Jump to content

Dustdevil

Medlemmer
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Dustdevil


 1. Gleder meg til denne. Orker bare ikke tanken på en telefon der jeg ikke får sikkerhetsoppdateringer innen en måned og ny Android hvert år. Og min Nokia 6.1 er moden for utskiftning nå. Den funker fremdeles helt strålende, ladeporten inkludert, men det er rett og slett ikke nok internminne til min bruk, selv om jeg overfører så mye som mulig til minnekortet.

  Min tankegang er: Enten er det Google eller så er det Kina som overvåker deg. Du kommer ikke unna uansett, med mindre du har Pinephone eller lignende.


 2. Er neppe noen problemer med allerede eksisterende Huawei-produkter.

  Alt av driver oppdateringer, kommer stort sett fra produsent av chippene, noe ikke Huawei er.

   

  Så er nok rimelig trygt ja.

   

  Det er vel helst Windows-oppdateringene som kan bli et problem. Microsoft har fjernet Huawei-produktene fra nettbutikken sin, men har ellers ikke sagt et pip om hva de har tenkt å gjøre. Jeg er i samme båt som OP, hadde sett meg ut en Matebook men nå er jeg engstelig. Dette blir jobb-pc (selvstendig næringsdrivende) så jeg kan ikke risikere å sitte med en ikke oppdaterbar PC om 6 måneder.


 3. Jeg hadde ikke hatt stort i mot et alternativ til Google og Apple, nei. Bruker stort sett ikke Google tjenester likevel. Eneste er vel Youtube. E-post bruker jeg Outlook til, til veiviser og kart bruker jeg fantastiske Here Maps (ikke bygget på Google Maps). Å svekke kontrollen til Google hadde i grunnen vært positivt, så og si uansett, og det tror jeg ikke jeg er alene om å mene.

  • Like 2

 4. Relevant her, vil være det at aktører som Facebook (og Google) gjør sitt ytterste for å gjøre personvern synonymt med sikkerhet og kryptering.

   

  For eksempel er bekymringene rundt "personvern" på f.eks Alexa og Google Home oftest at en uønsket tredjepart (hacker e.l.) får tak i innholdet, dvs at sikkerheten ikke er tilstrekkelig. Men den virkelige bekyrmingen vedrørende personvern burde jo også være at Amazon og Google, bokstavelig talt, har satt opp en mikrofon i stua di. Dette er det ikke mange som en gang vurderer som problematisk.

  Og om innholdet, mot formodning, skulle være kryptert og utilgjengelig for Amazon eller Google, hva da med metadata, som er minst like krenkende for personvern som det faktiske innholdet er. Det er problematisk at selskaper som Google og Amazon har fått diktere og endre hva som er personvern. Litt som om vi skulle la Exxon Mobil få definere hva klimaendring er, og når/om det er noe å bekymre seg for.

   

  Har du en smarttelefon, så har vel allerede Google eller Apple en mikrofon i stua di.


 5.  

  Kjenner jeg begynner å bli gammel når jeg leser om å se på andre spille dataspill.

   

  Jeg er 45 år og spiller data spill mye og driver med streaming på Twitch og føler meg ikke gammal for det :p Og det å se andre spille gir inspirasjon til spillene du spiller ...

  Enig! Jeg er på samme alder som deg og lærer mange triks samt finner gode spill ved å se på at andre spiller. Veldig lærerikt!

 6. Mange gode nettbrett der ute, men til en niåring, ja da avhenger det av hvor klossete han eller hun er. Til min egen tiåring som har knust litt allerede, lurer jeg på om jeg rett og slett skal kjøpe et superrimelig Amazon Fire-brett. Disse koster lite, har solid byggekvalitet og du kan sideload'e Google Play Store.


 7. IMO så er det faktisk det. Min andre halvdel som er..vel..litt klønete har klart å beholde sin uten å ødelegge.

   

  Min halvdel har brukt tusenvis av kroner på mil spec-telefoner... og likevel klart å knuse dem med et fall fra en halvmeter. Lurer på om det hadde vært like greit å kjøpe denne i stedet?


 8. De er forpliktet til månedlige sikkerhetsoppdateringer, og et antall oppgraderinger (2?) til ny OS-versjon, men jeg har ikke fått med meg at det er en tidsfrist på disse store oppgraderingene. Det betyr isåfall at de kan komme når som helst innenfor perioden der de kjører sikkerhetsoppgraderinger/support. 

   

  Noen mobilprodusenter har pleid å slippe en stor som siste versjon, og da står man igjen med en som har masse "barnesykdommer" og bugs i aller siste oppgradering. Det skjedde meg med ZTE Blade II og LG Optimus HD 4X. De var begge gode telefoner i utgangspunktet, men de fikk begge økende ytelsesproblemer etter siste tilgjengelige oppgradering. Begge disse ble etterhvert så trege at man ikke klarte svare på telefoner i tide. Lurer på om ikke ytelsesfall etter siste oppgradering også var tilfellet med Samsung Galaxy Tab 10.1 også, uten at jeg husker helt sikkert. Den også hadde en større oppgradering som siste innsats.  

   

  Vet jeg har sett at Nokia har sagt de vil oppgradere telefonene til det teknisk ikke går lenger. Tror det var under lanseringen av de første AndroidOne-modellene deres. Så får vi se. :)


 9. Det er fremdeles opp til produsenten å prioritere, så det er ingen garantier. F.eks har Nokia 8 Sirocco ikke fått noe oppdatering til Pie ennå.

  Seriøst? Trodde alle Nokia-modellene hadde fått det nå. Kanskje det varierer litt per land? Jeg får også sikkerhetsoppdateringer ca. 1 gang i måneden. Security patch level er 1. november 2018 per i dag.


 10. Damnit. Hvorfor hadde jeg ikke fått med meg dette. 

  Nå sies det at det går an å roote den og legge inn drivere og Android One firmware, så jeg får lese meg opp på dette i juleferien. Redd for at det da ikke blir veldig forskjellig fra typisk custom firmware. 

   

  Jeg har Nokia 6.1. En middels spekket telefon med Android One. Det er vel den telefonen jeg har hatt færrest problemer med, den bare funker uten noen problemer. Den ble oppgradert til Android 9 her for en måned siden eller noe sånt. Ingen problemer med det heller. Bildene er kanskje ikke all verden (ja, jeg vet at jeg kan installere Google Pixel-kamera app) men de funker greit nok for meg. Og ja, jeg fikk Digital Wellness så snart jeg registrerte meg for Beta-programmet. :)

×
×
 • Create New...