Gå til innhold

Hakonnn

Medlemmer
  • Innlegg

    328
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hakonnn

  1. Takk for alle tips! Jeg kjørte en tur etter skiftet og alt virker normalt. Jeg kjøper nok den på Biltema og suger ut det som ble for mye på lørdag, så slippe jeg å kline med pluggen.

    Var nok litt for utålmodig og peilet før oljen var skikkelig drenert, og derav trodde den trengte mer. Vel, man lærer. 😅

  2. Skiftet olje og filter i dag og fikk dessverre helt på litt for mye, burde jeg tappe av eller går det greit? Er så mye klin siden jeg ikke kan suge det opp og må ut med pluggen.

    Er en 1,4 TSi motor som skal ha 3,6l ihht boka mens jeg fylte på 3,75l. Er litt over max på stikken når bilen har stått og olja har drenert skikkelig.

  3. 15 minutes ago, Evil-Duck said:

    WH1000XM3 starter fra en noe rolig subbass til en betydelig løftet midbass før den dipper ned på mellomtonen og og vender seg opp igjen i diskanten, typisk V/U formet kurve som en ofte ser hos denne typen hodetelefoner. Så at du kan oppleve diskanten som noe skarp er ikke helt unaturlig selv om jeg ikke syns det er de verste på akkurat det feltet. At enkelte mener det mangler diskant så blander en vel i stor grad sammen mellomtone og diskant, for mellomtonen er ganske mutet på disse. 

    Forstår, takk for input! Jeg er ikke helt stødig på begrepene og hvor disse går men ser ut som du skjønner hva jeg mener. 😛 Hvorfor klarer ikke EQ appen å dempe disse "S`ene"? Er de enda høyere opp en 16kHz? Eller ligger de et annet sted. Og angående volum, kjører jeg de rett og slett for høyt? Ideelt sett føler jeg det er best å ha de på mellom 60-70%, men noe mer enn 40-50% så kommer det veldig godt frem. Dette fra en iPhone, som nevnt. 

  4. Jeg kjøpte et WH-1000XM3 forleden da jeg trengt en ny hodetelefon på farten og disse så ut til å passe flere av kriteriene. Jeg derimot opplever det stikke motsatt av hva andre melder, at de mangler på diskanten? Synes "S`er" og "high hats" er veldig skarpe og nærmest skjærer meg i ørene. Jeg har forsøkt justere de i Sony sin EQ men uansett hvor lavt jeg setter highsa så kommer de frem som veldig skarpe. Jeg må lytte på 40-50% for at det skal være holdbart, noe høyere går ikke.

    De er svært behagelige å ha på, ANC fungerer knall og jeg liker den litt "boomy" signaturen så dette var litt nedtur da det ellers virker å være det jeg ser etter. Mulig det er noe galt med det? Andre som kan si noe om dette?

    Hører med Spotify som kilde via iPhone 13 Pro. Har valgt en EQ noe ala den @edahl postet.

  5. Er litt fortvilt her og trenger input. 

    Jeg oppdaget for en tid tilbake en liten boble i lakken på døra der hvor "skjørtet" er montert og bestilte omgående time hos et lokalt lakk og skadeverksted for utbedring. Jeg har tidligere brukt det samme verkstedet på noen mindre skavanker og har til nå vært veldig fornøyd med jobben de har gjort.

    I utgangspunktet skulle de ha bilen i to dager men da skjørtet/listen på døren brakk i flere deler under demontering endte de med å ha den i totalt 5 dager siden ny måtte sendes fra VW i Tyskland. Skuffelsen er derfor stor når jeg nå har hentet bilen og ser resultatet. Selve boblen i lakken er borte og du ser ikke inngrepet i lakken, men montering av skjørtet bærer preg av hastverk og ser ikke bra ut. Jeg legger ved bilder av høyre og venstre side hvorpå det er høyresiden de har gjort jobben. Jeg har ringet rundt hvor boblen var så en ser det var nødvendig at skjørtet ble tatt av. 

    Venstre side: K7q2Z0B.jpg

     

    Høyre:59yRi54.jpg

     

    Det ser for det første ut som de har brukt for tykk teip eller satt den på feil slik at det er et merkbart mellomrom mellom døren og lista. Sammenlignet med andre siden hvor den ligger klistret inntil hele veien. I tillegg har de montert den for langt "bak" på døra slik at den stikker ut på baksiden og nesten tar i karmen. Tilsvarende gleppe kommer følgelig foran. 

    Noen vil kanskje tenke dette er en bagatell men spør du meg ser det skjevt og jævlig ut. Jeg reagerte på det først når jeg kom hjem å kunne se skikkelig ettersom den sto parkert ganske trangt på parkeringen deres. Jeg måtte også betale for ny list, noe jeg synes var litt merkelig, men tildels kan forstå om det var eneste måte de kunne få den av.

    Innafor å klage her?!

     

  6. Har en 2011 VW Scirocco med 1,4l TSI motor som har gått rundt 119k kilometer og jeg bekymrer meg litt for dette med kjede og strammer ettersom det visstnok er et utbredt problem på disse motorene fra denne perioden. Litt å ta i kanskje men det ser ut til at nesten halvparten av tilsvarende biler på Finn har fått ny eller overhalt motor på et tidspunkt. ?

