Gå til innhold

nopalus

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nopalus

  1. Hei, vi pleier alltid å ha taco til middag på fredager, og da pleier jeg alltid å spise et skjell og en lompe, men jeg er ikke sikker på om det er nok, jeg holder på med å legge på meg, og må ha minst 600 kcal til middag, så noen som vet ca kcal innhold i dette?(eller om det hvert fall er 600 kcal eller mer):

    en medium tacolefse

    fyll i tacolefsa:

    2-3 toppede ss tacokjøttdeig (karbonadedeig med tacorkrydder, stekt i olje)

    2 ss laktosefri rømme

    mais

    salat

    paprika

    agurk

    3 ts medium sterk tacosaus/salsasaus (husker ikke hva det heter)

     

    et tacoskjell

    1 1/2 toppet ss tacokjøttdeig

    1-2 ss laktosefri rømme

    mais

    salat

    paprika

    agurk

    2 ts medium sterk tacosaus

     

    (hender jeg bruker litt mer/mindre fyll, men det er hvert fall sånn ca)

     

    Vi har aldri brukt ost på taco, vet mange bruker det, så derfor er jeg litt redd for at det er for lite kcal til middag, for jeg bruker ikke like mye fyll i skjell heller da de er mindre.

     

    Om dette ikke er nok til middag: Vil det være bedre/bli nok om jeg bytter ut skjellet med enda en lefse eller stappe i meg 2 skjell i stedet for 1? Eller bruke mere fyll?

  2. Holder på med å legge på meg, og om jeg ikke tar feil så har jeg fått med meg at pesto er svært kaloririkt med mye umettet fett, så vil det være bra å bruke som pålegg på brødskiver f.eks? Syns det er utrolig godt! :) (ikke at jeg skal nekte meg å spise det om det er usunt, mener det ikke sånn, men bare lurer på om det er bra for en som skal opp i vekt)

  3. Ble en big mac meny på meg, var mye mindre en jeg trodde, så glidde lett ned i tillegg til mcflurry til dessert ;)

    Er du dum? Tror du virkelig at jeg spiser et måltid om dagen? Da misstolker du virkelig.

    Jeg har spist både frokost - godteri - lunsj - godteri - pizza - middag (mc'ern) - dessert - og kveldsmat i dag, jeg, så slapp av, jeg spiser så jeg går i overskudd for å legge på meg.

  4. Morsom lesning dette. Problemstillingen er jo helt urealistisk med mindre du sitter på McDonalds hver dag. Kaloriforskjellen vil ikke spille noen rolle hvis du kun besøker "restauranten" en gang i uken eller mindre. Og i sistnevnte tilfelle kan du ta deg ut med akkurat det du vil ha, en juksedag skader deg ikke.

    ja men forstår du ikke hva jeg skriver, eller? Vil ha det som metter minst for flest kcal, syns både QP og big mac er god, men er dumt å ikke kunne orke hele, noe jeg gjerne vil for å få i meg flest kcal mulig, spør ikke etter den med minst kcal. Jeg vil helst ha så mye kalorier som mulig, så du har missforstått.

     

    Men ideen om 2 cheeseburgere var slettes ikke dum :)

  5. De som er større har kanskje litt ekstra kjøtt i seg, og masse forskjellige grønnsaker i, som da selvfølgelig har lavt kaloriinnhold. En cheeseburger er den minst mettende med mest kalorier, spesielt i tillegg til pommes frites.

    Har spist det før, men den er så liten at jeg ikke blir mett en gang, så hadde tenkt til og prøve å trykke ned en QP ellerbig mac, for da får jeg i meg mange fristende kcal ekstra, men vet ikke hvilken som vil mette mest, for QP har ganske tykk kjøttskive,men big mac har jo tre skiver med brød, så er usikker, hehe..^^

     

    Og skal uansett ha pommes frites til, har skrevet det ganske mange ganger nå.

  6. Det bør du kunne ta på øyekast. Såfremt det er samme brød og samme kjøtt, er det bare alt tilleggsinnholdet som utgjør forskjellen. Helt egentlig er ditt beste alternativ en cheeseburger. Mye kalorier og mye protein.

    men den er jo bitteliten, hadde tenkt til å ta en av de større, og nei, kan ikke ta det på øyemål.

  7. Uansett hvilket valg du kommer til å ta her, er det tvilsomt mer enn et fåtall kalorier i forskjell, så å være så desperat etter et svar har du ingen grunn til. Ditt beste alternativ er egentlig å droppe burgeren og bestille deg masse pommes frites med en brus.

