hei,

    Jeg driver et enkeltpersonsforetak og selger videoproduksjoner til forskjellige kunder. Jeg har noen faste kunder, og flere som bare skal ha enkelte videoproduksjoner. I fjor fikk jeg mail fra en kar som trengte en video til en teaterforestilling. Han bestilte en video, og jeg produserte for han. Han kom med kommentarer og innspill, og jeg gjorde endringer og leverte ferdig produkt. Fikk så beskjed om å sende faktura til hans eget enkeltpersonsforetak.

    (I etterkant har jeg lært at jeg skal "kredittsjekke" kunder på proff.no, og evt. ta forhåndsbetaling hvor kunden ikke har historie i regnskap eller virker tvilsom).

    Betalingen på fakturaen kom selvfølgelig aldri. Jeg sendte fakturaen videre til et inkassoselskap som førte saken videre. Har fått gjentatte beskjeder fra inkassoselskapet at kredittsjekk av debitor ikke er god nok til å utføre rettslig tvangsfullbyrdelse (dvs. at han mest sannsynlig har mange slike krav på seg fra før, og at en rettslig tvangsfullbyrdelse kun vil gjøre ting vanskeligere og dyrere for inkassoselskapet, uten at han betaler kravet).

    I etterkant av at jeg leverte produksjonen ser jeg at han har opprettet et aksjeselskap for virksomheten jeg leverte produksjonen til. Her er det flere personer involvert. Den eneste kontakt-infoen jeg har hatt til han er en mailadresse som går til denne virksomheten. Etter at jeg har sendt mail dit, med beskjeder om at han må betale og gjøre opp for seg, har jeg etterhvert fått svar fra andre personer involvert i aksjeselskapet som sier at han holder på skal gjøre opp for seg. Men det går mange måneder uten at noen ting skjer. Han påstår at han har kontaktet inkassoselskapet, men inkassoselskapet sier at han hverken svarer på telefon eller at de har fått noen henvendelser fra han.

    Jeg sender jevnlig en mail innimellom med beskjed om at han må gjøre opp for seg. Har en oppfatning av at alle personer involvert i aksjeselskapet er like useriøse som denne karen.

    Kravet står jo til enkeltpersonsforetaket hans. Så jeg kan ikke kreve at aksjeselskapet skal betale kravet. Men denne virksomheten har publisert videoer på Facebook, hvor det er tydelig at videoen som jeg leverte til denne personen brukes i forestillinger som aksjeselskapet eier. Den er sannsynligvis vist mange ganger.

    Så jeg lurer på, er dette et brudd på Åndsverksloven? Et brudd som jeg kan saksøke aksjeselskapet for, og vil ha god sannsynlighet for å vinne frem?

    Når noen betaler meg for en videoproduksjon kjøper de normalt rettighetene til å bruke videoproduksjonen. Så lenge vi ikke avtaler noe annet. Dette er vanlig praksis i denne bransjen. Men siden han aldri har betalt meg, kan han da vel ikke ha kjøpt rettighetene? Det vil si at aksjeselskapet har vist videoen gjentatte ganger, uten rettigheter til å vise den.

    I så fall er det vel vanlig praksis å tilby den som har brutt rettighetene å betale for seg? Vet at fotografer som regel sender faktura som er 2x av pris per bilde. 1x for rettigheter til bildet og 1x for brudd på rettighetene.

    Komplisert sak. Mest sannsynlig vil jeg ikke ta det videre til retten, men det er greit å ha noe å slå i bordet med: i håp om at det vil få fortgang hos denne personen eller aksjeselskapet til å gjøre opp for seg.

    Ser frem til forskjellige svar og diskusjon rundt dette! :)

  5. Hei!

     

    Skulle gjerne hatt svar fra noen som har førstehånds erfaring med akkurat dette. Ellers, meninger og innspill mottas selvfølgelig med takk.

     

    Vil produsenter og prosjektledere le meg ut hvis jeg går etter Filmforbundet sine lønnssatser?

     

    Jeg er ny med frilansarbeid, og har i det siste blitt spurt om dagsrate bla. Jeg har litt å vise til, men ikke veldig mye - har dog fagbrev og 3 års erfaring fra fastjobb innen film/TV. Siden jeg for tiden er uten jobb trenger jeg alt arbeid jeg kan få, og er derfor ikke redd for å jobbe litt billigere enn andre for å komme meg inn i nettverk. Likevel vil jeg ikke prise meg altfor billig, for å ikke gi inntrykk til produsenter/prosjektledere at jeg er dårlig og må prise meg billig for å få jobb. Er Filmforbundet sine satser satt altfor høyt ift. det som er vanlig i bransjen? Eller er de passe?

