Gå til innhold

WPX

Medlemmer
  • Innlegg

    137
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av WPX

  1. Verkstedet har hentet TVen og sjekket den fysisk. Har sendt en ny mail til NetOnNet, men tviler på det blir noe gehør derfra. Får sende inn saken til Forbrukerrådet
  2. Sendte til dem at jeg ikke godtar at garantien setter begrensninger for alminnelig reklamasjonsrett, og at jeg krever at de reparerer TVen/kommer med annen forslag til løsning. Fått følgende tilbakemelding: "Hei. Vi har dessverre ikke mulighet til å oversyre verkstedet sin avgjørelse. Det er dessverre ikke en produksjonsfeil at TV'en har stått med samme bilde så lenge at det er innbrent på skjermen. Ta gjerne kontakt dersom det er noe du lurer på. Ha en fin dag videre." Forslag til svar? Eller bare å videresende til Forbrukerrådet? Har forøvrig brukt TVen helt normalt, har aldri stått på med samme bilde over lang tid.
  3. Grønnskjær i fargene er det jeg har bedt de se på, men godt mulig dette ikke faktisk er innbrenning. Innbrente logoer osv har jeg ikke sett noe av. Kanskje det er innbrent på flere steder som gjør at fargene får grønnskjær? Jeg er heller ingen tv-tekniker... Den ble i hvert fall solgt som OLED, 55HL9000G. Billigste OLED-en som var å oppdrive på det tidspunktet 😅
  4. Ser ikke på spesielt mye grønne kanaler... Men jeg vet ikke, støtter meg bare på det verkstedet har uttalt. Og de sier de har funnet OLED-innbrenning.
  5. Klagde på OLED-innbrenning (grønnskjær i fargene på tre år gammel TV), beskjeden fra verkstedet som behandlet TV-en for Netonnet er at innbrenning ikke dekkes av leverandør (Hitachi). Jeg henvendte meg deretter til Netonnet hvor TV-en er kjøpt fra hvor jeg hevdet at dette må de ta på reklamasjon. Svaret jeg får er at "Reklamasjon dekker dessverre ikke noe mer enn en garanti ville dekket." En garanti kan vel ikke innskrenke den alminnelige reklamasjonsretten som er at det foreligger en mangel ved en gjenstand dersom den ikke svarer til det forbrukeren har grunn til å forvente når det gjelder holdbarhet og andre egenskaper. Eller er jeg på bærtur?
  6. Hei, beklager sent svar! Nå er dette noen år siden, men jeg mener å huske at enten forbrukerrådet eller forliksrådet sendte en skriftlig henvendelse til Elkjøp hvor de støttet mitt standpunkt. Elkjøp ga da etter og ga meg medhold i å heve kjøpet. Jeg leverte inn Mac-en og fikk rundt 10 000 kr tilbake mener jeg.
  7. Forvirrende av meg, mente fjernvarmeleverandør. Dette er gjennom sameie, har spurt styret om avtalen sameiet har, men ikke fått svar foreløpig
  8. Beklager sent svar. Det er fjernvarmeleverandør, Eviny. Jeg får vannbåren varme og varmt tappevann fra dem. Finner ærlig talt ingen avtale, jeg har meldt inn målernr til dem og de har bekreftet at dette er registrert og at jeg vil motta faktura. Dette var i juni etter jeg hadde flyttet. Ser på mine sider at jeg har to avtaler, en for vannbåren varme og en for varmt tappevann, men intet utdypet utover dette. På mine sider ser jeg forbruk i kWh ser jeg nå, men kostnadsoversikten har "ingen datagrunnlag". Bare i år har jeg kontaktet dem fire ganger, og hver gang er svaret at dette er nå ordnet og jeg selvfølgelig vil motta faktura månedlig, men ingenting skjer.
  9. Takker. Da prøve jeg klage til NVE. Til dere som sier jeg bare kan legge av beløp - flyttet til en større bolig i mars (samme leverandør på vannbåren varme som før), så jeg er usikker på hva forbruket er. Har ikke mottatt faktura siden flytting. Kan selvsagt legge av et beløp, men jeg forventer mer av et selskap enn cowboyvirksomhet som aldri skal få konsekvenser.
  10. Hei. Har i over et år purret på strømselskap om at jeg ikke mottar faktura på forbruk. Dette skjedde også i fjor, og plutselig fikk jeg en regning på tusenvis en tilfeldig dato mot slutten av året med vanlig kort betalingsfrist. Dette ønsker jeg ikke skal skje igjen, noe jeg har formidlet skriftlig og over telefon. Jeg ønsker å motta regning månedlig. Beskjeden hver gang er at de skal se på det og fikse problemet. Men jeg mottar fremdeles ingenting. Har jeg noen som helst rettigheter i denne forbindelse? Eller kan de styre på slik de vil uten konsekvenser? Selskapet leverer vannbåren varme og har monopol, så å bytte selskap er ikke en mulighet.
  11. Hei igjen. Mitt barn plages veldig av støyen, starter svært tidlig om morgenen og slutter sent på kveld. Noe å hente erstatningsmessig på det?
  12. WPX