     

    okei, slapp av..Har jo lyst på burger også, er uansett ikke en fullverdig middag uten noe proteiner, bare lurer på hvilken som kanskje ville mette litt mindre, er ikke desperat ;)

  8. Lite (idiotisk) spørsmål her, folk kommer nok til og syns jeg er veldig sær nå, men spør like vell: Siden jeg har siste skoledag på torsdag lovte mamma meg å "feire" det med mcdonalds til middag, da jeg er veldig glad i det, ikke spiser der så ofte, og tynn som jeg er så har jeg nok ikke så vondt av det, så vil helst orke så mye som mulig, så tenkte og enten velge en QP meny, double cheeseburger meny (litt mindre kcal i den en de to andre om jeg ikke tar feil, så burde kanskje ta en av de andre...?) eller big mac meny, men hvilken burger tror dere vil mette minst sånn at jeg har mest mulig plass til en dessert og kveldsmat?

     

    edit: kaaanskje jeg velger mc chicken meny om jeg skulle få lyst på kylling, men pleier å syns at kjøttburgerne på mc'ern er best :D

  9. Det meste brus gjør susen, sukkerfri brus er heller ikke så dumt, det har det med å gjøre deg mer sulten, så du orker å spise mer.

     

    Og et vennlig tips, det høres kanskje litt søkt ut i den situasjonen du er i nå, men ha i bakhodet at du skal stoppe denne dieten en gang, så når du er ved normalvekt må du starte å kutte ut søtsakene igjen.

    Så bra, er litt avhengi av pepsi max kan man si, hehe..

     

    Joda, vet det, har egentlig ikke lyst til å spise så mye "shit", men må nesten, så gleder meg egentlig litt til jeg er ferdig med dette :)

  10. 200g sjokolade tilsvarer ca. 1000 kcal, ser du ikke kan spise melkeprodukter, men det er mange mørke sjokolader som ikke inneholder melk, f.eks. Plamil, Odense, Coop, Divine, Sweet William, After Eight og Bocca.

    Om du skylder det ned med 1.5L Cola får du 600 til.

     

    Er ikke en diett man pleier å anbefale, men om vektøkning er hovedmålet er det veien å gå. Så får du ha lykke til med å "gå mot strømmen".

    Takk, pleier å like den mørke sjokoladen fra freia (86%), den er uten melk, så får kanskje kjøpe den på mandag, huff, cola er virkelig det verste jeg vet, hater smaken!

     

    Men fikk kjøpt inn en del i dag som jeg kan ha å "småspise" på, bla:

    sørlandschips

    valnøtter

    biler (godteri)

    smurf (godteri)

    donuts (har spist dem opp nå, da, heheh...)

  11. Nå har jeg i dag spist en god del ekstra:

    en halv ekstra porsjon middag

    en barneyoghurt fra q-meieriene (den med sånn fargerik strøssel)

    en og en halv donuts med glassur

    også har jeg brukt veldig næringsrikt pålegg til både frokost og lunsj, så tror jeg spiser veldig bra for å legge på meg nå! :)

  12. Det var ikke meningen å fortelle deg noe du allerede vet. Jeg prøver bare å oppmuntre deg til å komme videre fra der du er nå. Det handler som regel om mer enn bare mat.

     

    Mange reagerer som du sier negativt på melkeprodukter, og det finnes i veldig mye ferdigmat, så det har jeg full forståelse for det du sier.

     

    Du får tak i sjokolade uten melk. Her er et rimelig godt utvalg;

    http://kinsarvik.no/...terms=sjokolade

     

    Her er en webside med litt grasrotengasjement ang. laktose og matvareprodusenter;

    http://www.laktosefritt.no/

     

    Tusen takk for tips, og takk for oppmuntring, det hjelper stort! :) Ja, er jo dessverre det.

  13. Hvis du legger inn tallene dine her;

    http://nhi.no/forsid...ndeks-3263.html

     

    Så ser du at du har veldig mye å gå på før noen har noe som helst å si på vekten din. Hvis du kommer opp mot en BMI på 18,5 så ser du mye penere, friskere og naturlig ut. Det at du derimot føler du er stor er noe som sitter i hodet ditt og det er en vrangforestilling, og det er det du må jobbe med. Du har kommet veldig langt i forhold til mange andre der, og det skal du være stolt over. Du er mye nærmere målene dine enn du tror hvis du legger litt innsats og fokus inn i dette. Sultfølelsen er noe som normalt kommer tilbake når man begynner å spise ordentlig, inntil da må du bare spise selv om du ikke har lyst på mat. Ta også multivitamin-tabletter. Sink er spesielt viktig for deg og det må du få balansert med de andre mineralene og vitaminene. Ta også tran sånn at du får i deg nok Omega-3.