     

    Filmforbundet sine satser finner du her: https://filmforbundet.no/Lonn-og-avtaler/Lonnssatser/Satser-TV-underholdning

     

    Så lurte jeg også på, er det vanligst med oppgjør via faktura? Burde jeg da legge på litt ekstra ift. satsene? Vet ikke om de er satt med tanke på lønnsutbetaling eller ikke. Blir jo forskjell ift. feriepenger, pensjon, yrkesskadeforsikring, og admin-kostnader. 
     

    På forhånd, takk!

  6. Det følger av Forbrukerklageloven § 13 første ledd at:

    Så lenge en sak er til behandling i Forbrukerklageutvalget, kan ikke sakens parter bringe den inn for tingretten. Saken regnes for å være under behandling fra Forbrukerrådet mottok klagen.

     

     

    Ok. Jeg ser at det står "tingretten", men menes da også forliksrådet? For hvis jeg kan og ikke blir avvist, vil jeg jo prøve å få gjennomslag i forliksrådet nå, i stedet for å vente på Forbrukerrådets behandling. 

  7. Hei,

     

    Etter en lang prosess over mange måneder nå ser jeg meg nødt til å ta kravet mitt om at forhandler skal utbedre manglene på bilen som jeg kjøpte av de til Forliksrådet.

     

    At grunnlaget mitt er godt nok er jeg helt sikker på, det er ikke derfor jeg er her. Jeg lurer derimot på om det at jeg har meldt denne saken til Forbrukerrådet allerede vil ha noe si? Det er over 13 uker siden jeg meldte saken til de, og de har tydeligvis veldig lang behandlingstid. Bilen er nå ukjørbar og jeg er nødt til å ha bil. Dessuten har jeg hørt at fra Forbrukerrådet begynner å forhandle mellom meg og forhandler pleier det å ta flere måneder før det blir en løsning. Så for meg er det ikke særlig ideelt å vente på Forbrukerrådet lenger, og jeg har derfor forberedt en Forliksklage som kan sendes i morgen om jeg vil. Men er det slik at Forliksrådet kan avvise klagen pga. Forbrukerrådet allerede har saken? Har Forbrukerrådet noe som helst å si når det kommer til at jeg vil ha det opp i Forliksrådet?

     

    Håper på utfyllende svar.

     

     

    På forhånd, takk og vennlig hilsen

    Daniel

  8. Hei!

     

    Jeg er en nyutdannet mediegrafiker som nettopp har etablert meg som selvstendig næringsdrivende og prøver å skaffe jobb og oppdrag innen film og TV.

     

    Jeg har fått mitt første tilbud om en jobb på opptak i en tv-produksjon. Det er et på opptak cirka én uke. Oppdrags-/arbeids-giver ønsker at jeg skal sende faktura for jobben jeg gjør, naturligvis, for at de skal slippe administrator- og papir-arbeid.

     

    I den forbindelse lurer jeg på hvordan man kan gjøre det med avtale/kontrakt?

     

    Jeg kommer ikke til å jobbe for noen på den måten uten noe som ligner på en arbeids-avtale/kontrakt. Det hadde nok vært annerledes om jeg hadde levert et ferdig produkt (da hadde jeg nok bare skrevet en avtale på levering av produktet). Men når det gjelder dette, som ligner på en midlertidig ansettelse, så vil jeg være mer på den sikre siden. 

     

    Jeg vet at Filmforbundet har en egen arbeidsavtale som deres medlemmer bruker i forbindelse med jobb i forskjellige tv-produksjoner. Den kan man forøvrig finne her. Men slik jeg tolker den virker den som den er tilpasset til et forhold hvor oppdragsgiver er arbeidsgiver, med de lover og regler som følger med det (lønnsutbetaling, arbeidsgiveravgift, feriepenger, osv.). Altså at den ikke passer til et forhold hvor oppdragsgiver kun er oppdragsgiver og "arbeidstaker" sender faktura til oppdragsgiver. Hvordan kan jeg eventuelt tilpasse den til et slikt forhold?