    Forrige eier av bilen har kjørt long-life intervaller ihht serviceplanen fra VW mens jeg har gått over til 1 år/15000k Km. Jeg kjører rundt 20k i året og 15k av disse er på motorvei. Ingen tidlig symptomer på feil ved kjede pr.nå. Har hørt litt rundt hos div. merkeverksteder på Østlandet og det beste prisoverslaget jeg har fått er på 13,500 Kr -noe jeg synes virker bra ettersom Møller i Oslo skulle ha over 20k for samme jobben. 

    Tanker? Kjedelig penger å bruke på noe som "egentlig" ikke burde vært nødvendig, men enda kjedeligere om motoren skulle ryke. 

  7. Jeg hadde et GTX 780 kjøpt for ca 5300 kroner. Kortet døde etter 4 år, og jeg reklamerte. Etter ditt utsagn burde jeg fått et GTX 1060 til 2500,-.

     

    Men jeg fikk full pris fra komplett. 5300 kroner utbetalt. Deretter kjøpte jeg et GTX1060 fra dem.

     

    Konklusjon, kjøp skjermkort fra komplett ;)

    Det kommer an på hvem som behandler reklamasjonen tror jeg. 

     

    Reklamerte nylig til Komplett da mitt 980 Ti kort plutselig takket for seg etter ca 3,5 år, da fikk jeg refundert 4300,- av kjøpsummen på 7200,- med følgende regnestykke. 

     

    7200 / 60 * 18 + renter ihht statens satser for forsinkelsesrente.

    60 tilsvarer antall måneder produkter er forventet å vare mens 18 viser til antall gjenværende måneder av forventet levetid. 

     

    Jeg synes forøvrig det er en helt fair utregning, da kan jeg oppgradere til noe nytt for halve prisen av hva jeg måtte betalt om jeg hadde ventet et år.  :wee:  

  8. Jeg tror jeg har klart å bestemme meg for i7 9700K men sliter med valg av hovedkort og minnebrikker. Jeg ser komplett har et Asus Strix kort på tilbud men lurer på om det er noe særlig? Jeg har sett litt reviews og det virker til å være en del delte meninger om Asus sine Z390 kort generelt egentlig? Jeg har også sett litt på GB Aorus da disse virker til å få god omtale, eks. et slik. Tanker, eventuelt tips til alternativ?

     

    Jeg kommer fra Haswell så jeg trenger nye minnebrikker også, vil det holde med et 3200Mhz kit slik som dette?

  9. Utrolig ubrukelig bil. Husker jeg hadde kjøretimer i en slik når jeg tok førerkort. Ser ikke en dritt ut noen av vinduene, ihvertfall bakover. Sitter lavt som om man kjører en sportsbil. Ukomfortabel når man er over 190cm høy.

    Men smak og behag. Har du prøvd en?

    Jeg har ikke kommet så langt som å prøvekjøre en nei, vil ikke bry folk før det eventuelt blir aktuelt. Jeg har sett flere trekke frem dette med sikt så det blir jo en sak å vurdere når jeg får kjørt en. Årsaken til at jeg vurderer en slik er primært utseende, men også at jeg er veldig fornøyd med Golfen jeg har nå - og etter anmeldelsene jeg har sett å bedømme så er det jo til syvende og sist en snasen Golf. ?
  10. Noen tanker rundt Volkswagen Scirocco (2009-2011)?

     

    Eks. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=125549209

     

    Jeg vurderer sterk å skifte ut Golf V'en for en slik til våren, har alltid likt det litt særegne utseende. Jeg vet at 1,4l motorene i disse kan være en utfordring men når jeg hørte hos Møller tidligere i sommer burde ikke det være noe problem så lenge serviceintervallene er overholdt. Hva tenker dere om effekt, er 160HK varianten et must over 122'ern?

  11. Det kan være flere ting men som oftest når det kommer til fiber så står det på aktivering av utstyr(selve dekoderen og/eller TV strømmer på ruter fra Tussa). Sjekk oppkobling og forsøk sende SMS med kodeord TV til 02123(dette vil trigge en oppdatering av dekoderen din). Hjelper ikke dette må du kontakte Tussa for sjekk.

     

    Dersom du har vanlig COAX er ikke dette over så relevant, sjekk isåfall at dekoder er koblet opp riktig og fjern nettverkskabel fra dekoder dersom du har koblet til dette. Hjelper ikke dette må Tussa sjekke signalet inn til deg. 

     

    :)

  12.  

    Bro på FG101, FG500 og EG300 er dessverre ikke mulig.  :hm:

    Joda. Har hatt FG101 i bro-modus i flere år nå. Men det må settes opp hos Get (ring de).

     

    Noen som har prøvd å kjøre fiberen rett i en fiberkonverter forresten? Det skal gå fint med Altibox i følge diverse tråder her, men jeg har ikke funnet noen som har gjort dette med Get (Loqal) enda. Har bestillt en SFP og en patchesnor til switchen, så får jeg teste litt når utstyret kommer. 

     

    Ordla meg litt feil for ja, det var mulig og er fortsatt teknisk mulig men Get som eier og leverandør av utstyret setter det ikke lenger i bro. Dersom du hadde bro aktivt ved avvikling fikk du beholde det. 

×
×
  • Opprett ny...