     

    Du kan godt følge de planene du har fra før av bare du øker mengden. Bruk gjerne mye dressing på salat. Oljedressinger gjør at du tar opp vitaminene bedre. Kyllig og kjøttdeig inneholder en god blanding av fett og proteiner. Pizza er også mat som er velegnet for deg. Du kan også spise muffins og potetgull og drikke brus. I det hele tatt kan du tillate deg å være superusunn er periode bare for å gå opp i vet. Det er kalorier du primært trenger. Sjokolade er også velegnet.

     

    Du vet du har et problem og du vet også hvordan du må løse det. Det er bare en måte å gjøre dette på. Det å slippe denne stålkontrollen over kroppen din og ta den igjen på andre områder er kanskje det du trenger ?

     

    Det er også viktig å finne årsaken til anoreksi og gjøre noe med det, for det er i utgangspunktet bare en indikasjon på at noe ikke er helt som det skal være, og da må man finne ut av hva det er. Ta det gjerne opp med legen din som kan hjelpe deg videre til noen som er best mulig egnet til å hjelpe deg.

     

    Jeg vil gjerne få tipse deg om en bok av Finn Skårderud som heter Sterk/Svak.

    Det er en praktisk bok som jeg tror du vil ha stor nytte av hvis du ikke kjenner til den fra før.

     

    En blogger med samme symptomene som deg har skrevet litt om den her;

    http://idasdans.blog.../sterksvak.html

     

    Du kan bestille den her;

    http://www.adlibris....isbn=8203391095

     

    Ellers har du kanskje et bibliotek i nærheten hvor du kan låne den ?

    Øhh, nå tror jeg du har missforstått litt Jeg VET jeg er sykt tynn, og jeg ser det skjelettet jeg er i speilet, har ikke noe problemer med det. Men jeg må nok innrømme for meg selv at anoreksien er jeg ikke helt kvitt, klarer ikke å slippe kontrollen helt, men jeg kan si uten å lyve at jeg er MYE, MYE friskere. Nå spiser jeg omtrent 1000 kcal mer en hva den kostlista jeg hadde på sykehuset tilsvarte, så det var problemer jeg hadde før, nå er det mye bedre. Men skal prøve og stappe innpå masse "usunt" da det ikke metter sånn, men er jo ikke bare å spise alt man kommer over da jeg alltid må kjekke om det er melk i det først, og dessverre er det jo for det meste melk i alt som er fetende, altså ting som is, boller, kake, sjokolade osv, så blir jo til at jeg ikke kan spise det meste av dette..Men skal helt klart prøve og slippe litt på kontrollen, men er vanskelig å f.eks spise potetgull mellom måltid, for siden jeg har vært på sykehuset så spiser jeg måltid til faste tider, og ikke noe utenom, så blir vanskelig, men jeg vet hvor mye jeg vil opp i vekt, så skal prøve!

     

    Alt hadde vært så mye enklere om jeg bare tålte melk, tålte det før, men begynte og reagere på det i høst når jeg ble underærnert, så vi (altså mamma og meg) tror det kan komme av det, for man får ofte laktoseinntolseranse i forbindelse med sykdom, så når jeg kommer meg opp i en mer normalvekt så vil jeg nok mest sannsynlig tåle det mer :)

  14. Spis mye høykalorimat. Mat med høyt fettinnhold og simple karbohydrater er vel din beste sjanse for å legge på deg.

     

    Sannsynligvis vil det være vanskelig for deg å spise mye, så godteri er beste veien å gå om du virkelig bare vil legge på deg fremover. Sjokolade og is er to gode måter å legge på seg litt på. Ikke er de spesielt mettende, og de er samtidig veldig høy i kaloriinnhold. Du bør forberede deg på at du til tider kan føle deg uvel da kroppen din ikke er vant til å ta inn så mye mat og enda mindre vant til å ta inn så mye fett og sukker.

     

    Takk for tips, hadde vært mye enklere om jeg kunne spist all slags sjokolade og is, men det går nok ikke når jeg ikke tåler melk :(

     

    Hvis du liker å drikke kaloriene dine kan jeg anbefale helmelk med sjokoladepulver i. Smaker godt, ganske bra med næring i melk, og det er kaloririkt.

    laktoseinntoleranse, tåler ikke helmelk, men passer på og drikke kalorier, for det hjelper jo mye.

  15. Slå deg løs og spis alt du har lyst på. Går du opp 1 - 1,5 kg i uka så er det det sunneste, men om du vil raskere i mål kan du godt øke dette uten alt for store konsekvenser. Fire uker tilsvarer da 4-6 Kg. Blir det nok ?