     

    Håper på utfyllende og kompetente svar og innspill til hvordan man burde løse dette :)

     

     

    Hilsen Daniel!

  9. Hei,

     

    Jeg har startet opp en nettbutikk, under et enkeltpersonsforetak. Og jeg er litt usikker angående moms (merverdiavgift).

     

    Jeg vet at du ikke trenger å registrere/betale moms før du er momsregistrert, og for å bli momsregistrert må du ha hatt en inntekt på 50 000 kr i løpet av en 12-måneders periode - da er man også momspliktig. Jeg vet også at det ikke er lov å fakturere med moms før man er momsregistrert.

     

    Men det jeg ikke vet, er om det er lov å oppgi moms på prisene på produkter i nettbutikken? :huh:

     

    Det kan være en fordel å bare ha de med oppgitt moms fra før av, sånn at når jeg passerer grensen 50 000, så trenger jeg ikke betale av egen lomme eller "løpe etter kunden" for å få 25% av prisen. Det ser jo også kanskje litt "proffere" ut om det er moms på prisene. Mange kunder blir kanskje litt "skremt" når de ikke ser noen informasjon om moms - altså at de tror at prisene er ekslusiv moms, og momsregninga kommer ved betalinga.

     

    Takker for alle innspill! :)

     

     

  10. Hadde du sett på nyhetene kanskje 2-3 ganger i måneden, eller lest en av nettavisene så lite som 2-3 ganger i måneden.

     

    At jeg er 16 har visst mye med saken å gjøre mener Vertical. Så vi får skylde på det alle sammen - gidder ikke bruke tiden min på å diskutere med folk som ikke kan ta noen andres argumenter enn de som er på deres side av saken innover seg. At dere ikke har en smule forståelse for at denne nettbutikken var ganske lett å falle for skjønner ikke jeg.

     

    Og de eneste som diskuterer med meg her er de som har vært her på diskusjon.no en stund.

     

    Siste kommentar til Vertical

    Hadde du sett på nyhetene kanskje 2-3 ganger i måneden, eller lest en av nettavisene så lite som 2-3 ganger i måneden.

     

    Jeg er innom noen nettaviser et par ganger i måneden ja. Men gidder ikke lese artikler med overskriftene "Anne ble lurt", "Ikke gå i disse fellene", "Tor er irritert", "Jeg skulle ha visst bedre". Om overskriften hadde sagt noe som "Vær obs på netthandel" eller noe slikt så hadde jeg nok hatt det i bakhodet uten å måtte lese artikkelen en gang - men hadde jo ikke det i bakhodet når jeg kjøpte fra denne nettbutikken, så har visst ikke sett noen artikkel med liknende overskrift.

     

    Hade

  11. ? - Hvordan i all verden får du det ut dette utifra hva jeg sa?

     

     

     

    Hverken jeg eller noen av mine har blitt svindlet. Skepsis til netthandel har jeg hatt siden det oppstod og før det var vanlig å svindle der. Det er helt naturlig å være skeptisk hvis man bruker sunn fornuft, for hvordan skal man klare å 'ta' de hvis man blir lurt - det er nesten umulig, og man bør gjøre sine undersøkelser først, etterpå er det for sent.

     

     

     

    Da lever du i en boble og får ikke lest en eneste nyhet. Media har advart xxxx ganger om dette.

    Grunnen til at jeg sier at du vet om andre som har blitt lurt og hvordan de er blitt lurt - er fordi du faktiskt gikk inn på dette emnet og leste innlegget til emnestarteren. Du har nok sikkert gjort dette før, ettersom du har vært på aktiv på dette forumet i 10 år.

     

    Som Vertical sa er jeg 16, og har ikke brydd meg så mye med å lese nyheter der overskriften er "Les om Annes historie". Media har en vane med å lage dårlige overskrifter mener jeg - men "offtopic". At jeg er 16 har ikke så mye med tema å gjøre, det har jeg selv sagt. Men siden Vertical først uttalte seg om det.

  12. Gutten er 16, så vet kanskje ikke bedre.

    Lykke til med dine neste kjøp over internett i hvert fall. Får i hvert fall håpe at du har lært noe.