    Klage på parkeringsbot

    Jeg kan bruke gjesteparkeringen selv etter sameiets regler. Har sendt inn erklæring på at jeg var fører av bilen, spent på hva svaret blir
  13. WPX

    Klage på parkeringsbot

    Joda, det hadde nok vært det enkleste, men hun er gammel og teknologisk analfabet, så derfor sendte jeg inn klagen. Du har nok rett i det du sier at et skriv er godt nok!
  14. WPX

    Klage på parkeringsbot

    Jeg bor i et sameie hvor vi har gjesteparkering som et parkeringsselskap jevnlig kontrollerer og ilegger bøter for dersom folk parkerer ulovlig. Gjesteparkeringen er tilknyttet en app hvor jeg som eier av seksjon i sameiet har tilgang til å legge inn gjesters reg.nr. som bruker gjesteparkeringen. Her må jeg aktivere parkeringen til en gjest, ellers vanker det bot. Jeg hadde min mor på besøk her om dagen, og da hun begynner å dra på årene var det jeg som parkerte bilen for henne, da hun ikke er fortrolig med trange parkeringsgarasjer flust i betongstolper. Jeg aktiverte deretter parkeringen som normalt i appen. Noen timer senere da hun skulle dra, hadde hun fått gul lapp til tross for at hennes reg.nr. var registrert og aktivert. Jeg klagde til parkeringsselskapet som svarte følgende: Hei. Viser til parkeringsforskriften § 44, første ledd: Eier og fører kan klage ilagt kontrollsanksjon inn for virksomheten som har ilagt denne eller for den som behandler klagen i virksomhetens navn. Klagen kan ikke behandles dersom klager ikke er registrert eier av kjøretøyet/motorvognen eller fører i det aktuelle tidsrommet. Jeg svarte tilbake og opplyste om at jeg var fører i det aktuelle tidsrommet, og ønsket klagen behandlet på nytt. Parkeringsselskapet ber nå om dokumentasjon på at jeg var fører i det aktuelle tidsrommet. Hvordan i alle dager skal jeg fremvise dokumentasjon på dette? Jeg tok dessverre ikke selfie av meg selv da jeg parkerte bilen ... Noen gode råd? Kan de i det hele tatt kreve dette etter parkeringsforskriften?
  15. Mistenkt det ja 🙂 Ikke hørt noe på nattestid foreløpig. Kun risting på dagtid
  16. Hei, foregår et stort vegprosjekt like ved der jeg bor. Bygges tunnel under huset og det rister godt ved sprengning. Dette, i tillegg til støv og generelt mer støy nå og etter endt prosjekt, gjør at jeg lurer på om vi har krav på erstatning fra tiltakshaver Statens vegvesen. Vår eiendom er ikke en del av reguleringsplanen for prosjektet og de boligene som er ekspropriert gjennom den. Vi har ikke fått støytiltak av SVV, da det ikke ble ansett å være over tålegrensen da målinger ble foretatt. Er dette allmenne ulemper vi må tåle, jf. grannelova?
  17. Hei! Kjøpte en Macbook pro på Elkjøp i juni 2013. I Begynnelsen av 2018 fikk den plutselig "blackscreen" - bare slo seg av og ble uberegnelig å arbeide med i forbindelse med skolearbeid. Leverte den på rep hos Elkjøp, fikk den tilbake noen uker senere. Fungerte da fint i noen måneder før samme feil skjedde igjen i mai. Samme runde en gang til med reparasjon, inntil den i forrige uke begynte å slå seg av på samme måte igjen... Leverte den da til Elkjøp igjen, vel vitende om at vi var gått over utgangspunktet på 5 års reklamasjon. Etter fbkjl. § 30 (2) har de vel kun to avhjelpsforsøk, som allerede er foretatt på samme mangel. Jeg mener jo da at jeg i utgangspunktet kan heve kjøpet, men de jeg snakket med i butikken i går da jeg leverte macen sa at "vi har retten på vår side til å ta den inn og forsøke en tredje gang". Syns dette høres veldig underlig ut, og det setter meg i en dårligere posisjon enn lovens utgangspunkt. Fikk i dag telefon om at "produktet er over 5 år gammelt og er utenfor reklamasjonstid". Jeg argumenterte imot og sa at siden det er snakk om eksakt samme mangel som har vist seg to ganger før, så spiller det ingen rolle om vi er gått over den opprinnelige fristen på 5 år, dette er og slått fast i Høyesterett i Rt. 2013 s. 865. Jeg avbrøt 5årsfristen første gang jeg leverte den for denne mangelen, og etter det gjelder det kun å klage innen rimelig tid etter mangelen oppdages igjen. Men den ansatte jeg snakket med sa at de "fulgte ikke med på hva Høyesterett sa, de fulgte bare forbrukerkjøpsloven..." Så forstod fort at det var håpløst å komme fram til noe der. Så da har jeg ikke noe jeg skulle ha sagt til Elkjøp selv, og må da ta det videre. Tips til hva jeg kan gjøre nå? Tenker å ringe forbrukerrådet på mandag, håper de kan ta kontakt med dem og få fart på ting.
×
×
  • Opprett ny...