    Veldig bra at du innser at du er for tynn. Det er første steget til å gjøre noe med det. Ikke nøl med å søke hjelp for dette heller hvis du trenger det. Kan du legge ut høyde og vekt så har vi mer å gå på for å vurdere hvor mye du bør gå opp ? Du har allerede sagt at du er alt for tynn så det blir liten forskjell om du også sier detaljene, og det er også til hjelp for deg selv.

     

    Nå er det en smule forenklet framstilling i serien Supersize vs Superskinny, men det er kanskje verdt å se litt på noen episoder for inspirasjon hvis engelsken ikke er i veien. Det er mye innbakt medisin i denne serien, og det bruker også en del sjokktaktikker for å få folk til å stoppe opp og tenke litt. Alle overvåkes av en lege.

     

    Du trenger ikke være så nøye med hva du spiser, og hvis du spiser normalt sunt så kan du unne deg å spise ting som smaker godt uten å tenke på kalorier. Inntil du er i normalvekt så kan du godt koble ut å telle kalorier og bruke turen du har på vekten på onsdagen som måleredskap på at du når målet.

    Blir ikke nok selvfølgelig, men vil gjerne legge på meg mest mulig så jeg kan vise meg i bikini uten at folk blir redd for meg, så derfor er hovedmålet og gå opp mest mulig til sydenferien,men skal selvfølgelig fortsette å gå opp vekt etter det. Okei, jeg er 164/165 cm, 13 år og når jeg veide meg på onsdag viste vekten 37,1..Farlig lavt, jeg vet det..Problemet er at jeg bare ikke klarer og "slå meg løs" fordi jeg har litt problemer med og kjenne sultfølelse, var innlagt i høst pga mandeloperasjon, der fikk jeg kostplan pga jeg allerede da var for tynn, så jeg la på meg til jeg var 42 kg, så sluttet vi med oppfølging av vekt, jeg ble mer aktiv men spiste fortsatt samme mengde mat som den kostplanen fra sykehuset, jeg merket ikke at kroppen trengte mat, derfor er det vanskelig å bare hive innpå, og jeg teller aldri kcal om jeg spiser noe ekstra, for jeg vil bare ha så mye ekstra som mulig, men bare passer på at jeg ikke får i meg for lite.

     

    Har forresten sett alle episodene av ss vs ss, kjedet meg veldig når jeg var innlagt i høst, haha :D

  16. Nå vet jeg det ikke er anbefalt å legge på seg for fort, men akkurat nå er jeg så undervektig at det virkelig er farlig, og om 3-4 uker skal jeg til utlandet, og jeg kan ikke vise meg frem i bikini en gang pga hele meg er bare et skjelett med hud på, jeg ser virkelig forferdelig ut, tørr ikke nevne vekten i dette forumet en gang.

     

    Grunnen til at jeg veier så lite er at jeg spiste alt for lite og trente for mye og så ikke at jeg gikk ned så mye som jeg gikk ned, har i flere uker prøvd å legge på meg nå, men har vært litt sånn opp og ned (lagt på meg litt, så mistet det igjen) så i løpet av de 2 siste ukene har jeg kun gått opp 400 gr (veier meg hver onsdag), så nå må jeg virkelig bare komme meg opp i vekt, og så mye som mulig, prøver å satse på minst en kilo uka.

     

    Siden jeg er ganske liten så skulle det være greit med rundt 2500 kcal, det er ca det jeg har ligget på nå i det siste (kanskje litt under, men ikke snakk om mer en 100 kcal, kommer an på om jeg har trent den dagen eller ikke, spiser ekstra mye de dagene jeg trener)

     

    Så jeg lurer på om noen kan hjelpe meg med å sette opp en kostplan med rundt 2500 kcal? Helst en for hverdagen og en for helgen, da jeg i helgen spiser 4 måltider, men i hverdagen spiser 5. Gjerne tips til hvordan jeg burde fordele kaloriene osv :)

     

    Setter stor pris på all hjelp da jeg selv er en jente på 13 år, har mye greie på kosthold men hadde vært fint med litt hjelp av noen som kanskje vet litt mer :)

     

    Spiser det meste, men tåler dessverre ikke melk (laktoseinntoleranse), ellers åpen for omtrent alt!

     

    dette er det jeg trener i løpet av en uke:

    mandag: teenz time på elexia (enten teenz dance eller xcykling)

    tirsdag: dressurridetime

    onsdag: teenz time på elexia (styrke)

    torsdag: fri

    fredag: annenhver fredag sprangridetime/joggetur (er ikke alltid det blir joggetur)

    lørdag: fri, hender jeg går en liten tur

    søndag: -samme som lørdag-

×
×
  • Opprett ny...