     

    At jeg er 16 år har ikke noe spesielt med saken å gjøre. Det var en tabbe å kjøpe solbrillene derfra. Men at man er naiv ved å kjøpe derfra uten noen andre erfaringer med svindel er i mange eller noen tilfeller ikke sant. At jeg har lært noe er et faktum, det gjør man som oftest når man tabber seg ut. Vet ikke helt med deg, du ser vel bare på andre tabbe seg ut på forumet her du og lærer av det - det er smart det. Men jeg har andre ting å gjøre, så jeg bruker ikke tiden min på å svare på og lese andres innlegg her hele tiden.

     

    Takker for støtten med mine videre kjøp på nett! I følge dere trenger jeg visst det, for jeg er vel så forferdelig naiv.

  13. Som jeg sa 300,- svir ikke så hardt at jeg funderer i feks noen timer før jeg kjøper den tingen jeg kjøper. En helt annen ting hadde vært om du kjøpte noe med en litt større verdi.

     

    Skepsis eier du kanskje etter at du har blitt svindlet en gang før eller hørt om venner eller andre som har blitt svindlet før. Men selv om jeg driver det meste av mine kjøp over internett, er dette første gang jeg er blitt svindlet - så jeg har bare hatt god erfaring med handel over nett. At jeg ikke eier skepsis for netthandel før nå er ikke den smule rart.

     

    Og i hvilken sammenheng har sunn fornuft med dette å gjøre, definisjonen av "common sense", sunn fornuft på engelsk er: "Sound judgment not based on specialized knowledge; native good judgment."

     

    I dette tilfelle er ikke dette basert på spesiell erfaring - ettersom erfaringen min over netthandel har vært god og jeg ikke har hørt om andre med dårlig erfaring.

  14. Ingen navn, ingen telefonummer, ingen besøksadresser. Du er meget naiv om du går på den.

    Har ikke noe å si om du skal ta kontakt eller ikke, men kan alltids være greit å bare trykke på "Kontakt oss"-knappen. Tar deg max 10 sekunder.

     

    Og hvorfor ikke dobbeltsjekke litt før man kjøper, uavhengig hvor interessert du er i solbriller? Et enkelt søk på Oakley "modellnavn" ville gitt masse info og mange andre priser.

    I tillegg må man forstå at INGEN seriøse sider har salg på nesten absolutt ALT, som disse sidene her har. Hvis brillene koster 800, men det står "Din pris - 300 kroner!", burde det ringe noen bjeller. Hvordan skal butikken klare å tjene noe da?

     

    Man lærer jo på skolen at man alltid skal dobbeltsjekke kilder og informasjon.

     

    Salget deres er, 359,- for det første paret. 1059 for alle andre etter det første. Om solbrillene orginalt koster 800,- da, så vil de tjene på om jeg feks. ødelagte et par, kjøpte et nytt fra samme butikk fordi jeg synes prisene deres var så rimelige, ødelagte det nye paret og kjøpte enda et nytt fra samme butikk. Det er ganske vanlig å ha slike salg på ting som fort går i stykker, som feks solbriller. (Dette er da om de faktistk hadde drevet ordentlig butikk.)

  15. Eh jo, du kan lage deg selv en regel med en gang siden du er så naiv, hvis du trykker på "kontakt oss" og det ikke kommer opp en dritt, ikke kjøp noe derfra.

     

    Enig ikke kjøp noe derfra, hvorfor skal du når du vet du bare gir svindlerne penger.

    Men en ting, lniivayzrsy3tndcrex.png

    Hva var det du mente med at det ikke kom opp noe der?

     

    Når du skal kjøpe noe fra en nettbutikk pleier man som regel ikke å ta kontakt med butikken først. Vet ikke om du pleier å gjøre det, i så fall tar det deg en stund å kjøpe ting derfra. 300 kr svir ikke så hardt at jeg venter lenge og vurderer lenge før jeg kjøper det. Hadde vært noe annet hvis jeg skulle kjøpe en Mac for eksempel.

  16. I 90% av sakene i media som omtaler folk som har blitt lurt av falske sider finner du en eller annen variant av setningen: "jeg burde skjønt det var noe lureri når prisene var så lave", og det er her poenget mitt ligger. Det er naivt å ta for god fisk at en butikk selger en så populær brille som Oakley Frogskins til 399,-

     

    Som TSP sier i posten over din finnes det flere småting som burde sette i gang et lite varsel om at det kan være greit å sjekke opp litt ekstra rundt butikken før man faktisk gir dem betalingsinformasjonen.

     

    Om du er en normal kunde som aldri har blitt svindlet på denne måten før er ikke akkurat det, det første man tenker på. Jeg visste ikke orginalprisen for brillene jeg kjøpte fordi jeg ikke er så spesielt interessert i å ha de heftigste solbrillene, men tenkte jeg trengte et par solbriller og de virket rimelige. RayBan fant jeg ikke ut hva faktiskt var før i dag. Salget deres virket også ganske normalt for meg, å selge den første varen billig, men resten for priser som gir de litt mer profitt er faktiskt ganske normalt i Norge og over hele verden.

     

    Når butikken virker fortrolig, salget virker fortrolig, du er ikke helt sikker på hva slags vare du kjøper og du ikke er så skeptiskt til slik handel fordi du aldri har blitt svindlet på denne måten før - så nei, da er du ikke mye naiv når du kjøper fra dem.

     

    En annen ting hadde vært hvis du lette overalt på internett etter de billigste RayBan solbrillene fordi du så hadde lyst på et par merke-solbriller, men ikke hadde råd til å kjøpe fra kjente butikker. Og du visste at orginalprisen for et par RayBan-solbriller ligger på et par tusen kroner, og du likevel hadde kjøpt de derfra uten å skjekke opp ting først - da hadde du vært litt mer naiv.

     

    Det var ikke tilfelle mitt.

  17. Har slått meg et par ganger etter at jeg "kjøpte" et par solbriller derfra og det har tatt dem 2 uker å få de utsendt, ordren står fortsatt på status "Pending". SYKT KJIPT.

     

    Tenkte at siden skulle være ekte medtanke på at siden ble annonsert i gjennom Facebook.

    Men hvis du ser på Facebook-annonsene deres, så er linkene navngitt alt annet enn det de fører til. Jeg driver og kontakter Facebook nå og Forbrukerrådet. Facebook har plikt til å fjerne slik annonsering, ettersom de driver i Norge.

     

    Norske forbrukere er til tider skremmende naive.

    Ikke mye naivitet i å kjøpe derfra, jeg utvikler slike sider - denne er gjort så ekte som det går an. Hvorfor skulle man IKKE tro dette var en ekte butikk...?

  18. Hvorfor gå over stokk og stein med domenenavn? Hold deg til .no, ser ingen poeng med noe annet. Dine potensielle kunder kommer uansett til å være norske i starten.

     

    Jeg er fokusert på å bare drive i Norge omtrent hele tiden, tror ikke jeg kommer til å utvikle meg til å bli internasjonal. Men jeg har erfaring i online-markedsføring, å eie alle domenene for navnet påvirker SEO (Google, Ask og andre søkemotorer) når du søker på de tjenestene jeg gir - pluss om dersom jeg blir internasjonal hvorfor skal jeg betale 10 000,- av kroner bare for å få det domenet for navnet mitt jeg vil ha. Jo mer suksess firma mitt blir, jo dyrere blir domenet jeg vil kjøpe. Uansett, det er strategi - søk det opp og se hva det har å si.

  19. Hei,

     

    Jeg har et problem... :)

     

    Jeg skal ha en meny som er festet til toppen. Men den skal bare feste seg der når du scroller forbi den... Det får jeg ikke til, det går liksom bare ikke an å endre "position" til "fixed" istedet for "relative", da forsvinner hele menyen...

     

    Her er nettsiden,

    http://demo.conatu.net/mediebyraet/

     

    CSS koden for menyen:

    #wrapper {
    position: absolute;
    float: right;
    right: 0;
    top: 100%;
    height: 55px;
    width: 80%;
    }
    #menubar {
    position: relative;
    width: 100%;
    top: -25%;
    height: 55px;
    background: #330f47;
    }
    #menubar nav {
    position: relative;
    display: block;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    height: 55px;
    width: 95%;
    max-width: 850px;
    left: 50%;
    margin-left: -425px;
    }
    #menubar nav ul {
    list-style: none;
    text-align: center;
    text-transform: uppercase;
    font-size: 14px;
    position: relative;
    display: block;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    width: 100%;
    height: 100%;
    }
    #menubar nav ul li {
    float: left;
    display: block;
    background: #330f47;
    vertical-align: middle;
    max-width: 30%;
    height: 55px;
    position: relative;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    padding-top: 21px;
    }
    #menubar nav ul li a {
    color: #FFF;
    text-decoration: none;
    background: url('../images/light-overlay.png') repeat;
    -webkit-background-clip: text;
    -webkit-text-fill-color: transparent;
    background-position: center;
    padding-left: 30px;
    padding-right: 30px;
    height: 14px;
    padding-top: 21px;
    padding-bottom: 21px;
    }
    #menubar nav ul li a:hover {
    color: #FFF;
    text-decoration: none;
    background: url('../images/dark-overlay.png') repeat;
    -webkit-background-clip: text;
    -webkit-text-fill-color: transparent;
    background-position: center;
    }
    #menubar nav ul li:hover {
    background: #FFF;
    }
    #menubar nav ul li:active {
    background: #FFF;
    }
    

     

    Vet ikke helt åssen jeg skal forklare det bedre, håper alle forstår...

  20. Hei,

     

    Jeg skal opprette en ny bedrift som skal drive med medietjenester over nett. Så jeg har funnet meg et navn jeg har tenkt å bruke, men det er bare ett problem; .no-domene for dette navnet er opptatt.

     

    Det er absolutt ikke noe innhold på domenet, og jeg har snakket med eierne av domenet: de holder av domenet for et fremtidig prosjekt.

     

    Så jeg har lest meg litt rundt og funnet ut at man kan gjøre krav på domener .no-domener om du mener motparten har handlet i ond tro.

     

    Det hjelper visst sterkt om du eier en varemerkebeskyttelse for dette navnet, og samtidig eier et firma med samme navn.

     

    Og kan det også hjelpe at jeg bare kan drive bedriften over en nettside, mens de bare holder domenet av for et fremtidig prosjekt?

     

    Men det jeg ikke er villig å gjøre er å gå i rettsak hvor jeg antageligvis må ha en advokat. Er dette noe som kanskje kan bli nødvendig i denne saken?

     

    Du kan sende inn klager direkte til NorID - men jeg er usikker på om dette vil gå videre til forlik, også til rettsak.

     

    Hadde vært fint om jeg fikk seriøse tilbakemeldinger av folk som har peiling innenfor Juss eller dette temaet, helst ikke amatører som bare har lest noen få linjer om dette temaet så fort de leste dette.

     

    Likevel; jeg takker for alle innspill og tilbakemeldinger!

  21. .no var ledig, .com blir sikkert ledig om du kontakter de - copyrighten deres gikk ut i 2003. Send de en epost og spør.

    .net trenger du ikke.

     

    .no er parkert, og er ikke ledig. Ja de har ikke oppdatert copyrighten siden 2003, men de betaler likevel for domenet hvert år. .net trenger man, det er egentlig mye viktigere enn .com på det norske marked.

  22. Hei,

    Jeg har tenkt å starte et nytt mediebyrå som hobby ved siden av skole, men jeg trenger et navn - og jeg er ikke særlig kreativ med ord og navn.

     

    Mediebyrået skal drive med salg av tjenester som webdesign og -utvkling, profilering, markedsføring og design av trykksaker over en nettside.

     

    Kriterier for navnet er at det først og fremst er ledige domener for navnet. Altså domener, ikke bare ett domene - men .no, .net og .com -domene for dette navnet.

    - Hvis det er mellomrom eller bindestrek i navnet vil jeg ha 3 domener (.no, .net og .com) uten mellomrom eller bindestrek og 3 andre doemner med bindestrek.

    - Hvis det er norske bokstaver i navnet vil jeg ha 3 domener uten de norske bokstavene (altså enten ae for æ, a eller aa for å og o for ø) og 3 andre domener med de norske bokstavene.

     

    Dette er en god strategi for noe som bare driver over nett, men om du kommer på et bra navn - så bare kom med det, selv uten å ha skjekket om det er ledige domener for navnet. Jeg sjekker jeg vettu! ;)

     

    Neste kriterie, men som ikke er helt nødvendig er at det er ledig i Brønnøysundregistrene.

     

    Navnet må ha god klang, og må kunne gjenskapes i en logo. Det må være lett å huske og lett og uttale. Det skal være nasjonalt og ikke lokalt.

     

    Jeg liker ideen med å binde navnet til noe med som har med Norge og norsk kultur å gjøre.

     

    JEG TRENGER SÅRT FORSLAG! ;)

     

    Takker for alle forslag på forhånd...

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...